Absolem 1 036 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Na tle ich ostatnich dokonań (jak i load i reload) to jest to światełko w tunelu, a przez takich jak Ty wiele kapel nie nagrywa nowych płyty bo uważają ze i tak ludzie wolą słuchać tylko klasycznych albumów. No ale co kto lubi. I na pewno to jest metal, ciesz się puki takie zespoły jeszcze istnieją bo niedługo po klasyce pozostanie tylko wspomnienie.No właśnie nie, bo i Deep Purple i Ac/Dc i Ozzy, czy nawet Black Sabbath, nie wspominając o Iron Maiden - te stare zespoły nie powinni już nagrywać.Niedługo takimi kapelami, będą zespoły z lat 90-tych. A mi się wydaje, że 20 lat na scenie, to taki maks, na jaki zespół może sobie pozwolić, a po tym czasie powinien odejść godnie:), a nie, po czterdziestu latach dalej nagrywa płyty, koncertuje, wydaje składanki "the best of". Chłopie co ty pier.dolisz? słyszałeś Black Sabbath 13? Ozzy jest w bardzo dobrej kondycji wokalnej i nie ma się czego wstydzić Rock or Bust Ac/Dc też nic nie brakuje, Maiden pomijam bo to już faktycznie nie jest śmieszne.. Ja rozumiem że nie ma co wymagać cudów od klasycznych kapel bo one same ustawiły sobie kiedyś poprzeczkę bardzo wysoko i w większości przypadków przy debiutanckich albumach ale zrozumcie ludzie te kapele wypełniają stadiony to są widowiska jakich niedługo już nie będzie i cieszmy się tym że jeszcze możemy oglądać to na własne oczy. Mówisz Black Sabbath,AC/DC itd kapele które Twoim zdaniem są dzisiaj "dobre" czerpią garściami z materiałów powyższych to są klasyki i należy się im szacunek czy je lubisz czy też nie. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Wow, Hetfield nie zaciąga po rednecku Cytuj
oFi 2 497 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Metallica przez te wszystkie lata częsciej się zmieniała niż sądzicie. Pamiętne Saint Anger, który przez krzywe bębny Larsa i odejscie Jasona, stała się przekleństwem metalliki do tego stopnia, że przestali grać tą płytę na koncertach. A przyszłość zespołu wisiała na włosku. Tutaj jest poprawiona wersja całej płyty Saint Anger. Duże propsy dla tego Pana : Teraz da się tego słuchać. Death Magnetic miało The day that never comes, który jest absolutnym hitem. Mix starej metaliki z nowym brzmieniem gitarowym. Oczywiście każdy kocha metalike na ten koncert : To brzemienie, ten motaż, ta energia na scenie i na trybunach Tamte czasy nie wrócą nigdy. Metallica więc podjęła śmiałą próbę zmian. Jest rzesza zespołów co się wzorowała na load i reload. Sceptycy oczywiście zawsze będą krzyczeli METALIKA SKOŃCZYŁA SIĘ NA KILL'EM ALL, a fani i tak będą chodzić na koncerty i kupowali nowe płyty największej kapeli lat 80-90s. Metalika miała swoje gorsze pomysły, jak zrobienie filmu fabularnego co był finansową klapą. Dla fanów perełka. Ale po kieszeniach dostali. Inna kwestia to LULU co dla mnie osobiście to jest mikser na moich uszach, a dużo moich metalowych znajomych propsuje pomysł z symfonią. Polecam zainteresować się całym Backgroundem Metalliki. Wtedy wszystkie ten zmiany co nastąpiły przez te wszystkie lata nabierają sensu. Każda płyta metaliki to inny etap mentalny całego zespołu. Film Some Kind of Monster z terapełtą w tle to już niezły cios dla spoconych facetów w skórach, którzy zostali ukazani jako zwykli faceci a nie samcy alfa, których każdy znał. 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Niektórzy mają radość ze słuchania ostatnich płyt Black Sabbath albo Iron Maiden. Nikt ci nie każe ich słuchać.Ostatnia z Ozzym była tylko jedna. No takie bym powiedział, wolne i nieco podobne do pierwszego albumu. Ale nie ma tam żadnego "hitu". mars75: to jakie kapele nie nagrywają płyt, przez takich jak bluber? Bo mi wydaje się, że te wszystkie "dziadki" lecą na popularności i nagrywają póki jeszcze mogą. Bo i tak "sprzeda się". Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 (...) te kapele wypełniają stadiony to są widowiska jakich niedługo już nie będzie i cieszmy się tym że jeszcze możemy oglądać to na własne oczy. Mówisz Black Sabbath,AC/DC itd kapele które Twoim zdaniem są dzisiaj "dobre" czerpią garściami z materiałów powyższych to są klasyki i należy się im szacunek czy je lubisz czy też nie.Ale ja mam szacunek do tych kapel. A że stadiony są pełne? Bo każdy chce usłyszeć Smoke on the Water na żywo, czy Child in Time Purpli. Ale nowe albumy? No raczej średnio. Chociaż i tak Purple dość dobrze sobie radzą w obecnych czasach (w porównaniu do konkurencji) i np. taki album Bananas dość wysoko oceniam (tyle że jest on już chyba dość stary). Byłem kiedyś na Ozzym, podczas trasy promującej "Scream" no i raczej nikt tu nie przyszedł, by słuchać Let me hear your scream, a raczje Crazy Train, czy Mr. Crowlej, czy inne kawałki z lat osiemdziesiątych. Tak jak pisałem wyżej, 20 lat twórczości dla kapeli, to maks - potem zaczyna się lipa. Ps. piję browca, mogłem coś namieszać Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2016 (edytowane) Płyty się nagrywa bo się chce. Jak ktoś robi muzykę, to jest najlepszy element całej tej zabawy, móc nagrać płytę. Ograniczeniem jest to, że się nie powinno tego robić za dużo, a nie odwrotnie. Na płytach się za bardzo nie zarabia. Metallica właśnie dlatego tak rzadko wydaje albumy w XXI wieku, bo kolesie potrzebują kasy, a płyty to najmniej opłacalna rzecz jaką znana kapela może robić. Ostatni Sabbath czy Iron Maiden można myśleć co się chce, wszystko jedno. Fakt że fanów mają no i co, słuchać nikt nie każe a parę osób miało trochę frajdy z wydania tych płyt. Są nawet ludzie, którym podobało się "St. Anger". Więc czemu im zabierać taką możliwość. Edytowane 19 sierpnia 2016 przez ogqozo Cytuj
MaZZeo 14 242 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 (edytowane) gdybym był vltra fanem mety i po 8 latach usłyszał taki kawałek to bym chyba jebnął xD brzmi jakby został napisany i nagrany w godzinę, tak jak ogór wspomniał, generic metallica song, nie wiem czy by się nadawał na bonus do st anger Edytowane 19 sierpnia 2016 przez MaZZeo Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Niektórzy mają radość ze słuchania ostatnich płyt Black Sabbath albo Iron Maiden. Nikt ci nie każe ich słuchać.Ostatnia z Ozzym była tylko jedna. No takie bym powiedział, wolne i nieco podobne do pierwszego albumu. Ale nie ma tam żadnego "hitu".mars75: to jakie kapele nie nagrywają płyt, przez takich jak bluber? Bo mi wydaje się, że te wszystkie "dziadki" lecą na popularności i nagrywają póki jeszcze mogą. Bo i tak "sprzeda się". Dziadki robią to co zawsze robili dobrze i nagrywaja plyty w swoim stylu, czego oczekiwać od kapel pokroju BS, Ac/Dc czy mety? maja wprowadzać folkowe wstawki? (Patrz lulu mety)zatrudniać dja do zmiany brzmienia? Każdy kto sie na tych kapelach wychował chce dokladnie tego za co ich pokochał od eksperymentów jest młode pokolenie i chyba tak właśnie powinno to wyglądać. Stare dobre ekipy które chcą zrobić coś nowego spotykają się z hejtem ze strony fanów np ostatni album Morbid Angel plyta bardzo dobra ale przez ortodoksów opluta do granic. I co jest lepsze? Zrobić coś nowego tak jak morbid czy skamleć o pomoc do coreya ze slipknot tak jak benton z deicide? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 nie rozumiem dlaczego po odejsciu metalici i acdc ma się skończyć stadionowe koncertowanie. Jak patrze to pierwszy z brzegu, MUSE robi to na każdej trasie, white stripes, te brytyjskie rocki, faith no more, red hoci? Kula w płot. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Nooo red hoci na opener w tym roku to popis (pipi).owości a muse white stripes... gdzie to do balck sabbath czy ac/dc? myślałem ze rozmawiamy o metalu czy pochodnych, faith no more ostatni album zjechany przez wszystkich doceniany przez nielicznych. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Opublikowano 19 sierpnia 2016 Żryjcie to albo to .... od Czarnego Albumu nic już nie ma do tego startu Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 zrozumcie ludzie te kapele wypełniają stadiony to są widowiska jakich niedługo już nie będzie i cieszmy się tym że jeszcze możemy oglądać to na własne oczy Dio i Lemmy nie żyją już nie ma co oglądać. Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Metallica przez te wszystkie lata częsciej się zmieniała niż sądzicie. Pamiętne Saint Anger, który przez krzywe bębny Larsa i odejscie Jasona, stała się przekleństwem metalliki do tego stopnia, że przestali grać tą płytę na koncertach. A przyszłość zespołu wisiała na włosku. Tutaj jest poprawiona wersja całej płyty Saint Anger. Duże propsy dla tego Pana : Chciałbym tylko zrobić szybkiego fixa - nie nagrywała tego jedna osoba i tu link w lepszej jakości (stereo): Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 To pewnie na koncertach kawałki z St. Anger brzmią lepiej niż na płycie. Bo w wersji live, Lars nie gra na kartonach/koszach na śmieci.O ile w ogóle grają te kawałki. A koleś z filmiku wyżej ma wokal lepszy niż James. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Wokal Hetfielda już od dawna jest zdarty, i to też słychać na najnowszym numerze, ale poza tym to spoko 'piosenka'. Jak znowu czytam pierdolenie o 'pierwszych czterech albumach Metallicy', to już nawet szkoda ryja strzępić, tyle razy było wałkowane. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 "Ten album będzie najlepszy w historii. Brzmi zaje.biście i dotychczas chyba lepszego nie nagraliśmy" - zawsze taki błekot potem się czyta. Każdy zespół tak gada Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 A wcale nie, chyba żyjesz w innym wszechświecie. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 No raczej każdy chwali swój nowy album. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 20 sierpnia 2016 Opublikowano 20 sierpnia 2016 No ale co innego chwalić nowy album a co innego nazywać go najlepszym co do tej pory nagrali. Siedzę w różnej muzie od wielu lat i czytałem pewnie setki wywiadów z artystami. Wypowiadali się w różnoraki sposób, np. 'teraz zmieniamy podejście do naszej muzyki i chcemy Wam dać coś świeżego'; albo 'jesteśmy rzemiślnikami i fani mogą się spodziewać solidnego materiału, my nie eksperymentujemy tylko gramy tak jak oczekują tego nasi fani'. Więc- "Ten album będzie najlepszy w historii. Brzmi zaje.biście i dotychczas chyba lepszego nie nagraliśmy" - zawsze taki błekot potem się czyta. Każdy zespół tak gada to kompletna bzdura. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 2016 rok i wciąz ból dupy o Metallikę Ból dupy o jakikolwiek zespół to można było mieć w 1993 roku, gdy MTV katowała w kółko te same popularne kawałki a w radio coś rockowego było od święta (BRUM czy Lista "3") i człowiek żył tym, co mu puszczali albo pirackimi kasetami ze straganu No, ale w 2016 roku , gdy macie darmowej muzy do porzygania, i możecie słuchac co chcecie i ile chcecie wciąż ktoś odczuwa potrzebę, żeby uzewnętrznić jak bardzo chvjowa jest dla niego Meta? Dziwne Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Słuchalem zespołu metallica więc wiem co to ch,ujowa muzyka. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Słuchalem zespołu metallica więc wiem co to ch,ujowa muzyka. Fajnie,ale długo jeszcze będziesz marudził? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi