SebaSan1981 3 580 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Małe klocki drewna możesz ogarniać samodzielnie. W każdym tartaku jest właściciel, który pomoże w pozyskaniu drewna z tego tartaku. Czasem trzeba jakieś zadanie zrobić dla własciciela aby zgodził się na drewniany biznes. Odnośnie gliny, to jej pokłady są w różnych miejscach, da się jej wykopać niezliczoną ilość aż do zapchania inventory haha. 1 Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 No małe klocki to wiem, że mogę sobie sobie sam rąbać Chodziło właśnie o te długie bele. W tym tartaku, gdzie akurat skierowała mnie gra, to jakiś czas wcześniej zgładziłem parę wampirów w ramach jednego z questów, może to byli właściciele Poszukam więc w innych, dzięki Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 A tam nie było specjalnego sprzedawcy, który nam sprzedawał wszystkie materiały do budowy domku? Bo coś takiego kojarzę, a uganiania się za drewnem czy gliną nie bardzo. Cytuj
SebaSan1981 3 580 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 (edytowane) Sprzedawca nadzorca jest, ktoś w rodzaju lokalnego ciecia majstra się kręci się w okolicach posiadłości. Nawet broni dobytku jak jakieś wampiry czy inne gargulce przylezą Edytowane 9 października 2023 przez SebaSan1981 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Jakiś poradnik warto obejrzeć przed początkiem gry czy iść na żywioł? Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Idź na żywioł, ja tak zrobiłem Cytuj
SebaSan1981 3 580 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Poradnik? Nieee.. graj jak Ci się podoba. To nie tytuł gdzie musisz zbierać sety czy tworzyć buildy aby się dało grać. Masz pełną swobodę eksploracji i możesz robić co chcesz, oczywiście na tyle na ile pozwala przestarzała nieco i skostniała mechanika. Ale myślę że będziesz się dobrze bawił, mimo kwękania co niektórych, gra nada ma wielu fanów, nawet tutaj na forumku. 2 Cytuj
kudlaty88 488 Opublikowano 9 października 2023 Opublikowano 9 października 2023 Sam bym wrocil tym razem na pstryku ale ponoc po tym super duper edition klatki leza i kwicza. gral ktos ostatnio na sprzecie nintendo w skyrima i moze napisac jak to chodzi? Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 No pograłem dziś 3 godzinki i coś czuję że wsiaknę. Pięknie to wygląda w 60 klatkach. Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 (edytowane) Wrzucę jeszcze screena ze strojem, który podmieniał standardowy pancerz Mrocznego Bractwa. W sumie czasami też fajnie było się zakraść za wroga i elegancko wbić mu sztylet między żebra, albo poderżnąć gardło. Edytowane 10 października 2023 przez PiotrekP Cytuj
AdiCarrion 117 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 22 godziny temu, kudlaty88 napisał: Sam bym wrocil tym razem na pstryku ale ponoc po tym super duper edition klatki leza i kwicza. gral ktos ostatnio na sprzecie nintendo w skyrima i moze napisac jak to chodzi? Przeszedłem całość na Switchu-bardzo dobry port, bierz śmiało. 1 Cytuj
KJL 102 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 W dniu 6.10.2023 o 10:56, PiotrekP napisał: Jak sobie przypomnę modowanie Skyrima to łeb mnie boli. Łucznik (ze skradaniem) po wymaksowaniu był najlepszy, a z kilkoma modami potrafił zajebiscie też wyglądać na kobiecej Caliente (chyba gdzieś nadal mam screeny). Ze wszystkich opcji, to nim najfajniej mi się grało. Odległe headshoty z zmodowanym kill-camem nadal robiłyby robotę. Za to nigdy stricte się w maga nie bawiłem. Podstawowe czary zawsze mi wystarczały. Ja w Elder Scrollsy grałem już dawno temu, ale wszystkie z nich (oprócz Daggerfall'a, w niego nie grałem) moja postać to był taki trochę battle-mage. Głównie skupiałem się na sile, zdrowiu, zręczności oraz na długich mieczach, tak, żeby móc wpaść do obozu wroga Nordem i atakować wszystkich jak popadnie. Do tego używałem trochę magii, głównie do leczenia, ale też do rzucania zaklęć ofensywnych. W sumie w każdej grze RPG wolę postacie ofensywne, walczące bronią oraz wygadane. Nigdy nie miałem cierpliwości, żeby zrobić tego stealth archera, żeby gdzieś z zaskoczenia kogoś zaatakować, skradać się za jakimiś przeszkodami czy coś Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 2 godziny temu, KJL napisał: Nigdy nie miałem cierpliwości, żeby zrobić tego stealth archera, żeby gdzieś z zaskoczenia kogoś zaatakować, skradać się za jakimiś przeszkodami czy coś A warto, dla mnie silent archer to najlepszy build w tej grze Z samego tylko drzewka łucznictwa mamy choćby perk, który daje 3x damage przy atakach z zaskoczenia. Inne zwiększają po prostu obrażenia. Do tego jeszcze spowolnienie czasu podczas celowania. A jak zainwestujesz w skradanie, to trudniej cię wykryć. Także polecam 1 Cytuj
kudlaty88 488 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 2 godziny temu, AdiCarrion napisał: Przeszedłem całość na Switchu-bardzo dobry port, bierz śmiało. Dzięki za info po wypłacie pewnie wleci bo kusi mocno granie pod kołderką w zimie,w grafike mam wywalone byle zeby w miare chodziło płynnie. Cytuj
KJL 102 Opublikowano 10 października 2023 Opublikowano 10 października 2023 43 minuty temu, Paolo1986 napisał: A warto, dla mnie silent archer to najlepszy build w tej grze Z samego tylko drzewka łucznictwa mamy choćby perk, który daje 3x damage przy atakach z zaskoczenia. Inne zwiększają po prostu obrażenia. Do tego jeszcze spowolnienie czasu podczas celowania. A jak zainwestujesz w skradanie, to trudniej cię wykryć. Także polecam Wiesz co, to chyba (przynajmniej w Skyrimie) jest po prostu silniejsze od gracza. Grałem w niego dwa razy i za drugim razem miałem plan, żeby potrenować trochę skradania, strzelania z łuku, ponieważ słyszałem, że to najlepszy build. I w efekcie drugi raz wyszedł mi... battle mage.Po prostu wychodziło to automatycznie, ktoś mnie gdzieś wykrył, zaczęła się walka w zwarciu, wyciągnięty został miecz...i znowu jakoś tak poszło Tzn. ja tę postać po prostu tak nazywam, nie wiem czy mój battle mage pokrywa się z buildami jakie są w internecie, po prostu mocno szedłem w walkę bronią białą i w magię - w tej kolejności. 1 Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Mi także tank z tarczą i mieczem albo mieczem dwuręcznym nie podchodził. Zbyt oklepane, a duży miecz zbyt wolny był. Raz zacząłem od miecza jednoręcznego plus magia typu płomienie czy mróz i w sumie na tym skończyłem. Drugi raz zacząłem od łuku a po dołączeniu do Mrocznego Bractwa doszły też sztylety i skradanie z niewidzialnością. Ataki znienacka pięknie wchodziły. Skyrimek na zawsze w serduchu, ale jak pisałem- bez modów bym za bardzo się nie wkręcał. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Mój łucznik ma zawsze na podorędziu mocną dwuręczną broń tak na wszelki wypadek. Jak już zostaniesz wykryty, albo zbyt wielu wrogów jest wokoło, to zawsze można zdmuchnąć ich krzykiem nieugiętej siły i dobić mocnym toporem dwuręcznym Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 1 listopada 2023 Opublikowano 1 listopada 2023 (edytowane) Zanim zdążyłem się zorientować, zleciało mi już ponad 100 godzin Zrobiłem w końcu kilka misji głównych Spoiler I małe zaskoczenie, jak natrafiłem na smoka, który nie był do mnie wrogo nastawiony A potem wróciłem do eksploracji świata i pochłonęła mnie budowa własnych domów Edytowane 1 listopada 2023 przez Paolo1986 3 Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 11 listopada 2023 Opublikowano 11 listopada 2023 (edytowane) Koledzy, fanboje Skyrimka, podpowiedzcie mi coś Wydaje mi się, że gierka nadal (wersja SE na PS5) ma sporo pomniejszych bugów i glitchy. Np. Wichrowy Tron - ile razy tam jestem, widoczne są mocne dropy framerate. Raz zdarzyło mi się "wypaść pod mapę" wchodząc do jakiegoś budynku. A teraz, gdy został mi ostatni dzbanek do Spoiler Mam "przywrócić dawną chwałę" gildii złodzieji Robię te drobne zlecenia od Vex i Delvina, ale z jakiegoś powodu gra nie losuje mi ich właśnie do wykonania w Windhelmie. Na kilkadziesiąt prób miałem dosłownie 1 Mieliście z tym problem jakiś? Edit: no dobra, już wszystko ogarnąłem, to i wpadła Edytowane 11 listopada 2023 przez Paolo1986 Cytuj
Domino56 5 Opublikowano 20 listopada 2023 Opublikowano 20 listopada 2023 (edytowane) Jakie mody do wersji Anniversary z 2021 byście polecili na XSS? Najlepiej jakby to był jakiś mod graficzny taki "wszystko w jednym", coś na usprawnienie rozgrywki, czy dodające nowe mechaniki (walki, czy coś role playowego). Nie ukrywam że w tej kwestii jestem zielony, w jakiej kolejnosci musialbym je ułożyć by wszystko hulało. Edytowane 20 listopada 2023 przez Domino56 Cytuj
kudlaty88 488 Opublikowano 20 listopada 2023 Opublikowano 20 listopada 2023 3 godziny temu, Domino56 napisał: Jakie mody do wersji Anniversary z 2021 byście polecili na XSS? Najlepiej jakby to był jakiś mod graficzny taki "wszystko w jednym", coś na usprawnienie rozgrywki, czy dodające nowe mechaniki (walki, czy coś role playowego). Nie ukrywam że w tej kwestii jestem zielony, w jakiej kolejnosci musialbym je ułożyć by wszystko hulało. Mody graficzne są na konsolach słabe zwłaszcz roslinność wygląda sztucznie jak dla mnie,wole grafe z podstawki bez zmian,jest spójniejsza. W skyrimie bardzo fajny jest wampiryzm po modach i polecam Sacrosanct,Flying Vampire Lord i jakiś reskin do wampirzego lorda. Z innych fajnych modów to arsmetalica,Undeath jak lubisz licze,alternative start i oczywiście Ordinator który całkowicie zmienia rozwój postaci. A co do kolejności to zawsze pierwszy Ussep (nieoficjalny patch)jest w najpopularniejszych,w przypadku reszty modów z reguły w opisie jest napisane gdzie w kolejkę go wrzucić. Cytuj
MEVEK 3 456 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 Panowie - czuje ze dobry kawałek kodu mnie ominął. Teraz w dobie raków, remasterow (bron boże, nic nie mam do porządnie wykonanych remakow) z wielka ochota sięgnę do mojego worka zaległości. Po jaka wersje sięgnąć najlepiej, PS5 bedzie git ? Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 21 listopada 2023 Opublikowano 21 listopada 2023 VR > pc > ps5/xsx ale odpowiadając na pytanie to będzie git. Byle nie switch albo ps3 Cytuj
KrYcHu_89 2 267 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 11 godzin temu, teddy napisał: VR > pc > ps5/xsx ale odpowiadając na pytanie to będzie git. Byle nie switch albo ps3 PC > VR > Deck (kołderka) > PS5 > XSX > Switch :). PS4/XBONE można PS3/X360 omijać, chyba, że chcesz oryginalne doświadczenie Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 Potwierdzam na decku fajnie się gra. Może nawet kiedyś skończę bo grając na PS3 szybko porzuciłem ten tytuł a teraz sobie można odpalić na chwilkę czasem i coś tam porobić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi