Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale chyba lepiej, że jest odrzut niż żeby go nie było tak jak w MOHu.

Tak jak wczoraj mówił w czasie gry kabotyn, minie dwa - trzy tygodnie, każdy sobie znajdzie nowy zestaw pukawek do każdej klasy.

Gość szpic
Opublikowano

wczoraj trafilem na ciekawy serwer HC 1500 ticketów bez pojazdów.

Tylko co to za HC byl jak zycie sie odnawialo i wszyscy nadal mieli 100 zycia ?

Opublikowano

Łe, co oni zrobili z moimi ukochanymi PDW-kami :( AS Val nadal mocne, ale odrzut zbyt duży, na dalekie odległości to nie jest już snajperka... Ale najgorzej teraz PDW-R. Dawniej na jednej serii dało się bez nawet zwiększonego magazynka i z tłumikiem zdjąć dwóch przy dobrej skuteczności, a teraz ledwo jednego magazynkiem zabija :confused: Pomijam że na dalsze odległości nie dało się zabić, ale teraz to prędzej przypadkowo zdejmę pilota heli tym, niż zabiję kogoś z większego dystansu :confused:

Znaczy ja wiem czemu osłabiono PDW, bo chcą by ludzie innymi klasami niż ich główna nie korzystali z tych broni, a rozmyśleli wybór: zacząć odblokowywać bronie, czy kupić dlc? ;/

Fakt, z Javelina się ładnie strzela, aż uśmiecham się gdy widzę zrezygnowanie albo szok tych cwaniaków w czołgach, jak obrywają Javelinami, za chwile panika naprawiają, ale drugi strzał, gość przestaje strzelać... co najwyżej wysiada.... czeka na śmierć :P

Niestety C4 nie zostają już po śmierci, a szkoda :( Teraz już nikt nie boi się podbiegających gości do czołgów :confused: Pozostaje dalej robić c4 jeep'y.

Przez tą możliwość wychodzenia po rundzie zaraz, to irytujące bo często wyludniają się nagle serwery :/

Opublikowano

Tak jak wczoraj mówił w czasie gry kabotyn, minie dwa - trzy tygodnie, każdy sobie znajdzie nowy zestaw pukawek do każdej klasy.

Powiedz to tym co przegrali ponad 600h jadąc na tym samym wytworzonym przez siebie schematem. Przed patchem wiedziałem jaka broń do jakiej mapki się nadaje i jak się zachowuje, a teraz weź ucz się od nowa...

Opublikowano

Przez tego patcha mam dylemat z czym biegać inżynierem. Wcześniej wybór był oczywisty: RPG w łapę i lecimy. Teraz zrobili Javelina i Stingera użytecznymi i jest problem :P

No ale za to chyba znalazłem dla siebie odpowiednią broń: MP5 + uchwyt + tłumik płomieni + tryb ognia na 3 strzały i jakoś idzie :D

A no i strach teraz czołgami jeździć. Tylko gdzieś ruszysz i zaraz słychać, że jest się namierzanym z Javelina :sleep:

Opublikowano

Zmiany w baretkach i medalach:

Nemesis medal reduced to 30 ribbons

Suppression reduced from 7 to 4

MCOM Attacker reduced from 3 to 2

MCOM Defender reduced from 4 to 2

Anti-Explosive increased from 2 to 3

Air Warfare reduced from 6 to 5

Opublikowano

Na szczęście M249 nadal jest mocne, aczkolwiek rozpatruję zmianę na M240, które nie znerfili wcale, czyli aktualnie może być nawet lepsze od M249.

http://www.enterbf3.com/news/774-12-new-features-in-the-battlefield-3-patch/ - ej większość tych zmian nie dotyczy wersji konsolowej, co nie? :( Nie ma command rose, nie zauważyłem by jeep'y miały "tytka", ani minimapy nie można przerobić na inne wersje :( A może się da?

Opublikowano

Ma większy odrzut na początku. Jest za to bardzo silne z dystansu.

Ale z tego co widzę w zmianach to zbuff'owali M60, dziś sprawdzę czy jest lepsze od M249 SAW ;)

Opublikowano

Obejrzyjcie filmik, na którym koleś z Pixel Enemy ładnie objaśnia niektóre ze zmian jakie przyniósł najnowszy patch. Wg niego teraz Igła i Stinger są praktycznie bezużyteczne...

do zobaczenia wieczorem (mam nadzieję, że będziecie, dzikusy)

Opublikowano (edytowane)

Do wszystkich którzy narzekają na osłabienie ulubionych broni: Nie tylko wam je osłabili. Drugiej stronie też :]

http://www.enterbf3....efield-3-patch/ - ej większość tych zmian nie dotyczy wersji konsolowej, co nie? :( Nie ma command rose, nie zauważyłem by jeep'y miały "tytka", ani minimapy nie można przerobić na inne wersje :( A może się da?

Żałuję, że nie ma nowej minimapy, ale nie wiem jakich kombinacji palcami trzeba by było wykonać, żeby uruchomić różę rozkazów na padzie.

Edytowane przez Pryxfus
Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

Przytrzymać dłużej select, a potem gałką albo d-padem wybrać?

Albo po prostu d-padem?

Mendrek zapominasz,ze gracze hc juz nie sa targetem,tylko nooby/gracze z cod. I zeby nie bylo nie mowie,ze kazdy gracz cod to debil ale 60-70% to debile/nooby.

Udalo sie komus znalezc serwer tdm 250/500/750/1000 ticketow?

Edytowane przez zaq123456
Opublikowano (edytowane)

do zobaczenia wieczorem (mam nadzieję, że będziecie, dzikusy)

Ja jeszcze nie wiem- zalezy, ile bede mial czasu na granie, jesli nie wiecej niz 1h, to raczej w coopa pykne (brakuje mi 62 tys. pkt. do ostatniej giwery i chce to wlasnie w takie krotsze wieczory pocisnac po kawalku, zeby miec to w koncu za soba), a dluzsze posiedzenie na jutro zostawie :)

PS: Jakby ktos misje z heli na hardzie chcial tez robic, to dawac znac.

Edytowane przez tommi___t
Opublikowano

Swoją drogą pamiętam na PC grę Delta Force eXtreme - taka kopia starych BF-ów, z fajnymi modami i masą ciekawych pojazdów. Ale i tak królowały w powietrzu Little Bird'y. Tam nie było klas, każdy mógł mieć co najwyżej AT4, które było szybkie ale nie miało żadnego celownika. I nie było dodatkowej amunicji, dwa strzały i koniec. Był to oczywiście dodatek, nie licząc broni głównej.

Wtedy jak ktoś zdjął śmigłowiec tym, to każdy na serwerze (wraz z pilotem) gratulowali :) Ech, niestety SMAW/RPG V7 jest bardzo wolne, ale wypadałoby sobie przypomnieć starą szkołę zdejmowania latawców.

Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

Dla tych co grali przed patchem takim zestawem:

Bron X,Forgrip i suppresor zdejmijcie forgrip i bron(testowalem na m4a1) duzo wiekszy ma obrazenia. Wydaje mi sie,ze panowie z dice stwierdzili,ze forgrip+suppresor to za duzo i to powduje odzut na boki,w gore i zmniejsza obrazenia.

Edytowane przez zaq123456
Opublikowano

Klakson w jeepach robi się L1.

Ja za to doczytałem lepszą zmianę:

To balance the battlefield and give budding pilots a fighting chance from day 1, we are now giving IR flares to all players. These will be automatically available to you in all air vehicles in the game.

Dat baląs.

Foregrip+suppresor na dowolnej broni = gorzej niż PP-19. Do foregripa najlepszym zamiennikiem wydaje się więc tłumik płomieni (choć żal tego stealtha, bo tłumik działa chyba w końcu z każdą bronią).

Gość Zaqair
Opublikowano

Klakson w jeepach robi się L1.

Ja za to doczytałem lepszą zmianę:

To balance the battlefield and give budding pilots a fighting chance from day 1, we are now giving IR flares to all players. These will be automatically available to you in all air vehicles in the game.

Dat baląs.

Foregrip+suppresor na dowolnej broni = gorzej niż PP-19. Do foregripa najlepszym zamiennikiem wydaje się więc tłumik płomieni (choć żal tego stealtha, bo tłumik działa chyba w końcu z każdą bronią).

Dlatego mowie ze albo suppresor ale brak forgrip,ale twoj zestaw.

Opublikowano (edytowane)

O co wam biega z tym uchwytem? Co ma foregrip do obrażeń? Przeca to tylko ogranicza recoil... (a raczej horizontal muzzle drift :) )

Ja znalazłem serwer z TDM - do 200 fragów na hardcore

http://battlelog.bat...33/4/216401239/

idealne miejsce do robienia baretek za broń snajperską - polecam SV98 + kolimator lub holo...

Edytowane przez rob1979
Opublikowano

Stingery/igla sa teraz bardzo skuteczne 1 strzal i smiglowiec unieruchomiony.

Nie mogę znaleźć dobrej broni dla wsparcia wszystko ma niesamowity odrzut. Możecie coś polecić.

Nie mam HS i jak gram z Polakami to ledwo co ich słyszę. Można zrobić głośniej tylko VOIP?

Gość Zaqair
Opublikowano

O co wam biega z tym uchwytem? Co ma foregrip do obrażeń? Przeca to tylko ogranicza recoil... (a raczej horizontal muzzle drift :) )

Ja znalazłem serwer z TDM - do 200 fragów na hardcore

http://battlelog.bat...33/4/216401239/

idealne miejsce do robienia baretek za broń snajperską - polecam SV98 + kolimator lub holo...

a chodzi o to,ze jakims cudem bron z foregrip+suppresor jest do dupy. np. m4a1 z tlumikiem zachowuje sie jak m4a1+suppresor+foregrip przed patchem.