Bansai 11 198 Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 Szybko sie rasy zaczely mieszac Cytuj
Gość ragus Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 Możliwości które odblokowaly się po chapterze 3 0_o. No trochę będzie grania. 9h, 12 poziom, gra roku. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 Możliwości które odblokowaly się po chapterze 3 0_o. No trochę będzie grania. 9h, 12 poziom, gra roku. Noo, dlatego w mojej opinii uzytlem tego pocacego sie typa na obrazku xD Potem jeszcze dojdzie Skellowanko i masz kolejne augmenty, zbroje, bronie etc. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 (edytowane) Hmm, zrobiłem pierwszego Affinity Questa. Wszystko fajnie tylko nie powiem, ze 4 razy podchodziłem do takiego bossa goryla, miał atak na strzała i nie żyje. I teraz tak, czy affinity questy które mam dostępne są mniej więcej zawsze na moim poziomie? Wiadomo, trochę zawsze można przyekspić 1-2 levele, ale mówię raczej o sytuacji że wkopię się w moby na levelach 80 i się zes,ram z żalu. Edytowane 20 grudnia 2015 przez ragus Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 20 grudnia 2015 Opublikowano 20 grudnia 2015 Tak powinno być, bo w końcu jest poziom wstępny do każdego takiego questa, ale też się na tym przejechałem i w affinity questions, i w normal. Np. miałem załatwić jakichś dwóch bijących się gigantów i oni sami byli okropnie silni, a dodatkowo wokół latały potwory na 15-20 poziomach wyższych. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 I tak najlepszy jest Simian tuż przy NLA na 81lv tuż obok wypierdków na poziomie 8-12lv o czym przekonałem się dobitnie walcząc nad ranem z jednym Grexem aż tu nagle 1-hit combo i k.o. na perfect dla Symiana xD Swoją drogą question dla wszystkich, zauważyliście iż w instrukcji podany level cap to 60? WTF?! czy ja coś źle przeczytałem czy rzeczywiście postacie można na razie dobić do 60lv? Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Nie mozna miec wiekszego niz 60, potem "leveluje" sie juz ekwipunkiem lub skellami. Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Nie mam teraz dostepu do konsoli, a chciałem sobie coś sprawdzić w necie o jednej rasie, którą możemy odblokować, tylko nie pamiętam jak się nazywa. Wezmę w spoiler opis tej rasy: takie śmieciarze XD Wyglądają jak ludzie w kombinezonach. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Czyli dobrze przeczytałem, dla mnie trochę to bullshit że sama postać nie osiągnie nic więcej i trzeba się posiłkować zdobytym stuffem ale z drugiej strony pierwszy Xeno oferował level cap 99 a super bossowie mieli nawet 120lvl i było ok więc da się przeżyć :-] Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 22 grudnia 2015 Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Hmm, zrobiłem pierwszego Affinity Questa. Wszystko fajnie tylko nie powiem, ze 4 razy podchodziłem do takiego bossa goryla, miał atak na strzała i nie żyje. I teraz tak, czy affinity questy które mam dostępne są mniej więcej zawsze na moim poziomie? Wiadomo, trochę zawsze można przyekspić 1-2 levele, ale mówię raczej o sytuacji że wkopię się w moby na levelach 80 i się zes,ram z żalu. Z tymi questami to bym uważał, bo możesz mieć lvl 20, wziąć quest na 22, bo dam radę, a tam kuku i zonk, madafaka do zabicia na końcu ;p EDIT: Btw, overdrive owns rawr Edytowane 22 grudnia 2015 przez sakiu Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 22 grudnia 2015 Opublikowano 22 grudnia 2015 (edytowane) Mam z tą grą ten sam problem, jaki miałem w MGS5 - piękny otwarty świat, solidny gameplay, ale zabija mnie praktyczny brak fabuły. A kiedy już jakaś scenka jest, to jest strasznie sucha, mimo tego, że świat/rasy/technologia mają ogromny potencjał. Nie to żebym się źle bawił, wręcz przeciwnie (pękło 50h, właśnie robię quest na flight pack) tylko nie jestem w stanie pojąć czemu japońscy developerzy nie potrafią ostatnio wycelować w ten złoty środek pomiędzy jednym, a drugim. Albo MGS4, którego oglądasz zamiast grać, albo MGS5, w którym nie ma co oglądać; to samo w przypadku Xenosagi, a Xenoblade. Edytowane 22 grudnia 2015 przez Hela Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 22 grudnia 2015 Opublikowano 22 grudnia 2015 Coś w tym jest ale taki pierwszy Xenoblade był wg mnie dobrze wyważony pod tym względem. Fabuła wsysała nieźle, nie brakowało fajnych zwrotów akcji, a gameplayu też było co nie miara. @Hela: kiedy idzie zdobyć flight packa? Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 22 grudnia 2015 Opublikowano 22 grudnia 2015 Coś w tym jest ale taki pierwszy Xenoblade był wg mnie dobrze wyważony pod tym względem. Fabuła wsysała nieźle, nie brakowało fajnych zwrotów akcji, a gameplayu też było co nie miara. @Hela: kiedy idzie zdobyć flight packa? W pierwszym Xenoblade ciekawszy był świat na ciałach dwóch tytanów zamrożonych w czasie - fantastyczny pomysł, którego w innej grze nie widziałem, który zachęcał mnie do dalszej eksploracji, a którego tu brakuje jako dopełnienia szczątków dostępnej historii. Flight pack dostępny po skończeniu 9 rozdziału. Trzeba być uważnym jeśli chodzi o sposób, w jaki można go odblokować, bo można bardzo łatwo to pominąć. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 (edytowane) Mnie gra troszkę znudziła i zrobiłem sobie przerwę po 53 h grania. Właśnie ten brak dobrej fabuły mnia zmeczył. Dla mnie fabuła to podstawa i w ciągu ostatnich 2 lat było kilka gier rpg z lepszą lub o wieeeeele lepszą fabułą witcher 3 , pillarsy, dragon age 3 , banner saga, shadowrun czy south park. Kurcze jak o tym pomyślę to jrpg z ostatnich dwoch lat wszystkie miały głupie czy nudne fabuły od bd na 3ds po tales of zeistra na ps4. Edytowane 23 grudnia 2015 przez blantman Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Jak sprawić, by mój skell latał wyżej i dłużej? Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Lepsze skelle - więcej paliwa. Ale że wyżej? A to nie można każdym tak samo wysoko? Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Nie wiem, to mój pierwszy skell. Widzę że nie mogę kupić lepszych skell frame'ów bo mam za niski level [*] Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 Skelle nie lataja dopoki nie odblokujesz flight packa 9 chapterze, inaczej to tylko wysoko skacza Paliwo to najlepiej augmentami polepszyc, w skellu albo w Skell Wearze na twojej postaci. Light Skellem nigdy nie mam z tym problemu bo mam skill ze jak robie Binda potworom to przy okazji tankuje sobie paliwo Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 mi w heavy nigdy się paliwo nie kończy za to elmie cały czas się kończy paliwo szkoda że mój skill nie działa na kompanów Cytuj
XM. 10 936 Opublikowano 24 grudnia 2015 Opublikowano 24 grudnia 2015 15h na liczniku i serio - ta gra mnie przytłacza, 3/4 rzeczy nie ogarniam tyle tych opcji, statystyk i możliwości w tworzeniu postaci. Masakra, ale podoba mi się fhói. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 24 grudnia 2015 Opublikowano 24 grudnia 2015 No ja juz praktycznie gre mam w 1 palcu wiec jakby co to pytaj Cytuj
Gość ragus Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 -farmisz hajs/miranium? Masz jakiś patent na nie wyłączanie pada? Czas kiedy jesteś online na to wskazuje to pytam xd -supercharge to status buffujący kolejnego artsa? -dlaczego ta gra jest taka zaje,bista? Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 -z reguly w kazdej giereczce czesto idluje wiec nic nie farmie per se, ale kasa leci jak cos robie na kompie, no a miranium to wiadomo, jest dosc scisly limit dopoki nie masz probe'ow ktore lekko go zwiekszaja. Patent na wylaczanie pada? W opcjach gry jest mozliwosc wylaczenia gasniecia pada/konsoli, przygasza sie tylko ekran troche jak jestes afk, ale w tle dziala wszystko, choc w nocy czesto sobie pykam (wlasnie skonczylem dzisiejsza sesje), z reguly to wlasnie w "normalnych" porach gra w tle leci a ja cos innego robie xd -superchargre podwaja sile kolejnego artsa, ale jesli arts ma kilka hitow, tylko pierwszy ciois dostaje double powah, wiec lepiej to wykorzystywac na jakiegos artsa ktory ma pojedyncze yebniecie -poniewaz Cytuj
XM. 10 936 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Siedziałem i czytałem przez godzinę instrukcje do gry i... i ta gra jest jeszcze bardziej zaje.bista niż wcześniej ja pierdziele, ile tu możliwości i nowinek gameplayowych! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi