Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla wyjątkowo słaby jest MP7,1 magazynek ledwo starcza na 2 osoby(z bliska,z daleka to porażka na maska) i to na hc.

HC to juz lekkie przegiecie. Mozna zaliczyc rekordowe k/d jednym magazynkiem bronia supporta. Ogladalem na YT ja koles jednym strzalem z RPG skosil 7 ludzi. Oczywiscie kto co lubi, ale jak dla mnie, nawet normal ma duzy dmg broni. Ja mam nieodparte wrazenie, ze to uklon w strone CoD'owych graczy. :negative:

Opublikowano

HC jest fajne, poza jedna rzeczą - pojazdy latające. Jest cholernie trudno coś zabić gdy nie możesz nic zaznaczyć selectem, ani nawet właczyć kamery z zewnątrz. Totalne latanie na czuja i wytężanie wzroku w poszukiwaniu celu.

Opublikowano

Dla wyjątkowo słaby jest MP7,1 magazynek ledwo starcza na 2 osoby(z bliska,z daleka to porażka na maska) i to na hc.

HC to juz lekkie przegiecie. Mozna zaliczyc rekordowe k/d jednym magazynkiem bronia supporta. Ogladalem na YT ja koles jednym strzalem z RPG skosil 7 ludzi. Oczywiscie kto co lubi, ale jak dla mnie, nawet normal ma duzy dmg broni. Ja mam nieodparte wrazenie, ze to uklon w strone CoD'owych graczy. :negative:

Dokładnie . Lecz pomimo, iż mam niskie mniemanie o tym trybie, to dobrze że jest. Dla każdego coś miłego - czyli wszystko ok, jak jest wybór   :)

Opublikowano

No jasne,za to na normalu RPG trzeba centralnie w klatę by zabiło.Co do latania idzie się przyzwyczaić,jak ma się radar odkryty to jest trochę łatwiej,tylko w błąd wprowadza bo pozostawione na mapie moździerze też pokazuje.

Opublikowano (edytowane)

Zastanawia mnie jedna rzecz dotyczaca śmigłowców szturmowych:

mamy tam osobno odblokowania/ulepszenia dla pilota oraz strzelca. Z pilotem sprawa jest jasna, ale co do strzelca- czy to sa ulepszenia, z ktorych korzysta moj strzelec kiedy ja pilotuję, czy tez sa dla mnie, kiedy ja zajmuje pozycje strzelca, a pilotuje ktos inny?

Druga sprawa:

jak Waszym zdaniem poza stingerami najskuteczniej zdejmowac odrzutowce? Czołg, zdaje sie, nie ma zadnych rakiet na cele latające wiec jest w praktyce bezbronny, heli mają jako jedno z pierwszych ulepszen rakiety kierowane, ale jak gosciu dobrze uzywa flar, to ciezko go ubic (zwlaszcza, ze szybko wychodzi z zasięgu namierzania). Ktores z dalszych ulepszen śmigłowców nadaje sie lepiej do tego? Javelinem tez sie da moze?

Edytowane przez tommi___t
Opublikowano

Druga sprawa:

jak Waszym zdaniem poza stingerami najskuteczniej zdejmowac odrzutowce? Czołg, zdaje sie, nie ma zadnych rakiet na cele latające wiec jest w praktyce bezbronny, heli mają jako jedno z pierwszych ulepszen rakiety kierowane, ale jak gosciu dobrze uzywa flar, to ciezko go ubic (zwlaszcza, ze szybko wychodzi z zasięgu namierzania). Ktores z dalszych ulepszen śmigłowców nadaje sie lepiej do tego? Javelinem tez sie da moze?

javelinem sie da, ale ktos musi go najpierw zaznaczyc np soflamem.

