tommi 345 Opublikowano 12 grudnia 2012 Opublikowano 12 grudnia 2012 (edytowane) Gralem w bc 2 na ps3 na 100% czulosci,na xbox 360 jak ustawiles 100% to celownik byl 2 razy szybszy i gralem gdzies na 75% w bc2 na xbox 360. Moze to zludzenie przez to,ze galki maja mniej oporu,cholera wie.Co nie zmienia faktu,ze pad od Xbox jest duzo lepszy do Fps. Gałki w padzie od X360 maja mniejsze maksymalne wychylenie, niz w ps3. Teoretycznie powinny byc przez to szybsze (pewnie stad to wrazenie wiekszej czulosci), ale tez i mniej precyzyjne (podobnie jak zwykle sticki w porownaniu do tych z nalozonym fps freak- przypomnijcie sobie: kazdy, kto je nakladal, odczuwal mniejsza czulosc i zwiekszal ja w opcjach), dlatego nie wiem, czy to akurat pomaga w fps. Na pewno za to pomaga (i to w dowolnej grze) jego znacznie lepsza ergonomia: jest to wiekszy pad, lepiej lezacy w dloniach, z duzymi i dobrze wyprofilowanymi triggerami oraz gałkami (jedne i drugie sa wklęsłe zamiast wypukle, przez co paluchy sie nie zeslizguja- w ps3 tak mnie to masakrycznie wkur.wialo, ze zaraz po zakupie musialem podokupywac dodatkowe nakladki na spusty, zeby dalo sie grac normalnie). Mam nadzieje, ze sony przy nastepnej generacji wezmie przyklad z ms i zrobi w koncu ergonomicznie zaprojektowanego pada. Edytowane 12 grudnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 12 grudnia 2012 Opublikowano 12 grudnia 2012 Gralem w bc 2 na ps3 na 100% czulosci,na xbox 360 jak ustawiles 100% to celownik byl 2 razy szybszy i gralem gdzies na 75% w bc2 na xbox 360. Moze to zludzenie przez to,ze galki maja mniej oporu,cholera wie.Co nie zmienia faktu,ze pad od Xbox jest duzo lepszy do Fps. Gałki w padzie od X360 maja mniejsze maksymalne wychylenie, niz w ps3. Teoretycznie powinny byc przez to szybsze (pewnie stad to wrazenie wiekszej czulosci), ale tez i mniej precyzyjne (podobnie jak zwykle sticki w porownaniu do tych z nalozonym fps freak- przypomnijcie sobie: kazdy, kto je nakladal, odczuwal mniejsza czulosc i zwiekszal ja w opcjach), dlatego nie wiem, czy to akurat pomaga w fps. Na pewno za to pomaga (i to w dowolnej grze) jego znacznie lepsza ergonomia: jest to wiekszy pad, lepiej lezacy w dloniach, z duzymi i dobrze wyprofilowanymi triggerami oraz gałkami (jedne i drugie sa wklęsłe zamiast wypukle, przez co paluchy sie nie zeslizguja- w ps3 tak mnie to masakrycznie wkur.wialo, ze zaraz po zakupie musialem podokupywac dodatkowe nakladki na spusty, zeby dalo sie grac normalnie). Mam nadzieje, ze sony przy nastepnej generacji wezmie przyklad z ms i zrobi w koncu ergonomicznie zaprojektowanego pada. Tommi probowali zmienic przy okazji ps3.Fani nie chca zmian. Mi sie na padzie od x360 gralo lepiej w fps. I tak jak mowisz duzo lepsza ergoniomia. Cytuj
tommi 345 Opublikowano 12 grudnia 2012 Opublikowano 12 grudnia 2012 (edytowane) Tommi probowali zmienic przy okazji ps3. Fani nie chca zmian. Chyba fanboje... ja jako rowniez fan x360 czy ps3 czy konsol w ogole chce dostac sprzet, na ktorym bedzie mi sie komfortowo gralo, a sorry, ale pad od sony bez zadnych nakladek (juz pomijam rozmiary i lezenie w dloni) nie nadaje sie do tego w ogole! Nie da sie na nim dobrze ani strzelac, ani biegac- chyba, ze to kolejna celowa zagrywka obliczona na dojenie dodatkowej kasy za akcesoria... Edytowane 12 grudnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 12 grudnia 2012 Opublikowano 12 grudnia 2012 (edytowane) Tommi probowali zmienic przy okazji ps3. Fani nie chca zmian. Chyba fanboje... ja jako rowniez fan x360 czy ps3 czy konsol w ogole chce dostac sprzet, na ktorym bedzie mi sie komfortowo gralo, a sorry, ale pad od sony bez zadnych nakladek (juz pomijam rozmiary i lezenie w dloni) nie nadaje sie do tego w ogole! Nie da sie na nim dobrze ani strzelac, ani biegac- chyba, ze to kolejna celowa zagrywka obliczona na dojenie dodatkowej kasy za akcesoria... Raczej upartosc japonczykow. Bo za nakladki to oni chyba ani grosza nie widza. Chociaz nie jestem pewien czy na tym by sie gralo duzo lepiej: Edytowane 12 grudnia 2012 przez zaq123456 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 tak, tommi, na dualshocku nie da sie grać.. powiedz to setkom milionów ludzi którzy na nim grają od 15 lat 1 Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 Zagrałem sobie w BFa na piecu używając Dual Shocka - efekt poniżej, ścisła czołówka. Niech mi teraz nikt nie gada, że na padzie sie nie da i kazdy pecetowiec mnie rozwali a to i tak bez sprintu praktycznie bo nie działa jak powinien przy uzywaniu pada... ;] http://battlelog.battlefield.com/bf3/battlereport/show/50731971/1/226436133/ Cytuj
tommi 345 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 (edytowane) tak, tommi, na dualshocku nie da sie grać.. powiedz to setkom milionów ludzi którzy na nim grają od 15 lat a co to za argument? to idz jedz kupe- miliony much nie moga sie mylic... Mam obie konsole i cos o tym wiem- pograj troche na X360 a potem przesiadz sie na ps3, to zrozumiesz. Ten pad, jezeli chodzi o ergonomie, to ostatnie gow.no- taka jest prawda. Idealny pad to bylby ten od X360 z krzyzakiem i zyroskopem od ps3. Licze, ze ktoras platforma na nowej generacji bedzie to miala. Edytowane 13 grudnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 ..z krzyzakiem... Na to bym nie liczyl,poniewaz sony ma paten na krzyzak.Ale o ile nie grasz w bijatyki na co ci on ? Cytuj
tommi 345 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 w fps i innych grach tez go stale uzywasz do wyboru broni, gadzetow itp.. Na X360 czesto zdarza sie, ze np. cisniesz w dol a wchodzi ci w lewo. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 (edytowane) w fps i innych grach tez go stale uzywasz do wyboru broni, gadzetow itp.. Na X360 czesto zdarza sie, ze np. cisniesz w dol a wchodzi ci w lewo. W padzie 2.0 do X360,mozna przekrecic krzyzak i podobno duzo lepiej to dziala. Ja gralem tylko na tym pierwszym padzie i zadko mialem z nim problemy.Pad od x360 zdecydowanie mniej wad,niz ten od ps3. Ale zeby podlaczyc pada od 360 do ps3,to trzeba wydac 60$ na przejsciowke. A pady ktore wygladaja jak te z x360 szybko sie psuja. December Premium Competition: Rise from the ashes in Aftermath Get ready to battle it out in the earthquake-ravaged environments of Battlefield 3: Aftermath! 15 top players who capture and defend the most bases in Scavenger mode will win a limited edition, signed and numbered lithograph featuring artwork from Battlefield 3. Full details on how to join below. Happy hunting! http://battlelog.bat...54789156349727/ Edytowane 13 grudnia 2012 przez zaq123456 Cytuj
tommi 345 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 (edytowane) W padzie 2.0 do X360,mozna przekrecic krzyzak i podobno duzo lepiej to dziala. Ja gralem tylko na tym pierwszym padzie i zadko mialem z nim problemy. No, tez czytalem testy, ale mialem okazji wyprobowac niestety- moje oba sa jeszcze z poprzedniej generacji i ja akurat czesto sie wpienialem, jak mi na krzyzaku zle wybieral. Edytowane 13 grudnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 Serio, do obu padów można się przyzwyczaić. Nawet te spusty w DS3 mają tą zaletę, że przez skośne wychylenie są dosyć czułe, krzyżak to wiadomo nie ma lepszego od lat, a gałki nie są tak "napięte" - to już kwestia gustu jak kto woli. Mi w padzie do X360 przeszkadzał cały czas ciężar. Do "krzywych" gałek idzie się przyzwyczaić, chociaż ja jednak wolę mieć oba kciuki (tak, oba :> ) blisko siebie, nie wiem jakoś tak mi się przez lata przyjęło i tyle. Aha i miałem wrażenie, że guziki od X360 są nieco mniejsze, ale może to przez wrażenie optyczne. Jedynie skrzypienie DS3 nieco irytuje, oraz mogliby dać też chropowaty materiał w końcu na końcówki, tam gdzie się pada trzyma - czasami pod wpływem procentów sięgałem po DS3 i często się wyślizgiwał ;p Pograłem na tych nowych mapkach i nie są tragiczne, ale daleko im do gracji i różnorodności z BC2 - tutaj jest nieco nudno, wszędzie gruzy i śmieci. Najbardziej podoba mi się pałac Azadi, bo jest duże zróżnicowanie poziomów po obu stronach, przez co można rozłożyć RKM i z jakiejś ruiny zalać pociskami np. wbiegających po schodach, czy biegnących jakąś wyrwą w ziemi, no i tytułowy pałac (a raczej to co z niego zostało) to dobra twierdza. Pograłem też w szabrownika, trochę taki klasyczny oldschoolowy klimat że bronie się zbiera, no ale nadal muszę się podowiadywać gdzie są skrzynki. Poza tym doświadczeni już wszystko wiedzą, zabijesz go raz, a on z trzecim poziomem broni po paru sekundach wraca. Cytuj
tommi 345 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 (edytowane) spusty w DS3 mają tą zaletę, że przez skośne wychylenie są dosyć czułe zgadzam sie w pelni- jak dla mnie tez tutaj punkt dla sony krzyżak to wiadomo nie ma lepszego od lat j.w. gałki nie są tak "napięte" - to już kwestia gustu jak kto woli. rowniez Mi w padzie do X360 przeszkadzał cały czas ciężar. tez kwestia gustu- osobiscie raczej wole czuc, ze cos trzymam w lapie ALE TEGO triggerami oraz gałkami (jedne i drugie sa wklęsłe zamiast wypukle, przez co paluchy sie nie zeslizguja) zniesc nie moge... Do tego jeszcze oczywiscie ten ksztalt i rozmiar... PS: doświadczeni już wszystko wiedzą, zabijesz go raz, a on z trzecim poziomem broni po paru sekundach wraca. nie gralem w to za duzo, przyznaje, ale z tego, co kojarze, to w kazdym miejscu pojawiaja sie co chwila rozne bronie, wiec nie wiem, czy mozna to tak latwo przewidziec Edytowane 13 grudnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 a co to za argument? to idz jedz kupe- miliony much nie moga sie mylic... Ten pad, jezeli chodzi o ergonomie, to ostatnie gow.no- taka jest prawda. przestań być taki wulgarny i prostacki to nie console wars 15 lat i miliony zadowolonych użytkownikow dualshocka nie wzieły sie z dupy, gdyby był zły to już dawno by go przerobili, tak jak to miało miejsce z padami do Xa gdzie za 5 razem dopiero zrobili dobrego pada. DS sie sprawdza i dlatego nie muszą z nim kombinować (wystarczy przypomnieć z jakim odzwem sie spotkali gdy probowali zmienić go na banana) rozumiem że tobie sie może bardziej podobać pad do Xa i masz do tego prawo, ale mówienie odgórnie i ogólnie że DS jest do dupy to poprostu mijanie sie z prawdą 1 Cytuj
tommi 345 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 (edytowane) przestań być taki wulgarny i prostacki spojrz lepiej we wlasna sygnature zanim znowu zaczniesz prawic mi moraly (ze juz nie wspomne o twoich tekstach wysokich lotow kierowanych chociazby do Litwina) a pomyslales, ze ludzie mogli kupowac ps nie dla jego pada, a raczej POMIMO go, i ze gdyby byl lepszy, to moze by sie jeszcze pare milionow wiecej sprzedalo? MS przynajmniej potrafil przyznac, ze wypuscil gow... o, przepraszam, chcialem powiedziec "niedopracowanego pada"... i stale go poprawial sluchajac graczy, a nie powielal stare bledy przez lata. Nie mowie, ze jakies banany maja wprowadzac- niech tylko zmienia ksztalt grzybow i spustow, to wszystko. Czy to tak wiele? Edytowane 13 grudnia 2012 przez tommi___t Cytuj
przemek1d 2 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 (edytowane) w fps i innych grach tez go stale uzywasz do wyboru broni, gadzetow itp.. Na X360 czesto zdarza sie, ze np. cisniesz w dol a wchodzi ci w lewo. W padzie 2.0 do X360,mozna przekrecic krzyzak i podobno duzo lepiej to dziala. Ja gralem tylko na tym pierwszym padzie i zadko mialem z nim problemy.Pad od x360 zdecydowanie mniej wad,niz ten od ps3. Ale zeby podlaczyc pada od 360 do ps3,to trzeba wydac 60$ na przejsciowke. A pady ktore wygladaja jak te z x360 szybko sie psuja. December Premium Competition: Rise from the ashes in Aftermath Get ready to battle it out in the earthquake-ravaged environments of Battlefield 3: Aftermath! 15 top players who capture and defend the most bases in Scavenger mode will win a limited edition, signed and numbered lithograph featuring artwork from Battlefield 3. Full details on how to join below. Happy hunting! http://battlelog.bat...54789156349727/ Znowu konkurs dla no lifów co będą 72 godz siedzieć aby zbobyć marną nagrodę jaką jest litografia. Mogli by coś dać w tych konkursach lepszego. Edytowane 13 grudnia 2012 przez przemek1d Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 a pomyslales, ze ludzie mogli kupowac ps nie dla jego pada, a raczej POMIMO go nie nie pomyślałem, bo gdyby pad był zły i ludzie by na niego marudzili to już dawno by był zmieniony tak, zapewne jest grupka fanów fpsów ktorzy mają takie peoblemy jak ty ale ogólna społeczność graczy na psx/2/3 jest zadowolona z pada co pokazują wszelkie rankingi od wielu wielu lat Cytuj
tommi 345 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 (edytowane) grupka fanów fpsów ktorzy mają takie peoblemy jak ty to nie dotyczy tylko fps-ow. Tak samo, a moze nawet bardziej, wkurza to np. w grach, gdzie musisz jezdzic autem trzymajac przez dluzszy czas grzyba czy spust wcisniety do oporu i co chwila poprawiajac ulozenie palca, bo sie zsuwa. W X360 nie ma czegos takiego- wyprobuj sobie po prostu sam i sie przekonaj. ogólna społeczność graczy na psx/2/3 jest zadowolona z pada ta jej czesc, ktora nigdy nie trzymala pada od X360, pewnie tak co pokazują wszelkie rankingi od wielu wielu lat zapodaj linka Edytowane 13 grudnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 mi nigdy palec nie zjeżdża , może przestac trzymac go caly czas na środku i jak trzymasz gaz w wyśgiach przez 20 min to poprostu zjedź kciukiem 5mm niżej i opieraj go nieco na krawędzi O_o Cytuj
tommi 345 Opublikowano 13 grudnia 2012 Opublikowano 13 grudnia 2012 (edytowane) no wlasnie o to chodzi, zeby nie trzeba bylo nim zjezdzac i kombinowac. Wyprobuj sobie pada od X-a przy okazji, to zrozumiesz, o co mi chodzi. moze to tez po prostu indywidualna kwestia paluchow- nie wiem. niewazne- tak czy inaczej to nie czas i miejsce na to. koniec OT Edytowane 13 grudnia 2012 przez tommi___t Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 14 grudnia 2012 Opublikowano 14 grudnia 2012 (edytowane) Get ready for our fourth dog tag challenge! Can you capture 100 million bases together with the rest of the community in seven days to unlock the new “Good Riddance” dog tag? Full details below in this community-wide challenge open to all players. http://battlelog.bat...54789150639007/ Edytowane 15 grudnia 2012 przez zaq123456 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 grudnia 2012 Opublikowano 15 grudnia 2012 Szkoda że nie mam nagrywania,wczoraj miałem triple killa z SW98 i 2 razy double killa z kuszy z lunetą Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 15 grudnia 2012 Opublikowano 15 grudnia 2012 (edytowane) Rzeczywiście gra nadal się zawiesza, dziś sam tego uświadczyłem, ktoś w tygodniu o tym wspominał jak graliśmy ale rzeczywiście problem dotyczy najwidoczniej tylko map z podstawki Walka z cheaterami trwa Our efforts to keep Battlefield 3 a fair game continue. Here’s an update on how we are staffing up our anti-cheat department and decreasing turnaround times. Also: How you can help. Fact: We receive literally hundreds of reports each day from our players on suspicious-behaving opponents. Our first call of action is usually to manually verify whether these reports are valid or not. Fact: In the large majority of cases, cheat reports are not valid. By far the most common outcome of a report is that we can conclude that the player is simply awesome at playing Battlefield 3. We know it can sometimes feel like you’ve been the victim of a cheater – but the stark reality in most of these cases is you’ve simply met a great adversary. Keeping the Battlefield fair is one of our top priorities. But making sure we don’t erroneously ban a non-cheating player is of course of utmost importance. That’s why we carefully investigate before banning anyone from playing the game. More staff, quicker turnarounds At the same time, we want to make sure we take swift action on proven cheaters. That’s why we have staffed up and decreased the turnaround time from report to action. Going forward, you will see quicker action taken on cheaters — specifically when it comes to stats wiping and/or banning them. Finally, here’s a reminder how you can help us by reporting suspected cheaters. If you believe you have been the victim of outright cheating, the best way to report your concerns is to enter the profile page here on Battlelog of the person you suspect and click the triangle in the top right corner of his name. This will open up a window where you can describe to us at DICE what happened. Please enter as much detail as possible, describing what specifically makes you believe this player has used unfair methods, and preferably include a link to the Battle Report for the match in question. How to tell if someone’s been banned One question that we get a lot is why person X is not banned when he is obviously proven to be a cheater. The problem is, there is no good way for normal Battlelog visitors to verify whether a player has actually been banned from play or not, since a cheater’s profile normally will stay visible but with reset stats. This means that a player who has had his stats reset (but can still play) and a player who is banned from playing will look very similar on Battlelog. One way for you to get a better idea whether someone is banned or not is to look at the date of when he last played the game. But in most cases when you think someone should have been banned, he has. There’s just not any way for us to signal that on Battlelog at the moment. We hope this small update has provided some insight into our anti-cheat work. Have a great gaming weekend, and thanks to our community for helping us in our ongoing anti-cheat efforts. Edytowane 16 grudnia 2012 przez marekjw2523 Cytuj
Fenix 3 Opublikowano 16 grudnia 2012 Opublikowano 16 grudnia 2012 Sie czasem chwalicie to i ja sie pochwale bo w koncu moj pierwsze "prawie" 100 killi i prawie 80k pkt w jednym meczu (choc to po czesci dzieki 3 medalom ktore wlasnie w tym momencie wpadly). http://bf3stats.com/report/ps3/74990389#Ra2e7or Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 16 grudnia 2012 Opublikowano 16 grudnia 2012 ładnie ładnie, jeszcze jakbyś częściej pojawiał się na serwerach było by git 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi