Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zaqair

Znowu zaczyna się dziac ten sam syf co w BC2 czyli brak rangi podczas wchodzenia do meczu. Wczoraj w końcu udało mi się odblokować flary w samolocie (cieszylem sie jak dziecko bo marny ze mnie pilot). Nawet nie zwróciłem uwagi na to, że moja broń nie ma celownika ani na fakt, że odblokowałem nagle 870MCS :lol: Po meczu dostałem Rank 1 i (pipi) a nie flary :confused:

Trzeba lukać na to czy w tabeli są podane rangi. Dwa razy mi się to zdarzyło na wyspie wake. heh.

jak grales wczoraj po 16 to sie nie dziw,bo serwery psn byly modernizowane.

Gosc z twittera powiedzial,ze Usas+frag ammo bedzie poprawiony 6 lutego.

ciekawe czy to samo zrobia z jackhammerem czy zapomną , i jeden ebdzie osłabiony a drugi nadal morderczy ;p

zreszta to ogolnie fragi sa mordercze a nie shotguny, ja sporo biegałem z DAO12 i mimo ze troche wolniej strzela to fragami i tak robil masakre

Znowu zaczyna się dziac ten sam syf co w BC2 czyli brak rangi podczas wchodzenia do meczu. Wczoraj w końcu udało mi się odblokować flary w samolocie (cieszylem sie jak dziecko bo marny ze mnie pilot). Nawet nie zwróciłem uwagi na to, że moja broń nie ma celownika ani na fakt, że odblokowałem nagle 870MCS :lol: Po meczu dostałem Rank 1 i (pipi) a nie flary :confused:

Trzeba lukać na to czy w tabeli są podane rangi. Dwa razy mi się to zdarzyło na wyspie wake. heh.

jak grales wczoraj po 16 to sie nie dziw,bo serwery psn byly modernizowane.

Ja obcy, z ikspudła ;] napisałem tutaj bo z konsol o tej grze tylko ten temat żyje.

No wiesz, ciezko powiedziec czy nie zdawal sobie sprawy. Znam kilka osob, ktore nie patrza na mini-mapke. ;) Dla mnie tlumik obnizna DMG i zmniejsza celnosc. Takie sa moje spotrzezenia.

Ja Cie przeciez do niego przekonywac nie mam zamiaru- kazdy niech gra z czym mu najwygodniej :) Mi w kazdym razie daje on znaczne korzysci.

Czy tylko mi sie wydaje,ze jak sie uzywa m249 i strzela sie jak rambo(palec na spuscie i jazda) to bron jak by strzelala spelakami?

Może to kwestia rozrzutu (mocno do góry ciagnie bez stojaka). Na bliski dystans wpadasz z nim na kilku przeciwnikow naraz i wybijasz co do nogi jedna serią :) Swietnie sie sprawdza np. w Metrze jak dla mnie, zwlaszcza w tym bocznym przejsciu z szafkami obok B. Kładziesz sie z dwojnogiem, czekasz az goscie wyjda zza rogu i zdejmujesz ich seriami :)

Edytowane przez tommi___t

oni chyba nigdy nie grali w swoją produkcję. zamiast osłabiać tandem USAS+frag powinni całkowicie usunąć ten typ pocisków, bo niezależnie czy używa się ich w Pancorze, DAO czy 870 to pożoga jest taka sama i można zdobywać punkt za strzelanie w ścianę czy zza węgła. Ta amunicja zabija prawdziwe przeznaczenie shotgunów tj. close combat; nie zliczę ile razy widzialem gości, którzy strzelali po ścianach stojąc jakieś 100 metrów od celu. Rzuci sobie taki pod nogi amunicję i tylko rytmicznie naciska fire a fragi same wpadają.

Gość Zaqair

Czy tylko mi sie wydaje,ze jak sie uzywa m249 i strzela sie jak rambo(palec na spuscie i jazda) to bron jak by strzelala spelakami?

Może to kwestia rozrzutu (mocno do góry ciagnie bez stojaka). Na bliski dystans wpadasz z nim na kilku przeciwnikow naraz i wybijasz co do nogi jedna serią :) Swietnie sie sprawdza np. w Metrze jak dla mnie, zwlaszcza w tym bocznym przejsciu z szafkami obok B. Kładziesz sie z dwojnogiem, czekasz az goscie wyjda zza rogu i zdejmujesz ich seriami :)

Moze lagi byly,wczoraj na metro jak gralem to na 100% gosci trafialem i nie gineli jak trzymalem palec na spuscie.Jak strzelalem rytmicznie to ich zabijalem.

oni chyba nigdy nie grali w swoją produkcję. zamiast osłabiać tandem USAS+frag powinni całkowicie usunąć ten typ pocisków

bez sensu, takie pociski istnieją w realu, więc dlaczego mieliby je kasować? Fakt sa przegięte jak cholera, ale jeśli miałbym być uber szczery, to tylko na metrze sieją taką pożogę. Na pozostałych mapach spokojnie można im dać radę innym sprzętem. Co więcej nawet przy opisie amunicji wyraźnie wskazano, że wybucha, ale zadaje mniejszy damage. I to jest właśnie ten bez sens - opis jest dobry, ale DICE się do własnego opisu nie zastosowało, bo damage daje jak cholera.

@Litwin niestety to że zabijają swoich nikogo nie powstrzymuje, bo nie ma pkt ujemnych (pipi)a co za debilizm.... :(

Edytowane przez waldusthecyc

Tyle że HE frag shellsy naprawdę robią taką pożogę, i tu dochodzimy do momentu w którym gra nie może tak bardzo ozwierciedlać rzeczywistości ;) Ogółem jednak tych lotek nikt poza wojskiem nie używa, gdyż ogółem jest duże ryzyko postronnych ofiar ;)

http://airbornecombatengineer.typepad.com/airborne_combat_engineer/2005/05/frag12_heap_sho.html

Jedynie chyba dystans jest trochę za duży w tej grze ;)

Gość szpic

Jestescie pewni, ze dzis nie ma tej konserwacji bo to co sie dzieje na serwerach to mozna oszalec :/

Namierzylem goscia w heli, strzelam a moje rakiety leca w kosmos ( gosc nie rzuca flar )

Znow namierzam strzelam i znow leca w kosmos,

Gosc mnie namierza, leca rakiety we mnie zrzucam flary, a rakiety i tak leca na mnie ( po chwili dostaje wiadomosc od goscia " Noob " )

Inna gra gosc sobie lata w kolko na kaspianie, latam za nim ( max 50 metrow od niego ) i nawet przez moment nie bylo pikania/namierzania nic nie moglem mu zrobic....

bez sensu, takie pociski istnieją w realu, więc dlaczego mieliby je kasować? Fakt sa przegięte jak cholera, ale jeśli miałbym być uber szczery, to tylko na metrze sieją taką pożogę. Na pozostałych mapach spokojnie można im dać radę innym sprzętem.

Fajna zabawa z USASem jest tez nad Sekwana czy w tunelu na Szczycie. Oprocz naparzania pukawka mozna zrobic niezla rozpierdziuche czolgiem. Wrzucam wtedy kartacza i radar. Oczywiscie jezdze praktycznie ciagle na termowizji. Zreszta smiesznie to u mnie wyglada http://battlelog.bat...l/user/Ra2e7or/ ;p Sama Sekwana.

W sumie nawet nie bardzo rozumiem o co tutaj chodzi. W BC2 gralem prawie tylko w Rushu omijajac szerokim lukiem CODowe mapki i w ogole Podboj. Irytowalo mnie, ze gra sie w kolko i mozna dostac kose w kazdym momencie bo cholera wie gdzie jest przeciwnik i z ktorej bazy przylezie. Byla jakas taktyka, bylo ciekawie. Teraz w Szturmie mnie praktycznie nie ma. Tylko Podboj i to na mapach gdzie sie zarzynamy jak swinie. Biegam jak glupi z USASem stawiajac gdzie sie da miny pulapki. Czyli chyba klimat CODa? Tylko w sumie nie wiem po co. Chyba aby na chwile sie oderwac bo sensu w tym wiekszego nie ma.

Tak sie zastanawialem o co chodzi z USASem i tymi Fragami co piszecie. Dzisiaj pierwszy raz poczulem to na swojej skorze, leze sobie pieknie na jakiejs gorce, mniej wiecej pode mna walnal sobie typ z takiego USASa w ta moje gorke (z kamienia) pociski przeszly na wylot i mnie zabijal jednym strzalem... Ciekawe bo mnie nawet nie widzial.

W sumie nawet nie bardzo rozumiem o co tutaj chodzi. W BC2 gralem prawie tylko w Rushu omijajac szerokim lukiem CODowe mapki i w ogole Podboj. Irytowalo mnie, ze gra sie w kolko i mozna dostac kose w kazdym momencie bo cholera wie gdzie jest przeciwnik i z ktorej bazy przylezie. Byla jakas taktyka, bylo ciekawie. Teraz w Szturmie mnie praktycznie nie ma. Tylko Podboj i to na mapach gdzie sie zarzynamy jak swinie. Biegam jak glupi z USASem stawiajac gdzie sie da miny pulapki. Czyli chyba klimat CODa? Tylko w sumie nie wiem po co. Chyba aby na chwile sie oderwac bo sensu w tym wiekszego nie ma.

Tez zaczynam powoli grac w CQ. Jest wieksza dynamika, dym, akcja, nieprzywidywalnosc. No i gra zespolowa ma niebagatelne znaczenie w tym trybie.

BF3 daje duzo frajdy z frag'owania, Bad Company z wykonywania zadan w okreslonym trybie oraz wywiazywania sie z roli danej klasy. Ja w Bf3 biegne do przodu, i robie jak najwieksze mayham'em. :) Ta gra totalnie zmienila by swoje oblicze o 180 stopni, gdyby zwiekszyli dmg broni o jakies 15-25%. Tak to mamy wysicg szczurow o pojazdu powietrzono-naziemne oraz biegnanie z USAS'em oraz Famasem. :)

Serwy dzisiaj to loteria. Zaczekam do 23, moze sie ustabiluzje.

Edytowane przez walek
Gość Darude

Tez zaczynam powoli grac w CQ. Jest wieksza dynamika, dym, akcja, nieprzywidywalnosc.

Z tą nieprzewidywalnością to ja bym był ostrożny :P.W niektórych mapkach to akcja potrafi się toczyć przy jedej fladze.Metro "B",Bazar "B" ,Sekwana "C" kanały "A".

Mnie o wiele bardziej podoba się Podbój, akcja ciągle się przemieszcza, biega się po całej mapie, tu czołgiem tam z rpg tu coś tam jeszcze:) a szturm chwilami mam wrażenie to parcie jak debil na Bomb Site, albo kampienie. Co do usasa to może zostać, ale odłamkowa powinna iść w odchodne. Ten filmik nie ma nic w spólnego z realami gry.

Kolo z usasem mnie dzisiaj zgrzał,zabił mnie kutafon 4 razy pod rząd z tego noobskiej broni i zaczął robić pompowanie,to sobie myślę,za dużo tego dobrego wsiunie.Po śmierci wziąłem MK3A1 i zostałem jego nemesisem :P w Następnym meczu zastrzeliłem go jeszcze 2 razy z F-35,z czego raz jak biegł po pasie startowym :P Chyba się domyślił,że to nie jego za(pipi)i.stość spowodowała moje zgony,tylko usas i osłaniający go kumple.