co do niszczenia z heli to mozna np wystrzelic po namierzeniu 1 rakiete, Jak gosc odpali flary to zdolasz go namierzyc 2 raz i wystrzelic zanim zaladuja mu sie flary ( jesli nie wyleci poza zasieg ) i wpadna pkt za unieruchomienie + zniszczenie ( lepszy rydz niz nic)

co do z stingera to mozna namierzyc kogos i niech mu pika w kokpicie, duzo osob w tym momencie panikuje i wyrzuca flary w tym momencie sobie go szybko nacelujesz i wystrzelisz na marsa ;)

Opublikowano

Hmm, teoretycznie więc i tym trzecim stanowiskiem w czołgu tez sie powinno dac- w takim razie optymalnie dla czołgu byloby miec trzecie stanowisko i inżyniera z Javelinem na pokładzie, wtedy skutecznie przed wszystkim sie obronisz :)

co do z stingera to mozna namierzyc kogos i niech mu pika w kokpicie, duzo osob w tym momencie panikuje i wyrzuca flary w tym momencie sobie go szybko nacelujesz i wystrzelisz na marsa ;)

No, dokadnie, też to stosuję ;)

Opublikowano (edytowane)

Hmm, teoretycznie więc i tym trzecim stanowiskiem w czołgu tez sie powinno dac- w takim razie optymalnie dla czołgu byloby miec trzecie stanowisko i inżyniera z Javelinem na pokładzie, wtedy skutecznie przed wszystkim sie obronisz :)

w czołgu sa tez guided shells, ktore mogą sie nacelować tak jak javelin na cele naziemne, ale podejrzewam że mogą też namierzać cele latające jeśli ktoś je zaznaczy soflamem, i/lub jeśli 3 osoba w czołgu namierzy je tym swoim namierzaczem

i jesli juz chcesz mieć inzyniera na pokładzie to chyba jednak lepiej ze stingerem, bo javelin wymaga zaznaczenia najpierw, i podejzewam ze 3 człowiek w czołgu tak samo jak soflam ma dosyć ograniczony zasięg namierzania latających (soflam potrafi z ogromnych odległosci zaznaczac czołgi, ale samoloty musza byc blisko, a zwykle jednak nie są)

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

w czołgu sa tez guided shells, ktore mogą sie nacelować tak jak javelin na cele naziemne, ale podejrzewam że mogą też namierzać cele latające jeśli ktoś je zaznaczy soflamem, i/lub jeśli 3 osoba w czołgu namierzy je tym swoim namierzaczem

Jak dobrze pojdzie, to za jakis tydzien powinienem miec trzecie stanowisko odblokowane, więc wypróbuję i dam znać oczywiście, ale wg opisu tych guided shells one służą do "lock on to and track enemy land vehicles"- stąd też moje wątpliwości...

...a swoją drogą również, właśnie mi się przypomniało- z tych pocisków korzstałem do zwalczania innych czołgów i nie musialem niczym specjalnym ich namierzać- wyglądało to identycznie jak z naprowadzanymi rakietami w heli, musisz nakierowac na cel i przytrzymać aż się zalokuje. Próbowałem tak właśnie tez heli nimi namierzać, ale nic sie nie działo...

Opublikowano (edytowane)

no wlasnie o to chodzi bo one tak jak javelin wymagaja soflamu (albo 2 stanowiska w czołgu) ktore najpierw zaznaczy samolot/heli żeby mogły go namierzyć *(jestem prawie pewny)

tutaj dowód, akcja z soflamem i guided shells jest dopiero na koncu jako final kill

http://www.youtube.com/watch?v=rgsQ6WCI4Sc

jak widac guided shells nie namierzaja heli same z siebie, ale jak najpierw soflam je zaznaczy (rąb) to moga namierzać i jak widac zabić odrazu, czyli skuteczniejsze są niż na czołgi ktore ledwo co uszkadzają

w dodatku nie zmylą ich flary bo laserowo namierzane rakiety nie są podatne na flary

tutaj akcje guided shells + 3 stanowisko

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

I się rozczarujesz jak Ja ;)

Już parę postów wcześniej stwierdziłem że jest to bezużyteczny badziewie.

Wiadomo, warunek konieczny to dobra załoga, o co czasem ciezko z randomami, ale mysle, ze majac kumpla na headsecie mozna z tego bedzie zrobic uzytek- zwlaszcza w meczach, w ktorych przeciwnicy maja wiecej ogarnietych i sprawiajacych problemy pilotow niz piechoty :) No i pewnie to za(pipi)iste jest jak masz w ogole wieksza zgrana ekipe, tak ze namierzasz nie tylko dla działa czołgu, ale tez dla Javelinow, heli itd., choc pewnie rzadko sie zdarza taka sytuacja...

Opublikowano

Wczoraj grałem z typem BadWolf34,kolo najpierw zabijał swoich na Charku z Centuriona,wywaliło go i wrzuciło z powrotem do tego samego meczu ale jako rywala i znowu wbił sie na centuriona,w końcu go wysadziłem i nauczyłem się obchodzić barierki,Dice powinno tam ustawić strefę śmierci,po co rywale mają tam kampić.

Opublikowano (edytowane)

grałem przed chwilą squad rush i po skończeniu rundy na całym ekranie pojawił mi się zielono biały pas rozdzielony pionowo czyli tzn od lewej strony do połowy telewizora ekran był zielony a od tej połowy do prawej strony biały, pierwszy raz mi sie takie coś zdarzyło O_o

Edytowane przez mersi
Opublikowano

grałem przed chwilą squad rush i po skończeniu rundy na całym ekranie pojawił mi się zielono biały pas rozdzielony pionowo czyli tzn od lewej strony do połowy telewizora ekran był zielony a od tej połowy do prawej strony biały, pierwszy raz mi sie takie coś zdarzyło O_o

Pada Ci Telewizor... wymień ;) Ta gra zmusza często do takich wniosków

Opublikowano

Heh, a mi po dwoch intensywnych dniach w czołgu skill skoczyl nagle do ponad 400, a ratio 12/2 czy 14/4 staje sie powoli standardem :D Rekord to 18/4 jak dotąd :) Ciekawe, do jakich meczy mnie jutro dołączy po czyms takim... :)

Opublikowano (edytowane)

Żadna frajda mieć dobre ratio dzięki maszynom,dla mnie największa frajda to masterowanie broni,ale nawet nie wiecie jaki fart że już MP7 mam na 100%,takie (pipi) że pad latał po pokoju,jakbym ze śrutówką biegał,zerowy damage.

Edytowane przez Litwin25
Opublikowano

Żadna frajda mieć dobre ratio dzięki maszynom,dla mnie największa frajda to masterowanie broni

Litwin, Ty masz skilla żeby piechotą ratio nabijać- ja póki co nie, a z maszynami za to idzie mi świetnie, więc dla mnie frajda tu jednak jest większa ;) ...choć M249 udało się wymasterować, ale to taka kosiara jest, że nawet nie wiesz kiedy, a masz już wszystko odblokowane... :D

Opublikowano

Żadna frajda mieć dobre ratio dzięki maszynom,dla mnie największa frajda to masterowanie broni,ale nawet nie wiecie jaki fart że już MP7 mam na 100%,takie (pipi) że pad latał po pokoju,jakbym ze śrutówką biegał,zerowy damage.

Jakie znowuż (pipi)? Mi się bardzo przyjemnie strzelało z tej broni. Na ciasnych mapkach (Sekwana, czy Metro) nikt nie miał szans 1 na 1.

Opublikowano

1 vs 1 to ja nie miałem szans,głowa typowi odskakiwała a i tak mnie ubijał,to broń ma chyba najmniejszy damage,szkoda ze nie ma czegoś takiego jak magnum ammo,MP7 może i wygląda fajnie,ale startu nie ma np. do PDW-R.