Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie z moich obserwacji obecnie wyglada to tak, ze kto jeszcze gra w BF3, to gra regularnie przez caly czas (nie tylko okazjonalnie przez chwile jak sie to czy tamto ukaże), a kto juz nie gra, ten po prostu nie gra (nawet jak sie to czy tamto ukaze).

Do tego graja glownie "setki". Czasem jest ich wiekszosc w druzynie i za bardzo pograc sie nie da bo jak jeden czaruje to pol biedy ale jak czaruje grupa to pozamiatane.

Czekam, az zaczna grac niepremiumowcy w AM. Zwlaszcza na nowym bazarze ktory z jakiegos powodu jest malo grywany. Mam w filtrach ustawione oprocz Sekwany same mapki z dodatku. Nowy bazar pojawia sie sporadycznie i to glownie z szabrownikiem. Szkoda, bo swietna mapa w kazdym trybie.

Ten nowy bazar jest dla mnie kapitalna mapa. A ludzie nie graja na niej, bo masz zle ustawione filtry Fenix. Ta mapa, niestety, nie jest dostepna w Podboju. Ustaw Podboj i Najazd. :) pozdro

Kabotyn, dzieki za naprowadzenie. I zycie/granie od razu stalo sie lepsze.

Choc lepsze to nie wiem czy akurat pasuje. Co chwile pojawialem sie bezbronny jak male dziecko. Ani broni ani nawet noza. Moglem sobie tylko po mapie pobiegac az mnie ktos ubil. Dziwny bug. Pomyslalem, ze moze niesmietelny juz jestem i moge sobie biegac i biegac. Do czasu az mnie ktos nie przyuwazyl ;p

Dobra wróciłem do zabawy:

rangae.jpg

jednak po tak dużej przerwie to się dziko gra. Celowanie lata gdzie chce, brakuje precyzji, spokoju wszystko takie chaotyczne. Całe doznania zwiększa jeszcze to, że nie znam kompletnie nowych map, więc połączenie tych wszystkich elementów sprawiło że 1/10 to też wynik :D

ALE

o ile mapki z AK wyglądają mega słabo - duże odległości, wielkie otwarte przestrzenie raczej słabo zaprojektowane (bo da się je zrobić świetnie, wystarczy wspomnieć genialną Harvest Day z BC), o tyle AM ryje czachę. Mapki nie wiem czemu na pierwsze zderzenie przypominają mi BtK - niby duże ale mnóstwo ciekawych starć na niewielkich przestrzeniach. Super sprawa. Szczególnie Pałac i Market są ok, ale również Epicenter.

Epicenter już zupełnie ryje czachę - świetne trzęsienie ziemi, gruzy spadają z budynków, przewracają się pojazdy, doskonale oddana fala uderzeniowa coś pięknego

trollface.png

Ale wiecie, po wczorajszym cioraniu naszła mnie refleksja: zawsze mapy podstawowe w większości gier (żeby nie było offtopa - w BF3) są lepsze niż wszelkie DLC. Tak sobie myślę, że gdyby zebrać wszystkie mapy z BC, wszystkie mapy z BC oraz te z podstawki BF3 , zrobić ze 4 nowe żeby nie było pyskowania gawiedzi i wsadzić do BF4 to byłoby cudnie.

co do tego że mapy z podstawki sa lepsze, część napewno jest fajniejsza, ale jest też pare map z dlc ktore są super

a chociażby vietnam - był strasznie fajny jeśli chodzi o klimat, i nawet jeśli mapy jesli chodzi o techniczne ich zaplanowanie nie byly jakieś mega to jednak super sie gralo w takim klimacie

co do tego że mapy z podstawki sa lepsze, część napewno jest fajniejsza, ale jest też pare map z dlc ktore są super

a chociażby vietnam - był strasznie fajny jeśli chodzi o klimat, i nawet jeśli mapy jesli chodzi o techniczne ich zaplanowanie nie byly jakieś mega to jednak super sie gralo w takim klimacie

o kurcze całkowicie o tym zapomniałem - masz 100% racji Vietnam pokazał że DLC potrafi być jak zupełnie nowa, świeża gra.

Gość Zaqair

ten Vietnam to chyba jedyny prawdziwy powod, dla ktorego zaluje, ze nie gralem w BC2.

Moze zrobia kiedys remake'a w BC3 (jakies Back to Vietnam czy cos)...

Vitetnam Tommi to byl po czesci remake juz w bc2. Bo byla taka gra Battlefield Vietnam. A Operation Hastings byla mapa z BF:Vietnam i tylko poprawili grafike.Tylko wtedy Dice jeszcze robilo 4 nowe mapy i 1 stara,a teraz biora 4 stare mapy(B2K) i zmieniaja grafike,i karza placic jezeli nie miales preorder'a np. W bc 2 za przerobke map z bc1(4mapy) nic nie kazali placic.Wiec szczerze watpie zeby dali znowu Vietnam do BC3. Po za tym Vietnam to byl za(pipi)isty dodatek ale mial 0 optyki wiec raczej by sie juz nie sprzedal.

Edytowane przez zaq123456

Panowie mam pytanie o zadania. Coś mam nie tak, bo nic się nie aktualizuje na battlelogu. Myślałem, że będę bliżej nowych broni ale nic z tego (np. brakuje mi kilku killi granatem do Scar-L i byłem pewien że je wczoraj wbiłem). Rozumiem, że te zadania możemy wypełniać wszędzie - w dowolnym dodatku na dowolnej mapie(jeśli nie ma tego wyszczególnione w zadaniu)?

No chociażby zadanie Premium:

zadania.jpg

przecież wczoraj i reanimowałem drużynę, zespół, etc. A tymczasem cisza.

Generalnie nic nie liczy. Any ideas?

Gość Zaqair

Panowie mam pytanie o zadania. Coś mam nie tak, bo nic się nie aktualizuje na battlelogu. Myślałem, że będę bliżej nowych broni ale nic z tego (np. brakuje mi kilku killi granatem do Scar-L i byłem pewien że je wczoraj wbiłem). Rozumiem, że te zadania możemy wypełniać wszędzie - w dowolnym dodatku na dowolnej mapie(jeśli nie ma tego wyszczególnione w zadaniu)?

No chociażby zadanie Premium:

zadania.jpg

przecież wczoraj i reanimowałem drużynę, zespół, etc. A tymczasem cisza.

Generalnie nic nie liczy. Any ideas?

Glitch. Powiem ci jak Dice: Thank you for the report. This has been noted ^Zaq :D

Gość Zaqair

Glitch. Powiem ci jak Dice: Thank you for the report. This has been noted ^Zaq :D

kłerwa mam nadzieję, że to minie, bo jak mam bronie odblokować? kurka

Te zadanie daje ci tylko Dog tag.

Edit:

Jak bedziesz gral dzis wieczorem/jutro to sprawdz czy ci nalicza.Wiekszosc zadan mozesz robic gdzie chcesz.

Jedynie zadania z AK w 90% sa do zrobienia na tylko na AK.

Gość Zaqair

to tak, ale już np. DAJ GRANATA gdzie aby zdobyć SCAR-L mam zrobić 20 killi z granatników oraz 15 killi z ręcznych już mi daje nową broń. A tymczasem mam 8 killi z granatów gdzie wczoraj wbiłem z 6....

A wczesniej napewno miales te 8?

Edit:

Sprawdzilem na stronie ze statami i strona twierdzi ze wbiles tylko 2 kille granatem. Na zadaniu miales wczesniej 6 killi+2 wczoraj= 8

to tak, ale już np. DAJ GRANATA gdzie aby zdobyć SCAR-L mam zrobić 20 killi z granatników oraz 15 killi z ręcznych już mi daje nową broń. A tymczasem mam 8 killi z granatów gdzie wczoraj wbiłem z 6....

Edit:

Sprawdzilem na stronie ze statami i strona twierdzi ze wbiles tylko 2 kille granatem. Na zadaniu miales wczesniej 6 killi+2 wczoraj= 8

a to przepraszam w takim razie. dzięki za pomoc, czyli wygląda na to, że wszystko działa, poza tą akcją z zadaniami Premium.

ps. jest gdzieś jakaś sensowna strona ze statami cz nadal tylko bf3stats.com?

Edytowane przez waldusthecyc
Gość Zaqair

Mi tez jednego zadania nie nalicza, gdzie trzeba kazdym kitem zabic iles tam osob (wspominalem o tym niedawno).

Only for the Dedicated? Napisze do nich moze nie wiedza.

Edit:

Edit:

a to przepraszam w takim razie. dzięki za pomoc, czyli wygląda na to, że wszystko działa, poza tą akcją z zadaniami Premium.

ps. jest gdzieś jakaś sensowna strona ze statami cz nadal tylko bf3stats.com?

Nadal bf3stats.com

Edit 2:

Tommi dostalem odpowiedz:

We'll submit your concern for investigation. Also please contact a Game Advisor at our official Help Center http://ow.ly/fQ9t8 ^RY