Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Yeti: To przez te granie na PS3 tak się zlamiłeś ;)

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 259,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Mendrek pogrzało Cię do reszty........kochać i zmieniać gry, powiedz nam co się dzieje nie tak w Twoim domu ? może uda nam się wspólnie jakoś temu zaradzić.... Owszem wspomniałem, że to PS3 póki co generuje lepszą grafikę ale na tym koniec....

edit: mendrus, a to ciekawe, az zadzwonie do Soula.

Ciekawe, nawet bardzo!

Zmieniłeś. Zmieniłeś zdanie nt. grafiki, pamiętam jak kiedyś wychwalałeś X360 jak PS3 dopiero startowało. Ale dobrze że widzisz to, co jest jednym z atutów PS3 i mocnym punktem przy wyborze. To oczywiste - chcesz mieć najładniejszą grafikę - kup PS3. Nie bez powodu "growe oskary" za grafikę (tj. nagrody prestiżowej gali najlepszych gier danego roku - Spike VGA Awards) od 2008 roku za grafikę dostają tylko i wyłącznie tytuły na wyłączność na PS3.

Drugim mocnym punktem są oczywiście ex'y. Nie znaczy to, że X360 ich nie ma. Jasne, musi mieć. Nawet na gorszej nieco konsoli znajdzie się kilka perełek.

nagle z jakości exów przeskoczyłeś do ilości, ciekawe, niestety ps3 brakuje tego i tego :)

wymienie tylko te exy w które grałem i skończyłem, co najmniej bardzo dobre na minimum 8/10 : GoW 3 , 3 x Uncharted, Killzony, Niesławne, dwa Raczety, Heavy Rain, Heavenly sword, Motorstorm PR, Wipeout, Mgs 5, GT5, do wyboru (pipi)a do koloru, a to i tak nie wszystko, ale oczywiście xboty wolą przypominać w nieskończoność Haze (kogo ta gra obchodzi ?).

+1

Ktoś odpisał zaraz ripostę:

Seria PGR - ok, ostatnia gra wyszła tak dawno (2007), że już nawet studio (Bizzare Creations) zdążyło się rozpaść. Do tego czasu trochę się na rynku arcade racer'ów pozmieniało, wyszedł Burnout wyszły NFS czy Grid. Kto by tam pamiętał o PGR?

Lost Oddysey - ok, gra na Metacritic co prawda nadal nie dojechała do 80 (czyli nominalnie gra na 7+), w dobie wielu japońskich rpg-ów czy ktoś ma czas na to? Pewnie i ma, więc ok.

Blue Dragon - 2006, wow. Ale ten czas leci.

Dead Rising - spoko, dwójka jest już na PS3. Jak ktoś BARDZO chce w starszą część pograć... ok.

DOA4 - granie w bijatyki na padzie od X360? Zabawa dla masochistów samogwałcicieli. Obecnie liczą się bijatyki 3d od Namco. 2D to głównie Capcom. W te gry na turniejach gra się na PS3. Bo nawet jak ktoś ma arcade sticka, to kolega który ma Dual Shock'a 3 da radę pograć. Na padzie od X360 prędzej by poderżnął sobie nim gardło, nim wykonał jakiegoś just frame'a. Sorry, bijatyki to nie są gry dla X360. Aha, zanim jakiś "geniusz" wspomni o gałkach, nie spróbuje kiedyś zagrać na nich np. w Soul Calibura albo Tekkena.

Mass Effect - ok, dwójka i trójka są już na PS3... Analogicznie jak w przypadku Dead Rising.

Crackdown - eh... a dwójka to jakiś crap, co ledwo 70 na Metacritic. Bałbym się w to zagrać.

Too Human - jak kogoś jarają slashery w których jest 4 rodzajów przeciwnika + boss, to... ok.

Banjoo - kto o tym pamięta w dobie dominacji Jaków i Ratchetów?

I tak dalej... Także owszem, MS ma swoje mocne hity jak GoW czy Halo, ostatecznie Forza. Ale to co się traci mając X360, a nie mając PS3, jest zbyt wielkie.

Podsumowywując:

PS3 ma najładniejsze gry, dowodem są przyznawane od 2008 do teraz nagrody za grafikę grom tylko na PS3.

Najważniejsze jest to, że obecnie X360 nie ma wielu wielkich ex'ów hi-endowych, czyli takich z tej końcówki generacji. Tymczasem na PS3 wychodzą np. Uncharted 3 czy Infamous 2. A do tego wyjdzie jeszcze Last of Us, czy God of War 4, a także prawdopodobnie The Last Guardian. I to są pewniaki, robione przez wypróbowane studia, a nie jakieś zlepki najemników - nie zawsze mogących się dogadywać.

Czytam i śmieję się do monitora - jak to Sony umiera, bankrutuje, jak zabiło markę. Tymczasem w Polsce jest już PÓŁ MILIONA posiadaczy tej konsoli, a w ciągu dwóch-trzech miesięcy urosło ich o ponad 100 tysięcy. Ludzie masowo kupują PS3, bo widzą różnicę jakości i aktualną sytuację X360. MS nigdy nawet nie próbował wygrać w Japonii, a przeje.bał Europę. Została Ameryka, głupie hamburgery które równie dają się nabierać na kinecta co na kolejnego Call of Duty. Nic tylko pozazdrościć "elektoratu" :] Ktoś tu porównał posiadaczy PS3 do PiS-u, tymczasem okazuje się że najbliżej to posiadaczom X360 właśnie. Zresztą zaraz zobaczycie co będzie się działo po tym poście i potem porównajcie do tego co się dzieje gdy PIS wychodzi na ulicę :)

Opublikowano

niech ktoś streści mendrka :)

Opublikowano

jak to jest ze z jednej strony sprzedaz to raz jakiś wyznacznik a raz nie?

Jeżeli świadczy na korzyść PS3, to jest wyznacznikiem jakości. Jeżeli świadczy na korzyść X360, to jesteś głupim xbotem. Przykład poniżej:

VGC pokazuje, że PS3 ok. 25 mln, a X360 ok. 20 mln. Faktycznie przepaść :P

A nie mówiłem, że rządzi, zwłaszcza, że x360 jest rok dłużej na rynku. Po prostu europejczycy znają się na dobrych grach, nie to co głupie hamburgery. W każdym tygodniu w Europie sprzedaje się więcej PS3.

DEAL-WITH-IT.jpg

Generalizujesz. Xbox 360 sprzedaje się dobrze z kilku przyczyn. Akurat wstrzelił się w okres kiedy rynek jest multiplatformowy. Wystarczy było wyczuć ten moment, sklepać PC i włożyć do białego pudełka. To zrobili wyśmienicie. Dlaczego multiplatformy wyglądają lepiej? Proste. Konwersja z PC idzie na PC w białym pudełku, teraz już czarnym :P Dlatego jest jak jest. Nie robią dużo exów bo po co? Po co się wysilać i pakować hajs? Sprytni są i chwała im za to.

Opublikowano

Mendrek, ale jak to jest, że gry na PS3 najlepiej sprzedają się w USA albo tak samo jak wszędzie indziej? Są jakieś dwa rodzaje głupich hamburgerów? Te, które kupują X360 są głupie, a te które kupują PS3 są pro?

niech ktoś streści mendrka :)

Proszę bardzo:

Kupujesz X360 = jesteś głupim Hamburgerem. Kupujesz PS3, jesteś oświeconą istotą jestestwa, nawet jak jesteś głupim Hamburgerem ;)

PS3 działa jak kamień ewolucji w pokemonach. Kupujesz PS3 i z tego:

hamburger.jpg

Zamieniasz się w to:

6p68eh.jpg

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Mendrek, czyli nie tykasz gier mających ~70 na Metacritic?

Najwyższe noty zarówno na PS3 jak i X360- maja gry multiplatformowe, więc kolejny argument za tym, że nie ma o co się kłócić.

Co do waszych hamburgerów kupujących x360, w większości są to ludzie nastawieni na dostępne na XBL media, nie gry - a czy to źle?

@Don

Zjadłbym hamburgera, trzeba było brzydszego wkleić, to bym uwagi nie zwrócił, a tak głodnym jest.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Ciekaw jestem jaki byłby tego sens. Jak używasz chmury, to płacisz miesięcznie abonament z 50$ i grasz w co chcesz, a to oznacza, że nie kupujesz już gier po 60$. Dla producenta konsoli to strata.

Opublikowano

I dupa z exów, bo wszyscy będą w gry z PC napierniczać.

Sprawa chyba związana jest bardziej z telewizorami Sony , konsole swoją drogą.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

E3 w pigułce ;)

j0Byl.png

Opublikowano

Ciekaw jestem jaki byłby tego sens. Jak używasz chmury, to płacisz miesięcznie abonament z 50$ i grasz w co chcesz, a to oznacza, że nie kupujesz już gier po 60$. Dla producenta konsoli to strata.

Podobno ma to być zespolone z PS Plus. Masz abo to jakaś część gier ma być za darmo.
Opublikowano

Podobno ma to być zespolone z PS Plus. Masz abo to jakaś część gier ma być za darmo.

No to właśnie jest bez sensu. I to jeszcze bardziej niż to co opisałem wcześniej. Za PS+ płaci się ile? Chyba ok. 60$ za rok, a jedna gra w retailu kosztuje przecież 60$. Może chodzi o to, że te niektóre gry, które teraz są w PS+ wrzucane dla użytkowników, to będą mogły być streamowane zamiast ściągane na dysk. Np. Sony wrzuca w tm miesiącu do PS+ inFamous i jakąś grę arcade i zamiast je ściągać, to się streamuje.

Opublikowano

co do tych rozdzialek itp to beka z Battlefielda 3 na PS3 xD nie dosc ze czat nie dzialal przez pol roku, to teraz ponoc trzeba obniżać rozdzialke w grze bo jest mniejszy input lag czy cos takiego xD

No z tym input lagiem to masakra jest.

Ale nie chce nic mowic, tyle, ze battlefieldowi masterzy z tego forum graja na jednej platformie ;]

Masterzy czyli kto? Wielbiciele dogtagów biegający ze scyzorem jak Litwin?

Ciekawe czy tacy masterzy są na ps3

http://www.youtube.com/watch?v=XY5rhdREHm8&feature=g-u-u

pewno nie ma bo tak skillowej gry ta platforma nie posiada!!!111

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

I w Polsce nie pograsz, bo jakość łącz i tak się nie poprawi...

A tam, zarówno Onlinve i Gaikai działały na mojej nełostradzie na tyle dobrze, że mogłem komfortowo grać. Tylko trochę rozdzielczość była niska, ale ten problem mogłaby rozwiązać Vita.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

co do tych rozdzialek itp to beka z Battlefielda 3 na PS3 xD nie dosc ze czat nie dzialal przez pol roku, to teraz ponoc trzeba obniżać rozdzialke w grze bo jest mniejszy input lag czy cos takiego xD

No z tym input lagiem to masakra jest.

Ale nie chce nic mowic, tyle, ze battlefieldowi masterzy z tego forum graja na jednej platformie ;]

Masterzy czyli kto? Wielbiciele dogtagów biegający ze scyzorem jak Litwin?

Zebys wiedzial ze min Litwin. On, kaczorro, Grez, zaq, Ukarzyciel, zielu, hellspawn, waldus, tommi, Fru, MaggoTX, dapo i wielu innych (kazdego kogo pominalem - sorry ;))

Opublikowano

I w Polsce nie pograsz, bo jakość łącz i tak się nie poprawi...

A tam, zarówno Onlinve i Gaikai działały na mojej nełostradzie na tyle dobrze, że mogłem komfortowo grać. Tylko trochę rozdzielczość była niska, ale ten problem mogłaby rozwiązać Vita.

tylko trochę? nawet na szybkich łączach jest obecnie ogromna róznica, kompresja jest widoczna.

a multi poprzez onliwe? nie istnieje i długo istniec chyba nie będzie w sensownej formie bo nałozone na siebie pingi dają uczucie sterowanie łyżwiarzem

Opublikowano
Konsola Xbox 360 jest podatna na wiele problemów natury technicznej. Od momentu wprowadzenia na rynek w 2005 roku, produkt zyskał wątpliwą markę pod względem sprawności i dużej wadliwości[13][14][15]. W szczególności, często spotykanymi błędami są przegrzewanie się konsoli, błędy przy odczytywaniu dysków, a także zacinający się mechanizm otwierania i zamykania napędu DVD[potrzebne źródło].

W odpowiedzi na dużą wadliwość Microsoft rozszerzył okres gwarancyjny na konsole Xbox 360 do trzech lat dla wszystkich błędów, które powodują wyświetlanie się trzech czerwonych lampek na konsoli (tzw. czerwony pierścień śmierci)[16]. Inne problemy techniczne nie są objęte rozszerzonym okresem gwarancji. Jednocześnie Microsoft wprowadził modyfikacje do nowo produkowanych konsoli, mające poprawić stabilność i zmniejszyć awaryjność działania. Do dzisiaj jednak nie naprawiono wszystkich błędów[potrzebne źródło], lecz wersje z HDMI są dużo mniej awaryjne[potrzebne źródło]. Należy również dodać, że konsole z 2007 r. mają poprawiony układ chłodzenia, co eliminuje problem „pierścienia śmierci”[potrzebne źródło]. Najnowsza wersja Xboksa 360 według Microsoftu eliminuje do końca problem z "RRoD"[17].

a pomyśleć, że ja nadal korzystam z pierwszej wersji PS3....

Opublikowano

Z tego co czasami widzę na Onlive Viewer to ludziska w multi jednak pogrywają: Homefront, Dead Island, Warhammer (ten najnowszy, nie kojarzę teraz tytulu)

Opublikowano

mi pierwsze grube ps3 padło zyskując przywilej bycia moim pierwszym sprzętem do grania, które się popsuło, a miałem psx,ps2,psp,c64,amige 600,2 kompy stacjonarne, a w szafie do dziś kurzy się działająca pierwsza i jedyna polska konsola Ameprod, która zaniedługo będzie obchodziła swoje 40 urodziny

Opublikowano

Z tego co czasami widzę na Onlive Viewer to ludziska w multi jednak pogrywają: Homefront, Dead Island, Warhammer (ten najnowszy, nie kojarzę teraz tytulu)

Owszem grają, ale z tego co pooglądałem to jest to nieporównywalnie większa paraolimpiada niż normalnie na pc.

Opublikowano

pewno nie ma bo tak skillowej gry ta platforma nie posiada!!!111

Resistance 1, UTIII. A z tych najnowszych U3 wymusza od graczy jakichkolwiek umiejętności.

Opublikowano

kumplowi pozyczylem swego Xszota ;) a w zamian dostalem ps3..jaka ta konsola jest zacofana wzgledem x360...ale to tylko wiedza Ci co mieli stycznasc z ta konsola

sam zaluje ze wczesniej nie przesiadlem sie na X..jedyne co brakuje mi na X to ziomale...takiego Ficusia, Tomka i calej bandy wariatow :P

Opublikowano

też tęsknie :*

ogólnie przynajmniej w moim przypadku - choć z ludzi co mam na friendliście chyba w większości....ps3 tylko raz przechodziło naprawdę złote czasy w graniu online - PREMIERA KILLZONE2......to co się wtedy działa to głowa mała....turnieje,klanówki,wspólne granie po nocach, tworzenie własnych forum, pisanie na tym debilnym czacie na konsoli - Szymek, Tomci, Litwin, Dziadek, VanHell, Czerwony Diabeł,Pol Soul, Łebi, Yeti i reszta ehhh

Opublikowano

też tęsknie :*

ogólnie przynajmniej w moim przypadku - choć z ludzi co mam na friendliście chyba w większości....ps3 tylko raz przechodziło naprawdę złote czasy w graniu online - PREMIERA KILLZONE2......to co się wtedy działa to głowa mała....turnieje,klanówki,wspólne granie po nocach, tworzenie własnych forum, pisanie na tym debilnym czacie na konsoli - Szymek, Tomci, Litwin, Dziadek, VanHell, Czerwony Diabeł,Pol Soul, Łebi, Yeti i reszta ehhh

na xbl tak jest co premiera Halo i Gearsów :sorcerer:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.