Gość ragus Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Ja pie,rdole. Faktycznie PS2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) Ja pobrałem 30 i zainstalowane mam już tylko na grę czekam. Normalnie mam hype że hoho. PS: brat stwierdził nawet że muzyka jest gorsza od poprzednika jednak nie jestem odosobniony w opinii. Sawano nie zdał egzaminu mnie próbki już mierziły a wiem że wielu to niespodoba się ale taki mam gust main theme z Xeno Yoko był znacznie lepszy. To mi przypomina drugi minus gry - te data packi jakoś długo się instalowały po włączeniu gJa Edytowane 5 grudnia 2015 przez Xord Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 5 grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) Przy czym gram bez data packów i na razie nie narzekam. Czemu? Chciałem zobaczyć, jak gra będzie działać bez nich. No i nie chce mi się ich ściągać i instalować. ; ) Edytowane 5 grudnia 2015 przez Enkidou Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 A ja nie wiedziałem o data packach:) ok tak to jest jak się nie śledzi informacji o grze aby być zaskoczonym. Czyli jednak nie siadasz i grasz:) Don za 3 miesiące bez problemu kupisz płytę ale nie limitke. Cytuj Odnośnik do komentarza
bid0n 3 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Muzyka rzeczywiście jest słaba, jak narazie żaden motyw nie rzuca na kolana i pozostaje w pamięci. Ot taki średniak muzyczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Muzyka rzeczywiście jest słaba, jak narazie żaden motyw nie rzuca na kolana i pozostaje w pamięci. Ot taki średniak muzyczny. Na stos z nim! Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Ja pierdykam packi ściągnęły się szybko ale instalacja ich to śmiech na sali. Jak ktoś chce grać to niech lepiej przygotuje sobie odcinek serialu albo pogra na innej konsoli bo 1h pokazuje mi na ekranie:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Dobos 83 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 To prawda że nie ma japońskiego dubbingu w europejskim wydaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Ja nie zauważyłem zmiany języka w opcjach Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) Pograłem dziś kilka godzin i tak: zaczęło się fajnie, ale jak potem doszły te wszystkie opcje, jakieś online misje i tego typu rzeczy, to mnie to trochę zbiło z tropu. Myślałem, że to będzie oddzielny tryb - wchodzisz sobie, szukasz ludzi i bijecie jakieś tam (pipi). No ale nie. Można to prawie wszystko powyłączać, ale kurczę, nie pasuje mi to w ogóle. Muzyka to akurat nie dziwne, że słabsza. Jest inna, jest bardzo dobra, ale w pierwszym Xeno było genialna, tu jest tylko bardzo dobra (czasami). Jak usłyszałem jakieś murzyńskie stęki w mieście, to aż się skrzywiłem. No ale walka jest świetna, fajnie się łazi po tym świecie. Tylko trochę za bardzo mi MMO zalatuje. W takim MH4 udało się zachować dystans między graniem samemu a z innymi, a tutaj chyba nie bardzo. Ale zobaczymy, 5-6 godzin to nic w tym tytule. Niemniej pierwsze wrażenia są... jednak nie takie, jak się spodziewałem, a nie spodziewałem się niczego lepszego od jedynki. Ale i tak pewnie będę w to grał do oporu. PS. Wielkość czcionki to farsa, nic nie widać. Podejrzewam, że gdyby poszła jeden rozmiar w dół, to na GamePadzie byłaby już nieczytelna. Edytowane 5 grudnia 2015 przez Elanczewski Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Dla mnie nie ma tego ładunku co w poprzedniku nie znam wszystkich chcę tego doświadczyć ale sam main theme jest o 3 kalsy niżej. Yoko Shimomura jest nie do zdarcia tu bo jej kawałek był kompletny harmonijny tworzył jednośc tu jest losowość najpierw spokojnie by z pietruchy uderzył chór mało spójności w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wieslaw 2 360 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Myślałem, że serwery nintendo nie dadzą rady ze ściąganiem tych paków do szybszych loadingów ale idzie poprawnie około 2MB/s. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Ale sie dowaliliscie tego osta. Ta muza przy tworzeniu postaci albo przy walce z tym pierwszym gigantem - poezja. Przy eksploracji tez daje po garach. Jest troche inny typ swiata, to i mamy inny typ muzy w potownaniu do xeno. Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) Muza jest spoko. Jest różnorodna i idealnie pasuje do danych miejscówek. Momentami przypomina mi nawet Persony, a to już duża zaleta. Podczas walki - rewelka, szczególnie z jakimiś trudnymi przeciwnikami. Na razie nie mam żadnego złego słowa do powiedzenia odnośnie muzyki. Edytowane 5 grudnia 2015 przez ireniqs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Jestem już w new la i mam jeden kłopot techniczny. Mimo że wgrałem datapacki to jak są cutscenki z pokazaniem horyzontu to góry, drzewa czy samochody doczytuja się i jest chamski pop up... czy wy też tak macie? Co do gry samej w sobie design postaci mi przypomina star ocean 4. Tak samo ubiory jak i twarze. Zrobiłem sobie starszego kolesia bo w końcu taki jestem i czuje się jak pedofil biegając z dwoma nastolatkami po mieście Podoba mi się system walki. Rozwinięcie tego z xeno. O wiele przyjemniej gra się na padlecie niż w pierwsze xeno na classic controlerze. Plus za sejw w każdym momencie i szybki resp po śmierci. To tak w skrócie po 3 h Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) To mi przypomina drugi minus gry - te data packi jakoś długo się instalowały po włączeniu gry Ja pierdykam packi ściągnęły się szybko ale instalacja ich to śmiech na sali. Jak ktoś chce grać to niech lepiej przygotuje sobie odcinek serialu albo pogra na innej konsoli bo 1h pokazuje mi na ekranie:) U mnie te packi instalowały się dosłownie 2 min. Siadłem na chwilę do kompa, patrzę a tam już kończy. Nie wiem od czego to zależy. Packi miałem pobrane przed posiadaniem gry. @up: Tak popup jest czasami bardzo, bardzo wyraźny. Zaraz przed ryjem potrafi się coś doczytać. Twarze to to samo co w Xenosaga i poprzednim Xenoblade. Na początku wydaje się że wszystkie postacie mają jakieś krzywe mordy. Później do tego się przyzwyczaja i jest git. Edytowane 5 grudnia 2015 przez ireniqs Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Sorry za offtop nie jestem specjalnie z kompozytorami do anime na czasie i takie pytanie nawiązując do XX czym zawdzięcza sobie chlubę Sawano w Japonii czy na świecie bo kawałek z LA to krzywda dla moich uszu, a ja gry nawet w czytniku nie miałem a już mnie muzyka mierzi i nie pojmuje jego zalet. Nintendo zmarnowało hajs mogło pozostać przy wcześniejszym składzie. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) Sorry za offtop nie jestem specjalnie z kompozytorami do anime na czasie i takie pytanie nawiązując do XX czym zawdzięcza sobie chlubę Sawano w Japonii czy na świecie bo kawałek z LA to krzywda dla moich uszu, a ja gry nawet w czytniku nie miałem a już mnie muzyka mierzi i nie pojmuje jego zalet. Nintendo zmarnowało hajs mogło pozostać przy wcześniejszym składzie. Najlepszy kompozytor w Japonii. Aha i nie jestem obiektywny bo kupuje wszystkie plyty kolesia jak dziki Edytowane 5 grudnia 2015 przez Velius 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Mi te kawałki w la przypominają the world end with us:) Gra jest mega miodna i game pad mi się pierwszy raz od dawna wyczerpał podczas grania:) Do figaro: SĄ LOADINGI JAK WCHODZISZ I WYCHODZISZ Z BUDYNKU A CZASEM JAK CUT SCENKA MA SIĘ URUCHOMIĆ. To do figaro i do tych co mówili że loadingów nie ma. Są od 10 do 25 sekund. Na planecie ta gra jest piękna mimo ząbków i kiepskich tekstur ale to new la szpetne. Przypomina prawie każde jrpg. Bryły obok brył bez pomysłu. Mówię o dystrykcie administracyjnym. Ok to nie późne ps2 ale wczesny x360 czy ps3 na pewno. Jrpg ładniejsze widziałem na poprzedniej generacji tales of vesperia, lost odyssey, ni no kuni. Nie licząc brzydoty to gra miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) Wiesz różnica diametralna bym powiedział intergalaktyczna. Nie co nawalił o te kawałki brzmią wyjątkowo w moim typie a np. takie NLA to kpina z muzyki. Edytowane 5 grudnia 2015 przez Xord Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) Oba OST bardzo dobre. Poprzednia ekipa zrobila kawal dobrej roboty, ale Sawano tez zlozyl piekny soundtrack, który wydaje mi sie bardzo pasuje. Przesluchalem cały juz około 5 razy i nie mam nic do zarzucenia, piekna muzyka do pieknej gry Edytowane 5 grudnia 2015 przez Velius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Ogólnie OST jest bardzo dobry, ale dlatego, że niektóre rzeczy są naprawdę genialne, muzyka w walce zwłaszcza, a niektóre słabe - głównie te z miasta. W ogóle to miasto to wrzód na (pipi)e. Wszystkie ciekawe rzeczy mieszczą się w zasięgu wzroku, a pozostałe 90% jest puste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 o chvj, ja tak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Oj pograłem dziś 6 h dawno mnie tak jrpg nie wciągnął. Doszedłem do spotkania z bardzo dziwnym kompanem. Na dziś koniec bo game pad mi się wyczerpał Chyba można grać na pro controlerze jutro sprawdzę. Chociaż na gamepadzie fajnie mapke widać... Cóż dylematy 1 świata . Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 203 Opublikowano 5 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2015 Do figaro: SĄ LOADINGI JAK WCHODZISZ I WYCHODZISZ Z BUDYNKU A CZASEM JAK CUT SCENKA MA SIĘ URUCHOMIĆ. To do figaro i do tych co mówili że loadingów nie ma. Są od 10 do 25 sekund. Nic nigdy nie pisałem o loadingach, dziwny człowieku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi