Elanczewski 63 Opublikowano 2 listopada 2015 Opublikowano 2 listopada 2015 @Ragus a grałeś Panie w pierwsze Xeno? Dostaniesz to samo tyle iż bigger, better and more badass + mechy ;-) Jak ktoś był zadowolony z Xeno to i Xeno X go najpewniej nie zawiedzie. Do tego czasu muszę koniecznie dorwać nowego TV'ka bo nie wytrzymam.... Gdyby to było takie proste, to każde studio robiłoby sequel lepszy od części pierwszej, a różnie z tym bywa. Czasem niby wszystkiego więcej, ale czegoś brakuje. Nie wiem, jak z tą fabułą, ale oby była angażująca. Nie musi być tak świetna jak w Chronicles, ale chciałbym przynajmniej mieć po co grać. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 3 listopada 2015 Opublikowano 3 listopada 2015 Boję się że gra będzie takim bezpłciowym mmo offline bez charakteru Wszystko mnie w tym roku zawiodło, więc czemu nie XenoX Ja przeżywam za to najlepszy rok od przynajmniej 3-4 lat. Wiesiek, bloodborne, sunset, soma, halo 5, pillarsy, captain toad, danganronpa, mgs v i kilka innych giereczek. A jeszcze wychodzi just cause 3, tomb raider, xeno i fallout 4 piękny rok. Xeno 1 wcale mnie aż tak fabułą nie porwało ale fajnie było ekplorowac ten świat. Teraz będę mógł latać! Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 (edytowane) Widzieliście ceny preoderów limitki? Prawie 300 zł Na konsoleigry.pl jest jakaś zwykła edycja, będzie taka? Edytowane 6 listopada 2015 przez DonSterydo Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 (edytowane) Widzieliście ceny preoderów limitki? Prawie 300 zł Na konsoleigry.pl jest jakaś zwykła edycja, będzie taka? Jeszcze love-game.pl ma chyba w niezłej cenie. Pozostałe sklepy już ostro pofantazjowały, a konsoleigry limitkę ma wyprzedaną z tego co widziałem. Tak, jest i będzie zwykła edycja, więc kopii nie powinno zabraknąć. Chyba. Edytowane 6 listopada 2015 przez ireniqs Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Wow co to tak drogo? Ja mam zamowiony pre order w ultimie za 217zł a i nad tym sie zastanawialem czy nie szaleje za bardzo. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 W Ultimie jest po 289 zł. To chyba sobie w konsoleigry.pl zamówię zwykłą edycję, max 190 zł z przesyłką wyjdzie. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Limitka w ultimie kosztuje teraz 289zł, wersja zwykła 199zł. Znowu mamy sytuację, że im bliżej premiery tym drożej, a przynajmniej jeżeli chodzi o limitki. Pewnie będzie mocno ograniczony nakład, podobnie jak z Project Zero. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Ja zamówiłem kilka miesięcy temu w ultimie i nadal mam cenę z przesyłką limitki na poziomie 254 zł . Zakładam że tym co zamówili wcześniej nie zmienią Dobrze że za pobraniem najwyżej nie odbiorę Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Ja zamówiłem kilka miesięcy temu w ultimie i nadal mam cenę z przesyłką limitki na poziomie 254 zł . Zakładam że tym co zamówili wcześniej nie zmienią Dobrze że za pobraniem najwyżej nie odbiorę Nie zmieniaja cen, jak zamowiles wczesniej za mniej to tyle zaplacisz. Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 No mam nadzieję, że dostanę swoją wersję, bo zamówiłem gdzieś we wrześniu. Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 (edytowane) Nowy gameplay w ingliszu: <3 dat draw distance dat music Edytowane 6 listopada 2015 przez Figaro Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Moze pogramy online w grudniu? Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 6 listopada 2015 Opublikowano 6 listopada 2015 Jak mówisz do mnie, to chętnie. Przy okazji, wie ktoś jak działa to online? Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Jak to jest, minęło już sporo czasu od premiery w Japonii a tu co chwilę ktoś wyskakuje z rewelacjami na temat gry o której już wszystko powinno być wiadomo. Wersja europejska jakoś znacząco się różni od japońskiej? Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 9 listopada 2015 Autor Opublikowano 9 listopada 2015 (edytowane) Jak to jest, minęło już sporo czasu od premiery w Japonii a tu co chwilę ktoś wyskakuje z rewelacjami na temat gry o której już wszystko powinno być wiadomo. Wersja europejska jakoś znacząco się różni od japońskiej? Nie różni się, ale na płycie będą dlc które w Japonii były płatne. Co do drugiej kwestii - niszowa gra, niszowa konsola, region-lock uniemożliwiający import zainteresowanym itd. Choć o tym, że świat XBX będzie większy niż np. ten z Wiedźmina 3 było już akurat wiadomo. Wydaje mi się, że sam tu o tym pisałem. Edytowane 9 listopada 2015 przez Enkidou Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 Jak to jest, minęło już sporo czasu od premiery w Japonii a tu co chwilę ktoś wyskakuje z rewelacjami na temat gry o której już wszystko powinno być wiadomo. Wersja europejska jakoś znacząco się różni od japońskiej? Nie różni się, ale na płycie będą dlc które w Japonii były płatne. Co do drugiej kwestii - niszowa gra, niszowa konsola, region-lock uniemożliwiający import zainteresowanym itd. Choć o tym, że świat XBX będzie większy niż np. ten z Wiedźmina 3 było już akurat wiadomo. Wydaje mi się, że sam tu o tym pisałem. Mając na uwadze to ,że dostajemy Mecha to świat musi być słusznych rozmiarów. Raczej interesuje mnie jak działa coop bo moja skóra wyczuwa drgania w stylu Tengen Toppa Gurren Laggan Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 9 listopada 2015 Opublikowano 9 listopada 2015 (edytowane) Pytanie z innej beczki: będzie można w tę grę grać jak cywilizowany człowiek, czyli obraz na TV, a dźwięk w słuchawkach podłączonych do GamePada? A jeśli nie, to podłączenie bezprzewodowego headsetu do TV załatwi sprawę? Nie bardzo mam możliwość grać na głośnikach. Taki problem miałem z Wind Wakerem i ostatnio z Project Zero. Edit: Ale ja jestem durny, przecież mam wejście na słuchawki w TV. Edytowane 10 listopada 2015 przez Elanczewski Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 13 listopada 2015 Autor Opublikowano 13 listopada 2015 (edytowane) Bardzo pozytywna zapowiedź z Eurogamera (zresztą nie oni jedyni taką opublikowali): http://www.eurogamer.net/articles/2015-11-13-xenoblade-chronicles-x-might-yet-be-2015s-most-impressive-open-world Xenoblade Chronicles X, the Wii U-exclusive spiritual successor to that 2010 game, is at it again. In a year in which we've hardly been short of sensational open worlds, Takahashi's Monolith Soft has quietly come along and trumped them all in terms of scale, ambition and sheer spectacle on that most unfancied of consoles. For all the stealth excellence to be found in The Phantom Pain's Afghanistan and Africa, for all the intrigue held within The Witcher 3's Northern Kingdoms, there's really nothing that's a match for the sheer beauty to be found in Xenoblade Chronicle X's . There's all that to come, though, among other surprises shimmering on the horizon. Right now, with its combination of exploration, sparky sci-fi fantasy and deep pool of systems, I feel like I'm caught somewhere in the beautiful crossroads between Final Fantasy 12 and Phantasy Star Online, and I really couldn't be any happier. Edytowane 13 listopada 2015 przez Enkidou Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 True. Dużo pozytywnych previewów. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 Pikawa mi przez nich zejdzie juz jak konczylem xeno na wii to mnie to nakrecilo na kolejna gre od monolitu a teraz jest give me that ,bitches and fuck failot 4. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 Dobra, zonk po całości....nie ma Japońskiego VA.....czy oni są niepoważni? I tak musimy ściągnąć kilka/naście GB danych ale ciężko im było wrzucić Jap only lub dual audio jak w pierwszym Xeno, który rzekomo jest bardziej z koncentrowany na fabule od Xeno X? Możecie się śmiać ale dla kwestia VA to być albo nie być dla gry i nie rozumiem takiego ukrywania tej informacji (bo ani na E3 ani na Gamescomie nie padło info iż będzie tylko Angielski dub). Żenada i tyle, pierwszy Xeno miał tragiczny dub i osobiście wątpię w to co facet w preview od gamexplain mówi iż jest on świetny (nie uświadczyłem ani jednego JRPGa mającego dobry Angielski dub). Cytuj
Paliodor 1 813 Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 Brak jap audio to niezła pomyłka. Tym bardziej to dziwi skoro jak mówisz, będzie prawdopodobnie mniej "gadania" jak w poprzednim ich tytule. To już niszowe Project Zero załapało się na jap ścieżkę, a gierka o której chyba jest ciut głośniej już nie. Kolejny raz Nintendo pokazuje,że z logiką są na bakier. Co się tyczy dubu w j-rpg to taka Persona 3/4 miały bardzo dobry dub,głosy świetnie dobrane pod postacie. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 listopada 2015 Opublikowano 13 listopada 2015 (edytowane) Pierwsze wrażenia przywróciły mi wiarę w ten tytuł. W każdej krainie będzie jakieś charakterystyczne miejsce - to lubię. Mi dub w Xeno się podobał, jedynie ten mały srel do zaorania. Edytowane 13 listopada 2015 przez ragus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi