tommi 345 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Musze wyprobowac tego pekaesa, znaczy PKP, bo jeszcze tym nie strzelalem praktycznie... Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Na początku może wkurzyć Cię jego odrzut, ale initial recoil trwa dosyć krótko, przywykniesz. Trochę broń przypomina M60E4, ale mniej odrzuca do góry i jest chyba nieco silniejsza i nieco szybsza Ogółem graj bez foregripa, z dwójnogiem i szukaj płaskich powierzchni, najlepiej jakiś nieco wyższych co byś mógł się ładnie rozłożyć bez konieczności płaszczenia się na glebie Ale każda okazja jest dobra by przycampić, z dwójnoga strzelasz praktycznie jak ze stacjonarki - mierzysz i trafiasz, nawet jak cel jest bardzo daleko Bardzo przyjemnie strzela się z okien, ale musisz wybić szybę. I co jakiś czas odwracać się prewencyjnie Cytuj
tommi 345 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 (edytowane) Na początku może wkurzyć Cię jego odrzut, ale initial recoil trwa dosyć krótko, przywykniesz. Trochę broń przypomina M60E4, ale mniej odrzuca do góry i jest chyba nieco silniejsza i nieco szybsza Ogółem graj bez foregripa, z dwójnogiem i szukaj płaskich powierzchni, najlepiej jakiś nieco wyższych co byś mógł się ładnie rozłożyć bez konieczności płaszczenia się na glebie Ale każda okazja jest dobra by przycampić, z dwójnoga strzelasz praktycznie jak ze stacjonarki - mierzysz i trafiasz, nawet jak cel jest bardzo daleko Bardzo przyjemnie strzela się z okien, ale musisz wybić szybę. I co jakiś czas odwracać się prewencyjnie Dla mnie LMG = tylko i wylacznie dwojnog w strategicznym miejscu Te giwery tak tak maja dla mnie sens, kochanej M249 tez tylko tak uzywam, strzelajac normalnie tylko podczas przemieszczania sie z pkt. A do B W zwyklym starciu zbyt niepraktyczne sa (rozrzut, recoil, szybkosc...), a zbyt rzadko sie zdarza, ze wpadasz na grupe min. 3 przeciwnikow i kosisz ich do nogi, zeby to sie oplacalo. Do tego zawsze najpierw prewencyjnie ostawiam mozliwe czy prawdopodobne drogi dojscia do mnie claymorami Za(pipi)iste jest rowniez to, ze mozna bipoda na murkach, oknach, paletach, skrzyniach i wszystkim co tylko popadnie rozkladac Glowne przejscie na bazarze to pole do popisu dla nich Edytowane 20 kwietnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Najlepsze miejsca to są na Metro, byle szafka jakaś czy skrzynka co chwila, i jak to nie skusić się na przycampienie? ;p Ogółem nie zgodzę się z tym, że są niepraktyczne. Ja przez całą grę do tego felernego patch'a biegałem pod ręką mając LMG głównie i jakoś nie narzekałem na to, bym nie trafiał, a właśnie starałem się wbiegać tam gdzie zwykle gromadziły się grupy, przeważnie od tyłu i z flanki. I nie musiałem się martwić, że zabiję 1-2 i skończy się amunicja. Do tego zawsze można wcisnąć spust i biegnąć do wroga. Wtedy zwykle dostaje negatywny modyfikator za bycie ostrzeliwanym, plus efekt psychologiczny, a i ostatecznie może wpaść "przygwożdżenie' gdyby ktoś wcześniej go zabił Czasami faktycznie szturmowiec mnie zdejmie z frontu wyskakując nagle, czy inżynier bo ma szybszą broń, ale tak poza tym LMG sprawdza się świetnie do bliskich starć Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Autor Opublikowano 20 kwietnia 2012 (edytowane) Za(pipi)iste jest rowniez to, ze mozna bipoda na murkach, oknach, paletach, skrzyniach i wszystkim co tylko popadnie rozkladac Glowne przejscie na bazarze to pole do popisu dla nich o to to - rozwalone skrzynki, murki, np. jak jest na metrze przejście z A do B to po prawej stronie (alejka i w lewo na końcu wchodzisz do metra) to mogę przed wejście rozłożyć nawet bipod na kwietniku i rżnę wszystkich wychodzących na oba wyjścia (lecą albo na mnie albo bokiem do mnie do wyjścia głównego). co do broni - M27IR oraz RPK dwie pierwsze i jak narazie dwie najlepsze bronie. reszta to wariacja. za największą wadę LMG uważam długim czas przykładania oka do celownika, co powoduje, że w starciu 1on1 jesteś skazany na strzał z biodra a przy odrzucie np. takiego PKP to nie halo jest. (jak kolo wpada np. z takim PDWR gdzie w milisekundę ma celownik, duży damage i 30 naboi w magazynku przy niewielkim recoil i umie tego użyć to nie pogadasz) ogólnie zauważyłem, że na metro wsparciem gra mnóstwo osób. mnóstwo. szkoda tylko, że zapominają, żę rolą wsparcie jest również rzucanie skrzynek z ammo Edytowane 20 kwietnia 2012 przez waldusthecyc Cytuj
tommi 345 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 (edytowane) Musze sie zgodzic z Twoim niezgodzeniem sie ...a dokladnie z tym: Ja przez całą grę do tego felernego patch'a biegałem pod ręką mając LMG głównie Przed patchem bym tego nie napisal Do odblokowania 43. poziomu tez praktycznie tylko z M249 biegalem i bylem zachwycony- teraz mam wrazenie, ze tylko krotkimi seriami da sie nim zabic, a im dluzej strzelasz, tym mniej trafiasz, nawet jak jestes 10 m od przeciwnika. O wykoszeniu nim grupy mozna teraz zapomniec :confused: PS: Fakt, o metrze zapomnialem- tam tez LMG dobrze daje rade Edytowane 20 kwietnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 ogólnie zauważyłem, że na metro wsparciem gra mnóstwo osób. mnóstwo. szkoda tylko, że zapominają, żę rolą wsparcie jest również rzucanie skrzynek z ammo Haha, ostatnio w dwie długie rundy na metrze walnąłem medal za wsparcie, punkty lecą jak szalone, gdy rzuca się skrzynki. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 A właśnie, nie wiem czy jakiegoś hotfixa dali, ale teraz często 3x C4 nie rozwala czołgu I to w dodatku bez pancerza. Bez sensu, nie dość że podkłada się długo i ryzykownie, to jeszcze co najwyżej unieruchamia pojazd. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Było o tym stronę wcześniej ;] http://battlelog.battlefield.com/bf3/news/view/2832654781254560301/ Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 A czyli zepsuli pancerz czołgu, żeby wytrzymywał 3x C4 Przecież tyle nawet BC 2 starczało, nie wiem po co to zrobili Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Niemożliwe że Rozi chciał kampić na respem Nie kampiłem. Goście byli tam zamknięci, a że miałem heli pod ręką, zrobiłem taki manewr. Chyba nawet z Pryxfusem i Kaczorem byłem w teamie. Cytuj
tommi 345 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 (edytowane) Chyba nawet z Pryxfusem i Kaczorem byłem w teamie. Zaraz sie okaze, ze tak wlasciwie, to Pryx wydal rozkaz a jak sie z poczatku sprzeciwiles, to Kaczor zaczal grozic, ze Cie zbanuje Edytowane 20 kwietnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Ronbalto 1 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Czy jeśli nie mam dodatku do bf3 to nie odblokuje broni takich jak np: Famas? przeszedłem wszystkie misje w wspolpracy i nie odblokowalo mi wszystkich broni. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Dokładnie. Możesz co najwyżej podnieść tą broń po trupie. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 A właśnie, nie wiem czy jakiegoś hotfixa dali, ale teraz często 3x C4 nie rozwala czołgu :confused: I to w dodatku bez pancerza. Bez sensu, nie dość że podkłada się długo i ryzykownie, to jeszcze co najwyżej unieruchamia pojazd. 6x c4 niszczy czolg z pancerzem na 100% sprawdzilem pogram dzis chwile bf3 po tym jak przez tydzien siedzialem tylko na 5 letnim pc i ten bf3 mnie odrzuca wyglada to jak (pipi) jakies ;/ pozatym gra jak to gra z(pipi)ana jak wczesniej nic nie poprawili XD Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 (edytowane) Za(pipi)iste jest rowniez to, ze mozna bipoda na murkach, oknach, paletach, skrzyniach i wszystkim co tylko popadnie rozkladac Glowne przejscie na bazarze to pole do popisu dla nich o to to - rozwalone skrzynki, murki, np. jak jest na metrze przejście z A do B to po prawej stronie (alejka i w lewo na końcu wchodzisz do metra) to mogę przed wejście rozłożyć nawet bipod na kwietniku i rżnę wszystkich wychodzących na oba wyjścia (lecą albo na mnie albo bokiem do mnie do wyjścia głównego). co do broni - M27IR oraz RPK dwie pierwsze i jak narazie dwie najlepsze bronie. reszta to wariacja. za największą wadę LMG uważam długim czas przykładania oka do celownika, co powoduje, że w starciu 1on1 jesteś skazany na strzał z biodra a przy odrzucie np. takiego PKP to nie halo jest. (jak kolo wpada np. z takim PDWR gdzie w milisekundę ma celownik, duży damage i 30 naboi w magazynku przy niewielkim recoil i umie tego użyć to nie pogadasz) ogólnie zauważyłem, że na metro wsparciem gra mnóstwo osób. mnóstwo. szkoda tylko, że zapominają, żę rolą wsparcie jest również rzucanie skrzynek z ammo Przed patchem m249 kochałem jak syna, po patchu oddałem go do adopcji i przygarnąłem PKP. Na początku był nieokrzesany i nerwowy ale ułożyłem chłopaka i już się słucha ojca jak trzeba Dwójnóg i tłumik, z tym biegam. Wydaje mi się że tłumik mimo nieznacznego zmniejszenia rażenia na dalsze odległości (choć jak rozstawie dwie nogi to i tak nic nie pomoże tym po drugiej stronie lufy), daje jednak bardziej skupiony ogień i nawet z biodra czy z przyłożenia w staniu można krótkimi seriami kontrolować sytuację. Jedyny minus, to faktycznie czas tego nieszczęsnego przyłożenia do oka, nauczyłem się w newralgiczne punkty mapy wchodzić już prawidłowo złożony do strzału. Ogólnie kocham biegać jako wsparcie. Na luzaku mogę się nawalić, popier..olić do hs głupoty lub/i filozoficzne teorie, jednocześnie biegając za Wami i nabijać całkiem fajne wyniki rzucaniem amunicji i ewentualnie wspomagając ogniem zaporowym hehe Ps. PKP = Pięknie Ku..wa Padają (w domyśle - przeciwnicy... przypis dla niekumatych ) Edytowane 20 kwietnia 2012 przez Łebi Cytuj
Gęsior 97 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Najlepsze gnaty to AEK i RPK z kolimatorem i powiększonym magazynkiem. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Pograłem chwilę przeciwko kabotynowi i wydaje mi się ze chłop ma laga,na kamerce widziałem jak przebiega przez miny,a nawet na normalu nie jest to normalne.W końcu nauczyłem się niszczyć inne heli zwiadowcze za pomocą rakiet p-z,masakra jedna rakieta i po heli. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Najlepsze gnaty to AEK i RPK z kolimatorem i powiększonym magazynkiem. TO JEST NAJLEPSZY GNAT !!! 1 Cytuj
tommi 345 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 (edytowane) TO JEST NAJLEPSZY GNAT !!! Ehehehe, mocne - I thought you said that gun was for pussies? - Yeah, that was before I had one :rofl2: Danielski, cos Ci to przypomina? :rofl2: Edytowane 21 kwietnia 2012 przez tommi___t Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 aaaa padłem genialne! Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 nie no nie moge te odcinki sa fenomenalne:) Zielu masz u mnie flache na kaca jak znalazl teraz do ogladania:D tutaj przypomniala sie mi ostatnia proba latania po tym jak zmienilem sobie ustawienia pada i probowalem dojsc do starych ustawien:) Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 kwietnia 2012 Opublikowano 21 kwietnia 2012 tu macie wszystkie jakie wyszły, bez szukania 1 Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 24 kwietnia 2012 Opublikowano 24 kwietnia 2012 Aż się pochwalę: http://battlelog.battlefield.com/bf3/battlereport/show/42775513/4/232693512/#!/bf3/battlereport/show/42775513/4/232693512/ Maksymalne tickety od początku grałem do końca, łeb w łeb, co chwila jakaś drużyna przeważała, ale na końcu wielu naszych wyszło, a nowi zlamili Fajny mi streak wpadł, jak wparowałem na B od drugich schodów i 13 kill'ów (medycy radośnie pomagali mi w zabijaniu po kilka razy tych samych gości, a potem sami ginąc ). Ogółem to była taka moja mała rywalizacja z tych Czechem, ale wbiłem mu 3 kosy (a on mi jedną), więc mogłem spokojnie napisać na koniec hatemail'a z informacją że jestem jego nowym królem i powinien oddać mi hołd Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 24 kwietnia 2012 Opublikowano 24 kwietnia 2012 To że Czesi głównie uciekali,to nie znaczy ze trzeba ich cisnąć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi