Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

inny wygląd ludzików może sugerowac jakąś mikro-fabułe a co za tym idzie coop, z drugiej strony filmik wyglada jak 4vs4

no i jeszcze na koncu jest "4 new maps" jak zwykle. a gdyby to był coop to by bardziej pasowalo "missions" a nie "maps"

i jest tez "new game mode" jak zwykle w multi, a coop to nie był by nowy tryb

ja licze ma zwykle multi, coop o wiele szybciej sie nudzi

chyba że wymyslili mieszanke jednego i drugiego, niby misja coopowa z mini fabułą i parciem dalej i dalej , ale zamiast botów wrogów są inni gracze (troszke tak to wyglada na filmiku)

ale nie wiem czy to by mialo sens, wolal bym zwykle multi i tryby

Opublikowano

oby to było zwykłe 12 vs 12 inaczej kolejny zmarnowany dodatek, ja liczę na coś na wzór karkand tylko z trzęsieniami i bardziej zniszczonymi budynkami, to by mi wystarczyło.Dice wspominał coś o pojazdach więc chyba nie ma sensu ich dawac na 4 vs 4.

Opublikowano (edytowane)

o kurde, nowy tryb scavenger polega na czymś w stylu obrony 3 flag z CQ, ale z taką różnicą że gracze budzą sie bez broni - mają tylko pistolet i 1 granat. a na mapie porozrzucana jest randomowa broń, i żeby zdobyć przewage trzeba szukać broni i amunicji (znalezienie karabinu nie oznacza sukcesu bo ma on 1-2 magazynki, i zaraz trzeba szukac czegoś nowego)

klasy w tym wypadku nie maja zbytnio znaczenia, chyba nie bedzie gadzetów (a zwłaszcza pewnie ammo packów supporta)

to może dosyć znacznie urozmaicić wszystko co bylo do tej pory. oby tylko fajnie wyszło i survivwalowo. chociaż pewnie mimo randomowego rozłożenia broni po kilkunastu meczach ludzie beda już ogarniać gdzie co może leżeć i zamiast szukania broni bedzie bieganie w konkretne punkty

z innej beczki - jak komus sie nie chce czytać angielskiego:

kusza

nie zastepuje karabinu ani pistoletu tylko slot ekwipunku*** - można ją wynosić poza aftermacz tak jak inne bronie = można jej użuwac na wszysktich mapach!!!

może mieć red dot albo 8x lunete

bedzie miała kilka rodzajów bełtów

- zwykłe, średniego zasiegu i dmg

- długiego zasięgu (pewnie taka niby snajperka)

- grot z detektorem ruchu!

- wybuchowe (podobno działają nawet na pojazdy! pytanie tylko czy jak granat/granatnik czy jak rpg/c4)

*** - no taka kuszka może być naprawde miłym dodatkiem, np dla kogoś kto jest zwykle calkowicie bezbronny przeciw pojazdom

nie wiem tylko jak dokładnie rozumieć zajmowanie slotu ekwipunku, czy będzie zajmowała pierwszy slot (ten niezmienny normalnie - defi, ammo, radio) czy drugi zmienny slot (mav, c4, apteczki), a może jeszcze na innej zasadzie

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

ufffffffffff mapy wielkości tych z karkand ! czyli full rush 12 vs 12 ;]

:confused: czyli jednak lipa... to ja raczej przy CQ poki co zostane

@yano: ja tego nie widze- jak dla mnie co najwyzej popierd.olka na kilka meczy, nie wiecej. Lubie konkretny kit pod konkretna mape (i styl gry) sobie przygotowac i z tym biegac, a nie liczyc na lut szczescia i jeszcze sie wkur.wiac, jak mi ktos podpier.doli bron, po ktora poginalem przez pol mapy...

Edytowane przez tommi___t
Opublikowano (edytowane)

Z powyższego artykułu:

All Aftermath maps will support vanilla Battlefield 3 game modes like Conquest and Rush, as well as the newly introduced Scavenger mode.

Fak je, mapki będą też w zwykłym multi.

EDIT.

Oby ten Padlinożerca nie przypominał za bardzo Mistrza roni, pożyjemy, zobaczymy, po tych informacjach moje obawy zostały rozwiane i czekam na nowe mapki do grudnia.

Edytowane przez Pryxfus
Opublikowano

UP mapki mają ogarniać zwykłe tryby

ale...

czyli jednak lipa... to ja raczej przy CQ poki co zostane

...jednocześnie , nowy tryb prawdopdobnie bedzie tylko na wycinku map, podobnym wielkością do CQ (co jest logiczne, szybsza akcja - mniej boli gdy po 5 minutach szukania broni czlowiek zdechnie w sekunde)

wiec nowe mapy mogą mieć i to i to calkiem fajne, i wieksze pojazdowe zabawy, i mniejsze zbliżone do CQ

ciekawe czy nowe skiny postaci beda działać na innych mapach

PS obczajcie wyżej edita mojego nt kuszy

Opublikowano

ja licze na cos na wzor CQ tylko z trzesieniami i zniszczeniami.

Te pojazdy to zdaje sie tylko zmodyfikowane humvee czy jeepy beda.

tan nowy tryb to jest cqc,tylko ze musiszk karabiny znalezc.Zapowiada sie fajnie,ale TS tez zapowiadal sie fajnie a jak wyszlo,to juz inna sprawa ;)

I mam nadzieje,ze kusza bedzie ciezka do strzelania bo nie chce kolejnego usas ktory zabija przez pol mapy,przeladowuje sie szybciej niz wszystkie bronie i jest najmocniejsza bronia w calej grze.

Opublikowano (edytowane)

no to wiem co sobie kupie na gwiazdkę :)

Kolejnego bf3 na ps3? :D

MM_03_s-640x360.jpg

Z tego co widze z oficjalnych info to nikt nie powiedzial,ze mozna przeniesc kusze do innego tryby/dodatku.

Edytowane przez zaq123456
Opublikowano

mam nadzieje,ze kusza bedzie ciezka do strzelania bo nie chce kolejnego usas ktory zabija przez pol mapy,przeladowuje sie szybciej niz wszystkie bronie i jest najmocniejsza bronia w calej grze.

ciekawe, jak z nia bedzie- moze bedzie 1 strzalem zabijala, ale po kazdym bedzie trzeba przeladowywac?

Opublikowano

mam nadzieje,ze kusza bedzie ciezka do strzelania bo nie chce kolejnego usas ktory zabija przez pol mapy,przeladowuje sie szybciej niz wszystkie bronie i jest najmocniejsza bronia w calej grze.

ciekawe, jak z nia bedzie- moze bedzie 1 strzalem zabijala, ale po kazdym bedzie trzeba przeladowywac?

Pewnie bedzie dzialac tak:(od 2:13) inne perki dadza wiecej bym sie nie spodziewal.Aha koles ma zalozony perk na szybsze przeladowanie,normalnie przeladowywala sie duzo wolniej w BO.

Opublikowano

wątpie żeby kusza przypominała usasa, raczej snajperki bolt action, czyli dosyc wolne przeładowanie, wielki dmg ale jednak tylko głowa na 1 hita. a zasięg jak te szybsze snajperki przy bełtach long range (bylo by dosyc debilnie gdyby mogła strzelać na 1000 metrów jak bolt actiony), pewnie też będzie miała powolny lot pocisku w porównaniu z karabinami (utrudniając trafienie), być może przez to bedzie na pewne odległosci zabijać na hita, ale raczej też bedzie miała mało amunicji, skoro ma zajmować slot ekwipunku to pewnie bedzie miała z 6-10 bełtów, a nie po 40-50 jak snajperki/shotguny

Opublikowano

no wiem, ale właśnie wątpie, raczej żadna snajperka bolt action nie pozwala na szalencze bieganie i zdjemowanie 5 gosci w ciagu 2 sekund, a tutaj raczej zapowiada sie coś tego typu, mocna ale wolno strzelająca broń

jedyne co to jesli wybuchowe bełty będą sie ładowały szybciej niz granatnik to może być troche spamu , ale pewnie bedzie mało ammo

Opublikowano

no wiem, ale właśnie wątpie, raczej żadna snajperka bolt action nie pozwala na szalencze bieganie i zdjemowanie 5 gosci w ciagu 2 sekund, a tutaj raczej zapowiada sie coś tego typu, mocna ale wolno strzelająca broń

jedyne co to jesli wybuchowe bełty będą sie ładowały szybciej niz granatnik to może być troche spamu , ale pewnie bedzie mało ammo

Kazda klasa z tego co czytalem bedzie miala crossbow. Zasadniczo Crossbow+wybuchowe ammo+support

Opublikowano

wiem że każda klasa, używam słowa "snajperka" bo mam silne podejżenia że kusza brdzie miala podobne efekty jak bolt action

gdyby takie combo bylo możliwe rzeczywiscie moglo by być przykro, ale może sie okazać że kusza zajmuje pierwszy slot ekwipunku żeby unimozliwić takie zabawy