chrno-x 901 Opublikowano 9 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2015 Ja j.ebie dopiero dzisiaj mogłem odpalić Xeno a i tak tylko na 30 minut bo ro.z(pipi)ało mi na chacie junkers i mam nowe bezpieczniki (long story) a jutro do pracy na 6-tą więc 5-ta trzeba wstać....(jaki fail) jutro dopiero pomęczę bo zaraz muszę spać bo ze zmęczenia nie wyrabiam. Mam nadzieje że z wami panowie pyknę jakiegoś co-opa jak trochę przez weekend nadrobię a cholera ledwo wytrzymuje bo tak bym sobie pograł (zwłaszcza że przybył nowy TV'ik do domu). @Bansai Dostałem od Ciebie invite więc jesteś już dodany :-] Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 9 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2015 (edytowane) Co to znaczy Segment Recon Complete? Czasem wyskakuje przy zrobieniu misji. I jak dołączyć do superteamu Johna? Nie widzę opcji zmiany. Edytowane 9 grudnia 2015 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 9 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2015 Segment Recon Complete to wykonanie zadania dla danego heksagonu - znalezienie skarbu, zabicie tyranta, wykonanie misji. Można tym nabijać survey rate potrzebne do zadań głównego wątku. Teraz właśnie męczę się z Oblivią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 9 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2015 Czy ktos poza mna zrobil głownego bohatera jako female bo duza wiekszosc meskich mordek wygladala dosc...dziwnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2015 team johna już dziś ma wolne Każdego dnia dołączasz do innego chyba nie wiem w sumie jutro zobaczę. Ja zawsze dołączam do pierwszego znajomego online w jakiejś drużynie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bansai 11 198 Opublikowano 10 grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Wstepnie po 25h z Xenoblade Chronicles X [dopiero liznalem te giereczke] mozna stwierdzic ze jest to jeden z najlepszych jrpgow tej/zeszlej(? xD) generacji. Na pewno na rowni z moimi absolutnymi faworytami, czyli Tales of Vesperia lub Lost Odyssey. Not even a distant land, we're stuck on a whooole different plaaanet :music: Zaczne moze od tego ze podoba mi sie opcja stworzenia swojego bohatera, albo raczej avatara, to okreslenie lepiej pasuje bo jest on traktowany troche po macoszemu w glownej osi fabularnej, czasem te nasze wybory maja jakies znaczenie, ale glownie sluzymy jako makieta na scenkach, mozna to bylo troche lepiej rozwiazac, jednak narzekac nie bede bo nomen omen story nie jest trzonem tej gry, choc trzeba przyznac ze potrafi zaciekawic a same scenki momentami niczym z dobrego anime akcji wyrwane. Zadania w grze sa calkiem ciekawe, nie bede sie tutaj za bardzo rozwodzil wiec napisze tylko ze misje glowne sa oczywiscie najlepsze, w pobocznych mozna sie troche posmiac i nauczyc kilku ciekawych rzeczy, czasem nawet odwiedzajac jakas ukryta miejscowke, a na szarym koncu oczywiscie "fedexy", jako tako logicznie wkomponowuja sie w setting gry, w koncu jestesmy na calkowicie niezbadanej planecie wiec to ze prosza nas o przyniesienie czegos ma nawet sens, choc nie podoba mi sie losowosc tego wszystkiego. Jesli chodzi o sama eksploracje swiata to jest to zrobione BARDZO DOBRZE, tak jest panowie, open world zrobiony DO-BRZE. I o ile mamy "shopping list" w postaci fedex questow, o tyle samo odkrywanie nowych miejscowek jest bardzo satysfakcjonujace, nie masz na mapie nigdzie zaznaczone/napisane "TU JEST JASKINIA DEBILU, PODEJDZ I EKSPLORUJ" tylko wszystko samemu trzeba znalezc, w kluczowych miejscach na mapce rozstawiamy "sondy" dzieki ktorym mamy jako taka orientacje w terenie, jednak dalej wszystko musisz znalezc sam, bardzo mi sie podoba ze mozna wykorzystac te sondy do pozyskiwania roznych zasobow, w zaleznosci od tego jaka sonde sie zarzucilo, np. gornicza czy turystyczna czy tez laczenie (chainy) tych sond dla lepszego efektu (dosc gleboki system ktorego nie bede zglebial