sven 1 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 chciałbym kupić kamerę, ale zupełnie się na tym nie znam i nie wiem na co zwracać uwagę przy zakupie. pragnąłbym wydać ok. 500 - 800 zł co jest najważniejsze? inwestować w jakieś HD gadżety? Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 5 listopada 2011 Opublikowano 5 listopada 2011 w tej cenie, polecam kamerkę interenetową ;] co jest najwazniejsze? przetworniki, matryca i przede wszystkim szkła - ale w tej cenie, nie ma co sie oszukiwac, nie kupisz nic ciekawego. No i pytanie - do czego Ci ta kamera potrzebna? Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 13 listopada 2011 Opublikowano 13 listopada 2011 Kupiłem kamerę Panasonica za 2,5K z dyskiem twardym, miałem kamerę Canona za 1,5K też z dyskiem twardym i stwierdzam, że to kompletna strata pieniędzy. Dlaczego ? Obraz i sam efekt takiego nagrania nie jest wart tych pieniędzy. Serio, jak puściłem znajomym nagrany w 720p drift z karpacza swoim iphonem4 to myśleli, że cały czas nagrywałem to właśnie panasoniciem. Co z tego, że w Panasolu jest zoom optyczny 40x czy tam 50x jak i tak nie ma opcji tego utrzymać w łapie i takiego czegoś nawet nie chce się oglądać. Serio, lepiej nagrać film porządnym telefonem albo kupić lustrzankę cyfrową i nią nagrywać filmy bo jakość takiego filmu to zupełnie inna półka i nawet typowa kamera cyfrowa za 10tyś zł nie zbliży się do filmu nagranego aparatem fotograficznym. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 14 listopada 2011 Opublikowano 14 listopada 2011 (edytowane) @Yacek nie rozpędziaj się. ja dałem 8k za porządnego Sony z takim obiektywem (tak, ten na zdjęciu to ja): i nikt mi nie powie, że lepiej nakręci HD iPhonem czy czymkolwiek innym. sorry no bonus. już kamery Sony powyżej 5k mają świetne opcje. Do tego dochodzi łatwość montażu, rodzaje kodowania (różne dla różnych kamer - tutaj moja żona mogłaby powiedzieć więcej). generalnie zgadzam się, że niestety kamery typu 2-3k to strata hajsu, lepiej kupić lustrzankę. ale jak ktoś ma 10k to spokojnie można kupić profi sprzęt Edytowane 14 listopada 2011 przez waldusthecyc Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 15 listopada 2011 Opublikowano 15 listopada 2011 Do czego ta kamerka? Bo jak chcesz pokręcić jak jeździsz na rowerze, nartach, desce itp itd to polecam GoPro 960 do wyrwania za 850 zl http://www.youtube.com/watch?v=rBKUvyyxTIg Cytuj
sven 1 Opublikowano 23 listopada 2011 Autor Opublikowano 23 listopada 2011 troche się zagalopowaliscie nie chcę wydawać masy pieniędzy na kamerę, chcę coś po prostu żebym móglo kręcić wyjazdy, spotkania ze znajomymi, różne eventy, nic szczegolnego Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 24 listopada 2011 Opublikowano 24 listopada 2011 @Yacek nie rozpędziaj się. ja dałem 8k za porządnego Sony z takim obiektywem (tak, ten na zdjęciu to ja): i nikt mi nie powie, że lepiej nakręci HD iPhonem czy czymkolwiek innym. sorry no bonus. już kamery Sony powyżej 5k mają świetne opcje. Do tego dochodzi łatwość montażu, rodzaje kodowania (różne dla różnych kamer - tutaj moja żona mogłaby powiedzieć więcej). generalnie zgadzam się, że niestety kamery typu 2-3k to strata hajsu, lepiej kupić lustrzankę. ale jak ktoś ma 10k to spokojnie można kupić profi sprzęt Ja broń boże nie twierdzę, że kamera za 5k jest zła. Tylko do casualowego zastosowania lepiej sprawdzi się Nokia N8 lub iphone w kieszeni zamiast wydawać 2,5k na kamerę, która jest słaba. Oczywiście technicznie taka kamera jest zdecydowanie lepsza od telefonu, ale koniec końców, jakość i użytkowanie przekreśla wydawanie pieniędzy na kamerę do 3tyś. Różnica jest zbyt mała i nie warta żadnej złotówki. Co do profi kamer to nie zabieram głosu bo się nie znam. Miałem styczność z lustrzankami kręcącymi filmy i to co one potrafią dzięki różnym obiektywom to poprostu bajka. Nie wiem czy w kamerze za 10k jest wymienna optyka i można kręcić szkłem 85mm 1.4. Cytuj
asfalt 439 Opublikowano 24 listopada 2011 Opublikowano 24 listopada 2011 Dlatego większośc dzisiejszych teledysków kręci się właśnie aparatami Cytuj
sven 1 Opublikowano 27 listopada 2011 Autor Opublikowano 27 listopada 2011 czyli kamer do 800-1000 zł w ogóle nie polecacie? nawet tych z hd itp itd Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 27 listopada 2011 Opublikowano 27 listopada 2011 Bez sensu wydawać te pieniądze. To tak jak z monitorem lcd to komputera gdzie za 300zl tak naprawde wybiera sie kolor i ksztalt obudowy a nie monitor. Cytuj
sven 1 Opublikowano 3 grudnia 2011 Autor Opublikowano 3 grudnia 2011 a myslicie ze t filmy byly czym nagrywane? http://www.joemonster.org/filmy/40048/Sekundy_piekna Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 4 grudnia 2011 Opublikowano 4 grudnia 2011 Polowa z nich lustrem ze wzgledu na mala glebie ostrosci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi