Graczdari 297 Opublikowano 27 października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 października 2016 Wybaczcie, że jak zawsze po czasie ale wiecie - od groma obowiązków (jedna praca, praca nad grą itd.) + zdrowie średnio. Kilka informacji: - Na całą EUROPĘ jest jeden dysk, więc gdzie nie kupicie tam PL - Day One Patch waży niecałe 700MB - Gra jest z pełnym dubbingiem, jednakże nie ma opcji ustawienia English Audio + Polskie Napisy. Chcecie grać z oryginalnymi głosami to musicie konsole przestawić na angielski, ale wtedy nie tylko głosy ale i cała reszta będzie w języku Szekspira. - Gra wygląda mocno przeciętnie, na pewno gorzej niż PC'etowa wersja po najlepszych modach, aczkolwiek nie ma odruchu wymiotnego :-) Po prostu nie są to standardy dzisiejsze i nic dziwnego, że na PRO poleci w 4K. Większych bugów i problemów nie widziałem póki co. Poza tym to grę chyba wszyscy znają :-) Pierwsze 15 minut do oceny dubbingu i grafiki jako takiej: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 Najwazniejsza wiadomosc to mozliwosc zmiany dubbingu na angielski. Dzieki za info, inaczej bym nie kupil Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 28 października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 października 2016 jaki dubbing XD gra aktorska prawie jak film Wiedźmin. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 30 października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 października 2016 Czyli jak mam wersję na ps3 to opłaca się brać tego remastera? Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 30 października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 października 2016 Czyli jak mam wersję na ps3 to opłaca się brać tego remastera? Opłaca się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 30 października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 października 2016 Czyli jak mam wersję na ps3 to opłaca się brać tego remastera? Zmiana z najbardziej kalekiej wersji na lepszą zawsze jest na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 kusi ten skyrim bo jak falloutów od biedesdy nienawidzę tak ich serie elder scrolls zawsze calakuje. Skyrim już raz przeszedłem ponad 100 h w podstawce na x360. Pytanie teraz czy dla dlc (żadnego nie ograłem)warto. Są tam jakieś fajne historie, fajne miejsca do zwiedzania? Oczywiście kupie na wyprzedaży za 2-3 miesiące ale tak pytam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 (edytowane) Wracamy chyba w jednym dlc do lokacji z morrowinda i trochę uderza w nostalgie. Tez chętnie ogram tego raczka ale nie za te cenę. Edytowane 31 października 2016 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
masta_g 63 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 Grałem na ps 3 i pamietam ,że strasznie zbagowane były questy teraz rozumiem iż wszystko "zpaczowali" Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 Jeżeli chodzi o porównanie do wersji z PS3 to: "Thus far, Skyrim Special Edition looks pretty solid - it can be viewed as an enhanced PC port for the current-gen platforms and in comparison to the PS3 and Xbox 360 versions, there's a night and day improvement in terms of performance and stability, not to mention resolution, art quality and overall levels of detail." Wychodzi więc na to, ze usprawnienia są bardzo widoczne i powinno się grac dużo bardziej komfortowo. Sam spedziłem 110h w wersji PS3 i momentami bywało ciężko przez bugi i ogólną beznadziejną wydajność. źródło: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-vs-skyrim-remastered Cytuj Odnośnik do komentarza
Graczdari 297 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 Pograłem dość sporo i powiem tak: usprawnień jest sporo, dla kogoś kto nie ograł DLC warto. Graficznie ogólnie (technicznie) to jest padaka w dzisiejszych czasach, ale też nie ma co przesadzać Na pewno w większości miejsc widać znaczące różnice w porównaniu do wersji PS3, a taką sobie odpaliłem na drugim HDMI i robiłem teścik. Do tego kamienny frame-rate o co na poprzedniej generacji było momentami bardzo trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 (edytowane) Ja kilka dni temu na neogafie czytałem, że zbugowane questy i różne glitche niestety zostały. Nie wiem na ile jest to prawdą, ale tego typu stwierdzenia widziałem w temacie remastera kilka razy, więc coś w tym chyba musi być.W sumie wystarczy luknąć w Google i YThttp://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=222111447&postcount=1306 Edytowane 31 października 2016 przez columbo Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 Gry od Bethesdy tylko na PC moim zdaniem. Ile lat by nie minęło to wiecznie problem z jakimiś bugami, puchnącymi save'ami, cachem i cholera wie czym jeszcze. Bez dostępu do konsoli i plików zapisu jak na PC bałbym się podchodzić wiedząc, że coś może mi zepsuć cały postęp albo questa i nic z tym nie zrobię. Swego czasu natrzaskałem ze 40h w wersji na X360, ale drugi raz bym się nie podjął. Sama świadomość, że jest dość spore prawdopodobieństwo trafienia na problem by mnie odstraszała. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 (edytowane) Zgadzam się i nie zgadzam jednocześnie. Przykład falouta pokazuje szkoda że nie kupiłem tego na konsoli. Mógłbym (pipi) sprzedać a tak mam kupione na steam od roku nie ruszone. Za cene prawie 200 zł... ehhh Edytowane 31 października 2016 przez blantman Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 Tylko w tym przypadku po prostu nie wiem po co się rzucałeś na premierę na grę, której nawet nie chciałeś ruszyć . Nadal to nic nie zmienia w tym, jak działają gry Bethesdy na konsolach i że wygodnie mieć dostęp do narzędzi, by sobie ręcznie coś ponaprawiać w razie czego. Nie mówię, że to są niegrywalne produkcje, ale ja osobiście czułbym dyskomfort i podświadomie za bardzo się nie wkręcał obawiając się, że coś może się stać. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 raven ale ja chciałem w f4 pograć. Miałem hype i uwierzyłem w kłamstwa Mój błąd i od teraz gry bethesdy na premierę nie kupię. Taki doom kupiłem po 2 tygodniach jak ludzie z forumka zachwallali. Dishonored też kupię dopiero po reckach ludzi. Wracając do skyrima to wstyd że bugi przenieśli 1 do 1 z wersji past gen oraz dodali swoje dodatkowe bugi Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 Dishonored możesz brać, moje GOTY 2012 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 ale co ma jedynka do dwójki. To że coś było goty nie znaczy że kontynuacji nie spieprzą (patrz dragon age 2) Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 ale co ma jedynka do dwójki. Taki doom kupiłem po 2 tygodniach jak ludzie z forumka zachwallali. Dishonored też kupię dopiero po reckach ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 (edytowane) Masorz myśl. Po co mialby wspominać o Dishonored jedynce z 2012 roku przed premierą dwójki? Zwłaszcza, że napisał kupie po reckach ludzi. :facepalmz: Edytowane 31 października 2016 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 (edytowane) No widzę, że te asy z Bethesdy nawet nie potrafią 60 fpsach wyciągnąć w takim remasterze. FullHD z 30 klatkami, no bez jaj. Jeszcze pewnie loadingi przy wchodzeniu do pomieszczeń dalej takie długie. Edytowane 31 października 2016 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
simonldz 21 Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 Macie też problem, że skyrim wychodzi wam jakby za granice wyświetlanego obrazu? W innych grach można to wyregulować natomiast tutaj obraz uciekł mi za ekran i ni (pipi)a nie mogę w opcjach znaleźć gdzie to można wyregulować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 31 października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 października 2016 W opcjach konsoli sobie zmień. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2016 Myślałem dzisiaj nad zakupem skyrima ale zrezygnowałem bo 200 zł za grę sprzed 5 lat nie zamierzam dawać. Wchodzę na steama aby ściągnąć dragons dogma (humble monthly) a tu że dodało mi gre skyrim special edition z wszystkimi dlc i językiem polskim Ja miałem skyrima kiedyś kupionego w packu ze wszystkimi elder scrolls ale bez dlc i bez polskiego języka. Czemu tak na konsoli nie ma? Fajnie sobie ogram w święta Skyrima po polsku (grałem na 360 i pc w wersje po angielsku) aby mieć nowe doświadczenie z tą produkcją Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi