Paolo1986 728 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 Wszystko jedno, na czym grać. Skyrim jest cudowną gierką 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 267 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 18 godzin temu, MEVEK napisał: Panowie - czuje ze dobry kawałek kodu mnie ominął. Teraz w dobie raków, remasterow (bron boże, nic nie mam do porządnie wykonanych remakow) z wielka ochota sięgnę do mojego worka zaległości. Po jaka wersje sięgnąć najlepiej, PS5 bedzie git ? Pamiętaj o Enderal, jak grałbyś na jakimś czymś ze Steamem, to lepsze niż Skyrim. Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 (edytowane) Zassałem tego Enderala SE. @Paolo1986 narobił mi smaka, ale znam Skyrima na wylot, bez modów to tak średnio, więc sprawdzę to. Zaczyna się uroczo Edit: widzę na YT, że są mody robiące z tego Elder Ringa połączonego z Valhallą, jeśli chodzi o walkę. Edytowane 23 listopada 2023 przez PiotrekP 1 Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 25 listopada 2023 Opublikowano 25 listopada 2023 No ja sobie teraz zacząłem ogrywać dodatek Dawnguard i stałem się tym xD Spoiler Potężna to bestia, mogę teraz siać prawdziwe zniszczenie Btw: jakoś nie czuję potrzeby inatalowania żadnych modów 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 267 Opublikowano 26 listopada 2023 Opublikowano 26 listopada 2023 W dniu 23.11.2023 o 11:07, PiotrekP napisał: Zassałem tego Enderala SE. @Paolo1986 narobił mi smaka, ale znam Skyrima na wylot, bez modów to tak średnio, więc sprawdzę to. Zaczyna się uroczo Edit: widzę na YT, że są mody robiące z tego Elder Ringa połączonego z Valhallą, jeśli chodzi o walkę. Enderal to jest nadmod, serio fabularnie rozrywa wszystko, co Skyrim ma do zaoferowania. A gameplay też ciekawy, bo inny, przebudowany system skilli, levelowania, wszystko. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 26 listopada 2023 Opublikowano 26 listopada 2023 Rozumiem, że ten Enderal to tylko na steam? Na PS5 nie ma co liczyć? Cytuj
KrYcHu_89 2 267 Opublikowano 26 listopada 2023 Opublikowano 26 listopada 2023 7 minut temu, Paolo1986 napisał: Rozumiem, że ten Enderal to tylko na steam? Na PS5 nie ma co liczyć? Niestety podobno nie ma szans, prace nad tym modem już dawno zakończone i nie ma już więcej opcji supportu. Tylko Steam. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 26 listopada 2023 Opublikowano 26 listopada 2023 Hmmm, pomyślę o tym. Nie wiem tylko, czy mój biurowy lapek to pociągnie. Duże to ma wymagania sprzętowe? Cytuj
KrYcHu_89 2 267 Opublikowano 26 listopada 2023 Opublikowano 26 listopada 2023 1 minutę temu, Paolo1986 napisał: Hmmm, pomyślę o tym. Nie wiem tylko, czy mój biurowy lapek to pociągnie. Duże to ma wymagania sprzętowe? Takie, jak Skyrim SE, raczej niskie :). 1 Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 26 listopada 2023 Opublikowano 26 listopada 2023 (edytowane) No mój obecny lapek ma tylko zintegrowaną kartę graficzną, więc nie wiem Edit: no dobra, tym razem to @KrYcHu_89narobił smaka mi. Ponieważ na steamie akurat promka za Special Edition za 34 ziko, to ściągnąłem. Po odpaleniu w 720p w trybie wydajności jakoś znośnie to hula, więc i Enderal już się ściąga Edytowane 26 listopada 2023 przez Paolo1986 1 Cytuj
SebaSan1981 3 580 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 W dniu 25.11.2023 o 12:00, Paolo1986 napisał: No ja sobie teraz zacząłem ogrywać dodatek Dawnguard i stałem się tym xD Potężna to bestia, mogę teraz siać prawdziwe zniszczenie Wempajer jest fajny, do masowego mordowania przeciwników w sam raz. Nadaje się też idealnie na wbicie dwóch trofików - wymasterowanie wampira (ściśle związany z jego przemianą) oraz posiadania 1000bounty w każdym z regionów Skyrim. Pograłem nim chwilę dla zabawy na oddzielnym sejwie. Normalnie przechodząc grę wolę jednak grać grzecznie, bez przypałów, krzywd doznają jedynie cele od Mrocznego Bractwa oraz bandziory i wampiry. 1 Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 @SebaSan1981No ja po pierwszej przemianie w ramach "testów" zrobiłem sobie rajd przez pół mapy Skyrim Wyczyściłem jakiś fort z bandytów, obóz Gromowładnych, zapolowałem na zwierzęta: jelonki, niedźwiedzie, tygrysy. Ba, nawet na mamuty i ich pasterzy Podczas tej akcji niestety niechybnie (przypadkowo) zginęła moja wieloletnia towarzyszka Aela Ale cóż, postanowiłem nie rozpaczać, zwłaszcza, że teraz przyłączyła się do mnie pewna ponętna wampirzyca Spoiler Cytuj
KrYcHu_89 2 267 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 10 godzin temu, Paolo1986 napisał: @SebaSan1981No ja po pierwszej przemianie w ramach "testów" zrobiłem sobie rajd przez pół mapy Skyrim Wyczyściłem jakiś fort z bandytów, obóz Gromowładnych, zapolowałem na zwierzęta: jelonki, niedźwiedzie, tygrysy. Ba, nawet na mamuty i ich pasterzy Podczas tej akcji niestety niechybnie (przypadkowo) zginęła moja wieloletnia towarzyszka Aela Ale cóż, postanowiłem nie rozpaczać, zwłaszcza, że teraz przyłączyła się do mnie pewna ponętna wampirzyca Pokaż ukrytą zawartość Też to była moja ulubiona towarzyszka od momentu jak ją odkryłem miałem już do końca <3. 1 Cytuj
kudlaty88 488 Opublikowano 27 listopada 2023 Opublikowano 27 listopada 2023 (edytowane) W dniu 22.11.2023 o 12:01, Paolo1986 napisał: Wszystko jedno, na czym grać. Skyrim jest cudowną gierką Potwiedzam jednak to jest klasyk do ktorego wraca sie po latach i nadal bawi jak na premiere,nawet modow niepotrzeba. Kupilem na słicza z okazji promocji i jak odpalilem to juz prawie 25h poszlo a nawet do Hrothgaru nie doczłapałem bo mnie glildia złodziejaszkow zwerbowala i po drodze wampir mnie ugryzl wiec zostalem wampirzym łucznikiem farmerem,jeszcze sobie żonke i dzieciaka do gospodarstwa musze skombinować. Na legendarnym surviwalu jest dość ciężko i czasami upierdliwie ale bardzo przyjemnie. W sumie to nie wiem jak Bethesda po takim Skyrimie mogła wysrać takiego balasa jak Starfield,cos tam w studiu poszło mocno nie tak. Edytowane 27 listopada 2023 przez kudlaty88 1 Cytuj
SebaSan1981 3 580 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Z Seraną super się biega po Skyrim, jest nieśmiertelna, ma konkretne pyerdolnięcie czarami, nożem też potrafi chlastać. Ba, nawet umie wskrzeszać ubitych przeciwników i przez pewien czas walczą po naszej stronie. Ogólnie jako towarzyszka jest super. U mnie układ partnerski jest klarowny - żonka Lidia w domu zajmuje się sklepikiem i wychowywaniem dzieci a ja z Seranką w tango po całym świecie. Raz zdarzyła mi się sytuacja że wpadłem na chatę z wampirzycą aby wrzucić do skrzynek jakieś bronie i składniki alchemiczne. Lidka skomentowała nas w stylu "Widzę że masz nowe towarzystwo" 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 267 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 17 minut temu, SebaSan1981 napisał: Z Seraną super się biega po Skyrim, jest nieśmiertelna, ma konkretne pyerdolnięcie czarami, nożem też potrafi chlastać. Ba, nawet umie wskrzeszać ubitych przeciwników i przez pewien czas walczą po naszej stronie. Ogólnie jako towarzyszka jest super. U mnie układ partnerski jest klarowny - żonka Lidia w domu zajmuje się sklepikiem i wychowywaniem dzieci a ja z Seranką w tango po całym świecie. Raz zdarzyła mi się sytuacja że wpadłem na chatę z wampirzycą aby wrzucić do skrzynek jakieś bronie i składniki alchemiczne. Lidka skomentowała nas w stylu "Widzę że masz nowe towarzystwo" W Skyrimie te drewniane dialogi tak pięknie pasują do całości <3. Też ostatnie przejście miałem Lidkę z Sereną. Kolejna zima i znowu Skyrim mi się przypomina, chyba odpalę, chociaż na kilka godzin :). Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 @KrYcHu_89 na kilku godzinach się nie skończy. 1 Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Poczytałem temat i chęć odpalenia przyszła, przeszedłem raz na X360 na premierę więc trochę czasu minęło. A że jest w abonamencie to pewnie sprawdzę na PS5, graliście z tym trybem przetrwania? Cytuj
number_nine 1 325 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Też mnie kusi, żeby sobie w okresie świątecznym wrzucić na Switchu, ale jednak się obawiam, że oprawa tam zepsuje wrażenie ;/ Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Oprawa jak na dzisiejsze standardy trąci i tak myszką, ale w tej grze ma co najwyżej drugorzędne znaczenie. Ja mam w tej chwili na liczniku 145 godzin i dalej się nie nudzi. Także jak @KrYcHu_89odpalisz na kilka godzin, to dobrze wiesz, że zapomnisz o bożym świecie Cytuj
PiotrekP 1 745 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Gdybym to odpalił teraz, to by się wysypało od razu z braku modów, z których korzystałem. Więc tylko nowa gra zostaje, a nie bardzo się chce. Mam kilka takich modów "must have", bez których bym Skyrima już nie tykał. Więc pomimo silnej pokusie muszę odpuścić- moja łuczniczka odeszła na wieczną emeryturę, którą spędzi w domku nad jeziorem- też z modyfikacji. Cytuj
number_nine 1 325 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 19 minut temu, Paolo1986 napisał: Oprawa jak na dzisiejsze standardy trąci i tak myszką, ale w tej grze ma co najwyżej drugorzędne znaczenie. no nie wiem, w grach z otwartym światem jednak rozdzielczość ma duże znaczenie, do tego na premierę grałem na pc, wiec teraz 30 klatek na switchu może boleć Cytuj
KrYcHu_89 2 267 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 22 minuty temu, Paolo1986 napisał: Oprawa jak na dzisiejsze standardy trąci i tak myszką, ale w tej grze ma co najwyżej drugorzędne znaczenie. Ja mam w tej chwili na liczniku 145 godzin i dalej się nie nudzi. Także jak @KrYcHu_89odpalisz na kilka godzin, to dobrze wiesz, że zapomnisz o bożym świecie Kurde kusicie Cytuj
Tralalala 5 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 Ja również wróciłem po latach do Skyrim i kompletnie tego nie żałuję. W okolicach premiery ciorałem na PC, sporo godzin nabiłem ale finalnie gry nie skończyłem. Wziąłem wersję specjalną z plusa, dokupiłem anniversary pack i wsiąkłem już na ponad 50h a gram od tygodnia. Robię wszystko jak leci i celuję w platynkę. Cud, miód. Brać i grać bo szpil perfekt na zimowe wieczory Cytuj
MEVEK 3 456 Opublikowano 28 listopada 2023 Opublikowano 28 listopada 2023 W dniu 26.11.2023 o 13:53, Paolo1986 napisał: No mój obecny lapek ma tylko zintegrowaną kartę graficzną, więc nie wiem Edit: no dobra, tym razem to @KrYcHu_89narobił smaka mi. Ponieważ na steamie akurat promka za Special Edition za 34 ziko, to ściągnąłem. Po odpaleniu w 720p w trybie wydajności jakoś znośnie to hula, więc i Enderal już się ściąga to moze tez sciagne na PC zamisat konsoli. Pojdzie mi na ... Spoiler AMD Ryzen 7 7700X 8-Core Processor 4.50 GHz i DDR5 16,0 GB. Niestety nie mam tez kart ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi