Gość Orson Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 (edytowane) co do samego numeru - zdecydowanie najbardziej udany numer tego roku, nie chodzi mi tylko że topowych gier jest tu dostatek, dziękuję wam za odpowiednie potraktowanie tych gier, każda dostała dużo stron i każda jest wyczerpujaca, oceny też się zgadzają z moim światopoglądem zgadzam sie i oby to pozostało stałym zjawiskiem laska z cosplayu przednia choc sam cosplay w tym wypadku nie zaskakuje, tak mi sie przynajmniej na me męskio- laickie oko zdaje ale to zwyczajny strój , jaki mozna spotkac na ulicy Edytowane 21 października 2011 przez Orson Cytuj
Kali 85 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 Nie żebym się czepiał, ale w opisie fabuły Uncharted jest dość zabawny błąd - Francis Drake był przodkiem a nie potomkiem Nathana. Za to w recenzji jest prawidłowo:) Recenzja U3 prezentuje sie ladnie (jeszcze nie czytalem, zreszta zrobie to chyba dopiero po przejsciu gry :blum2: ), tylko szkoda ze nie zrzuciliscie shotow bezposrednio z rozgrywki. No i ocena zastanawiajaca 8) Nie musisz zwlekać, recenzja napisana zgodnie z polityką antyspoilerową - sprawdzaj śmiało, przygody nie popsuje:). A zdecydowana większość shotów pochodzi z rozgrywki, tylko ma wyłączone GUI. Ta gra po prostu tak wygląda:) Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Numer kupiony wczoraj. Cytuj
Rudiok 3 369 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 zdecydowana większość shotów pochodzi z rozgrywki, tylko ma wyłączone GUI. Khemm... Waćpan raczysz pier***ić? Właśnie miałem pytać co się stało, że w magazynie jest tyle bullshotów? W recenzjach U3 i Batmana mamy same wymuskane materiały wprost z działu PR. Cud, że do Dark Souls udało się wepchać, chyba na siłę, "aż" dwa screenshoty z faktycznej rozgrywki, które i tak wyglądają jak ubodzy krewni w towarzystwie jedynie słusznych, podbitych do wysokiej rozdzielczości zdjęć PR-approved. Pytam: dlaczego? Nie idźcie tą drogą. To tak jakby magazyn samochodowy testował samochód i do recenzji wrzucił tylko materiały prasowe i szkice koncepcyjne. Aż z ciekawości otworzyłem stare numery i recenzje U2 i Batmana AA: niebo a ziemia - dużo zdjęć z faktycznej rozgrywki i max kilka wkomponowanych w tekst zdjęć z materiałów prasowych. Da się? Da. Konsument chciałby być świadomy jak wygląda _realny_ produkt, w który zainwestuje pieniądze. 2 Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 W Kolporterze wreszcie można dostać nowy numer. Cytuj
Gość Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 (edytowane) Mega propsy dla SOQa za zdjęcie zeszytów z Batmanem w HP. Łza się w oku kręci na myśl o złotych czasach Tm-Semic. Edytowane 22 października 2011 przez Gość Cytuj
BuLLiT 2 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Kto pisał recenzje FM4 ?? Bo chyba ktoś nie do końca rozeznany w rynku wyścigowym. Nie mówię że Forza jest kiepska, bo jest świetna, ma tylko jeden bardzo poważny mankament fizykę i sterowanie aut. Dało się odnieść wrażenie, że autor bardzo nie lubi GT5 i obarcza o mozolne przechodzenie gry, licencje i zbieranie kasy. Co wraz z piątą odsłoną jest nieprawdą. Widać że ktoś mało kompetentny to pisał, albo dystrybutor deweloper zapłacił dobrą kasę za dobre oceny, które notabene się należały FM4, ale na siłę obrzucanie konkurencji i to nietrafnie jest dziwne i bardzo śmieszne. Cytuj
EvilGucio 17 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 (edytowane) Strasznie słaba i chaotyczna recenzja Forzy 4 :confused: W jednym z pierwszych zdań napisane jest, że autor zawiódł się na całej linii na Forzie i po przeczytaniu tego ma się wrażenie, że gra to pewnie jakaś klapa a na końcu piszę, że Forza nigdy nie zawiodła i, że tak się robi gry wyścigowe...to o co w tym chodzi? To albo w jedną albo w drugą. Forze mam już ograną i ogromnie mnie ten początek zaskoczył zwłaszcza, że 3 momentalnie poszła do ''muzeum'' i wydała się archaiczna. BuLLiT - wytypowałeś do mankamentów akurat najlepsze aspekty tej produkcji, skąd ty się urwałeś? Fizyka i sterowanie to mankament?! Na pewno widzisz co piszesz? Już w ''3'' fizyka była świetna a tutaj jest perfekcyjna. Chyba w ogóle w nią nie grałeś albo masz takie o tym pojęcie, że aż mała bania. Edytowane 22 października 2011 przez EvilGucio Cytuj
BuLLiT 2 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Dużo jeżdżę w rFactor, oraz iRacing. Do tego kilkanaście razy jeździłem po torach dość różnymi samochodami w rzeczywistości. Jeśli chodzi model jazdy i fizykę najlepiej wypada iRacing, potem rFactor i gt5. W Forze 3 grałem bardzo dużo do czasu aż nie wyszło GT5, gdzie fizyka jest duużo lepsza. W FM4 jeśli chodzi o model jazdy jest lepiej ale to nadal, taki se karton. I od razu mówie nie jestem żadnym fanboyem którejkolwiek z platform. FM4 jest świetna na prawdę pod każdym względem tylko nie fizyką. 1 Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Mieliście jakieś plany dot. wydywania PSXa np. na iPada? Wystarczylyby mi zwykle skany, PDF bez jakiś skomplikowanych programów. Fajnie by było... Cytuj
Perez 1 721 Opublikowano 23 października 2011 Autor Opublikowano 23 października 2011 Mieliście jakieś plany dot. wydywania PSXa np. na iPada? Wystarczylyby mi zwykle skany, PDF bez jakiś skomplikowanych programów. Fajnie by było... Myślimy nad takim czymś (był nawet stosowny temat na forum), ale na razie nie jest to priorytetowe, a i trzeba podejść do tego mądrze. Wiesz, samo wrzucenie PDF-a to nie do końca dobre rozwiązanie, bo jednak wcześniej czy później taki PDF trafi do sieci. Jeżeli już, to właśnie korzysta się obecnie z różnych programów do przeglądania pism online. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 Mieliście jakieś plany dot. wydywania PSXa np. na iPada? Wystarczylyby mi zwykle skany, PDF bez jakiś skomplikowanych programów. Fajnie by było... Myślimy nad takim czymś (był nawet stosowny temat na forum), ale na razie nie jest to priorytetowe, a i trzeba podejść do tego mądrze. Wiesz, samo wrzucenie PDF-a to nie do końca dobre rozwiązanie, bo jednak wcześniej czy później taki PDF trafi do sieci. Jeżeli już, to właśnie korzysta się obecnie z różnych programów do przeglądania pism online. Ale programy w niczym nie pomoga, ludzie porobia print screeny na kompie czy ipdadzie i do sieci w najgorszym wypadku trafi 100 jpegow. Cytuj
GwynBleidd_79 114 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 Mega propsy dla SOQa za zdjęcie zeszytów z Batmanem w HP. Łza się w oku kręci na myśl o złotych czasach Tm-Semic. Miałem tak samo.Ja jak to zobaczyłem,to aż wygżebałem z czeluści szafy pierwszy numer Batmana wydany przez Tm-Semic.Świeczki w oczach staneły jak sobie człowiek przypomniał tamten okres z życia. Cytuj
Tokugawa1982 95 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 (edytowane) Świetny pomysł na Splita (zdjęcie z testu Philipsa). Szkoda że wcześniej na ten "kocowy" patent nie wpadłem (minus -puszczając bąki można się zaczadzić . Włączę PSX i wreszcie zemszczę się na bracie(Quake2;) Edytowane 23 października 2011 przez Tokugawa1982 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 Mega propsy dla SOQa za zdjęcie zeszytów z Batmanem w HP. Łza się w oku kręci na myśl o złotych czasach Tm-Semic. Również chwalę tę inicjatywę Opisywanie i przypominanie historii danej serii to świetny pomysł. Wspomnienie o Batman: Caped Crusader przypomniało mi złote czasy Amigi i rozwiązywanie zagadek w tej gierce, które były dość trudne Jedyne co mi się nie podoba, to znowu zmarnowane miejsce na panienkę z cosplay. Po cholerę marnować na to miejsce? Jaka jest idea wstawiania tego? Ukłon w stronę młodocianych onanistów? Chcecie sobie pooglądać cosplay, to jest mnóstwo stron w internecie. Do wyboru, do koloru. Cytuj
django 549 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 Mieliście jakieś plany dot. wydywania PSXa np. na iPada? Wystarczylyby mi zwykle skany, PDF bez jakiś skomplikowanych programów. Fajnie by było... Myślimy nad takim czymś (był nawet stosowny temat na forum), ale na razie nie jest to priorytetowe, a i trzeba podejść do tego mądrze. Wiesz, samo wrzucenie PDF-a to nie do końca dobre rozwiązanie, bo jednak wcześniej czy później taki PDF trafi do sieci. Jeżeli już, to właśnie korzysta się obecnie z różnych programów do przeglądania pism online. Ale programy w niczym nie pomoga, ludzie porobia print screeny na kompie czy ipdadzie i do sieci w najgorszym wypadku trafi 100 jpegow. Taa, numery i tak lataja po sieci. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 * Racja, ten cosplay, to strata miejsca. Lepiej jakby to foto było mniejsze, bo np. obecne foto jest dość skompresowane i niewyraźne przy krawędziach. Lepiej te babeczki wrzucac na pol strony (albo mniej) + reklama . W ogolę mam czasem wrażenie że nie ma czym upchać stron w magazynie. Niektórzy skoro nie mają weny, nie muszą pisać felietonów na siłę. Przecież co miesiąc, przez tyle lat, nie ma aż tylu tematów do artykułów. A pisanie tekstów na siłę, da się wyczuć (vide obecny kącik wyścigowy i txt "Codemasters") * Głupio trochę to co robi Square Enix, w związku z promocją najnowszego Finala. Mazur miał tam sponsorowany pobyt + oczywiście dziesiątki/setki (?) innych redaktorów. Więc pewnie będzie crap i chcą się podlizać. * Kiedyś była Szara Strefa, ciekawiły mnie te niusy ale nie podobało się to chyba zbytnio wydawcom i dział skasowano. Szkoda że teraz go nie ma, chlip chlip Cytuj
SoQ_ 22 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 Mega propsy dla SOQa za zdjęcie zeszytów z Batmanem w HP. Łza się w oku kręci na myśl o złotych czasach Tm-Semic. Miałem tak samo.Ja jak to zobaczyłem,to aż wygżebałem z czeluści szafy pierwszy numer Batmana wydany przez Tm-Semic.Świeczki w oczach staneły jak sobie człowiek przypomniał tamten okres z życia. Hmm pierwszy nawet nie wiem czy mam, muszę sprawdzić Mam na pewno pierwszego Spider-Mana Cytuj
Gość Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 Nie trawie cosplayu, ale dziewczę z najnowszego nr jest tak atrakcyjne, że dawałbym jej stronę co miesiąc Cytuj
Rozbo 40 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 Mega propsy dla SOQa za zdjęcie zeszytów z Batmanem w HP. Łza się w oku kręci na myśl o złotych czasach Tm-Semic. Miałem tak samo.Ja jak to zobaczyłem,to aż wygżebałem z czeluści szafy pierwszy numer Batmana wydany przez Tm-Semic.Świeczki w oczach staneły jak sobie człowiek przypomniał tamten okres z życia. Hmm pierwszy nawet nie wiem czy mam, muszę sprawdzić Mam na pewno pierwszego Spider-Mana Ja też wygrzebałem ostatnio kilka zeszytów z Gackiem, Pająkiem i innymi. Ach, piękne czasy TM-semic. Najlepszy był cykl "Mega Marvel"... Cytuj
Gość Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 (edytowane) Nie wiem czy najlepszy Rozbo, ale Ghost Ridera 2099, X-cutioners Song, Weapon X Silver Surfera, Ghost Ridera i The New Warriors przeglądam namiętnie co jakiś czas. Mistrzostwo i obok gier wideo kwintesencja beztroskich lat w podstawówce. Szkoda, że nie ma żadnego wydawcy, który zaproponowałby fanom komiksu kilka zacnych pozycji każdego miesiąca za przysłowiowe kilka złotych... Edytowane 23 października 2011 przez Gość Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 (edytowane) Tak po szybkim obleceniu numeru: - od początku byłem gorącym apologetą całostronnego cosplayu i ten z bieżącego numeru tylko mnie w tym utwierdził - recenzja Uncharted 3 Nie spodziewałem się jej w tym numerze, zostawiam sobie na deser czytania. - nijak nie łapię sensu cyklu 'occj'. Nie dość, że sam sens takiego wykładania historii wydaje mi się wątpliwy, to jeszcze suchy opis fabuły obnaża fakt, że z reguły w grach ona sama, odarta z całej gameplayowej otoczki rzadko jest dziełem na miarę literackiego Nobla. IMO obecnie chyba największa strata miejsca w magazynie. - podbijam kwestię screenów- za dużo artów i zdjęć z renderów (czy jak tam się to nazywa), a za mało fotek z gameplayu, przypomina mi to troszkę niesławny Click Konsole, gdzie też była taka dysproporcja. Edytowane 23 października 2011 przez Wielki K 1 1 Cytuj
Rozbo 40 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 (edytowane) Nie wiem czy najlepszy Rozbo, ale Ghost Ridera 2099, X-cutioners Song, Weapon X Silver Surfera, Ghost Ridera i The New Warriors przeglądam namiętnie co jakiś czas. Mistrzostwo i obok gier wideo kwintesencja beztroskich lat w podstawówce. Szkoda, że nie ma żadnego wydawcy, który zaproponowałby fanom komiksu kilka zacnych pozycji każdego miesiąca za przysłowiowe kilka złotych... Taaa, Ghost Rider i GR 2099 to bodaj najlepsze MM, które się pojawiły. Problem w tym, że jak na złość właśnie te dwa MM straciłem :confused:. Wiele bym dał żeby je dostać Edytowane 24 października 2011 przez Rozbo Cytuj
GwynBleidd_79 114 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 (edytowane) Nie wiem czy najlepszy Rozbo, ale Ghost Ridera 2099, X-cutioners Song, Weapon X Silver Surfera, Ghost Ridera i The New Warriors przeglądam namiętnie co jakiś czas. Mistrzostwo i obok gier wideo kwintesencja beztroskich lat w podstawówce. Szkoda, że nie ma żadnego wydawcy, który zaproponowałby fanom komiksu kilka zacnych pozycji każdego miesiąca za przysłowiowe kilka złotych... Taaa, Ghost Rider i GR 2099 to bodaj najlepsze MM, które się pojawiły. Problem w tym, że jak na złość właśnie te dwa MM straciłem :confused:. Wiele bym dał żeby je dostać Obydwa posiadam :blum1: Ps.Najlepszym był Spider-Man: Torment,ten pierwszy MM rysowany przez mistrza Todda Mcfarlane'a. Edytowane 24 października 2011 przez GwynBleidd_79 Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 Kolejny dzień a gazetki nie widać. Ciekawe ile prenumeratow w tym miesiacu dostało po (pipi)e. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi