asfalt 439 Opublikowano 20 października 2011 Opublikowano 20 października 2011 (edytowane) Jako, że nie samą muzyką człowiek, żyje zapraszam do podzielenia się waszymi ulubionymi filmami (dokumenty) na temat hip hopu Ostatnio usagi wkleił to i właśnie męczę: www.youtube.com/watch?v=Chzu2aMQcRI Absolutnymi klasykami są oczywiście 8 mila i wildstylez. Ostatnio na planete puszczają też ciekawy dokument o rapsach łamiących granice. Są żydy i palestynczycy, penery z agroberlin, murzyni z francji, i moi bracia z afryki. No ale nie chce mi się pisać, dlatego podawajcie swoje ulubione filmy nt hh. Szczególnie interesuje mnie kino dokumentalne bo jest bliskie prawdy. EDIT: "W rytmie Hip Hopu" nie traktuje o hip hopie. Edytowane 20 października 2011 przez asfalt Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 20 października 2011 Opublikowano 20 października 2011 Oglądałem 8 mile, Get rich or Die Tryin, MC Hammer: Prawdziwa Historia i coś tam jeszcze było z pewnością. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 października 2011 Opublikowano 20 października 2011 mój ulubiony film to blokersi, a ulubiony fragment to "do moich kolegów strzelano!" 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 października 2011 Opublikowano 20 października 2011 Polecam Notoriousa (film biograficzny wiadomo o kim) i Biggie & Tupac - dokument rzucający masę nowych faktów na temat zabójstw obydwu raperów. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 20 października 2011 Opublikowano 20 października 2011 Ja polecam ''Welcome to Death Row'' - dokument o wytwórni Suge'a, można dowiedziec się paru ciekawych rzeczy tu pierwszy part z yt: http://www.youtube.com/watch?v=58BKeCeLPls&feature=related Cytuj
Konar. 15 Opublikowano 20 października 2011 Opublikowano 20 października 2011 Tak się spodziewałem że nikt nie poda tu genialnego the Scratch - DJ Qbert, DJ Shadow, DJ Babu, Bambaata i cała masa innych legend o DJ'ingu, turntablism'ie, samplowaniu i wszystkim co się z tym wiąże. Mój ulubiony film o kulturze, aż kiedyś go ogarnę w orginale. A do prócz tego jeszcze godnym uwagi jest Style Wars. Cytuj
Woojas 23 Opublikowano 20 października 2011 Opublikowano 20 października 2011 Pamietam, ze byly filmy pt. Beef, chyba 4 czesci. Tez dobre. Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 The Up In Smoke Tour, niby to video koncertowe, ale dużo tam fragmentów z kulisów itd, warto obejrzeć całość. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 z filmów fabularnych polecę ''Hustle & Flow'', ale oglądałem go dawno, kiedyś mi się podobał Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 6 grudnia 2011 Opublikowano 6 grudnia 2011 (edytowane) Wszystkie części Beef (I-IV): Tupac Resurrection http://www.youtube.com/watch?v=RN1IAbfffjw Biggie and Tupac: http://www.youtube.com/watch?v=Y3_8Gp__Ga8 - Notorious - Tupac: The Hip Hop Genius - jeszcze by się trochę znalazło ale szczególnie polecam serię Beef. Edytowane 6 grudnia 2011 przez famas_kg Cytuj
relampagio 0 Opublikowano 11 lutego 2012 Opublikowano 11 lutego 2012 Tak jak wyżej: Beef - to trzeba zobaczyć 8 mila - to nawet 5 razy trzeba zobaczyć Blokersi - film naprawdę wart uwagi Get Rich or Die Tryin - nic szczególnego ale nie żaluje The Wash (hip hopowa myjnia) - nie jest to w żadnym stopniu dokument ale film dobry, powiązany z hip hopem. Gra tam dr. Dre oraz Snoop Dogg Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 http://www.youtube.com/watch?v=oL61cLEXIb8&feature=youtu.be Chłopaki z OF kręcą dobrą bekę. Serial produkuje Dickhouse, więc jest syto. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 9 lutego 2015 Opublikowano 9 lutego 2015 Nie zapowiada się źle, dobór aktorów naprawdę dobry, do tego niezłe cyce i du.pska. Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 9 lutego 2015 Opublikowano 9 lutego 2015 Na bank bedzie bajka w ch.uj, ale sprawdze bo jaram sie oporowo klimatem Cytuj
Gość Opublikowano 11 lutego 2015 Opublikowano 11 lutego 2015 Dre bedzie ruchal chlopcow po teledysku 2paca? Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 12 lutego 2015 Opublikowano 12 lutego 2015 Na bank bedzie bajka w ch.uj, ale sprawdze bo jaram sie oporowo klimatem kur.wa no przecież to nie będzie dokument Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 12 lutego 2015 Opublikowano 12 lutego 2015 A czy kiedykolwiek wspominalem ze to dokument? Nie no, chodzilo mi bardziej o sytuacje jak z filmem Notorious. Tam strasznie 'wybielili'(he, he) biggiego i zrobili z tupaca popi.erdolonego psychopate. No mowie, sprawdzic na pewno sprawdze bo to dobra rzecz bedzie tak czy siak. Cytuj
Gość Opublikowano 12 lutego 2015 Opublikowano 12 lutego 2015 Nie wybielili, tylko zrobili z niego mala pizde. Mamusia pewnie pisala scenariusz. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 12 lutego 2015 Opublikowano 12 lutego 2015 A czy kiedykolwiek wspominalem ze to dokument? Nie no, chodzilo mi bardziej o sytuacje jak z filmem Notorious. Tam strasznie 'wybielili'(he, he) biggiego i zrobili z tupaca popi.erdolonego psychopate. No mowie, sprawdzic na pewno sprawdze bo to dobra rzecz bedzie tak czy siak. spokojnie, tak tylko mówię, wiadomo że będzie ładnie to wszystko podkolorowane, ale mnie to wisi jeśli poziom wykonania będzie dobry, a trailer to zwiastuje. FAK DA POLIS COMIN STREJT FORM DE ANDERGRAND Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi