Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uff, w końcu po przeprowadzce, 2 tyg. bez neta i 3 bez BF nareszcie od dzis znowu online :D Aktualizacje konsol porobione, konto na PSN załadowane, BtK ściągnięte i zainstalowane- dzisiejszy wieczor znow bedzie dluuugi :D

Co do tych lagow i tv, to osobiscie tez gram na HD Ready (Sony) i nie ma zadnego problemu. Yano pisal, ze na monitorze 1080i tez daje rade- byc moze to nie (tylko) kwestia rozdzialki, ale czestotliwosci. Jesli dobrze pamietam, to czytalem jakis czas temu artykul, w ktorym o podbijaniu czestotliwosci do 200 czy 600 Hz cos bylo- kojarzy mi sie, ze to moze powodowac tego typu problemy w grach, ale glowy nie daje...

Ktos w ogole wie, czy podlaczenie przez kabel lub wifi robi roznice w multi? Slyszalem, ze lepiej na kablu grac, wiec podpialem ps teraz tak i zobaczymy :)

PS: Pozdro na nowy rok dla wszystkich! Postanowienie noworoczne typu: "nie bede sie wykłócał na forum" moze tez nie zaszkodzi ;)

Opublikowano (edytowane)

No lag występuje i to jest fakt. Gram na ledowym tv 46 full hd i mam wyłączone wszystkie "wspomagacze" do tego tv jest profesjonalnie skalibrowany (brak problemu z niewidocznym celownikiem w pojazdach o którym wspominał Litwin) Inna sprawa że lag kompletnie mi nie przeszkadza, widocznie kwestia przyzwyczajenia.

Edytowane przez hellspawn81
Opublikowano

Od wczoraj nie mogę się połączyć. Szybka gra nie działa w wyszukiwarce servery normal mają jakieś dziwne nazwy a servery hardcore normalne nazwy ale wyszukuje ich tylko kilka i do każdego jest po 10 osób w kolejce. O co chodzi?

Opublikowano

Od wczoraj nie mogę się połączyć. Szybka gra nie działa w wyszukiwarce servery normal mają jakieś dziwne nazwy a servery hardcore normalne nazwy ale wyszukuje ich tylko kilka i do każdego jest po 10 osób w kolejce. O co chodzi?

ja w wyszukiwarce na calym swiecie widze w sumie 2 serwery :D jeden w Japonii i jeden w Wsch. USA.

szybka gra dziala tak jak kiedys moj zolnierz.

1 raz klikasz wywala blad

2 raz klikasz laczy

Opublikowano

U mnie tez to samo- wczoraj chyba z pol h probowalem do jakiegos meczu dolaczyc. Ani przez szybki mecz, ani przez wyszukiwarke serwerow nic nie szlo.

W ogole jeszcze nigdy w zyciu nie udalo mi sie polaczyc z serwerem zlokalizowanym w UK- jedynie te z Dice (albo teraz z BtK) w nazwie dzialaja. Tez tak macie?

Opublikowano

Też macie bug z C4?Rzuca się C4 a nie można zdetonować,tylko ciągle rzuca się nowe.

No nie mow, ze jest ten sam bug co w Bad Company 2!? Jak mozna 2 razy popelniac ten sam blad! Gratulacje dla Dice.... :woot:

Jak leci licznik do rozpoczecia rundy, i wyjde w tym czasie, to zalicza mi do stats'ow jako "uciekinier"? Bo po zakonczeniu meczu nie ma opcja by wyjsc, trzeba czekac na nastepna runde, niestety.

Zdobylem wczoraj pierwsze MVP :dance2: A przypominam, ze gram na (chyba) 15 letni CRT. :rofl2:

jak jest te odliczanie to nie zalicza wyjscia jako ucieczke.

Wchodzisz do XMB i wypisujesz się na sekundę z PSN - battlefield wyrzuci cię do głównego menu bez czekania.

Opublikowano

U mnie tez to samo- wczoraj chyba z pol h probowalem do jakiegos meczu dolaczyc. Ani przez szybki mecz, ani przez wyszukiwarke serwerow nic nie szlo.

W ogole jeszcze nigdy w zyciu nie udalo mi sie polaczyc z serwerem zlokalizowanym w UK- jedynie te z Dice (albo teraz z BtK) w nazwie dzialaja. Tez tak macie?

U mnie w tej sytuacji (brak połączenia z serwerem np. 5 razy pod rząd) pomaga wypisanie i wpisanie do PSN, po tym łączy bez problemu. Sprawdźta ;]

Opublikowano

Serwery Bad company 2 dzialaja bez problemu 12vs12 mecze caly czas prawie.

Opublikowano (edytowane)

tak pracuja nad tym tak samo jak nad :

-komunikacja glosowa

-quick matchem ( ktory dziala kiedy chce)

-rozwalaniem druzyn

-1 shot killami

-migajacym ekranem

-pechem z kosmosu

-randomowymi obrazeniami

-czolgami co jezdza po lodzie i zatrzymujacymi sie jak na ich drodze bedzie karton

wiec wybacz sa zajecie troche, Wyszukiwarka serwerów trafi na koniec listy do naprawy i moze ogarna to jak wyjdzie BC3

przy okazji sie pochwale :P

moja najlepsza dotychczas gra :

http://battlelog.battlefield.com/bf3/battlereport/show/21262141/4/216861638/

Edytowane przez szpic
Opublikowano

tak pracuja nad tym tak samo jak nad :

-komunikacja glosowa

-quick matchem ( ktory dziala kiedy chce)

-rozwalaniem druzyn

-1 shot killami

-migajacym ekranem

-pechem z kosmosu

-randomowymi obrazeniami

-czolgami co jezdza po lodzie i zatrzymujacymi sie jak na ich drodze bedzie karton

wiec wybacz sa zajecie troche, Wyszukiwarka serwerów trafi na koniec listy do naprawy i moze ogarna to jak wyjdzie BC3

przy okazji sie pochwale :P

moja najlepsza dotychczas gra :

http://battlelog.bat...41/4/216861638/

Dokładnie :D plus prywaty ? Ładny meczyk

Opublikowano (edytowane)

można tez w czasie czekania dołączyć do któregoś z kolegów co też grają, XMB -> trójkąt na kolege i join to sesion, wywala do menu i najczęściej pisze że gra się skończyła lub jest full

Edytowane przez mersi
Opublikowano

pierwszy raz mi się konsola zwiesiła w czasie rundy, zawsze (czasem) zdarzało się podczas ładowania. Zatoka omańska przelatuje sobie helikopterem rozwalając po drodze jakiś budynek kolo flagi "C" i zauważyłem DUŻY spadek fpsów, zrobiłem nawrót i nalot jeszcze raz tylko w tym wypadku był jeszcze jeden helikopter i konsola dostała freeza ehhh... bfbc2 bywały podobne sytuacje tyle że z czołgami...

a po za tym to w końcu latanie daje mi satysfakcję jak na razie tylko właśnie helikopterami ale daje radę. i zrobiłem 3 baretki Airwarfer nie będąc pasażerem :D

Opublikowano (edytowane)

ogólnie ale dla mnie to postęp w bfbc2 nic nie latałem bo nie umiałem a w 3 jakoś łatwiej jest dla mnie ;p

jety mnie kuszą jak oglądam jakieś filmik... latać coś tam potrafię ale ubić kogoś to dla mnie niewykonalne .... cudem mi się udało zabić jednego

Edytowane przez dApo
Opublikowano

Latanie w BFBC2 to bulka z maslem. W Bf3 jak narazie moje heli laduje non stop na glebie. :) W ogole pojazdy, wszelkiej masci latadla, to duzu progres w stusunku do BC2. Jest hardcore'owo, ale o to chodzi, w to mi graj. Trzeba miec niezlego skill'a by opanowac ta kupe zelstwa w powietrzu.

Opublikowano

jak pisałem ja nie potrafiłem latać w bfbc2 a tu praktycznie helikoptery mam opanowane zdarzy mi się że spadnę bo chcę ubić jeszcze jednego przed nawrotem

Opublikowano

Latanie w BFBC2 to bulka z maslem. W Bf3 jak narazie moje heli laduje non stop na glebie. :) W ogole pojazdy, wszelkiej masci latadla, to duzu progres w stusunku do BC2. Jest hardcore'owo, ale o to chodzi, w to mi graj. Trzeba miec niezlego skill'a by opanowac ta kupe zelstwa w powietrzu.

chyba pomyłka.

W bc2 heli nie potrafilem trafic nawet w stodole.

w bf3 heli lata jak chce. 0 problemów.

latanie samolotem to tez pikus. Co innego trafienie w cokolwiek xD

Opublikowano

Latanie,tzw. wiszenie to żaden problem,problemy to są jak dochodzi do walki i goni ciebie ktoś kto umie dobrze ścinać kąty,w heli to nie jest aż tak ważne,ale w samolotach to już problem.Mimo iż mam tyle killi,to są gnoje,których podejść nie umiem i tacy,z którymi mogę w kółko latać cały mecz,bo mamy takie same umiejętności,dlatego zawsze niszczę samoloty na lotniskach,bo walka z nimi to strata czasu.

Opublikowano (edytowane)

to chyba dobrze dzięki takim ludziom możesz się doskonalić, nieprawda? i większa satysfakcja jak już "nam" się uda.

miałem tak w jednym z pojedynków w heli i byłem zadowolony że takiego ubiłem. Albo jak uciekam przed innym heli i latam tuż nad ziemia miedzy głazami (caspian border miedzy B i D) i później go dopadam [;

Edytowane przez dApo