Skocz do zawartości

American Horror Story

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i

JAMES CROMWELL

tumblr_m9w10v7Rwt1r2boggo1_1280.jpg

Odcinek pozytywnie nastraja na przyszłość, spodziewałem się parady duchów na sam początek a tu czegoś takiego narazie praktycznie nie było, poza ostatnią sceną.

No i motyw z ufokami mnie kompletnie zaskoczył XD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Drugi odcinek gorszy niż pierwszy, przesadzają z ilością mających straszyć watków, do tego tną je i w ramach kilku minut akcji dostajemy mało kilimatycznie, przeplatanie SPOILER egzorcyzmów, doktorka psycholka i czeogoś tam jeszcze. Ogólnie jest mniej śmiechowo niż w pierwszym sezonie, który szybko odpuściłem i dlatego daje kredyt zaufania na jeszcze jeden odcinek.

Opublikowano

Stwierdzam, ze w ogole sie nie znacie, bo drugi sezon juz teraz jest miliard razy lepszy niz pierwszy.

Jak dojdzie słedżen to juz w ogole bedzie miazga.

Opublikowano (edytowane)

No jak się nie znam, napisałem jak byk, że jest miliard razy lepszy od pierwszego ("Ogólnie jest mniej śmiechowo")!

edit. Będziesz musiał mi wybaczyć.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Teraz pokaz mi gdzie napisalem, ze odnosze sie do Pajgiego.

Ogolnie strasznie zgrzany jestes. Ostatnio np. sugerowales, ze nie wiem co to sa genitalia, a jako fan bizariusza wiem najlepiej ze wszystkich czym sa.

Opublikowano

Mówię tylko że to moja opinia co teraz napiszę.

Wróciłem do serialu po przerwanym pierwszym sezonie i widzę że wcale lepiej nie jest a nawet gorzej, w tym serialu chyba gatunki się pomieszały bo coraz więcej chorej erotyki niż strachu :bad:.

• Minusik 3
Opublikowano

Nie zgadzam się, własnie jest bardzo dobry klimat.

Tak jak pisałem wcześniej, spodziewałem się parady duchów a idą inną drogą, widać że nie chcą kopiować pierwszego sezonu tylko coś nowego pokazać.

• Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

EDIT: Shit, nie zauważyłem linka do piosenki wyżej :<

Mi się podoba, chociaż średnio przemawiają do mnie jakieś potworki w lesie. No, ale opętana siostra może dawać radę. Na razie wku.rwia mnie doktorek, ale zaczyna się rozkręcać.

Edytowane przez Manga Ryu
Opublikowano

Ogląda się to ok, bez większej erekcji. Serial zmierza w złym kierunku, zaraz dowiemy się, że doktorek to Mengele, na którego poluje żydowskie komando, Zulusi i Liga Sprawiedliwych. Zaczyna się robić cyrk i chociaż rozumiem koncept wrzucania wszystkiego co się kojarzy z tanimi horrorami w jeden serial, żeby tylko upchać jak najwięcej, to klimatu tym nie zbudują (przynajmniej jak dla mnie). Od strony wizualnej i aktorskiej jest ok.

Opublikowano (edytowane)

UWAGA SPOILER!!!!

Prawie trafiłem:

zaraz dowiemy się, że doktorek to Mengele, na którego poluje żydowskie komando

Odcinek bardzo dobry, zdecydowanie lepszy niż ostatnie 2 chaotyczne

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

tez pozytywnie oceniam ten odcinek , szczegolnie , że to 2-parter wiec najblizszy ep moze juz od poczatku byc ostry bez zbednego pyerdolenia. ogolnie podoba mi sie w jaka strone poszli z tym serialem. jezeli fx kupi kolejny sezon, a ogladalnosc poki co dobra, to strasznie ciekawe co je.bna w kolejnej czesci tej antologii

Edytowane przez erix
Opublikowano

Dobry odcinek. Serial się ogarnął, przestał być chaotyczny, trzymają się rozpoczętych wątków, nie skaczą po nich jak po LSD.

Opublikowano

Nic nie piszecie, a to jeden z niewielu seryjnych filmideł, które zamiast nudzić się każdym kolejnym odcinkiem robią się coraz ciekawsze. Forma aktorów jest topowa, może nie licząc psychopatycznej dziewczynki, która jest słabą psychopatyczną dziewczynką.

• 2 tygodnie później...