Skocz do zawartości

Battlefield 3 - online

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ehehe, ja tez w ostatnim tygodniu zagralem pierwszy raz po dłuższym ogrywaniu BF3 w CoD: BO :) Efekt- natychmiast wystawiłem to na Allegro :D Najlepsze, ze wystawiłem aukcje ok. godz. 23. w sobote, a zakupil ktos niecale 2h poźniej, tej samej nocy :D

Edytowane przez tommi___t
Opublikowano

Pytanie do lotników. Z jakich latadeł zalicza kille do beretki Air Warfare? Udało mi się ustrzelić wczoraj kilku ludków z UH-1Y VENOM i dostałem za to beretkę za pojazdy transportowe ;/

Havoc/Viper/F35/Froggbot/f18 itd

Gość Darude
Opublikowano

Czy to wasze narzekanie nie bierze się z chęci usprawiedliwienia waszych niepowodzeń w rozgrywce? Może po prostu jeżeli czegoś nie potraficie zrobić, zrzucacie to na winę gry i bugów (których nie ma)? Hm?

No juz nie pisz ,że cyrków nie ma ,bo są.Zawsze przy każdym meczu można wyłapać "coś" i zapytać się jak to się stało i dlaczego ,jak to możliwe ?Każdy by chciał ,żeby gra była wyważona i bez dziwnych historii .Nie każdy jest wymiataczem i dlaczego musi sie dodatkowo denerwować ?. :P

Opublikowano

@Pryxfus

Jeżeli nie masz obcykanych helikopterów to najłatwiej jest zrobić tą baretkę little birdem albo Z-11W(scout heli) na kanałach, trochę trudniej jest bojowymi, ale IMO znacznie więcej frajdy dają ^^

@Rozi

Wg mnie jest wręcz odwrotnie i narzekają ludzie, którym dobrze idzie i np jakiś głupi błąd gry przerywa im kill streak'a etc.

Ostatnio wyskakując z helikoptera transportowego od razu zginąłem i dostałem napis "bad luck" co jest ewidentnym bugiem, innym razem strzelając do biegnącego wroga trafiłem w pusty karton, który lekko podskoczył i mnie zabił -_-

Mam na liczniku ponad 100h co pokazuje że gra jak najbardziej mi się podoba, ale to nie oznacza, że nie mogę ponarzekać na głupie błędy (ale przyznać trzeba, że szpic przesadza i wyolbrzymia wszystko :D).

Opublikowano

Tzw."Pech"rozwala mnie,ile to razy zginąłem będąc na tyłach wroga i polując na snajperów,bo np. przeskakiwałem przez murek i pech,albo murki przez które nie da się przeskoczyć(szczególnie na sekwanie jest ich sporo).Kasatki i Venoma czyli heli szturmowo-transportowych nie zalicza do tej baretki,całą resztę tak.

Opublikowano
helikoptera transportowego od razu zginąłem i dostałem napis "bad luck"

pare razy tak mialem przy wyskakiwaniu z samolotu, zastanawiam sie czy to przypadkiem nie siła wybuchu zabija jeśli sie za pozno wyskoczy i pojazd wybucha zaraz obok nas

trafiłem w pusty karton, który lekko podskoczył i mnie zabił -_-

to akurat nie jest błąd tylko realizm, to samo przytrafiło sie hance mostowiak, którą pół polski opłakuje do dziś ;)

przeskakiwałem przez murek i pech

pewnie umierasz bo robisz cos takiego :P

• Plusik 2
Opublikowano

@ szpic, karol666

Dzięki za poradę, nie lubię mapy z kanałami, z moimi zdolnościami muszę mieć dużego fuksa, żeby to zrobić, przydałby się też niekumaty przeciwnik w powietrzu. Poświęcę na to kilka rund, może wpadnie.

Opublikowano

Yano daruj sobie.Dzisiaj wpadł mi medal za moździerz,jak dla mnie jeden z bardziej upierdliwych.Dzisiaj byłem pierwszy w samolocie,typ oczywiście mnie zabił co staje się normą i będę musiał chyba pograć na no(obie)rmal,potem eis zrewanżowałem i on mi pisze że po statsach widać jak gram,jak można komuś coś takiego napisać jak go się wcześniej 3 razy zabiło?

Opublikowano

Dzisiaj znowu dziwna sytuacja,kolo leci na mnie a wiadomo że flary lecą z tyłu,więc przyjąłem 2 naprowadzane rakiety na twarz,ale co dziwne samolot spadał nie naruszony,zero zniszczeń,jakieś nowe rakiety,headshoty? :P

Opublikowano

Są różne błędy ale weźcie pod uwagę to jak rozbudowane jest multi,niech się nawet trafi 1 bug na 1 grę,to takie straszne? dla mnie nie,wiadomo że może to się stać w jakimś ważnym momencie ale dnia mi to np nie zepsuje: )

Opublikowano

Są różne błędy ale weźcie pod uwagę to jak rozbudowane jest multi,niech się nawet trafi 1 bug na 1 grę,to takie straszne? dla mnie nie,wiadomo że może to się stać w jakimś ważnym momencie ale dnia mi to np nie zepsuje: )

I właśnie przez takie gadanie producenci są coraz bardziej leniwi i wypuszczają coraz bardziej niedopracowane gry.

Opublikowano

marekjw2523

to tylko moje zdanie,ja tak odbieram tą grę,jej błędy i właśnie tyle mi robią.poza tym wątpie czy to co napisałem zmieni jakąś przyszłą grę.zaliczam się chyba do mniejszości której te błędy bardzo nie przeszkadzają

Opublikowano

Gra posiada błędy i kropka i rządach ich poprawy ale z drugiej strony nie będę jej piętnował i Gnoił, zresztą 130 godz o czymś świadczy ;)...BC2(ponad 500 godz czystej przyjemności z grania ).

Chodziło mi tylko że nie można lenistwa twórców przyjmować jako normy.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Opisujecie bugi z multi, polecam pograć w coopa, tam można znaleźć drugie tyle: ze 2 razy wpadłem pod mapę, przeciwnicy w misji snajperskiej przeskakują między pozycjami, w banku jest gigantyczny occluder przy jednej ze ścian, a jak raz doszedłem do końca ostatniej misji to nie zaliczyło przejścia - wyspawnowało mnie i drugiego gościa znowu na początku misji i musieliśmy jeszcze raz przełazić.

A najlepsze bad luck jakie miałem (a miałem różne) to ustawienie moździerza w pewnej uliczce na bazarze. Rozstawiłem drugi raz w tym samym miejscu - znowu zgon, więc przeniosłem się gdzieś indziej i już było spoko.

Gra jest festiwalem błędów, jedyne pocieszenie że każdy ma tak samo :)

Pryxfus - polecam wbić się na strzelca do śmigłowca bojowego jako atakujący w rushu na wyspie Chark - już się pojawiła grupa wyspecjalizowanych osób, które grają tylko tę mapę (wychodzą tuż przed końcem), spawnują się tylko w śmigłowcu i klepią kille. W każdym razie ja tak zrobiłem :)

Edytowane przez oTOMo
Opublikowano

Pryxfus - polecam wbić się na strzelca do śmigłowca bojowego jako atakujący w rushu na wyspie Chark - już się pojawiła grupa wyspecjalizowanych osób, które grają tylko tę mapę (wychodzą tuż przed końcem), spawnują się tylko w śmigłowcu i klepią kille. W każdym razie ja tak zrobiłem :)

Chark to duze ryzyko, drugie heli,AA, jety.

Kanaly to dobry wybor (podbój), ale jako amerykaie bo sa 2 heli vs 1, i mozna kosic piechote ( pin powinien szybko wpasc )

czy tez damawand peak -> znow jako amerykanie, musisz wygrac pojedynek z drugim heli na starcie i leci na koniec bazy za ladowisko heli ruskiego, tam sa takie jakby schodki. Lądujesz tam i czekasz az ktos wystartuje, jestem za nim wiec szybkie 2 rakiety + poprawka z karabinu

Opublikowano
A najlepsze bad luck jakie miałem (a miałem różne) to ustawienie moździerza w pewnej uliczce na bazarze. Rozstawiłem drugi raz w tym samym miejscu - znowu zgon, więc przeniosłem się gdzieś indziej i już było spoko.

trzeba uważac z mortarem w uliczkach obok budynkow bo mozna zahaczyc pociskiem o budynek i zwalic go sobie na głowe, sam tak wiele razy mialem

Opublikowano

marekjw2523

z lenistwem,albo ogólnie niedopracowywaniem gier się zgadzam oczywiście,ale mi się wydaje że to bardziej skomplikowane,znaczy nie chodzi o samo lenistwo.

tak poza tym bugi w bc2 też były i to sporo

Opublikowano (edytowane)

Chark to duze ryzyko, drugie heli,AA, jety.

Kanaly to dobry wybor (podbój), ale jako amerykaie bo sa 2 heli vs 1, i mozna kosic piechote ( pin powinien szybko wpasc )

czy tez damawand peak -> znow jako amerykanie, musisz wygrac pojedynek z drugim heli na starcie i leci na koniec bazy za ladowisko heli ruskiego, tam sa takie jakby schodki. Lądujesz tam i czekasz az ktos wystartuje, jestem za nim wiec szybkie 2 rakiety + poprawka z karabinu

No nie wiem, kanały są ryzykowne, bo tam obrońcy mają Tunguskę, a to ustrojstwo działa na heli jak łapka na muchy. Najłatwiej jest na Charku, jak się ogarnie Vipera to można fajnie się pobawic. Jeśli jest się pasażerem to wystarczy miec dobrego pilota i kille wpadają jeden za drugim. Jeszcze jest szczyt Demawendu, jako def na dwóch pierwszych bazach można nieźle się obłowic, ale trzeba nisko latac, bo jest działko AA, więc łatwo zachaczyc o jakąś latarnie, lub budynek.

