qvstra 3 213 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Jestem wlasnie po drugiej sesji z BFem i mam kilka pytan: - dlaczego kiedy dolaczam do gry poprzez 'wyszukiwarke serwerow' to zawsze mam lagi? - czy Wy jak gracie to tez macie, ze w druzynie, w ktorej jestescie sa same 1-5lvle, a w przeciwnej same 10+? Widze, ze jest podobna sytuacja jak w BC2, czyli slaba druzyna vs mocna druzyna. ;f Cytuj
Ölschmitz 1 522 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 battlelog mi nie dziala (skladka). duzo strace? bede mogl bez tego grac mecze z friendsami dodanymi normalnie w psn z tego forum, zeby nie grac z randomami? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 battlelog mi nie dziala (skladka). duzo strace? bede mogl bez tego grac mecze z friendsami dodanymi normalnie w psn z tego forum, zeby nie grac z randomami? tak. Czolgi maja np termowizje i to jest uber genialne. caly swiat czarny tylko pojazdy i ludzie swieca sie na bialo na tej mapie z tunelem nie ma nic lepszego. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Moździerz jest trochę przegięty, bo można nim strzelać z respa. Na Sekwanie nijak nie można zestrzelić operatora, gdyż jest zasłonięty murkiem i tylko szybkie wejście do strefy śmierci, albo granatnik mogą pozbawić go życia. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 29 października 2011 Autor Opublikowano 29 października 2011 do poprawy funkcje sieciowe, przede wszystkim składy - 1 skład a już grałem we wszystkich konfiguracjach: rozrzuciło nas do różnych składów, rozrzuciło nas do różnych drużyn, rozrzuciło nas do różnych meczy (!). A do tego VOIP - raz się słyszymy raz nie, mam ustawiony voip na skład a i tak słyszę wszystkich, do tego przerywa... poracha, to trzeba poprawić bo to podstawowe funkcje sieciowe. poza tym jest miód. większość czasu gram medykiem i boli mnie tylko, że tak długo czekam na jakiś sensowny celownik. mam lvl 8 i nadal walę z muszki i szczerbinki jestem zafascynowany mapami - kombinatorskie, ciekawe (może poza metro w conquest, bo tam jak przeciwnik przejmie bazę bliżej siebie oraz B na środku to zamyka nas w wąskim korytarzu metra i po zawodach). dalej nie wiem po co jest pluton: narazie po to, abyśmy łatwo mieli listę PSNID i mogli dodawać się do znajomych. w grze zupełnie nie ma takiej opcji. i na końcu wisienka na torcie i lekka prywata: @Yano to za(pipi)isty dowódca: "Atakuj ten cel" "masz Atakować ten cel" i tak co 20 sekund przez 30 minut rundy. Widać i słychać, że nadużywasz selecta Cytuj
oTOMo 19 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 i na końcu wisienka na torcie i lekka prywata: @Yano to za(pipi)isty dowódca: "Atakuj ten cel" "masz Atakować ten cel" i tak co 20 sekund przez 30 minut rundy. Widać i słychać, że nadużywasz selecta Z tym zaznaczaniem celu jest coś zj.ebane, bo jak go już zaznaczysz i zaczynasz coś spotować to cel się odznacza i trzeba znowu go potraktować selectem. Mnie się bardzo podoba możliwość zarządzania drużynami w publicznych meczach, tzn widzę kto gdzie jest i mogę się dołączyć tam gdzie są 3 osoby, a nie jedna. Poza tym jak się dołączam do meczu kogoś z friendlisty, to mogę samemu potem wejść do squadu tej osoby. Niby drobiazg, ale strasznie brakowało mi tego w bc2. Cytuj
dApo 313 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 (edytowane) tak jak to miało miejsce w BFBC2 dostaje się do grupy nie ogarniętych ludzi i wszystko przegrywam jak leci.... też tak macie? chętnie dołączę do jakiejś grupy bo już wiem jak wygląda ekran przegranych btw.... becon od recona to wypasiona sprawa, a i obczaiłem jak działa sensor i jest dość skuteczny jak dla mnie Edytowane 29 października 2011 przez dApo Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 i na końcu wisienka na torcie i lekka prywata: @Yano to za(pipi)isty dowódca: "Atakuj ten cel" "masz Atakować ten cel" i tak co 20 sekund przez 30 minut rundy. Widać i słychać, że nadużywasz selecta no bo akurat kampiłem snajperem i zdobywalem swojego 380metrowego hedszota, a przypadkiem byłem prezesem składu wiec kampiąc i szukajac celu caly czas kogoś spotowalem, a przez to ze bylem daleko to patrzac w strone mcomow mialem na widoku jednoczesnie ludziki biegajace w okolicy jak i samego mcoma (literke) wiec gdy naciskalem select to czasem mi zaznaczalo czlowieka a czasem krzyczał, i uwierz mi - mnie też to wkurzało bo ja sam tez slyszalem te rozkazy, nawet czesciej niz co 20 s, ale jest też plus - i ja i wy dostawalismy punkty za coś co i tak byśmy robili za to potem juz podszedlem blizej to niezle tam w czołgu kombinowaliśmy ale zastanawiam sie jakim cudem oni tak dobrze bronili tego mcoma na gorze , skoro mielismy czołg i niby kotrole sytuacji a zawsze ktos tam sie czaił Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 29 października 2011 Autor Opublikowano 29 października 2011 ale zastanawiam sie jakim cudem oni tak dobrze bronili tego mcoma na gorze , skoro mielismy czołg i niby kotrole sytuacji a zawsze ktos tam sie czaił no właśnie niestety nie oni dobrze bronili tylko nasz team do d.upy atakował. siedziałem za karabinem i obserwowałem górę aby nas tam z RPG nie potraktowali i nie było tam praktycznie NIKOGO z naszego teamu. Wkurza mnie to bo w sumie jednym czołgiem ustawiliśmy pole walki i nikt tego nie wykorzystał Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 no niestety, ja akurat w przerwach od czołgu wbilem sie tam 2-3 razy ale ktos mnie zdejmowal za kazdym razem a teraz z zinnej beczki , back to karkand ma byc w grudniu + kilka screenow http://www.ppe.pl/news-11361-Battlefield_3_Back_To_Karkand__data_i_screeny.html mysle ze w sam raz, za ten miesiac z kawalkiem juz wiekszosc ludzi bedzie miala odblokowane rzeczy i obcykane mapy to akurat w sam raz troche nowosci na urozmaicenie sie przyda :> Cytuj
S!N 14 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Na autostradzie i Caspian Border są lagi zawsze, to wina map, DICE nad tym podobno pracuje. Na Kaspianie nie mam lagów. Ale na autostradzie od początku i na Charku tylko w pierwszej fazie. BTW Dice powinno dodać opcje -500 punktów za rozbijanie pojazdów... Opanowałem sztukę latania śmigłowcem i niestety regularnie ktoś podbiera śmigłowiec leci na koniec mapy i go rozwala... Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Na autostradzie i Caspian Border są lagi zawsze, to wina map, DICE nad tym podobno pracuje. Na Kaspianie nie mam lagów. Ale na autostradzie od początku i na Charku tylko w pierwszej fazie. BTW Dice powinno dodać opcje -500 punktów za rozbijanie pojazdów... Opanowałem sztukę latania śmigłowcem i niestety regularnie ktoś podbiera śmigłowiec leci na koniec mapy i go rozwala... Bez przesady, jakoś trzeba się nauczyc latac, obecnie pewnie conajmniej 80% grających nie umie nimi latac. Moja pierwsza i jak na razie ostatnia podniebna podróż zakończyła się po kilku sekundach, przy pierwszej próbie skrętu maszyny W BC2 było dużo łatwiej. Przydałaby się możliwośc zakładania rozgrywek offline z botami do potrenowania latania, bo podczas gry trudno będzie czegoś się nauczyc. Cytuj
PolChicken 6 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Śmigłowcami lata się bardziej hmm realistycznie? Tzn sterowania z grubsza jest takie jakie być powinno. Prawa gałka to ster. Lewa - pedały. Jest trudniej niż w bc2, ale to chyba dobrze. Inaczej robiłyby straszną siekę. Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Na autostradzie i Caspian Border są lagi zawsze, to wina map, DICE nad tym podobno pracuje. Na Kaspianie nie mam lagów. Ale na autostradzie od początku i na Charku tylko w pierwszej fazie. BTW Dice powinno dodać opcje -500 punktów za rozbijanie pojazdów... Opanowałem sztukę latania śmigłowcem i niestety regularnie ktoś podbiera śmigłowiec leci na koniec mapy i go rozwala... Bez przesady, jakoś trzeba się nauczyc latac, obecnie pewnie conajmniej 80% grających nie umie nimi latac. Moja pierwsza i jak na razie ostatnia podniebna podróż zakończyła się po kilku sekundach, przy pierwszej próbie skrętu maszyny W BC2 było dużo łatwiej. Przydałaby się możliwośc zakładania rozgrywek offline z botami do potrenowania latania, bo podczas gry trudno będzie czegoś się nauczyc. Do potrenowania latania śmigłowcem idealna jest misja w trybie współpracy. To druga misja, o ile się nie myle to nazywa się "ogień z nieba". Dzięki tej misji latanie śmigłowcem mam opanowane do perfekcji Cytuj
