Skocz do zawartości

PS3. Problem gry on-line z konkretnym znajomym

Taper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym, że nie mogę zagrać on-line z jednym konkretnym znajomym.

Próbowaliśmy w wielu grach (np. fat princess, dead nation, resident evil5) i nigdy nie udaje się nam nawiązać połączenia, z reguły pisze że czas oczekiwania jest zbyt długi.

To jest o tyle dziwne że z innymi osobami normalnie gramy tylko ze sobą nie możemy. Ps3 mam podłączone do routera, internet tp.

Jak myślicie w czym może tkwić przyczyna?

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam taki problem z black ops. Mój znajomy z frend listy z którym gram w trybie tdm nie jest wyświetlany na mini mapce jako niebieska strzałka co znacznie utrudnia nam kooperacje . please help.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No u mnie się okazało że trzeba na routerze odblokować porty, więc może od tego spróbuj, Jeżeli tylko jedna osoba ma zablokowane porty to wszystko powinno być ok, ale jeżeli obydwie osoby mają zablokowane porty to może nie dojść do połączenia. Ja odblokowałem i wszystkie gry zaczęły chodzić.

• 2 lata później...
Opublikowano

Mam tez sam problem. Rzeczywiście wynika on z problemami z otwieraniem portów ale w moim przypadku nie wystarczyło otworzyć porty na moim routerze ponieważ mój dostawca Internetu udostępnił mi tą usługę poprzez wiele sieci typu NAT więc otwarcie poru w mojej sieci nie miało sensu bo był blokowany na kolejnych urządzeniach. Ale znaleźliśmy rozwiązanie! Aby ominąć NAT na ich urządzeniach ustawił mi stałe publiczne ip na mój router i wszystko działa. Więc jak chcesz pograć z kumplem w gry które nie posiadają dedykowanych serwerów (bf3 posiada dedykowane serwery i wszystko działa) jeden z 1)Was musi zaopatrzyć sie w stałe publiczne ip, niestety to zazwyczaj wiąże się z dodatkowymi kosztami. Czasami 5 zł/miesiąc w moim przypadku 15 :/