Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zaqair
Opublikowano

Ja jestem zadowolony z patcha :) raczej nie oczekiwałem nic więcej , bo o naprawieniu problemu z zwieszaniem się konsoli podczas gry można zapomnieć :)

sam sie pojawil,sam zniknie jak to bylo w bc2 ;)

Opublikowano

mi się jeszcze nie zawiesiła nigdy. zauważyłem, że gry, które zwykle lubią sie zwiesić zawieszają się o wiele rzadziej na niższej rozdzielczości. a ponieważ wyjście hdmi mi padło to jestem skazany na sd :P

Gość szpic
Opublikowano

A podboj na Omanskiej grales? To tam sie wiesza standardowo.

gralem nigdy tam sie nie zawisila. Wiesza sie za to na innych mapach, glownie jak sprawdzam staty a ktos mnie podniesie wtym czasie

Opublikowano

To ja mam jakiegoś farta, że mi się wcale nie wiesza jak narazie, odpukać :P btw, mogłoby mnie pare osób dodać bo nie ma z kim pograć wieczorami a z ekipą z foruma by było jakoś raźniej :)

Opublikowano

To ja mam jakiegoś farta, że mi się wcale nie wiesza jak narazie, odpukać :P btw, mogłoby mnie pare osób dodać bo nie ma z kim pograć wieczorami a z ekipą z foruma by było jakoś raźniej :)

A nie lepiej wbić się na battlelog i tam wyszukać pluton i dodawać do znajomych :)

http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl/platoon/2832655240989579068/

http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl/platoon/2832655391563871315/

Opublikowano

A podboj na Omanskiej grales? To tam sie wiesza standardowo.

gralem nigdy tam sie nie zawisila. Wiesza sie za to na innych mapach, glownie jak sprawdzam staty a ktos mnie podniesie wtym czasie

Ja mialem w szczycie 3 zwiechy w trakcie jednego meczu- masowo nas wtedy zwieszalo, dlatego wywalilismy ta mape z zestawow na naszym serwie.

Gość szpic
Opublikowano

poszla zapowiedz patcha i spis zmian to ludzie zaczeli sie pushowac...

przed chwila na grze mialem goscia co w polowie mapy mial juz 200killi.

Cala druzyna przeciwna wbiegala mu pod celownik non stop xD

Gość Darude
Opublikowano (edytowane)

Odpaliłem dziś BFa po 1,5 miesiecznej przerwie pograłem pare minut i wyłaczyłem po tym jak po wypruciu połowy magazynka nie ubiłem kilku gosci.Stare ,złe wspomnienia wróciły :D .

Edytowane przez Darude
Opublikowano

Korzysta ktos z Was moze z karty internetowej do obslugi konta w PS Store?

Kupilem dzis swoja, status ma niby aktywny, ale jak podaje jej dane w PSS, to mi pisze, ze są "not valid"... :/ To mozliwe, ze z dzien trzeba odczekac, az karta faktycznie gdzies tam w systemie Visy sie aktywuje i bedzie dla kontrahentow widoczna czy cos pieprze w podawaniu danych?

Opublikowano (edytowane)

Kupilem dzis swoja, status ma niby aktywny, ale jak podaje jej dane w PSS, to mi pisze, ze są "not valid"... :confused: To mozliwe, ze z dzien trzeba odczekac, az karta faktycznie gdzies tam w systemie Visy sie aktywuje i bedzie dla kontrahentow widoczna czy cos pieprze w podawaniu danych?

Ja mam w mbanku internetową i pamiętam że adres musiałem wpisać w 2 wierszach.

Coś w ten deseń:

[KORCZAKA 69]

[69]

Ważne (chyba) też było by dużym literami wszystko wpisywać.

Edytowane przez Łebi
Opublikowano

Kupilem dzis swoja, status ma niby aktywny, ale jak podaje jej dane w PSS, to mi pisze, ze są "not valid"... :confused: To mozliwe, ze z dzien trzeba odczekac, az karta faktycznie gdzies tam w systemie Visy sie aktywuje i bedzie dla kontrahentow widoczna czy cos pieprze w podawaniu danych?

Sprawdź jeszcze w ustawieniach karty, czy nie masz ustawionych limitów dla transakcji internetowych. W tym może być problem i dlatego odrzuca płatność.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam w mbanku internetową i pamiętam że adres musiałem wpisać w 2 wierszach.

Coś w ten deseń:

[KORCZAKA 69]

[69]

Ważne (chyba) też było by dużym literami wszystko wpisywać.

Dzieki, Lebi, tak wlasnie podejrzewam tez, ze cos z tym podawaniem adresu jest nie tak (w PS sa trzy identyczne pola "Adres 1, 2 i 3", kazde bez podzialu na ulice i nr domu- w odroznieniu od pol przy rejestracji karty). Takiej kombinacji jeszcze nie sprawdzalem, wyprobuje dzis po robocie. Przy karcie tez wojewodztwa nie podawalo sie, a tu jest pole na to... Wkur.wia mnie brak standardyzacji.

Sprawdź jeszcze w ustawieniach karty, czy nie masz ustawionych limitów dla transakcji internetowych. W tym może być problem i dlatego odrzuca płatność.

Nie, to na pewno nie to- nie dotarlem wcale jeszcze do platnosci- wywala mi blad juz kiedy probuje w ogole zdefiniowac karte w ustawieniach konta. Platnosc to dopiero kolejny krok, juz w PSS przy wyborze konkretnej pozycji.

Edytowane przez tommi___t
Opublikowano

Visy tak mają, z poziomu PS3 są bardzo kapryśne, a nawet nie wiem czy czasami tego nie wyłączyli. Najlepiej jest aktywować kartę z poziomu PC-ta i MediaGo bodajże.

Ale jakbyś chciał się uprzeć, to przede wszystkim sprawdź czy masz odpowiednie środki i czy nie masz blokad/limitów na koncie, oraz czy karta obsługuje transakcje internetowe. Poza tym istotne są nawet dane adresowe które mają być tak jak do konta bankowego. Napisz w pierwszej linijce ulice z numerem, bo tam masz trzy pola wpisu - ale to są na "zapasowe adresy" których jak nie masz przypisanych do konta bankowego, to te pola muszą być puste. I rób to w "informacje o rachunku/billing information" w opcjach profilu i potem próbuj kupić. Wiem, upierdliwe - ale po ostatnich wałkach z PSN-em to teraz jest tak jak jest, dmuchają chyba na zimne... :confused:

Ja na szczęście mam jakoś to ustawione i na razie działa, tylko ostatnio jak miałem właśnie limity na koncie ustawione na mniejsze niż chciałem kupić, to też mi wyskakiwało "invalid information", i głowiłem się długo żeby wyczaić błąd w danych karty, i już w desperacji zacząłem sprawdzać na koncie i tam to znalazłem. Ech, nie umieją normalnie napisać, że "limity na koncie" ?

Opublikowano (edytowane)

Visy tak mają, z poziomu PS3 są bardzo kapryśne, a nawet nie wiem czy czasami tego nie wyłączyli. Najlepiej jest aktywować kartę z poziomu PC-ta i MediaGo bodajże.

Ale jakbyś chciał się uprzeć, to przede wszystkim sprawdź czy masz odpowiednie środki i czy nie masz blokad/limitów na koncie, oraz czy karta obsługuje transakcje internetowe. Poza tym istotne są nawet dane adresowe które mają być tak jak do konta bankowego. Napisz w pierwszej linijce ulice z numerem, bo tam masz trzy pola wpisu - ale to są na "zapasowe adresy" których jak nie masz przypisanych do konta bankowego, to te pola muszą być puste. I rób to w "informacje o rachunku/billing information" w opcjach profilu i potem próbuj kupić. Wiem, upierdliwe - ale po ostatnich wałkach z PSN-em to teraz jest tak jak jest, dmuchają chyba na zimne... :confused:

Tego MediaGo nie znam- musze obczaic. Probowalem najpierw na pc logujac sie do PSN przez stronke normalnie, ale tam nie ma tej opcji.

Limity sa OK., karta to karta internetowa (bez fizycznej formy), przeznaczona wylacznie do transakcji przez neta, wiec tu tez jest ok. Z tymi adresami jest jazda i przypuszczam, ze tam jest pies pogrzebany, ale robilem wczoraj wszystko tak, jak opisales (ulica i nr domu/mieszkania w "Adres 1", identyko jak w danych karty, reszta pusta) i mimo to ciagle blad wywalalo... :(

(pipi)a, niemozliwe chyba przeciez, zeby byl problem, bo w banku jest Wrocław, a PSN Wroclaw (bez polskich znakow, bo sie nie da)??

Caly czas licze na to, ze po prostu zbyt szybko (bo bezposrednio) po zakupie i aktywacji probowalem i jeszcze nie zdazyla sie w tych ich systemach pojawic, a dzis juz pojdzie- zobaczymy...

E: ja w BZ WBK kupilem. ...a patrzac po Waszych wypowiedziach to nie wiem, Voytec, czy problem w PSN a nie w ING nie lezal przypadkiem ;)

Edytowane przez tommi___t
Opublikowano (edytowane)

A ja polecam Mbank, mam zwyczajną i drugą stricte internetową, przed zakupem ładuję ją o określona kwotę i tyle. Kupowałem nią na amazonie, psn, coś z Hongkongu i wszędzie tam gdzie nie ma przycisku "szybkie płatności", nigdy żadnych problemów nie było.

Edytowane przez Łebi
Gość Zaqair
Opublikowano

Tego MediaGo nie znam- musze obczaic. Probowalem najpierw na pc logujac sie do PSN przez stronke normalnie, ale tam nie ma tej opcji.

Limity sa OK., karta to karta internetowa (bez fizycznej formy), przeznaczona wylacznie do transakcji przez neta, wiec tu tez jest ok. Z tymi adresami jest jazda i przypuszczam, ze tam jest pies pogrzebany, ale robilem wczoraj wszystko tak, jak opisales (ulica i nr domu/mieszkania w "Adres 1", identyko jak w danych karty, reszta pusta) i mimo to ciagle blad wywalalo... :(

(pipi)a, niemozliwe chyba przeciez, zeby byl problem, bo w banku jest Wrocław, a PSN Wroclaw (bez polskich znakow, bo sie nie da)??

Caly czas licze na to, ze po prostu zbyt szybko (bo bezposrednio) po zakupie i aktywacji probowalem i jeszcze nie zdazyla sie w tych ich systemach pojawic, a dzis juz pojdzie- zobaczymy...

E: ja w BZ WBK kupilem. ...a patrzac po Waszych wypowiedziach to nie wiem, Voytec, czy problem w PSN a nie w ING nie lezal przypadkiem ;)

Tommi zadzwon do sony support bedzie najszybciej,visa od pamietnego maja zeszlego roku strasznie sie nie lubi z psn. Ja ostatnio nie moglem dodac karty bo mialem na karcie do placenia w necie o 1c za malo i caly czas wywalalo mi,'not valid...' tyle nerwow co czlowiek traci na tym ich systemie to masakra. Dlatego teraz kupuje zdrabki.

Mozesz sprobowac tak

Imie nazwisko (duzymi literami wszystko)

nr domu w pierwszej lini

adres w drugiej (duzymi literami)

Miasto(duzymi)