karol666 6 Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 (edytowane) @tommi Below radar jest przetłumaczony jako "radar terenu"?? ładny bezsens . W walce powietrznej nie polecam schodzenia nisko, odnoszenie wrażenie, że below radar nic nie daje jak przeciwnik zaczął nas namierzać dlatego najlepszą obroną przed wrogim heli jest jak najszybsze zniszczenie go btw. stealth jest na 1 slocie, a flary na 2 Edytowane 20 marca 2012 przez karol666 Cytuj
Gość szpic Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 pilot : Maskowanie -> Flary -> Namierzane rakiety pasazer: Flary -> autoloader -> jakas rakieta Szpicu, o ile pamietam, to flary i maskowanie na tym samym slocie sa. Ja jako strzelec termowizji nie zamienilbym na nic innego- to podstawa Flary daja duzo wiecej. Dzieki zgraniu strzelca i pilota i wystrzeliwywaniu flar w odpowiednich momentach drugie heli w wiekszosci wypadkow spada szybko co do termowizji to mozna dusic select zreszta heli nie lata na takich wysokosciach aby nie widziec ruchu na powierzchni. Mnie jakos brak termo nie przeszkadza w zabijaniu piechoty Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Na fajny serwer dzisiaj trafiłem,tylko plansze latane,nie wiem jak to się ustawia ale ja chce więcej Cytuj
Kuba0101 3 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Coś mieszali wczoraj z patchem? Bo caly czas zmienia mi sie tryb gry na inny Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 marca 2012 Autor Opublikowano 21 marca 2012 Na fajny serwer dzisiaj trafiłem,tylko plansze latane,nie wiem jak to się ustawia ale ja chce więcej myśmy wczoraj ciupali na serwerze, gdzie jeden mecz to był rush na mapach z Karkandu, a runda później to podbój na Bazarze... grubo. Litwin nic się nie przejmuj - jak Cię spotkam w przestworzach to dam Ci fory. Wczoraj kolejne podejście do jeta i kolejna poracha. Technikę mam taką, słyszę już jeta albo widzę jego pociski dookoła siebie. robię manewr z L2 i zjazdem w dół i zaczynam uciekać na bok. nie wiem jakim cudem ale koleś cały czas leci za mną jak po sznurku. inna sytuacja - lecę za innym, koleś robi skręt w lewo pod takim kątem, że nawet maksymalne wychylenie lewej gałki w lewo a prawej do góry (+ afterburner off) nie pozwala mi tak ostro wejść w zakręt. zacząłem próbować inną metodę: daję ostro przechył np na lewo i prawa gała w dół i to poowoduje że robię skręt w lewo lecąc trochę w dół ale mam wrażenie że promień skrętu jest mniejszy. generalnie mam wrażenie, że moim największym problemem jest brak radaru, więc ja nie zaznaczę sobie selectem lub ktoś mi nie zaznaczy to jestem w czarnej doopie bo nie widzę kolesia Cytuj
rob1979 55 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Na fajny serwer dzisiaj trafiłem,tylko plansze latane,nie wiem jak to się ustawia ale ja chce więcej A myśmy wczoraj z ekipą grali na serwerze, na którym podbój zamieniał się ze szturmem - raz to, raz to... Od zawsze tak można było czy to jakaś nowość? to ogólnie jako inżynier namierzając z igły samolot czy javelinem czołg należy jeszcze trzymać go na celowniku, aby zwiększyć skuteczność trafienia? czy jak to jest? Moim zdaniem to zwyczajnie niewykonalne - jak już wystrzelisz pocisk to automatycznie uruchamia się animacja przeładowywania i nie ma mowy o żadnym "trzymaniu na celowniku" Jeśli zaś piszesz o dłuższym namierzaniu przed wystrzeleniem - to bez sensu... 1. Ostatnie starcie wieczoru - "chłopaki, idę spać - mało luda, nudno będzie - szkoda czasu", "dograj do końca - jeszcze jedna" "No dobra!" http://battlelog.battlefield.com/bf3/battlereport/show/36579467/4/216401239/ 2. Najbardziej epickie starcie wieczoru - każdy natłukł tyle punktów, że kilka personalnych rekordów pękło... Moim zdaniem to jedna z niewielu naprawdę świetnych map, które jako tako wpisują się w konsolową liczbę graczy... Przegraliśmy 5 ticketami a Paździo został obrzucony pokaźną liczbą klątw - ktoś chyba życzył mu złapania choroby wenerycznej... http://battlelog.battlefield.com/bf3/battlereport/show/36576909/4/216401239/ 3. Oip_pl zwany Łebim groził, że mnie zbije jak mnie spotka na mieście... muszę sprawić sobie osobistego MAVA to na żywo zrobię z nim to samo co na wirtualnym Wielkim Bazarze ))) czyli koronoskopię bez znieczulenia... heheh ILOVETHISGAME (NBA też) http://battlelog.battlefield.com/bf3/battlereport/show/36563045/4/216401239/ Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 OIP mnie wczoraj zapraszał,ale akurat polowałem na Wake,gdybym wiedział to bym wpadł powalczyć.Z tą zmiana serwerów nie wiedziałem i dlatego to napisałem.Nie powinienem tego pisać,bo później mi się ciężej latać będzie,L2 i jakby beczka w dół,tak że przód masz gdzie przed chwilą tył,i jesteś na typa plecach,potrzeba tylko trochę wysokości,powiedzmy połowa osiągalnej by zrobić ten manewr. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 marca 2012 Autor Opublikowano 21 marca 2012 OIP mnie wczoraj zapraszał,ale akurat polowałem na Wake,gdybym wiedział to bym wpadł powalczyć.Z tą zmiana serwerów nie wiedziałem i dlatego to napisałem.Nie powinienem tego pisać,bo później mi się ciężej latać będzie,L2 i jakby beczka w dół,tak że przód masz gdzie przed chwilą tył,i jesteś na typa plecach,potrzeba tylko trochę wysokości,powiedzmy połowa osiągalnej by zrobić ten manewr. jasne, szkolisz swego pogromcę (tia). czyli rozumiem tak: L2, prawa gała do przodu i beczka dołem? to jestem pewien że bydle skręci gdzieś na bok i już go nie znajdę. z tymi ich ucieczkami mam najgorzej, bo nawet jak wpadnę na ogon to koleś szybko mi ucieka. BTW dzięki szanownemu koledze, który zwrócił uwagę, że prędkość i wysokość jest na HUD. dzięki temu nie zawadzam już o sufit bo wiem gdzie mam koniec i mogę też świadomie regulować prędkość Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 L2 i ostry skręt przez lewy lub prawy bok,tyle że dziobem w dół,także że praktycznie zawracasz w miejscu,ale bez radaru to i tak bez sensu Musisz nabić pkt,bo jak jest ktoś ogarnięty to za chiny go nie zajdziesz. 1 Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Na fajny serwer dzisiaj trafiłem,tylko plansze latane,nie wiem jak to się ustawia ale ja chce więcej A myśmy wczoraj z ekipą grali na serwerze, na którym podbój zamieniał się ze szturmem - raz to, raz to... Od zawsze tak można było czy to jakaś nowość? to ogólnie jako inżynier namierzając z igły samolot czy javelinem czołg należy jeszcze trzymać go na celowniku, aby zwiększyć skuteczność trafienia? czy jak to jest? Moim zdaniem to zwyczajnie niewykonalne - jak już wystrzelisz pocisk to automatycznie uruchamia się animacja przeładowywania i nie ma mowy o żadnym "trzymaniu na celowniku" Jeśli zaś piszesz o dłuższym namierzaniu przed wystrzeleniem - to bez sensu... 1. Ostatnie starcie wieczoru - "chłopaki, idę spać - mało luda, nudno będzie - szkoda czasu", "dograj do końca - jeszcze jedna" "No dobra!" http://battlelog.bat...67/4/216401239/ 2. Najbardziej epickie starcie wieczoru - każdy natłukł tyle punktów, że kilka personalnych rekordów pękło... Moim zdaniem to jedna z niewielu naprawdę świetnych map, które jako tako wpisują się w konsolową liczbę graczy... Przegraliśmy 5 ticketami a Paździo został obrzucony pokaźną liczbą klątw - ktoś chyba życzył mu złapania choroby wenerycznej... http://battlelog.bat...09/4/216401239/ 3. Oip_pl zwany Łebim groził, że mnie zbije jak mnie spotka na mieście... muszę sprawić sobie osobistego MAVA to na żywo zrobię z nim to samo co na wirtualnym Wielkim Bazarze ))) czyli koronoskopię bez znieczulenia... heheh ILOVETHISGAME (NBA też) http://battlelog.bat...45/4/216401239/ No ten ostatni meczyk gdzie walczyliśmy w przeciwnej drużynie był przepiękny UWAGA KOMUNIKAT: MAVem latają tylko miękkie fiutki, cziterzy, bosterzy, turasy, brudasy i tchórzliwe tchórze! ;P 2 Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Pewnie podpadnę,ale dla mnie lataniem MAV-em to największe frajerstwo,bo nawet jak robię nim windę to mnie widać i jest szansa na ściągniecie,a"operatorzy" MAV-a na ogół kitrają się tak że dostać się do nich nie można,bo całego meczu nie poświęcisz na szukanie . Cytuj
rob1979 55 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Pewnie podpadnę,ale dla mnie lataniem MAV-em to największe frajerstwo,bo nawet jak robię nim windę to mnie widać i jest szansa na ściągniecie,a"operatorzy" MAV-a na ogół kitrają się tak że dostać się do nich nie można,bo całego meczu nie poświęcisz na szukanie . Jakoś to przeżyję Nie mam mentalności Rambo ani skilla Mersona to korzystam z mózgu i głupoty przeciwników... Ja na to patrzę zupełnie inaczej. Mav (czy UAV z BC2) po to zostały wymyślone żeby informować o pozycjach wroga nie narażając jednocześnie operatora sprzętu na śmierć - dlatego trudno wymagać żebym leżał na środku mapy rozjeżdżając tyłek Łebiemu, right? Kładę się na respie. Latanie Mavem to IMHO esencja gry zespołowej: 1. Informacja o pozycjach wroga (średnio 4-5 baretek za oznaczanie/mecz) 2. Niszczenie ich sprzętu (MAVY, radyjka, czujniki ruchu) 3. Jak jesteś w miarę oblatany to kille (średnio 10/mecz) 4. W.KURZANIE wroga - po kilku killach, nawet kilka osób jednocześnie nie robi NIC INNEGO tylko próbuje ściągnąć tego (pipi)#$@ MAVa - chyba nie muszę pisać jak to wpływa na wyniki kumpli z drużyny? 5. Ściąganie frajerów z autostrady na Teheranie - no czy to nie jest wybawienie dla ziomków? Latanie MAVem wcale nie jest łatwe, zabijanie tym bardziej. Do tego nie przynosi specjalnie dużo punktów (niszczenie Mcomów, łapanie flag - odpada). Na dodatek - o czym sam wspominał Litwin - jaki to do cholerki problem zdjąć MAVA MAVEM? (że niby 1 na 10 wie jak to zrobić? A co mnie to obchodzi ) No nic... mimo obelg, mimo braku wdzięczności - ktoś musi robić tę robotę )) Wiecie kto ma najlepsze ratio na świecie (ranking PS3) - Mav operator heheheh - 7500 killi http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/moltobene001/stats/200803564/ps3/ nie chcielibyście go spotkać... moje 350 fragów to przy tym jakiś śmiech na sali... Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 marca 2012 Autor Opublikowano 21 marca 2012 (edytowane) ja akurat potwierdzam zdanie kaczorra, grałem z nim w teamie i przeciwko niemu. w obu przypadkach latadło daje się we znaki. jest mega pomocne (lub utrudniające) w SQDM - dzięki temu wygrywamy sporo partii, bo raz, że wiemy gdzie są przeciwnicy, a dwa, że oni zajmują się MAVem = my zajmujemy się nimi. i na odwrót: grając przeciwko kaczorro, problem był bo próbowaliśmy przez parę minut zdjąć jego MAVaa tymczasem jego team miał już blisko 15 fragów przewagi. to naprawdę daje radę, pod warunkiem, że faktycznie wykorzystywany jest w grze zespołowej a nie jako "fragowaczka" ps. dzięki @Litwin Edytowane 21 marca 2012 przez waldusthecyc Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 4. W.KURZANIE wroga - po kilku killach, nawet kilka osób jednocześnie nie robi NIC INNEGO tylko próbuje ściągnąć tego (pipi)#$@ MAVa Hehe zgadza się, myślałem, że o(pipi)ieję jak wdałem się w walkę z tym latawcem Cytuj
tommi 345 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 (edytowane) Dokladnie, rowniez sie zgadzam z Kaczorem (i Kozbinio) w kazdym punkcie Bylo juz pare wieczorow, gdzie po ilus meczach ludzie sie prawie schiz i traumy nabawiali slyszac to latajace g.owno i pozniej nawet, jak ktos z naszych je puszczal, to dostawal bluzgi PS: Lewa galka w jetach do czegos sluzy w ogole?? Z tego, co pamietam, jak lecac prosto wychylalem ja, to nie mialo to zadnego widocznego wplywu na tor lotu. Edytowane 21 marca 2012 przez tommi___t Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Wczoraj serwery mialy problem dlatego,byly tryby mieszane itp. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 PS: Lewa galka w jetach do czegos sluzy w ogole?? Z tego, co pamietam, jak lecac prosto wychylalem ja, to nie mialo to zadnego widocznego wplywu na tor lotu. Statecznikiem ruszasz, czyli delikatnie w poziomie skręcasz, robisz tym korektę na cel lub w połączeniu z drugą gałą do wygibasów w powietrzu Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Dlatego się dziwię że ten MAV tak długo lata igła/stinger lub inny MAV i już doopy nie zawraca.Lewy trigger w lataniu to podstawa,ja już mam go zajechanego od ciasnych skrętów(wiadomo,tak samo jak w samochodzie,im mniejsza prędkość tym zakręt ciaśniejszy).Jedno jest piękne w rakietach p-z w samolotach,namierza MAV-y i moździerze,mina operatora moździerza musi być bezbłędna Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Dodali nowe serwery Epic Battles i BF3 Classic Only Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 marca 2012 Autor Opublikowano 21 marca 2012 Dodali nowe serwery Epic Battles i BF3 Classic Only tzn? cio to? Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 (edytowane) Dodali nowe serwery Epic Battles i BF3 Classic Only tzn? cio to? Chyba jakies przygotowanie nowego trybu. Po necie chodza plotki o 64 graczach na ps3 i x360,moze cos w tym jest Edytowane 21 marca 2012 przez zaq123456 Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 21 marca 2012 Autor Opublikowano 21 marca 2012 Chyba jakies przygotowanie nowego trybu. Po necie chodza plotki o 64 graczach na ps3 i x360,moze cos w tym jest neeeee już to dementowali na tweeterze. fajne heady w pojazdy: http://www.youtube.com/watch?v=pJKeqcL7MFs Cytuj
Litwin81 1 161 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Ten filmik jest nie prawdopodobny. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 (edytowane) Dobra juz wiem o co chodzi z tymi serwerami,sa to nowe playlist'y BF3 Classic Only jest to: Caspian Border CQ Operation Metro Rush Operation Firestorm CQ Kharg Island Rush Grand Bazaar Rush Seine Crossing Rush Noshahr Canals CQ Damavand Peak Rush Tehran Highway CQ A Epic Battles to Wake Island CQ Caspian Border CQ Operation Firestorm CQ Kharg Island CQ Gulf of Oman CQ Sharqi Peninsula CQ Edytowane 21 marca 2012 przez zaq123456 Cytuj
tommi 345 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Za(pipi)isty pomysl z tymi playlistami jak dla mnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi