Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Przecież chyba każdy wie że Ps3 jest mocniejsze co widać po exach ...

Tak samo moc obliczeniowa xbox 1 tflop ps3 bodajże 4 czy tam 6

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Przecież chyba każdy wie że Ps3 jest mocniejsze co widać po exach ...

Tak samo moc obliczeniowa xbox 1 tflop ps3 bodajże 4 czy tam 6

A 18 pierdsyflopów :P

Z tego co pamiętam to PS3 ma 2 cośtamflop.

Ale jakoś nie widać tej dużo większej mocy obliczeniowej w oprawie gier.

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Brings back memories of a simpler time in gaming. No online war shooters, no stupid iPhone games, none of that crap. You just popped in a game cartridge and drifted off into another world of fun. Good times.

Opublikowano

Tja, a Soul pisal tez, ze Gearsy czasem wygladaja jak PS2 HD xD

Z prostowałem to już dawno, ale zdania nie zmienię GEOW 3 momentami wygląda jak kupa, zwłaszcza pierwszy chapter z Colem na czele gdy lądujemy tym helikopterem i ten mega plac zabaw do autostrady i do tej lokacji na której pada deszcz to to się nawet nie umywa, niby ta sama gra a jak bardzo nie równa.

Ins wydajesz się być na prawdę inteligentnym typem a robisz z siebie czasami takie nie ogara, że płakać się chce, określenie

"wygląda jak PS2 w HD" od dawana definiuje to, że coś wygląda po prostu choojowo. Tłumaczyć jak chłopu na granicy.....

Soul to w ogóle jest dobry, Halo Reach balas, Gears of War 3 balas ale MW3 w multi - miodzio i top skil

Soul jest bardzo dobry i pamięta co pisał:

Po grałem wczoraj trochę nabiłem 40 lvl i gra się mega dużo lepiej jak cod mw 2

znowu mamy doczynienia z nowym feelingiem prowadzenia postaci i celowania jak najbardziej na plus. Bronie fajne potezne wszystko siedzi jak trzeba snajpa jest mega miodna, sama gra to dla mnie najlepsze cechy 4 i mw2 gra nie jest przesadzona na 40 meczy bylo tak raz, ze killstryki zdominowaly mape, duzo ciezej je ugrac nie sa tak przegiete i latwo sie ich pozbyc trzeba tylko miec odpowiednia klase i perki. Pomysl z lvl broni jest mega, mapy sa nie rowne i narazie mam mieszane uczucia co do nich cala reszt git no moze prucz animacji biegania jest jakas dziwna. Powaznie czuc tu stare dobre cod 4 jeszcze ten red dot smiley.gif Poki co takie moje zdanie jest dobrze panowie, mozna wpasc na paru i zrobic z nich siek to lubie !

sp wyglada naprawde b.dobrze mp juz nie:P ale sp daje rade grficznie

Gdzie Ty tu coś widzisz na temat skill'a???????????

HR balas nawet Ins Ci to powie GeoW3 nie co mniejszy ale też IMO dał dupy u mnie na liście prawie nikt w to nie gra Jaczes taki wielki fan a olał tą grę cienkim sikiem i gra w nową Zelde !! więc co musi być na rzeczy.....

Alan wygląda dobrze, ale tekstury to nawet MGS4 ma lepsze, nie mówię o początku i o screenach które dał Ins, tylko o późniejszych etapach, czyli o misji w mieście i o shadow m, po za tym Alan leci w sub hd, MGS jest dużo bardziej ostrzejszy i widać to gołym okiem.

Strasznie się czepiłeś tego MGS pamiętaj, że to gra z 2008 roku i wtedy dawała radę po za tym napisałem:

U2,U3, HR, KZ2/3, God 3 i choćby takie MGS4 deal wit it.

Do rzuciłem ją do tego wora bo po prosotu tak wypadało bo na tamte lata miała parę mocarnych efektów graficznych.

Twoim tokiem rozumowania:

Zbierz wszystkie tytuly na X i PS3.

9/10 bedzie lepiej prezentowac sie na X.

Nadal uwazasz, ze PS3 generuje lepsza grafike?

Zrozum jeden z drugim, ze to, ze 2 gry maja lepsza grafike nie oznacza, ze SPRZET jest mocniejszy /tego sie nigdy nie dowiemy/.

Ja tak uważam, bo co z tego, że więcej multiplatformowych gier wygląda lepiej na iXa jak suma sumarum nie mają podbity do exów na PS3 które to zwyczajnie wyglądają najlepiej w branży. Twoi tokiem rozumowania można stwierdzić, nie jakość a ilość ma znaczenie, która i tak razem zebrana do kupy nie wygląda lepiej niż te 2-3 gry na PS3 :blum1:

Czez tu nikt na siłę nie mówi, że tak jest, to są cały czas spekulacje oparte na grach które siła rzeczy są dowodem "jakimś tam" dającym podstawy i prawo do pisania, że sprzęt A na dzień dzisiejszy posiada więcej mocy niż sprzęt B.

ps3 ma najladniejsze gry na obecna generacje konsol i chocby na podstwie tego mam prawo twierdzic, ze jest mocniejsza konsola.

jak 360 wyskoczy z czyms mocniejszym w tedy wrocimy do tematu.

pozdro!

Edytowane przez Soul

Opublikowano

74074446.jpg

No balasy jak c*uj, nikt w nie nie gra :P

Grajcie sobie non stop w te same multi i najlepiej niech nic się nie zmienia, a wszyscy niech biegają z jedną i tą samą bronią ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
HR balas nawet Ins Ci to powie GeoW3 nie co mniejszy ale też IMO dał dupy u mnie na liście prawie nikt w to nie gra Jaczes taki wielki fan a olał tą grę cienkim sikiem i gra w nową Zelde !! więc co musi być na rzeczy.....

Słowo klucz, czytaj później sap, po za tym MW2 które jest wyżej niż roczne HR i dwu miesięczny GeoW 3 MEGA !!!! :rofl2:

Opublikowano

Słowo klucz, czytaj później sap, po za tym MW2 które jest wyżej niż roczne HR i dwu miesięczny GeoW 3 MEGA !!!! :rofl2:

Takim tokiem myślenia to mogę napisać, że wszystkie ex'y na PS3 to balasy bo na pewno mają duuuuużo gorsze wyniki niż te "słabe" Reach, w które gra codziennie ok. 500 tys. ludzi.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Prawda jest taka, ze matchmakingu, multiplayera wszyscy powinni sie od Bungie uczyc!

Opublikowano
Piszesz tak jakbyś nie wiedział dlaczego tak się dzieje.

Wiem dla czego tak się dzieje, to Don zaczął ten temat nie ja, po kij mi wkleja tą listę ? ja mu piszę, że na mojej liście nikt nie w te gry prawie nie gra a on mi wyjeżdża z tym co się dzieje na świecie.

Takim tokiem myślenia to mogę napisać, że wszystkie ex'y na PS3 to balasy bo na pewno mają duuuuużo gorsze wyniki niż te "słabe" Reach, w które gra codziennie ok. 500 tys. ludzi.

Stary rozmawiamy o tym kto w co gra na mojej liście i o tym, że takie 2 letnie MW2 jest wyżej niż HR i GeoW 3, a Ty mi tu z PS3 wylatujesz :o ręce opadają. Dla mnie HR zawiodło, bloom zniszczył tą grę i nie mam zamiaru w nią grać dla mnie jest balasem a to, że gra w nią 500tyś ludzi na dzień dzisiejszy lata mi koło (pipi)a.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

To teraz dochodzimy do wniosku, że te gry to balasy bo u Ciebie nikt w nie nie gra, hmm... No a jak u mnie grają to co ? :P

Opublikowano

Oo

Dla mnie tak a dla nich kij wie ? ale skoro wcześniej cała lista była załadowana GeoW3 a teraz gra może jedna osoba to coś na rzeczy musi być.

Opublikowano

Ze i tak wyglada lepiej od MGS4 ? :)

No, szczególnie postacie, no i ta wysoka rozdzielczość kopie w krocze, jedynie oświetlenie daje radę, fajne efekty. Ale reszta to jeden wielki rozmyty obraz. IMO gra i tak była super, ale graficznie to coś jak GTA IV na konsolach, dla mnie nie do przyjęcia. :]

GTAIV graficznie nie do przyjęcia ? LOL. Fakt, w podstawce są filtry, przez które gra jest lekko ''za mgłą'', ale odpal sobie dodatek The Ballad of Gay Tony, w którym zdjęto filtry i poprawiono nieco kolorystykę i co najważniejsze rzadziej zwalnia animacja - zobaczymy czy dalej bedziesz tak pierd.zielił. Poza tym GTA to sandbox, który technicznie zjada niejednego exa z PS3 jak i z Xa, nie mówiąc już o RDR, który prezentuje się jeszcze lepiej. ciekawe, który z silników z exów uciągnąłby tak sandboxa jak RAGE. Unreal engine jak i engine Uncharted zrobiłyby kupkę na pierwszym otwartym terenie z wieloma obiektami w ruchu na ekranie.

Edytowane przez 44bronx

Opublikowano

Just Cause 2 wygląda o wiele razy lepiej niż GTAIV a też jest sandboksem. Do tego multiplatformowym.

Opublikowano

tyle, że poziom detali, fizyka, nie mówiąc już o architekturze miasta zjada Just Cause na śniadanie, to samo RDR. Sorry, ale JC to tylko drzewka i górki, technicznie to nawet nie ma co porównywac do GTAIV/RDR.

Edytowane przez 44bronx

Opublikowano

Ze i tak wyglada lepiej od MGS4 ? :)

No, szczególnie postacie, no i ta wysoka rozdzielczość kopie w krocze, jedynie oświetlenie daje radę, fajne efekty. Ale reszta to jeden wielki rozmyty obraz. IMO gra i tak była super, ale graficznie to coś jak GTA IV na konsolach, dla mnie nie do przyjęcia. :]

Fakt, tekstury mogły by być w wyższej rozdzielczości, jednak braki są widoczne dopiero kiedy zaczyna się "lizać ściany", jednak jak szukasz na siłę wad, to można tak się (pipi)ać do 99% gier obecnej generacji, a już z rozdziałką pojechałeś, jakoś CoD'y(na PS3) chodzą od bodajże piątki w takie rozdzielczości i jakoś na to nikt nie płaczę, AW ma 4xAA, więc zakrywa on w pełni niedoskonałości. Zresztą, gra ma za(pipi)isty artyzm, wykonanie lokacji(ktoś tu wspominał parę stron temu o genialnym lesie chyba?), które urywa dupę i reszta technicznych bzdetów jest dla mnie nie ważna.

Żadne bullshoty, tylko screeny prosto z gry.

Alan-Wake-7.jpg

Alan-Wake-10.jpg

Alan-Wake-6.jpg

alan-wake-20100504064356661.jpg

Opublikowano

Nie sądze że wyda w rok.

Chociaż 12.12.12 możliwe albo 21.12.2012 też bekowa data w koniec swiata :D :D

Edytowane przez Codename

Opublikowano

oraz Mass Effect 3

Opublikowano
  • Autor

Mass Effect to będzie zwykła kontynuacja jakich było trochę w tym roku. Bioshock Infinite, czy to co Eidos ma zamiar zrobić z Tomb Raiderem to będzie coś nowego w skali tych serii i na nie czekam zdecydowanie najbardziej.

Opublikowano

Ja jeszcze chciałbym zobaczyć w akcji Dishonored, wszyscy po prezentacji na gamescomie byli zachwyceni - to może być czarny koń 2012 roku.

Heh to 2012 znów będzie dla Sony jak się okaże ze wyjdzie MGS5 i Gow 4

To są już raczej tytuły tworzone z myślą o nowej generacji, podobnie Killzone 4 - a przynajmniej mi nie wydaję się, żeby takie pewniaki zapowiadać kilka miesięcy przed ich światową premierą...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.