Opublikowano 29 listopada 201113 l Oto nadciąga! Kolejna część słynnej ścigałki spod skrzydeł Atari jest w produkcji. Po moim zdaniem dość udanym Unlimited 2, przyszła kolej na coś nowego. Oto tym razem otrzymamy możliwość przetestowania wyłącznie modeli ze stajni włoskiego producenta supersamochodów - Ferrari. Dodam iż tym razem nad projektem w pocie czoła pracuje SMS - studio, które wykonało kawał świetnej roboty przy tworzeniu 2 części Shifta, więc o jakość najnowszego Test Drive nie ma się co martwić. Premiera przewidywana jest na koniec marca 2012. Jest to oczywiście data orientacyjna i na dokładną trzeba poczekać. Póki co developer odsłania kilka szczegółów nt. swojej najnowszej produkcji: Rozgrywka: Wyścigi GT i Formuła 1 Online do 8 graczy maksimum 36 różnych tras na które składają się trasy GP, Testowe i Bonusowe 52 modele Ferrari Inteligentne i wymagające SI Trasy (tylko te, które potwierdzono): Fiorano Imola Monaco Monza Nurburgring Silverstone Spa Francorchamps Watkins Glen Zniecierpliwiony czekam na kolejne informacje i pierwszy trailer.
Opublikowano 29 listopada 201113 l Ciekawe. Czyli Test Drive odchodzi od niby MMO do ścigałki po zamkniętych torach. To, że ograniczają się do jednej marki może zwiastować coś na miarę NFS Porsche. Niech dadzą Ferrari z różnych epok i git. jeśli to prawda Edytowane 30 listopada 201113 l przez MajorZero64
Opublikowano 29 listopada 201113 l Autor Już w pierwszej wzmiance na temat nowej części Test Drive była wzmianka, iż pojawią się modele zarówno nowoczesne jak i te starsze - legendy lat 50-90.
Opublikowano 30 listopada 201113 l gify sprzed tygodnia. ogólny koncept gry jest ok. mam tylko nadzieję że SMS zmieni podejście do fizyki i sposobu prowadzenia. model jazdy z Shifta zostawiał wiele do życzenia.
Opublikowano 30 listopada 201113 l Grafika przypomina Shifta, ciekawe czy SMS ma prawa do tego silnika jak gra była wydawana przez EA.
Opublikowano 30 listopada 201113 l Autor Myślę, że o silnik graficzny nie ma się co martwić, ponieważ będzie to autorski engine znany już z drugiego Shifta, a tam radził sobie świetnie. Mam nadzieję, że podregulują jeszcze trochę fizykę i możemy spodziewać się pogromcy gier spod dłuta System 3. Btw. wyżej wymieniony pracuje właśnie nad duchowym spadkobiercą Supercar CHallenge. Gra ma ukazać się zgodnie ze znanym już schematem z poprzedniej części - na PSS. Ja tam jestem zadowolony. Gry tego studia nigdy mnie nie nudzą i mogę grać w praktycznie to samo kolejny raz jeśli dodadzą nowe zawody i poprawią interfejs (tak jak to miało miejsce w wypadku Ferrari the Race Experience). Gra ma kosztować 10 dolców i pojawi się wyłącznie na PSS. Obawiałem się, że w najbliższym czasie będzie ostra posucha jeśli chodzi o gry wyścigowe, ale powoli zaczyna się to ładnie kształtować. Teraz tylko czekać na zapowiedź nowego GRID'a/DIRT'a (DIRT prędzej czy później się pojawi, obstawiam jesień 2012- to jest pewne, a o GRIDzie zawsze można sobie pogdybać) i kolejnej ścigałki od Criterionu (prawdopodobnie Hot Pursuit 2(2) ). Tak czy siak Test Drive: Ferrari jest aktualnie w centrum mojego zainteresowania i wiążę z tą grą duże nadzieje.
Opublikowano 17 stycznia 201213 l Autor http://www.youtube.com/watch?v=N_DDDpE1tLY&feature=player_embedded Wczoraj ukazał się świeży trailer oparty na gameplay'ach. Jak dla mnie REWELACJA. To takie połączenie Ferrari od System 3 ze świetnymi efektami i grafiką na poziomie Shift 2.