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano (edytowane)

No nie wiem, kanały są ryzykowne, bo tam obrońcy mają Tunguskę

Na Podboju nie mają- tylko na Rushu, więc nie ma obawy ;)

W skaucie najlepiej sie zgadac z kims, kto z Tobą polata i ponaprawia (2 os. to ideał), żeby można było skuteczniej (i dłużej) powalczyć.

Osobiście w walce z drugim skautem również najlepiej sprawdza mi się taktyka "rakiety+dobitka z miniguna". Jeżeli rakiety dojdą celu, to kończąć działkiem goście często nie zdążą powysiadać zanim maszyna eksploduje, więc kille również wpadają.

Mimo to sam też jeszcze tej baretki nie mam (maks. do 5 killi dotarłem poki co), więc Pryxfus jakbyś do Nowego Roku nie dał rady, to wysyłaj zaproszenie to polatamy we dwóch ze spawarkami i popróbujemy :D (od jutra prawdopodobnie do końca grudnia przymusowy detoks od BF mam ze względu na przeprowadzkę :/ )

Edytowane przez tommi___t
Opublikowano

Ja się męczyłem z medalem z pojazdów latających a w ciągu 2 dni wbiłem 25 ribbonów i zaraz wpadnie drugi medal :P Nie wiem co się stało,ale z ok.100 killi samolotami,teraz mam ponad 300,tylko muszę grać na normal,bo np. dzisiaj trafiło się 2 debili z 5 i 7 levelem i mnie notorycznie mordowali,gdy byłem w samolocie(na lotnisku Centurionem),tak jest jak ktoś zbyt mocno się poczuje dotknięty 3 przegranymi walkami powietrznymi.

Opublikowano

Heh, no i wpadł przed chwilą nieoczekiwanie ten ribbon za walkę powietrzną :) Trzeba przy tym jednak też troche szczescia miec- dwa razy wskoczyły mi po 3 kille jak w little birdzie przeciwnika (Demawend) po 3 osoby siedzialy, do tego jeszcze 3 pojedyncze odstrzaly i skonczylem mecz z 9:2 (moja zyciowka poki co w skautach). Acha, no i pod koniec kumpel wsiadł i naprawiał, czym uratował mi parę razy tyłek :)

Opublikowano

A mi 1 ribbon został i 2 medal za walkę latadłami :P Wkurza mnie że tylko mi killi z Thunderbolta nie liczy,bo lubię go bardziej niż Frogfoota,dzisiaj typ na Wyspie Chark w szturmie zamiast grać,to kampił jak ostatnia menda na respie samolotu i napierdzielał,zdałem sobie sprawę jak ciężko walczy się tymi samolotami z heli,jak go uszkodziłem to cham ładował i się naprawiał,pewnie są tacy co by sobie z nim poradzili,ale mi to szło średnio.

Opublikowano

trzeba uważac z mortarem w uliczkach obok budynkow bo mozna zahaczyc pociskiem o budynek i zwalic go sobie na głowe, sam tak wiele razy mialem

Tylko, że ja ginąłem w momencie kiedy zaczynałem rozstawiać moździerz, nawet go nie użyłem.

Odnośnie latadeł - wyspa Chark ale w RUSH - straszny base-camp można tam śmigłowcem wykonać.

Opublikowano

Właśnie zastanawiam się nad kupnem dodatku ze składki (47 PLN za coś co w BC 2 było za vip passa, ba i było zupełnie nowe a nie przekonwertowane z BF 2), i mam pytanie:

1. W podstawce jakoś tak często dużo graczy brakuje, pytanie więc czy na BtK też tak jest że nie ma pełnych serwerów i ludzie po prostu wynoszą się z BF 3?

2. Pytanie pewnie padało 100000 razy, więc wybaczcie ale... czy jak się kupiło grę ze składki i kupi sie dodatek w ten sam sposób, to normalnie będzie działało?

A tak poza tym to biegam z Javelinem, ale Soflamowców tak mało, że szkoda słów. Aż zacząłem tworzyć recona żeby do SOFLAM-u dojść. A z giwer to odkryłem spory potencjał w PDW-R (latarka + tłumik i ammo jako perk) ta broń w krótkich dystansach działa niczym PP-2000 z BC 2, szkoda że na dalszych już jest słaba. Ale często refleksem wygrywałem z bliska z gościem co biegał z USAS-12, więc ta broń ma dobrą skuteczność nawet z tłumikiem. Aha, i po USAS-12 whores, i F2000 whores, teraz nastał czas FAMAS whores. Ech, szkoda słów na opisywanie jak DICE nie umie zbalansować rozgrywki :/