agst 131 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 (edytowane) W Batmanie żadnego pucharka poza "Catch!" nie można ominąć więc wątpię, że te pierwsze uratowanie Rydera było konieczne do wykonania misji "Brutalne działania". Chociaż ja go zawsze ratowałem. Przy okazji, to ta misja jest nieźle zwalona. Przy ng+ została mi tylko ona do wykonania na samym końcu i chyba z 2h latałem po całym mieście aż się uaktywnił "atak". Na szczęście potem już było z górki. Edytowane 13 września 2012 przez agst Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Ja akurat nie miałem w tym przypadku żadnego problemu. Po prostu musisz w takim razie lecieć do innej dzielnicy i na pewno zadanie się uaktywni. Krzyk już słychać z daleka, a jeszcze widać to dokładnie na mapce. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 A o co chodzi ze znalezieniem dwunastu morderczych dat Człowieka-Kalendarza? Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 W sądzie masz celę z Calendar-manem, a na ścianie obok pozaznaczane na czerwono daty. Jak w tych dniach się do niego zgłosisz to zacznie opowiadać o ofiarach. Najprościej jest po prostu bawić się datami. Chyba, że koniecznie chcesz czekać do np tego 31 października. 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 (edytowane) A o co chodzi ze znalezieniem dwunastu morderczych dat Człowieka-Kalendarza? Musisz go odwiedzić w danym dniu i miesiącu i wysłuchać jego historii. Daty są podane obok jego celi na ścianie. Można oczywiście zmieniać datę w konsoli. E: Zwyrol szybszy... . Edytowane 13 września 2012 przez Kyo Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 (edytowane) Dzięki. Szczerze to samemu chyba bym na to nie wpadł. Jeszcze jedno pytanie: Ofiary Husha są generowane losowo czy pojawiają się w zawsze wyznaczonych miejscach. Jak grałem przedwczoraj to znalazłem dopiero drugą z ofiar. Czy to jest też uwarunkowane ilością skompletowanych zagadek Riddlera? Czyli rozumiem, że muszę w konsoli ustawić konkretną datę? Edytowane 13 września 2012 przez Nemesis US Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Dzięki. Szczerze to samemu chyba bym na to nie wpadł. Jeszcze jedno pytanie: Ofiary Husha są generowane losowo czy pojawiają się w zawsze wyznaczonych miejscach. Jak grałem przedwczoraj to znalazłem dopiero drugą z ofiar. Czy to jest też uwarunkowane ilością skompletowanych zagadek Riddlera? Czyli rozumiem, że muszę w konsoli ustawić konkretną datę? Tak, musisz ustawić konkretną datę. Ofiary są w tych samych miejscach. Trop ofiar musisz znaleźć na własną rękę i ostatniej szukaj w dzielnicy park row. Jest w alejce obok budynku Ace Chemicals. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 To w całej misji są tylko trzy? Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 To w całej misji są tylko trzy? Tak, przy okazji to chyba najsłabsze zadanie poboczne, a czemu to nie będę spoilerował. Sam zobaczysz. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Dzięki za pomoc. A w mniej więcej którym miejscu w hucie można znaleźć ukrytą broń Freeza? Czy ona jest właśnie ostatnim miejscem w arsenale Nietoperza? Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 w hucie było takie pomieszczenie z opuszczoną windą, trzeba ją było podnieć tym pistoletem elektrycznym i szybko zeskoczyć w nowo otwarte przejście, dalej droga już była prosta i tak to ostatnia broń, dzięki niej można zamrażać więcej osób jednocześnie. Cytuj
Gość Opublikowano 12 października 2012 Opublikowano 12 października 2012 (edytowane) Dopadłem i AC, platyna w toku, jestem już po 1 przejściu więc studiuję tematy. Teraz czas na wyzwania, a na deser NG+. Co do wyzwań walki to z doświadczeń w AA jeśli ktoś ma problemy mogę powiedzieć tyle: im wolniej tym szybciej, spokój > masherka, a wtedy walka to poezja jak mawia Makłowicz i już mi się micha cieszy na myśl o nowych mapach w tym trybie, za to łowca to to samo co w grze właściwej więc pewnie do zaliczenia na raz i w odstawkę. Trofeum z kalendarzem ciekawe i dające (pewnie) sporą satysfakcję z odkrycia wtf (może są tacy ) Pamiętaj tylko, że do jednego questa musisz zrobić wszystkie zagadki, a przynajmniej jeśli masz tylko Batmana. Jeśli masz single pass na Catwoman to jej też się wliczają i wystarczy zebrać 400. Wszystkie sekrety zdobyłem, 400sztuk i nie zauważyłem żeby coś się odkryło, możesz Zwyrol wyjaśnić o jakiego questa Ci chodzi? E: I jeszcze jedno, ile jest taśm z gadkami z E. Nigmą? Bo mam 4, a cała reszta głownych bosów ma po 5, stąd pytanie tylko. Edytowane 12 października 2012 przez Gość Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 Riddler ma 4 taśmy. Chodzi o questa związanego z odbijaniem zakładników. Nie wiem, czy brałeś się za niego po zaliczeniu wszystkich zagadek, bo współrzędne do kolejnych zakładników pojawiają się dopiero co określoną ich liczbę (80, 160, 240, 320, 400). Jeśli chodzi o wyzwania to sama walka jest łatwiejsza niż poprzednio, skup się głównie na trzymaniu wysokiego combo, a bez najmniejszego problemu zdobędziesz 3 medale. Za to czelendże związane z kampanią gdzie masz po 3 wyzwania nie są już tak proste, bo występują tam dodatkowo modyfikatory jak np pole ochronne przeskakujące z jednego na drugiego, czy w końcu gra na czas, a do tego trzeba te wyzwania robić jednym ciągiem, czyli np 2 walki i jedno predatora. Cytuj
Gość Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 (edytowane) Tak mi coś właśnie nie pasowało, że po zdobyciu 400 znajdziek od Riddlera, nic, ani trofea, ani misji, zero czegokolwiek wyskakującego, ale już ogarnąłem, że mi policzylo od Catwomen do wymaganych 400 i nagrode za to czyli ostatnią misje dawno zrobiłem. Co do wyzwań to tak właśnie robiłem w AA, starałem się pojechać wszystkich na jednym combo, nie fisiując zbytnio z gadżetami i bez większego oporu 3 znaczki w ocenie wpadały. Przydało się doświadczenie z wyzwań w AA i teraz w fabule AC, żadna walka na hardzie nie stanowiła problemu i na widok wielkiej zadymy już się banan pojawiał :] stąd cieszy opcja NG+ i wyższy poziom trudności, który jeszcze przede mną. Batmany = Miód Edytowane 13 października 2012 przez Gość Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 Szkoda, że na wyższym (ng+) jeśli chodzi o bossów zyskuje tylko Mr Freeze, u pozostałych nie odczułem tego skoku trudności, za to ze zwykłymi pionkami walki już są odrobinę bardziej wymagające. Brak sygnalizacji ataku, zadają większe obrażenia, gdy przy skradaniu zostanie się wykrytym, szybciej niszczą te odpowiedniki gargulców z AA i nie ma jak przeglądać pola z góry. ;] Cytuj
milupl 621 Opublikowano 14 października 2012 Opublikowano 14 października 2012 Witam Ja mam problem z Rescue the third hostage from Riddler Mianowicie nie mogę podnieść skrzynki którą należy postawić na okrągłym znaku zapytania. Celując impulsem elektromagnetycznym skrzynka zachowuje się jakby była przyklejona i za nic nie idzie jej podnieść. Kilka razy próbowałem wczytywać grę od ostatniego punktu kontrolnego ale to nic nie dało. Obawiam się że to jakiś bug. Czy ktoś się już z tym spotkał i zna rozwiązanie tego problemu? Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 14 października 2012 Opublikowano 14 października 2012 Ten impuls elektryczny ma 2 rodzaje, jeden jest z R1, a drugi z R2. Pewnie strzelasz nie tym co trzeba. Zresztą tego tak należy używać nie tylko do tego jednego zadania. Cytuj
milupl 621 Opublikowano 14 października 2012 Opublikowano 14 października 2012 Ten impuls elektryczny ma 2 rodzaje, jeden jest z R1, a drugi z R2. Pewnie strzelasz nie tym co trzeba. Zresztą tego tak należy używać nie tylko do tego jednego zadania. Dokładnie wystarczyło przytrzymać z R2. Jeszcze raz dzięki Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 31 grudnia 2012 Opublikowano 31 grudnia 2012 Wbiłem wreszcie, z przyjemnością plate w jedną z najlepszych gier ever Imo trochę przesadzili z tą ilością medali do zdobycia. Zrobiłem wszystko dla kota oraz nietoperza i dzięki Bogu, że ta gra niszczy, bo inaczej byłby straszny grind. A przecież są jeszcze dwa zestawy dla Robina i Nightwing'a (odpuszczam na chwilę obecną - przesycenie materiałem, poczekam na jakąś wyprzedaż DLC ) oraz kampania Harley. Platyna sama w sobie nie była jakaś mega trudna ale, bez wątpienia, wymagała znajomości systemu gry, w cholerę czasu i troszkę szczęścia przy predatorach. Coby nie mówić to bawiłem się świetnie natomiast poziom trudności oceniam na 7/10. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 31 grudnia 2012 Opublikowano 31 grudnia 2012 Jak się już zrobi same wyzwania łowcy i walki, to potem i te kampanii szybciej lecą, bo wiadomo już co dokładnie robić. Z drugiej strony negatywne modyfikatory odrobinę komplikują sprawę. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 moze mi ktos podac liste trophy ktore mozna ominac podczas pierwszego przejscia gry i nie mozna do nich wrocic po skonczeniu glownego watku? cos jak party pooper w arkham asylum. po skonczeniu mozna wszedzie wrocic tak jak w AA? Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 Możesz ominąć jedynie trophy 'catch'. Jednak nawet jeśli nie uda Ci się tego zrobić za pierwszym przejściem to wystarczy odpalić New Game i przejść jakieś 30 minut gry by móc wbić trofeum. Cytuj
Qra 160 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 są chyba 4 okazje żeby catch wbić, przez cały quest z azraelem Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 okazji jest nieograniczona ilość, do momentu jak nie pogadasz z azraelem 4 raz, po tym sie już nigdzie nie pojawia w trakcie gameplay'u i nie ma jak rzucić w niego batarangiem. Cytuj
Qra 160 Opublikowano 11 lutego 2013 Opublikowano 11 lutego 2013 azrael w trakcie questa pojawia się czterokrotnie = są 4 okazje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi