Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

A więc świetnie oceniana, piękna japońska gra RPG we współpracy z ukochanym przez wszystkich studio Ghibli [...]

Jest beka.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

szkoda ;)

a tak serio to tego to sie nie spodziewalem ze cod bedzie sie sprzedawal w japonii ;) jak by nie bylo singiel jest taki sobie a multi jak to multi nic nadzwyczajnego ale wciaga :)

potwierdzilo sie z tymi plotkami ze PCF otrzymaja prawa do gears ? mam nadzieje ze to tylko plotka

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Akurat CoDy w Japonii sprzedają się bardzo dobrze, każda kolejna część potrafi wbić się na szczyt sprzedaży, dlatego to nie jest aż tak dziwne. Ni no Kuni sprzedało się słabo z powodu wysokiej ceny i fatalnych reakcji na wersję na NDSa. Może gra złapie drugi oddech po obniżce ceny. Ale fakt faktem, komercyjna klapa.

Opublikowano

A więc świetnie oceniana, piękna japońska gra RPG we współpracy z ukochanym przez wszystkich studio Ghibli [...]

Jest beka.

Jest beka ale z twoich postów.

Co do kiepskiej sprzedaży Ni no kuni na to fakt, dziwna sprawa. Oby na zachodzie nie było równie źle, w końcu produkcje studia Ghibli są bardzo popularne więc choćby z tego powodu część ludzi zainteresuje się tą grą.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

12786.jpg

Nie no, świetny design. Od razu poczułem tu rękę Ghibi i sam z wytęsknieniem czekam na angażującą emocjonalnie historię, której uda się oderwać mnie od trosk życia codziennego. Ciężko przeżyłem Grobowiec Świetlików i Księżniczkę Mononoke. Mam wysokie oczekiwania względem chłopca z pokemonem na powyższym screenie. Jestem zaszokowany kiepską sprzedażą, ale widać Halo, CoD, gry BioWare itd. zabiły w graczach wrażliwość :(

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Co kto woli, wg mnie Ni No Kuni to przepiękna gra, uczucie powrotu do beztroskiego dzieciństwa, do śmiesznych potworków i przesadnie młodych bohaterów. Potrafię docenić taką stronę gier video, tym bardziej że zanika w dzisiejszej branży w dobie waszych Bioware'ów i CoDów.

z8057984Q,Ni-no-kuni.jpg

ninokuni624101.jpg

ni_no_kuni_artwork_cat.jpg

Serio nie czujecie w tym powalającego uroku? :)

Opublikowano

No nie bardzo. Ta gra kompletnie nie trafia w moje gusta ( moze lata na karku robia swoje). Enkidou juz kiedys gdzies wspominal - ze gra ma nudna jak flaki fabule, slaby gameplay i generalnie gracze, co mieli z nia stycznosc to narzekali...wiec juz masz odpowiedz nt. slabej sprzedazy.

Opublikowano

Ja w czasach beztroskiego dzieciństwa oglądałem Transformers i Godzillę, a na powyższych screenach nie widzę ani jednego ani drugiego :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Mazz przeciez Tryarch robi CODy co 2 lata na zmiane z IW wiec wiadomo, że w 2k12 Tryarch robi COD.

Opublikowano

Wątpie by seria wróciła do WW2 a BO jakby nie bylo przyniosło im MEGA zyski więc moim zdaniem COD bedzie dzielil sie teraz na 2 serie -> BO i MW.

Opublikowano

Enkidou juz kiedys gdzies wspominal - ze gra ma nudna jak flaki fabule, slaby gameplay i generalnie gracze, co mieli z nia stycznosc to narzekali...wiec juz masz odpowiedz nt. slabej sprzedazy.

Może nie znali japońskiego i dlatego nie potrafili docenić jej tak bardzo, jak Figaro.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

To, że na jesień 2012 ukaże się kolejny CoD od Treyarch, było oczywiste już od dawna dla każdego kto mniej więcej orientuje się w temacie. Tym bardziej pewne było, że będzie to BO2, ot oczywistość, która rozumie się sama przez się, więc to żadne odkrycie.

Opublikowano

Enkidou juz kiedys gdzies wspominal - ze gra ma nudna jak flaki fabule, slaby gameplay i generalnie gracze, co mieli z nia stycznosc to narzekali...wiec juz masz odpowiedz nt. slabej sprzedazy.

Może nie znali japońskiego i dlatego nie potrafili docenić jej tak bardzo, jak Figaro.

Przecież też piszę, że winą mogła być słaba wersja DS-owa. Odczep się.

Opublikowano

I co to ma wspólnego z tym, co napisałem? Znasz w ogóle japoński? To chyba dość przydatne, jeśli się wypowiada w takich superlatywach o grze RPG - rozumieć w niej chociaż jedno słowo.

Zresztą, ta gra wyszła tydzień temu w Japonii, więc podejrzewam, że jej na żywe oczy nie widziałeś. Nie masz pojęcia, czy jest lepsza, czy gorsza od wersji DS-owej. No ale płacz, biada, co się dzieje ze światem, że taka super gra, a się nie sprzedała. So silly.

Bardziej sensownym powodem średnich wyników sprzedaży jest oczywiście to, że większość ludzi po prostu już kupił grę o tym tytule na DS-a, po co mają kupować drugi raz. A jeśli z jakiegoś dziwnego powodu nie mają DS-a, a same PS3 (margines społeczny), no to kojarzą Level 5 tylko z arcydziełem w postaci serii White Knight Chronicles (wychwalać w ciemno następną grę tych samych ludzi to naprawdę spory tupet).

Wersja na DS-a raczej tak powszechnie za słabą uznana nie była, bo recenzje ma dobro-świetne, np. 38/40 w "Famitsu" - więcej, niż zrobiona nieco na doczepkę wersja PS3 (o tym, że dystrybutor nie miał wobec niej żadnych wielkich planów, świadczy ilość dostarczonych sztuk - 130 tys., pięciokrotnie mniej od DS-owej). No ale Figaro siedzący przed kompem w Polsce na pewno lepiej wie, która wydawana obecnie w KKW gra jest piękna i wspaniała i jacy Japończycy są głupi, że nie chcą kupować.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Ale się doczepiliście Figaro. Ja też bym chciał, żeby NNK okazało się tym czego oczekuję ,czyli nie tyle powrotem do dzieciństwa, co podróżą do krainy jakiej w dzieciństwie nie miałem okazji poznać, właśnie ze względu na Transformersy i inne takie, a od kilku lat odkrywam dzięki filmom tego studia. Cholera tylko wie czy nie usnę po pierwszych 20 minutach jak to miewam przy niemal wszystkich jRPGach ...

Opublikowano
  • Autor

20111125194246.jpg

Mówiłem :] a PSXE i tak da 8 mimo "ogromnej odtwórczości" i "archaicznemu silnikowi"

Bo Battlefield nie jest odtwórczy, skoro to kalka COD. ;]

Opublikowano

Ale chodzi o to, że to będzie Black Ops 2, o czym mówiłem parę tygodni temu już.

Wow, drugi Pachter normalnie;)

Ja o tym, że to będzie Black Ops 2 wiedziałem od premiery Black Ops 1. Gdzie odbiorę swoją wypłatę za nieomylne wróżenie?

Opublikowano

20111125194246.jpg

Mówiłem :] a PSXE i tak da 8 mimo "ogromnej odtwórczości" i "archaicznemu silnikowi"

Bo Battlefield nie jest odtwórczy, skoro to kalka COD. ;]

Dokładnie tak. To jest komiczne jak ludzie jadą COD, że co roku wychodzi itp. a co BF nie wychodza co roku? (tylko raz była dwu letnia przerwa).

Opublikowano

Tylko, że w przypadku Battlefielda widać postęp zarówno w grafice, jak i gameplayu.

Opublikowano

W gameplay'u widać postęp? Chyba raczej regres:) Na konsolach to jest kropka w kropkę BC2, na PC natomiast porównując ją do oryginalnej serii wszystko wydaje się tu uproszczone do granic możliwości. Jedynie grafika robi wrażenie...

Edytowane przez Kre3k

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.