Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mialem dzis najlepszą akcje nożem od poczatku gry, nożowy killstreak x5 :D w metrze zasadzilem najpierw jednemu kose, potem podbiegłem od tyłu do grupki 2-3 gosci, zaczalem zabijac tych z tyłu, a w miedzyczasie jeszcze nowi sie respili, chociaz w sumie bylo tam z 6 osob , udalo mi sie zabic 4 zanim sie ktorys odworcil

to nietypowa dla mnie akcja bo zwykle nie mam szczescia do noży i bardzo niewiele ich używam , nawet mysalem ze nigdy nie zdobede beretki za 4 kille nożem ;p

druga akcja to pozabilame troche ludzi MAVem, najlepszy kill był jak przejechałem typa ktory mnie namierzał ze stingera :D

Opublikowano

Karkand jest zaje.bisty :] Wszystkie mapy mi się podobają, szkoda, że nie można ustawić grania tylko na nich. Widać, że ludziom przypasował map pack, bo po zmianie mapy na tą z podstawki następuje exodus z serwera. Tak samo było w BC2. Poziom destrukcji jest wreszcie na zadowalającym poziomie, nowy tryb conquest z przewagą jednej strony jest ciekawym urozmaiceniem.

Czy wam tez się wydaje, że poprawili trochę skuteczność celownika na podczerwień? Może nie jest tak przegięty jak na początku, ale widać w nim więcej niż po ostatnim patchu.

Opublikowano

Zobacz jak rozwala się wieża TV(nie pamiętam mapy),dosłownie poezja,zaatakował ją heli,ona jest w kształcie maczugi i po ataku miała mnóstwo dziur,z których było widać pokoje na kilku kondygnacjach.

Opublikowano

Już kiedyś pisałem że Dice w tym dodatku trochę odblokuję zniszczenia, i je tu mamy. Ten dodatek powinien być jak pstryczek w nos którzy nie wierzyli w ten silnik. To że coś było ograniczone w podstawce miało swój cel, a nie oznaczało że nas okłamano

Opublikowano

Już kiedyś pisałem że Dice w tym dodatku trochę odblokuję zniszczenia, i je tu mamy. Ten dodatek powinien być jak pstryczek w nos którzy nie wierzyli w ten silnik. To że coś było ograniczone w podstawce miało swój cel, a nie oznaczało że nas okłamano

Proszę cię :P Nie podejrzewaj dev aż o taką przebiegłość w działaniu.Wygadali się ostatnio że wersja konsolowa wygląda gorzej bo mieli mało czasu(ograniczenia sprzętowe to swoją drogą),teraz po prostu przysiedli przed kodem i go usprawnili,to jest grzech zaniechania i obłuda,bo do samej premiery karmili nas tymi gadkami.

Czekam teraz na poprawki w podstawowym zestawie map (pewnie się nie doczekam). Szkoda, że się spieszyli, mogli poczekać nawet pół roku, ale wydać grę na takim poziomie jak dodatek.

Już widać na mapach z podstawki że rozpadają się ścinany wcześniej nie ruszane.Za o podoba mi się że broń zostaje po zgonie,często robie wymianę,rozstawiam miny i wracam do szturmowca :P

Opublikowano

Ciekawe jaki mieli cel w ograniczeniu zniszczen w podstawce? Cholernie mnie to interesuje. <_< Zakladam, ze z czasem sie nie wyrobili. Nawet ktos wyzej wspominal, ze czasu zabraklo na optymalizacke kodu na PS3 (chat z developer'ami).

Opublikowano

Ciekawe jaki mieli cel w ograniczeniu zniszczen w podstawce? Cholernie mnie to interesuje. <_< Zakladam, ze z czasem sie nie wyrobili. Nawet ktos wyzej wspominal, ze czasu zabraklo na optymalizacke kodu na PS3 (chat z developer'ami).

To co pisali, to jeden z aspektów balansujących grę.

Tyle że teraz zniszczenia są troche większe także w podstawce, na sekwanie przy punkcie A można zniszczyć ściany w obu garażach. Wcześniej się tego nie dało zrobić i to właśnie z tamtąd się przejmowało punkty ;)

Opublikowano

Mi nie chodziło o grafikę jako całość ale o zniszczenia nawet oglądałem wywiad z Dice w którym była o tym mowa, jak również jeszcze na długo przed premierą dodatku wypowiedział się że zniszczenia zostaną trochę "odblokowane" i będą bardziej spektakularne choć to nie wszystko na co stać ten silnik. A w podstawce jak Adi powiedział określili to że musi być balans które zbytnie zniszczenia mogą zepsuć.

Opublikowano (edytowane)

obczajcie to !

http://symthic.com/?s=bf3&sb=plots

wbrew pozorom to nie są "ogieńki" tylko zobrazowanie rozrzutu w broniach. jak widać niektore srają na boki i nie ptorafia w zadnym miejscu skupić ognia

im jasniejszy kolor tym wiecej pocisków padło w dane miejsce , jak jakis obrazek jest ciemny to znaczy ze pociski prawie nigdy nie walą w to samo miejsce

zwykle na dole jest najasniejsze kółko - oznacza to skupienie pierwszego pocisku ktore w wiekszosci broni jest precyzyjne i zawsze trafia tam gdzie trzeba, potem zaczyna sie odrzut i pociski leca wyżej i/lub na boki

to niezle obrazuje czemu niektore bronie sa do dupy, zwlaszcza na wieksze odległosci

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Też tak myślałem na początku, ale wszyscy za to trzymają. Tylko nie w całkowitym uchwycie, ale właśnie pół na pół.

Opublikowano

Karkand jest zaje.bisty :] Wszystkie mapy mi się podobają, szkoda, że nie można ustawić grania tylko na nich. Widać, że ludziom przypasował map pack, bo po zmianie mapy na tą z podstawki następuje exodus z serwera. Tak samo było w BC2. Poziom destrukcji jest wreszcie na zadowalającym poziomie, nowy tryb conquest z przewagą jednej strony jest ciekawym urozmaiceniem.

Czy wam tez się wydaje, że poprawili trochę skuteczność celownika na podczerwień? Może nie jest tak przegięty jak na początku, ale widać w nim więcej niż po ostatnim patchu.

uzyj wyszukiwarki serwerów i odszukaj taki serwer w którym playlista składa się tylko z map B2K

Opublikowano

Dzisiaj w statsach mi wyskoczyło że mam 1 heada z noża :P Ciekawe jak to możliwe.Trafił mi się genialny mecz na Teheranie 32:7 i 8014 pkt.(z baretkami ponad 14 tys) i to mimo iż nas było 8 a ich 11,wygraliśmy ten mecz,by później zacząć mecz od 0:5 i ledwo wyjść na plus.

Opublikowano

Niestety, ale raczej moje drogi z tą częścią się rozejdą. A wszystko to przez mega durne CoD-owatopodobne rozwiązania. I bardzo proszę, po tym co dziś widziałem, skończcie za przeproszeniem pie.rdolić że znerfienie Stingera było dobrym pomysłem. Lata sobie ku.rwa heli, inżynier siedzi i naprawia, ja i gość z drużyny mamy perki do amunicji i oddajemy ku.rwa osiem strzałów jeden po drugim, i 5-6 trafia i g.ówno, bo siedzi inżynier i naprawia :/ Albo zacznie być jak w BC 2 albo jak dawniej, czyli jeden strzał jeden zgon heli, albo niech DICE spie.rdala z zadowalaniem latającej dzieciarni. I tak - heli umie się schować przed drugim szlagiem, wystarczy że poleci szybko i niżej blisko budynków. Wielokrotnie mi spie.rdolił tak heli, więc jeśli ktoś nie umie uciekać przed Stingerem to nie jest to powód by go osłabiać żeby już mógł spokojnie latać i robić jakieś chore punktacje pod koniec. Latasz? Masz przewagę nad 3 klasami, trafił Ci się akurat inżynier ze Stingerem - przykro mi, musisz się obejść smakiem. Jeden z designerów w Dice w wywiadzie mówił że to ma być na zasadzie "papier, nożyce, kamień" a teraz heli to takie "papier, nożyce, nożyce".

Poza tym ich polityka - najpierw wydamy grę a zaraz potem DLC-ka za połowę ceny gry na którego każdy się rzuci i oleje podstawkę, mnie mocno wku.rwia. Bo czuję, że za moment znowu jakiś DLC wyjdzie i znowu trzeba będzie wybulić ponad 50 dych za cztery mapy.

Opublikowano

Dokładnie,wczoraj kolesie potrzebowali 3 igły by zestrzelić mojego Little Birda(zacięły mi się flary i nie chciało puszczać).,to jest jakieś kuriozum,nie umiesz latać to masz pecha,umiesz to nalot i ucieczka i tak za każdym razem,a nie ze kolo wisi na bazą i punktuje.21 z moich 22 baretek za latanie mam na starych zasadach,więc płakać nie będę.

Opublikowano

co do stingerów - w nastepnym patchu maja byc znowu silniejsze, w dodatku flary beda sie dużej przeładowywać

a co map - mi sie za(pipi)iscie podobaja, nowe mapy, bronie, pojazdy, za takie dlc to moge płacic te 50 zł co pare miesiecy (chociaz teraz mialem darmo). ożywia gre i daje nowe pokłady zabawy:D mniej bym sie cieszył gdyby nastpne dlc mialo tylko 4 mapy za ta sama cene, to jest juz mało podniecające, ale takie dodatki jak vietnam albo BTK sa super :D

a to że teraz troche sajgon sie robil to przeciez normalnka ze ludzie chca wyprobowac nowe mapy, za tydzien wszystko wroci do normy i bedzie sie grac tez na innych mapach

Gość Darude
Opublikowano (edytowane)

a co map - mi sie za(pipi)iscie podobaja, nowe mapy, bronie, pojazdy, za takie dlc to moge płacic te 50 zł co pare miesiecy (chociaz teraz mialem darmo). ożywia gre i daje nowe pokłady zabawy:D

Ja bym jednak wolal aby zaczeli poprawiać błędy.Ale tak na poważnie ,a nie patchami które psują.Dodatki dodatkami ale DICe niczego sie nie naumiało.Pewnie bedziemy dostawać takie patche psuje z musu, do BC3 które bedzie miało też problemy.

Edytowane przez Darude