Skocz do zawartości

South Park: The Stick of Truth

lothronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Około 15-16 godzin, w grze nie ma licznika czasu (ani w ogóle żadnej informacji na temat progressu) więc dokładnie Ci nie powiem. Nie grałem na wariata, porobiłem trochę questów pobocznych, pozwiedzałem miasteczko i szukałem Chipokomonów, więc pewnie samą fabułę da się ukończyć jeszcze szybciej.

• Plusik 1
Opublikowano

To nie tak krotko. Czytalem gdzies, ze gra jest do pykniecia w 10h, a skoro piszesz, ze nie zrobiles wszystkiego i zajelo ci to 15h to przejscie na 100% zajmie pewnie 20+. Fajnie.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie chodziło tylko i wyłącznie o główne questy, wtedy pewnie gdzieś tyle to zajmie.

Jednak nawet gdyby gra trwała tą dyszkę to również byłbym zadowolony, bo tak naprawdę przez ten czas banan nie schodził mi z japy, a sam tytuł zaskakiwał kolejnymi świetnie trafionymi odwołaniami do oryginału, np.

w TV leci Terrance & Philip, w sklepach można usłyszeć "taco, taco, burritto, burrito" (Jennifer Lopez :D )

, świetnymi akcjami w wykonaniu głównych bohaterów czy specyficznym humorem. Tego jest po prostu zatrzęsienie, tak jak pisał ragus - za dużo jest rzeczy, które śmieszą w trakcie gry, żeby je wymieniać.

Edytowane przez Bzdurski
Opublikowano

Około 15-16 godzin, w grze nie ma licznika czasu (ani w ogóle żadnej informacji na temat progressu) więc dokładnie Ci nie powiem. Nie grałem na wariata, porobiłem trochę questów pobocznych, pozwiedzałem miasteczko i szukałem Chipokomonów, więc pewnie samą fabułę da się ukończyć jeszcze szybciej.

Jak masz wersje pc to przecież na steamie pisze ile grałeś :>

Ja mam obecnie 5 h a dopiero pierwszy dzień się kończy :]

Gość ragus
Opublikowano

Jaram się mocą podwójnych D Księżniczki Kenny. Właśnie pokonałem Barda - piosenka w tle była za mocna.

Opublikowano

Mnie rozwala melodyjka w trakcie zwiedzania miasta, kojarzy mi się z Omenem tylko głos Cartmana :D

Odwiedziłem Taco Bell

Nazi Zombies ponownie mnie połozyło totalnie, ma-sa-kra :D

Opublikowano

Jeden z najlepszych momentów IMO to 

Walka z krasnalami które kradną majtki a w tle bzykający się rodzice głównego bohatera :D A potem walka pod nimi i uniki przed jajkami ojca.

Dawno się tak nie uśmiałem przy jakiejkolwiek grze, szczególnie mój dialog jak dziewczyna wróciła do domu:

- Hej, co robisz?

- A wiesz, takie tam, jestem akurat w

odbycie Pana Niewolnika bo muszę rozbroić głowicę nuklearną

, a co tam?

Opublikowano

jedno super ważne pytanie - czy kupując "wersje PL" można sobie ustawić gre całkowicie po angielsku? czy nie ma możliwości wyboru języka?

btw jak by ktoś jeszcze nie kupił to tutaj mają korzystną cene

http://swiat-gier.com/ogolna/12197-south-park-kijek-prawdy-the-stick-of-truth-ps3-preorder-.html

w sumie aż dziwne że taka cena na premiere, niedawno jeszcze gierki potrafiły kosztować 210-250 na premirere

Opublikowano

mam pytanie. Dostałem od mr. hankey'a super atak "przywołanie". Ile razy można tego użyć, na dole wyskoczył mi komunika o tym mowiący ale nie zdążyłem przeczytać. jest to atak jednorazowy na całą grę ? Można go jakoś odnowić, czy robi się to samo po jakimś czasie ?

Gość ragus
Opublikowano

Jeden summon jest na jeden dzień. Po tym jak minie dzień, to się odnawia.

Opublikowano (edytowane)

OK thanks panowie.

teraz jestem w momencie walki z Al'em Gore'm. Skurczybyk jest nie do pokonania, przynajmniej na tym etapie gry, w którym ja jestem.

edyta. down, już

Edytowane przez kidnappa
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Troche spoiler kolego. Uzywaj odpowiednich tagow. Akurat jak ktos jest fanem serialu to kazda postac bedzie sie jakos kojarzyc.

Edytowane przez pawelgr5
Opublikowano

Sory za post pod postem. W koncu zainstalowałem wersje steamową (na szczęscie można instalować full english bo polskich napisów nie chciałem widzieć) i pograłem dosłownie pare minut. Jako fanboj serialu musze napisać że zapowiada się najbadziej za(pipi)ista giereczka na licencji ever. Czuję się jak bym grał w dobry odcinek. Jezeli humor trzyma poziom przez cały scenariusz to będzie kandydat do GOTY. Mam nadzieje, że będzie spory sukces finansowy :)

Opublikowano

Gra jest śmieszniejsza niż serial kiedykolwiek.Poziom trudności i końcówka za to rozczarowywujące

Jak mamy Kyle'a w drużynie to o przegraną naprawdę ciężko. Nasze żydowskie combo plagi egiptu+deszcz strzał/kopnięcie dziecka rozwalał wszystko nawet bossów.Do tego mamy ultra buffa od Kyle'a.

Co do końcówki to tak jak podróż po (pipi)e Pana Niewolnika(Biedy Pan Kapelusz) i walka z Zombie Szefem były genialne,tak już pojedynek z Kennym był rozczarowywujący.Liczyłem na jakiegoś wielkiego epic bossa jak Barbara Streisand albo Cthullu,a dostałem kolejną śmierć Kena.

Opublikowano

Panowie krótka piłka nie trawię turowego systemu walki ale kocham serial więc chyba nie ma co się obawiać i mimo tego gra mi się spodoba ?

Wersja na PS3 ma PL napisy, tak ?

Opublikowano (edytowane)

wczoraj zrobiłem przerwę w graniu aby skończyć thiefa a dziś wróciłem do South Park. Doszedłem do

pierwszej nocy i WTF! :DD

audio logi i na końcu nazi zombi.

Kocham tą grę :D  No ale ja łapie wszystkie referencje bo south park od 14 lat oglądam (wpierw na canal plus a potem internet). Życzę każdemu fanowi jakiegoś serialu, książki lub filmu aby dostał tak wierną i znakomitą adaptacje :).

Edytowane przez blantman
  • Plusik 2
Opublikowano

W ekwipunku jest kategoria "śmieci" czyli wszystkie te "śmieszne" przedmioty, pierdoły które cały czas zbieramy. One się na coś przydają, czy są tylko dla beki i można je śmiało sprzedawać?