Ölschmitz 1 522 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 a ja nadal cieniuje. dzisiaj widzialem yakubu w grze, raz nawet strzelilem ci w plecy mimo, ze bylismy w tym samym timie. tak dla draki tylko. ratio mam jakies 0,5 chyba xD ale gra sie fajnie. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 info z gry : he bullpup configuration prevents the A-91 from mounting either a bipod or a foregrip. dotyczy do A-91. mimo to Mozna normalnie odblokowac foregrip Cytuj
todei 0 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Gra się super ale jest kilka rzeczy do poprawy... Szkoda że zmienili styl wyboru gry względem bc2. Teraz jest to udziwnione z tymi serwerami...Chcę grać hardkor a często mi gra"wrzuca" tego killcam...Poza tym ciężko znaleźć czasem grę żeby się dołączyć No i dlaczego w opcji szybkiej gry online nie ma też hardkora tylko wrzuca do normalnego zawsze??? Oj,mają co łatać mają... Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 (edytowane) Średnio mamy 19 unlocków do poszczególnej broni, co daje w przełożeniu 375 killi daną bronią. Co najciekawsze jesteśmy w stanie odblokować tylko 18 (przynajmniej w M16A3 i AK74M), bo ostatni unlock jest dla pracowników DICE Edytowane 29 października 2011 przez Rozi Cytuj
Mikołaj 348 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Czemu ostatni unlock jest dla pracowników Dice? Żeby można było ich zauważyć podczas rozgrywki? Nieciekawe rozwiązanie... Cytuj
Gość szpic Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Czemu ostatni unlock jest dla pracowników Dice? Żeby można było ich zauważyć podczas rozgrywki? Nieciekawe rozwiązanie... najczesciej sa to tlumiki w sg lub lunety x12 w karabinach. ludzie mieli ich nawet dogtagi ale Dice skasowalo je z Battleloga Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 29 października 2011 Autor Opublikowano 29 października 2011 @Litwin jak Ci ida kosy? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Nie wiem jak Litwinowi, ale ja już mam 86 Cytuj
PolChicken 6 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Narzekaliśmy już na poziom współpracy z przypadkowymi osobami, ale dziś w moim przypadku sięgnęło to zenitu. Obrona na Noshahr Canals. Rundę kończę z k/d 6/0. Strąciłem 2 śmigłowce choć tylko za jeden dostałem punkty. Ale nikt nie rzucił mi amunicji. Przemierzałem mapę w poszukiwaniu jakiegoś przyjaznego supporta i nic z tego. O ile amunicja w pistoletach i karabinach nie kończy się tak szybko to 3 miny i 3 rakiety u inżyniera wychodzą w ekspresowym tempie. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 29 października 2011 Autor Opublikowano 29 października 2011 (edytowane) Ty @Rozi powiedz lepiej jak robic kille latajac. (pipi)a chyba ze 3 minuty latalem i nic. (pipi)ance na ziemi od swieta kogos zaznaczyli wiec walilem w ciemno. Po czasie sie znudzilem i wyskoczylem z jeta na celem Edytowane 29 października 2011 przez waldusthecyc Cytuj
Gość szpic Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Ty @Rozi powiedz lepiej jak robic kille latajac. (pipi)a chyba ze 3 minuty latalem i nic. (pipi)ance na ziemi od swieta kogos zaznaczyli wiec walilem w ciemno. Po czasie sie znudzilem i wyskoczylem z jeta na celem masz tuzo farta. Jak ja startuje jetem max po 15 sekundach jestem namierzony i leca we mnie rakiety zewszad. Jako, ze nie mam flar odblokowanych moge najwyzej wyskakiwac Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi