Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Ja jeszcze chciałbym zobaczyć w akcji Dishonored, wszyscy po prezentacji na gamescomie byli zachwyceni - to może być czarny koń 2012 roku.

Heh to 2012 znów będzie dla Sony jak się okaże ze wyjdzie MGS5 i Gow 4

To są już raczej tytuły tworzone z myślą o nowej generacji, podobnie Killzone 4 - a przynajmniej mi nie wydaję się, żeby takie pewniaki zapowiadać kilka miesięcy przed ich światową premierą...

Na 100% GOW4 zobaczymy jeszcze na tej generacji (obstawiam jesień przyszłego roku). Niemożliwe, że po premierze trójki już wzięli się za robienie gry na następną generację. W ogóle to byłoby śmieszne jak takie Naughty Dog wydało trzy gry na PS3, a SM tylko jedną (tym bardziej, że o ile pamiętam ND jest mniejszym studiem od SM). Co do KZ4 się zgodzę (w ogóle wszystkie studia od Sony, które w tym roku wydały jakąś grę, to teraz pewnie pracują już nad projektami na next-gena).

Mnie bardziej ciekawi czy w przyszłym roku (albo na tej jeszcze generacji) zobaczymy nową grę od David'a Cage. Co prawda, to że dotąd wydawali jedną grę na pięć lat nie wróży zbyt dobrze, ale jednak teraz mają silnik gotowy i w dodatku pracują nad grą tylko pod jedną platformę (PS3), co chyba znacznie skraca czas produkcji.

W sumie przyszły rok zapowiada się równie dobrze (albo jeszcze lepiej - zależy dla kogo) od obecnego :D .

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Codename, MGS5 na bank będzie multiplatformą ;)

A teraz powróżę z fusów: Kolejna gra SMS (God of War raczej) wyjdzie na jesień 2012. Nowe IP od Guerilla Games o którym mówiono już w zeszłym roku wyjdzie na PS3 w 2013, większa część studia w tym samym czasie tworzy nowego Killzona na PS4. Gra od Quantic Dream wyjdzie w 2013 na PS3. Reszta powinna pracować nad grami na PS4... no może Zipper jakiegoś średniaka-zapychacza puści w 2013.

Pachter czy jeszcze nie? :P

Opublikowano

Codename, MGS5 na bank będzie multiplatformą ;)

Nie możliwe żeby znów wypuscili snejka xD

Opublikowano

Forza 4 > GT5

Dlaczego? Bo GT mnie strasznie wkur.wia. Najpierw 100gb patchy, pozniej godzina instalowania i jeszcze okazuje sie, ze moja kierownica nie odpowiada GT5 (mimo, ze w np. takim Dirtcie 3 dziala). Dodatkowo strasznie zje.bane menu. Chyba najgozej wydane 100zl w moim zyciu. ;f

Opublikowano

Za to fajnie się autami jeździ.

Opublikowano

moja kierownica nie odpowiada GT5 (mimo, ze w np. takim Dirtcie 3 dziala). Dodatkowo strasznie zje.bane menu. Chyba najgozej wydane 100zl w moim zyciu. ;f

nie wiem co masz do menu bo jest calkiem fajne ;)

co do kierownicy to widac crap masz :P

Opublikowano

Mam nadzieję, że David Cage wypuści grę na tą generację jeszcze i recenzencji porządnie zjadą go za scenariusz. Przez co za kolejne 5 lat otrzymamy grę świetnie zrealizowaną i z dobrym scenariuszem pisanym przez kogoś innego :)

Nie zrozumcie mnie źle, Cage'a szanuję bardzo bo to utalentowany reżyser który swoje umiejętności przekuł na gry. I jak i Farenheit, jak i Heavy Rain są bardzo dobrze zreżyserowane. Chodzi o dobór ujęć, rozwój akcji, konstrukcja fabuły, ect. Natomiast David jest też kiepskim scenarzystą. Farenheit i Heavy Rain naprawdę świetnie się zaczynają (kto pamięta wczesną scenę w barowej łazience z Farenheita, czy scena z placu zabaw w Heavy Rain ten wie o czym mówię) i są bardzo dobrze nakręcone. Niestety Farenheit z fajnej intrygi zmienia się w jakąś groteskę, a Heavy Rain mimo że nie jest tak źle to jednak IMO zmarnował nieco potencjał całej opowieści. Niech Cage chociaż weźmie do pomocy jakiś scenarzystów, jak Hideo Kojima. Ale wierzę, że kiedyś powstanie znowu nakręcona przez niego gra, która będzie na bazie Farenheita, z klimatem Heavy Rain i dostaniemy świetną filmogrę ;)

Opublikowano

moja kierownica nie odpowiada GT5 (mimo, ze w np. takim Dirtcie 3 dziala). Dodatkowo strasznie zje.bane menu. Chyba najgozej wydane 100zl w moim zyciu. ;f

nie wiem co masz do menu bo jest calkiem fajne ;)

co do kierownicy to widac crap masz :P

No tak, moja kierownica to rzeczywiscie crap. Jednak Dirt 3 ja obsluguje, a GT5 nie. No nic, bede sie musial rozejrzec za uzywanym DFGT. :)

Opublikowano

Ja jestem pewien, że God of War 4 wyjdzie na PS3 i to pewnie w przyszłym roku. A MGS5 będzie multiplatformowe. Przyszły rok pod względem gier będzie tak samo udany jak 2010 i 2011.

Opublikowano

MGS4 było ostatnim exclusivem wydanym przez developera third party (na dużych konsolach). Odkąd Konami zapowiedziało MGS Rising na PS3 i X360 to nic dziwnego, że piąta część będzie robiona pod obie platformy.

Opublikowano

MGS 5? Przebajerowana na wszystkie strony fabuła, idiotyczne postaci, miliard cutscenek, pseudo poważna tematyka i 300 ton japońskości. BĘDZIE MOC. Najbardziej wyczekiwany przeze mnie tytuł w chwili obecnej, Snejk :wub:

Opublikowano

Ciekawe czy znowu będzie Old Snake, bo to byłoby lekkie przegięcie. Chyba, że jakiś nieprzewidziany skutek Fox Die spowoduje, że Snake się odmłodzi...Kojime stać na takie pomysły.

Zadajmy sobie jeszcze pytanie czy dziś marka MGS ma taką wartość jak dawniej?

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe czy znowu będzie Old Snake, bo to byłoby lekkie przegięcie. Chyba, że jakiś nieprzewidziany skutek Fox Die spowoduje, że Snake się odmłodzi...Kojime stać na takie pomysły.

Zadajmy sobie jeszcze pytanie czy dziś marka MGS ma taką wartość jak dawniej?

Kojima przed premierą postraszy, że to już naprawdę ostatnia część, potem bierze się za coś innego i hype nakręci nawet na szrota.

Opublikowano

No fajnie by było gdyby np. Grigori zajął się reżyserką i zrobił MGS4: AR.

Opublikowano

Prawda jest taka, ze matchmakingu, multiplayera wszyscy powinni sie od Bungie uczyc!

Sorry, ale matchmaking to największe zło jakie wymyślono. Nie ma to jak ciągle czekać na graczy, stara dobra wyszukiwarka serwerów nigdy nie zawodzi.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

No fajnie by było gdyby np. Grigori zajął się reżyserką i zrobił MGS4: AR.

Anal Rage? Nom, faktycznie.

Jeśli popracuje nad swoją ortografią to może spróbować... wtajemniczeni wiedzą o co chodzi.

Edytowane przez winner

Opublikowano

Alternative Reality. Grigori rozumiał idea stojące za MGSem jak nikt inny. Kilka razy wspominał, że myślał nad zupełnym innym zakończeniem sagi. Sądzę, że zrobiłby to lepiej niż K.

Opublikowano

OMG ten LED Samsunga... ja chcę takie ceny u nas.

Opublikowano

Ja pierdo#$,oni mają takie ceny przy z reguły większych zarobkach,a u nas co?Ech ,zawsze jest tak samo...

Opublikowano

Harry na BD za 9,99 :woot:

Opublikowano

Panowie żyjemy w ciemnej (pipi)e, jedyne z czego można się cieszyć to to, że gry mamy na czas.

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.