bo to trzeba ogarnac w grze). Oczywiscie nie moge sie doczekac az usiade za sterami SKELL'a i pewnie obsram sie na teczowo znowu eksplorujac swiat, tym razem szybciej i z wiekszymi mozliwosciami. W grze jest zastosowana dynamiczna pora dnia i pogody, w zaleznosci od warunkow pogodowych i pory, mozemy miec rozne buffy/debuffy czy tez inne zachowanie wrogow, co jest GENIALNE, np w poludnie potwory ktore by mnie absolutnie rozniosly, robily sobie drzemke pod jaskinia gdzie znajduje sie pewien skarb, bardzo ow skarb chcialem wiec poczekalem do godziny 16:00 i zaczely sobie biegac i polowac, kiedy ja w miedzyczasie szybko podlecialem, zlapalem skarb i w DŁUGĄ, like a coward. A skoro przy wrogach, podoba mi sie ze po mapce sa rozstawieni przeciwnicy na roznych levelach, nie ma tak ze tutaj jest strefa dla noobow, a tam dla prosow, wszystko jest tutaj fajnie wymieszane, dlatego zawsze musisz uwazac co robisz. Dzieki temu sporo zabawnych sytuacji mialem, np walcze sobie w nocy z grupa wrogich jaszczurow, az tu nagle wlacza sie poranek i jakis wielki TYRANT malpiszon postanowil zejsc sobie ze swojej skaly [grubo poza moim zasiegiem bez skella z modulem latajacym] i udac sie na spacer, idzie sobie, idzie, ja w tm czasie nieswiadom niczego walcze sobie, on podchodzi, SRUUUUUUUUUUUUU i jak packa w muchy, wszystko rozyebal. System walki to male mistrzostwo swiata, jest tutaj tyle swietnych patentow ze... az nie chce mi sie zaczynac o tym pisac, bo pewnie bym siedzial do rana. Po lebkach napisze ze Soul Voice to idealny motyw, robienie combosow jest mega przyjemne, a wypelnianie dodatkowych warunkow dla lepszego dmg i krytow w polaczeniu z wczesniej wymienionymi opcjami daje nam dosc szerokie pole do popisu, slepo klepiac skille moge walczyc z mobkiem jakies 2-3 minuty, a robiac swoje przyszykowane combo moge cala walke w 10 sekund zakonczyc robiac hity po 4-5k each na 18 levelu, Ok, cos dlugi ten post, za dlugi jak na forumek gdzie 90% userow ma pewnie krotki zakres uwagi, cholera, nikt pewnie nie przeczyta, no moze oprocz daunow ktorym sie motzno nudzi ( ). No to jeszcze na szybko: za(pipi)iste i duze miasto, genialny pomysl z pełną customizacją [btw. TONA ciuchow i armorow], mozna miec na sobie sprzet pod statystki, a na wierzch (pipi)nac jakikolwiek armor/ciuszek chcesz, boskie rozwiazanie, FASHIONBLADE X. Aha, nawet nie liznalem jeszcze online... powiem tylko ze jak skonczylem juz tutorial, odkrylo mi sie online i stalem sie pelnoprawnym czlonkiem "BLADE" to bylem cholernie przytloczony za(pipi)istoscia tej gry i mozliwosciami ktore sie przede mna otworzyly, w tym momencie moja rekacja byla mniej wiecej taka: POLECAM, PIOTR FRONCZEWSKI 13 Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Przeczytałem do końca w pełni się zgadzam. Po 17h wciąż odkrywam nowe rzeczy, patenty i czytam od czasu do czasu instrukcję. Ta gra autentycznie przytłacza możliwościami, światem i całą resztą. Coś pięknego na koniec tego przeciętnego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 <recenzja bansaja> Mam podobne odczucia. Nie wierzę, że nie mam gry nawet tydzień, a nawaliłem już 20 godzin. Nie pamiętam kiedy mi się to zdarzyło ostatnio. A najlepsze, że te godziny minęły jak z byka, nie czując ani razu znużenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 25 h a grasz od niedzieli ty bansai jesteś jednak z innej planety Recenzje przeczytałem i podpisuje się pod nią. Doszedłem do momentu kiedy można dostać mecha ale trzeba zrobić 8 questów i te questy mają questy Cóż wiem co będę robił dzisiaj i jutro wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Sam mam 20h, miałbym więcej, ale musiałem na kilka dni służbowo wyjechać, ale w weekend nadrobię muahahahaha.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Sam mam 20h, miałbym więcej, ale musiałem na kilka dni służbowo wyjechać, ale w weekend nadrobię muahahahaha.... Ja w sobote jade na impreze, taką **ujową gdzie potrzebne sa garniaki, najchatniej bym to olal i gral w gaciach w Xeno jak jakis otaku btw. Figaro, to nie jest recenzja, tylko taka wstepna opinia i zarys giereczki c'nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Sowaa 27 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Dobra Panowie bo czytam te opinie i mam taki hype na tą grę, ze hej przez Was ale muszę jeszcze nieco poczekać z zakupem Więc słuchając świetnego OSTA nasuwa mi się jedno pytanie - czy przeza(pipi)iaszczy kawałek Black Tar pojawia się w grze jakoś często np. przy zadymach z bossami? Mógłbym go słuchać non stop Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 To jest regularny battle theme. I tak, jest za(pipi)iaszczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sowaa 27 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 OMG mój hype wzrósł dwukrotnie!!! Jak nie znajdę Xeno pod choinką to instant zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Walka podczas burzy magnetycznej w Oblivii 30 godzin na liczniku, latam sobie po mapce i na(pipi)iam questy. Fabularnie ledwo wrocilem z Noctilum i z tym sie nie spiesze (chociaz dzisiaj rusze dalej mysle, dla odmiany). W sekcji sklepowej w NLA mozna znalezc Affinity Mission z Ylvenem (czy jakos tak) - koles przypomina z charakteru Kanjiego i mozna go zwerbowac do druzyny gdyby ktos potrzebowal kogos od napieprzania beamgunem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Co do muzyki: przed premierą myślałem, że może być słabo z tymi śpiewanymi utworami. A one tak cholernie pasują! Już nawet nie chodzi mi o Black Tar, ale choćby Yakou Mori w Noctilum - genialne to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 (edytowane) 4h robienia questów. Farmienia i szukania i jest ! / Mój pierwszy Skell ! Ale jazda transformacja jak transformersy z robota bojowego w samochód a na zewnątrz Ehhh To uczucie można porównać tylko do zebrania kasy na pierwszego mounta w wowie albo do zdobycia pierwszego ścigacza (kiedy to jeszcze było płatne mmo) w KotOR Edytowane 10 grudnia 2015 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Ku,rwa zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Ehh A ja wlasnie robilem Squad Mission z 3 typami, kazy mial SKELLa, poczatek misji, wszsyscy do nich wskoczyli i sruuu w dluga, wachalem tylko kurz, ledwo dobieglem do bossa to chyba tylko raz go uderzylem, zbyt overlevel byli, no ale nie bede narzekal na latwe tickety. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 (edytowane) Róbcie questy. Do końca 6 chapteru wtedy 8 misji aby licencje zdobyć i zabawa dopiero się zacznie:) W weekend może wspólny rajd w mechach:) Pomogę radą jakbyście nie wiedzieli gdzie czegoś do questow licencyjnych szukali. Edytowane 10 grudnia 2015 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Blantman, jaki miales level przy 5 chapterze okolo? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 18 chyba przy 6 miałem na pewno 20 a teraz 7 na 25 zaczynam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Zazdroszcze wam. Mały ostatnio słabo spi i nie mam jak pograć w salonie. Trzeba ogarnac jakis mniejszy TV/monitor z HDMI Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 Mi się udało dziś zdobyć dwa Skelle. Tzn. jeden dostałem za misję, drugi kupiłem Elmie. Próbowałem bić bossa jednym - zabierałem z pół życia. Z dwoma Skellami nie bardzo nawet cokolwiek straciłem. Teraz muszę zarobić na dwa kolejne i wszystkie potwory mam w (pipi)e. Nie no, można co prawda bić takie o kilka poziomów wyższe, ale z takimi o 10 wyższym może się uda wygrać fartem. Szkoda tylko, że nie można jeszcze nimi latać gdzie się chce, a tylko podskakiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 10 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2015 (edytowane) To tam są takie muzyczki jak ten rap z posta Bansaia? XD 10/10 jak w personie Edytowane 10 grudnia 2015 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi