Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rdzenna seria EA w klimatach II WŚ jest MoH i to z nim powinni wrocic do tych lat. Zamiast miec 2 serie w dzsiejszych czasach miec 2 serie w 2och roznych.

EA dobrze wie,ze II WS zabije Moh i BF. Teraz target bf/moh/cod to 12-15 lat.
Opublikowano

wszystkie jety są OP.

namierzyc igla to masakra ( za szybko wylatuje poza zasieg)

jedynie inny pilot moze mu cos zrobic.

w bc2 zabic heli to byla masakra ( do czasu jak nie dorwales sie do dzialka AA amerykanskiego )

nie zapomnie ile godzin spedzilem na pojedynkach uav vs heli :D

Opublikowano

nie wiem czy sens jest znowu poruszać temat tego balansu w BF3 - chyba kazdy kto grał w BC2 śmiało moze powiedzieć, że tam to wszystko po prostu grało ze sobą znakomicie. Trójka jest przekombinowana i choć posiada fajne gadżety to działają one tylko na papierze. IMO jetów to w ogóle mogłoby nie być tak btw. Inna sprawa to unlocki w latających pojazdach - balans z dupy bo na poczatku gracze są bezbronni i zwłaszcza teraz kiedy jest masa wymiataczy to po kilku minutach niskie levele spadają w dół bez możliwości zdobycia choćby jednego killa ...

Opublikowano (edytowane)

- balans z dupy bo na poczatku gracze są bezbronni i zwłaszcza teraz kiedy jest masa wymiataczy to po kilku minutach niskie levele spadają w dół bez możliwości zdobycia choćby jednego killa ...

Bo nowy gracz niema odblokowac tylko kupic za 30-40 euro unlocki ;) Edytowane przez zaq123456
  • Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

W dupach Wam sie poprzewracalo i przesadzacie z tym brakiem balansu i wymaganego skilla, i to grubo- tyle Wam powiem :P

BF3 jest bardziej otwarty na szersze grono odbiorcow, to fakt (wiecej ludzi zadowola->wiecej kopii sprzedadza, proste), ale i tak skill sie w nim liczy przede wszystkim.

Pare przykladow prosto z brzegu:

- jak np. ja z M16, AEK czy obojetnie czym na Kabotyna, Zaqa czy paru innych uzbrojonych w ktoras z niby marnych giwer wyskocze, to i tak gine w 8 przypadkach na 10

- gralismy kiedys z Kabotynem na metrze ruskimi, kroilismy typow grubo majac ponad 200 ticketow przewagi, po czym przed koncem trzy setki-wymiatacze weszly i zrobily nam z dup jesien sredniowiecza (pisalismy o tym tutaj)

- czesto praktykowana zabawa: zamkniecie przeciwnika na respie, zmiana stron i zamkniecie za chwile drugiej druzyny

- granie ruskimi na kanalach (itp.) tez w zaden sposob sukcesu nie gwarantuje, jak przeciwnik kumaty

- z jednej strony narzekacie, ze samonaprowadzajace sie igly i lasery to latwizna i brak skilla, z a drugiej ze nie da sie nimi jeta ani heli stracic

Wniosek jest jeden:

WSZYSTKO zalezy od skilla i umiejetnego korzystania z dostepnego sprzetu! Jak jest kumaty koles czy kumata ekipa, to obojetne, na ktorej mapie, ktora frakcja i jakim sprzetem graja- i tak skopia dupska drugiej druzynie.

PS: zeby byla jasnosc: nie pisze o jetach- to akurat osobna historia...

Edytowane przez tommi___t
Opublikowano (edytowane)

Tak słucham i muszę się z tommi zgodzić, za przeproszeniem (pipi)icie, a jak usłyszę głupie gatki typu w COD trzeba mieć skilla to wy(pipi)ę z listy znajomych ;)

Panowie z DICE wyjawili że zastanawiają się czy w trybie Gun Masters dla adminów nie dać opcji wyboru broni jakie gracze będą mogli użyć.

Edytowane przez marekjw2523
Opublikowano

,

w bc2 zabic heli to byla masakra ( do czasu jak nie dorwales sie do dzialka AA amerykanskiego )

nie zapomnie ile godzin spedzilem na pojedynkach uav vs heli :D

No nie wiem,dawałem radę Gustavem,a transportowe to była bajka,2magazynki M95 i spadał.

Opublikowano (edytowane)

W BC2 miałem dużo razy zestrzeleń RPG heli, ale przyznaję że trzeba było potrenować i mieć skilla ;) a tu może z dwa razy to się udał, wina leży po stronie RPG które są tak powolne jakby leciały w slow motion ;)

I jak ja mam grać z wami skoro skończyłem o 1 w nocy a dziecko mnie obudziło o 6 bym z Nią puzzle układał :)

Edytowane przez marekjw2523
Opublikowano

I jak ja mam grać z wami skoro skończyłem o 1 w nocy a dziecko mnie obudziło o 6 bym z Nią puzzle układał :)

Zielu, kładź ją pozniej spac ;) moja poszla chwile przed 23.- potem spi co najmniej do 8.-9. ;) Tyle, ze wtedy pozniej zaczynac trzeba...

Opublikowano

Zielu, kładź ją pozniej spac ;) moja poszla chwile przed 23.- potem spi co najmniej do 8.-9. ;) Tyle, ze wtedy pozniej zaczynac trzeba...

Tylko kto będzie się Nią zajmował do tego czasu ;)

Zaq jeśli nie chcesz przekombinowanej gry to masz CS ;) ależ to wygląda surowo, jaby grać w CS zerżniętego z PC i nałożono lepszą grafę i nic więcej

Opublikowano

niestety tylko w 30 fps.

na necie placzą ze gra do dupy bo nie ma auto aim i istnieje takie cos jak odrzut, wiec nie mozna walic fullauto i wszystkie pociski ida idealnie gdzie celujesz :D

Opublikowano (edytowane)

wygląda to dosyć biednie :confused:

wiem że to popularna gra i wiele ludzi przez całe lata w to grają, ale jednak w porownaniu do wspolczesnych gier wyglada to naprawde słabo. moze dlatego że mało ludzi na mapie jest

ale te sztywne karqabiny, zabijanie z pistoletu na odległosci 50 metrów

brack celowania(nie chodzi mi o zadnego auto aima), a celownik ledwo widoczny

brak biegania

Edytowane przez Yano
Opublikowano

I? Minecraft tez ma kiepska grafe a duzo osob swietnie sie bawi przy minecraft. Tu nie chodzi o grafike a o grywalnosc i zabawe.

Opublikowano

Zaq ale ja grałem w CS na PC i nie odczuwam żadnej zabawy z tego,

Ty nie,ale kilka milionow tak. Tak samo Zielu masz z CoD ;) . Miliony sie bawia swietnie a ciebie ta gra nie rusza.

Opublikowano (edytowane)

niestety tylko w 30 fps.

na necie placzą ze gra do dupy bo nie ma auto aim i istnieje takie cos jak odrzut, wiec nie mozna walic fullauto i wszystkie pociski ida idealnie gdzie celujesz :D

i bardzo dobrze nie ma żadnych uproszczeń jakie są w konsolowych fpsach liczy się skill (celność i kontrola recoila) i gra na słuch... ja to kupuje

yano kolor pewnie można zmienić tak samo jak to miało miejsce w 1.6 kolorki i czy ma być "prześwitujący"

Edytowane przez dApo
Opublikowano

I? Minecraft tez ma kiepska grafe a duzo osob swietnie sie bawi przy minecraft. Tu nie chodzi o grafike a o grywalnosc i zabawe.

mowiąc "wygląda" mialem na mysli całość od grafiki po gameplay, a nie tylko "wyglad wizualny"

sam gralem w minecrafta i wiem ze grafa nie jest najwazniejsza

nie podobaja mi sie archaizmy

Opublikowano (edytowane)

mowiąc "wygląda" mialem na mysli całość od grafiki po gameplay, a nie tylko "wyglad wizualny"

sam gralem w minecrafta i wiem ze grafa nie jest najwazniejsza

nie podobaja mi sie archaizmy

Archaizmy czyli brak autoaim ?bo nie do konca rozumiem o co ci chodzi.

Edytowane przez zaq123456
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

przecież napisalem wcześniej , zamiast czytać dokladnie to sie tylko przypierdalasz, o co ci chodzi ?

napisalem przecież ze chodzi mi np o celowanie z biodra caly czas, brak biegania, sztywność wszystkich ruchów, pistolety zabijające na wielkie odległosci, ludzie mowia ze tam jest poważny odrzut, jakos tego nie czuć na filmikach itp

a nawet wyraznie napisalem że nie chodzi mi o auto aim, wiec wtf?

wiem że ta gra byla kiedys bardzo popularna i masa ludzi sie zagrywala, ja sam tez w nia gralem wiele lat temu, ale nie wmawiaj mi że spełnia ona dzisiejsze standardy, i nie chodzi o standardy uproszczania wszystkiego pod dzieci, tylko o plastyczność rozgrywki

coś jak by pomiedzy tekkenem1 a tekkenem 5, chociaz pewnie w zadnego nie grałes

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

koniec offtopu. Dodaje cie do ignora.

zaqu nie mam pojęcia o co chodzi, ale chyba musisz coś zaruchać. czepiasz się Yano jak popadnie o w sumie nie wiadomo o co chodzi. weź pannę nasadź albo zainwestuj 200zł w profi obsługę bo coś straszne spięty jesteś ostatnimi czasy. zaczynasz nawet na BFa narzekać jak Litwin :)

Nie trzeba być orłem ani sokołem ani nawet trzeźwym aby zobaczyć że nowy CS powinien być podpięty pod słowo archaizm w słowniku. Wygląda na nudny, sztywny, przewidywalny, sztampowy tytuł który mechanizm z CS1.6 próbuje upchnąć na konsolę. Sorry nie ten sprzęt, nie ten klient, nie ten rok. Ja rozumiem że rozgrywka porywa purystów gatunku ale nie oszukujmy się: "wygląda to dosyć biednie" to jasny przekaz i dość łatwo zaczaić ocb.

Dla wielu HL powstał tylko po to aby narodził się CS, ale kurcze to przypomina "back to the future" czyli koleś za krótkich jeansach i frotowych skarpetach ląduje w 2012 roku. What a shame.

BF mimo wad oraz COD mimo samych wad (:)) ustawiły poprzeczkę wysoko a CS jej nawet nie dostrzega.

ps. wyjątkiem może być PC gdzie pewnie wyjdzie tryliard modów naruchanych przez graczy. ale to inna bajka jest.

Edytowane przez waldusthecyc
  • Plusik 4
Opublikowano

CS jest taki jak gra powinna byc.

- bron zabija 1 strzalem nie wazne czy to pistolet czy karabin ( strzal w head'a)

- brak regenracji zycia

- brak zaznaczania wroga ( bez dzwieku mozesz sie zabic odrazu)

- full auto = smierc ( chyba ze masz farta )

- PRZEMYSLANE MAPY!!!!!

- brak autoaim

- ta gra to HC na Pecetach - granie na padzie na konsoli to pomylka i kpina z graczy, jesli zrobia crossplay z pc to bedzie pogrom xD

co do zarzutów Yana:

- W bf nie idzia zabic z pistoletu z 50m? jest latwiej bo w bf masz nawet zoom na rewolwerze ;)

- bieganie jest rozwiazane w bf srednio, wiec wole takie cos jak CS ( z nozem biegasz szybciej) czy tez w ET ( sprint jest limitowany i sie regeneruje )

a nie jak w bf ze zolnierz to cyborg i moze biec non stop sprintem

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
bron zabija 1 strzalem nie wazne czy to pistolet czy karabin

czy to aż taki realizm? na cholere noszą na głowie hełmy? po coś one są, wiec mozna tym uzasadnic ze pistolet nie zabija jednym strzalem w glowe

full auto = smierc

w bf przeciez tez nie da sie robic full auto na wiekszosci broni, chyba ze stoisz metr od wroga

W bf nie idzia zabic z pistoletu z 50m?

czasem sie trafi, ale to bardzo trudne, i nie porownyj magnyma bo innych pistoletow, wiesz ze maja inny dmg

bez przesady, wyćwiczony żołnierz nie przebiegnie kilkuset metrów?

reszty nie komentuje bo to kwestia gustu

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

CS jest taki jak gra powinna byc.

- bron zabija 1 strzalem nie wazne czy to pistolet czy karabin ( strzal w head'a)

- brak regenracji zycia

- brak zaznaczania wroga ( bez dzwieku mozesz sie zabic odrazu)

- full auto = smierc ( chyba ze masz farta )

- PRZEMYSLANE MAPY!!!!!

- brak autoaim

- ta gra to HC na Pecetach - granie na padzie na konsoli to pomylka i kpina z graczy, jesli zrobia crossplay z pc to bedzie pogrom xD

co do zarzutów Yana:

- W bf nie idzia zabic z pistoletu z 50m? jest latwiej bo w bf masz nawet zoom na rewolwerze ;)

- bieganie jest rozwiazane w bf srednio, wiec wole takie cos jak CS ( z nozem biegasz szybciej) czy tez w ET ( sprint jest limitowany i sie regeneruje )

dokładnie... a w szczególności - bron zabija 1 strzalem nie wazne czy to pistolet czy karabin ( strzal w head'a). to będzie 1 fps na konsolach (a napewno na ps3) który wymaga skilla i myślenia.

@Yano

Hełm nie obroni Cię przed pociskami

full auto w bfie hah nie wiem czym ty grasz LMG? w bfie masz większe szanse zabić kogoś właśnie robiąc spray and pray niż seriami na małe i średnie dystanse

ja zaryzykuje i kupię na ps3

Edytowane przez dApo
  • Plusik 1