Flash. 8 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Jak w temacie. Przyznam, że nie jestem za bardzo zorientowany jak wygląda sprawa z takimi pismami na polskim rynku, stąd pytanie - istnieją jakieś sensowne, warte zakupu gazetki o tej tematyce? Osobiście kojarzę tylko magazyn Arigato, który jednak wydaje mi się celować w grupę odbiorców poniżej 12 roku życia, ewentualnie w zaślinionych otaku (biorąc pod uwagę żenujące okładki, na których z reguły pojawiają się półnagie dziewczynki z wielkimi oczami). Jakieś inne propozycje? Cytuj
estel 806 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 (edytowane) Jak byłem ostatnio w Empiku to widział magazyn Otaku. Mieli jakieś recenzje mang i dosyć wysokiej jakości papier. Niestety nie mogę powiedzieć więcej, bo nie miałem czasu się wczytywać. Edytowane 22 października 2011 przez estel Cytuj
Mitabrin 1 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 (edytowane) dupa Edytowane 30 czerwca 2021 przez Mitabrin Cytuj
Flash. 8 Opublikowano 24 października 2011 Autor Opublikowano 24 października 2011 Pismo nie musi być jakoś szczególnie rozepchane, najważniejsze żeby zawartość była sensowna i na poziomie - konkretne newsy, fachowe recenzje, ewentualnie jakaś publicystyka - nie potrzebuję spaślaka, który jest sztucznie napchany wielkimi screenshotami, plakatami Pokemnoów i pierdukonkursami. No i żebym nie musiał się wstydzić idąc z tym do kasy (mam na myśli okładkę) ;] W każdym razie dzięki za propozycje. Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 (edytowane) No i żebym nie musiał się wstydzić idąc z tym do kasy (mam na myśli okładkę) ;]W takim razie nic nie znajdziesz, gdyż niemal każde pismo M&A ma na okładce jakąś roznegliżowaną lolitkę albo inny moe shit. W "najlepszym" przypadku ewentualnie trafisz na grafikę z Naruto, czy coś. Jak z zawartością nie stwierdzę, gdyż jestem człowiek uprzedzony i jakoś nie pali mi się brać w łapska coś stosujące zasadę "cycki na głównej dźwignią sukcesu" (np. PPE ;p). Poza tym, prawdę mówiąc, rzuciłem kiedyś okiem na ceny takich potworków i trochę się przeraziłem. Nierzadko ponad 10zł za małe nerdowskie pisemko o "kulturze japońskiej". A ja naprawdę nie widzę potrzeby marnowania kasy na teksty japońskich piosenek, plakaty czy jakieś inne teksty pod publikę (obowiązkowo coś o hentai co parę edycji). Newsy i recenzje tymczasem poczytam sobie za darmo w sieci. EDIT: Z ciekawości sprawdziłem Kyaa i ku memu zdziwieniu nie jest to ani AŻ takie drogie jak napisałem wyżej (choć wciąż drogie, 9zł), ani nastawione na moe shit, z tego co widzę na ich stronie. Znajoma także sobie chwaliła, a jest dość krytyczna generalnie. W empikach widocznie musiałem natknąć się na te "moe" numery Otaku oraz jakieś Arigato (15zł?!). Do not want. Edytowane 25 października 2011 przez Suavek Cytuj
Figuś 21 250 Opublikowano 18 lipca 2018 Opublikowano 18 lipca 2018 Cytat Pierwszy (a tak naprawdę czterdziesty szósty) numer Kawaii trafi do kiosków i sklepów za nieco ponad tydzień. Wreszcie możemy podzielić się informacją o pewnym projekcie. W przyszły czwartek (26 lipca) po kilkunastoletniej przerwie powróci magazyn Kawaii – pierwsze w Polsce czasopismo dla fanów mangi i anime. Wiąże się z tym kilka dobrych wiadomości: Kawaii po latach jest nie tylko ładniejsze, ale też większe (100 stron) i tańsze (6,99 zł). Okładka nowego numeru wygląda tak: W środku oprócz rzeczy zajawionych na okładce znaleźć można teksty o innych dziełach japońskiej kultury (starych i nowych), nie tylko mandze i anime. Gry też są, a jakże. Wśród autorów zaś zauważycie między innymi kilkoro tych, których znacie z CD-Action. Nowe Kawaii to – podobnie jak stare Kawaii – czasopismo, które zrodziło się z pasji i z pasją było tworzone(*). Sam zresztą – że tak na koniec pozwolę sobie na odrobinę prywaty – wiążę z nim masę pięknych wspomnień. Polecam polajkować fanpage i oznaczyć 26 lipca w kalendarzu. Widzimy się w sklepach i kioskach! https://www.cdaction.pl/news-54117/kawaii-wielki-powrot-pierwszego-polskiego-magazynu-dla-fanow-mangi-i-anime.html Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 19 lipca 2018 Opublikowano 19 lipca 2018 Ale... dziwnie! Na kawajcu się wychowałem i przeczytałem w nim o wielu ciekawych produkcjach, a nawet starałem się uczyć jakichś słówek z japońskiego czy zwracałem uwagę na buildy do Pokemon TCG. Po zmianie wydawcy Kawaii było zbyt dziecinne, a potem w końcu padło. I ani Anime+ ani MangaZyn jakoś nie pociągnęły dłużej niż kilka (albo jedno chyba w przypadku Anime+) wydania. Obecnego rynku nie znam, ale wiem, że coś tam się dzieje. Niemniej, bardzo chętnie kupię Kawaii i zobaczę jak to teraz wygląda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi