Skocz do zawartości

Xenoblade Chronicles X

Enkidou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj coś czuje, że wszystko zagra (dosłownie i w przenośni) i nawet FF 15 nie będzie miał większego startu do kolejnego Xeno.

Swoją drogą SE zrobili ładną zrzynkę z dzieła Monolith Soft.

Opublikowano (edytowane)

Xenoblade budowało na najlepszym jRPG-u (grze?) poprzedniej generacji, czyli FF12, i tak powstał najlepszy jRPG (gra?) tej generacji. Tak że jeśli mają nadal od siebie zrzynać, to nie brzmi to dla mnie źle. Ale nie sądzę, żeby w praktyce FF15 miał być szczególnie podobny do Xenoblade'a bardziej niż do "dwunastki".

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Xenoblade budowało na najlepszym jRPG-u (grze?) poprzedniej generacji, czyli FF12,

Ot, taka niepozorna kontrowersyjna wrzutka, która może wywołać 3 strony wojny. :reggie:

Opublikowano

Mate, już prędzej się spodziewałem, że się czepisz, że wolę Xenoblade od Fallouta 3 czy innego Truck Driver Simulatora.

Opublikowano (edytowane)

Mate, już prędzej się spodziewałem, że się czepisz, że wolę Xenoblade od Fallouta 3 czy innego Truck Driver Simulatora.

Ja nawet nie grałem w FFXII, spodobała mi się po prostu twoja metoda "ogłoszenia" swojej gry generacji na 6 generację konsol. Poza tym jeśli dobrze pamiętam, to kiedyś chyba podobnie wychwalałeś Killer7? Sam lubię tę gierkę.

Edytowane przez mate5
Opublikowano (edytowane)

Ojej, drugi fan Baldurów i innych Saperów przyszedł i komentuje jakąś wypowiedź w temacie o normalnej, japońskiej grze. Od tego są odpowiednie kąciki gdzie możecie cały dzień sobie dyskutować, ja wypowiedziałem się na temat Xenoblade'a i Final Fantasy XV i tyle.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

FF12 (pipi) obesrane, ale ten temat wraca jak bumerang i nie chce mi sie znowu o tym samym pisac.

Ciekawe jak to online ma wygladac, moze cos na ksztalt White Knight Chronicles.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Na Twitterze Takahashi napisał, że scenarzystami XBX są Yuichiro Takeda (Xenoblade, Xenosaga I-II z DS-a) oraz Kazuho Hyodo. Podobno scenariusz jest znacznie dłuższy niż w przypadku XB, dlatego Monolith potrzebował więcej osób. Takahashi wybrał Hyodo, który parał się też anime i pisaniem powieści, bo ten ma podobno pojęcie o science fiction.

Edytowane przez Enkidou
Opublikowano

Kolejne wieści z Twittera. Takahashi przedstawił mecha designerów - Takayukiego Yanase (różne anime, w tym Gundamy, Metal Gear Solid 4, MG Revengeance, Darius Burst, Super Robot Taisen) i Koichiego Mugitaniego (Xenosaga).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

:banderas: :banderas: :banderas:

Cóż za rozmach. Potrzebuje nazwy kawałka z trailera.