Sqtr78 1 038 Opublikowano 8 stycznia 2012 Opublikowano 8 stycznia 2012 Nowy Abe w 2d i Metal Gear Solid 5 Cytuj
Ghotti 1 Opublikowano 8 stycznia 2012 Opublikowano 8 stycznia 2012 Nowe/y Carmagedon ajjjjjjj te niezapomniane noce z otwartymi drzwiami samochodu, które rozwalały pieszych ... ;D Fallout w stylu 1&2 ... chyba najlepszy RPG jaki kiedykolwiek zrobiono. UFO w stylu 1 i x-com apocalyps Colin ala McRae 2.0 Tryb piłki halowej jak to było w Fife 97?98? jakoś tak Kontynuacja Faraona i Kleopatry ahhh Kontynuacja Mafii tylko bez 10 lat czekania ... Prawdziwy Heros Of Might and Magic jak 3ka - klasyka Shenmue - mistrzostwo ... Pewnie jeszcze parę tytułów znalazło ... 1 Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 8 stycznia 2012 Opublikowano 8 stycznia 2012 Fallout w stylu 1&2 ... chyba najlepszy RPG jaki kiedykolwiek zrobiono.UFO w stylu 1 i x-com apocalyps Kontynuacja Faraona i Kleopatry ahhh Wpis jak chuj. Kolejna gra jaką możnaby zremakeować : MYTH !! Dowalić prawdziwie newgenową oprawe, zostawić hardkorowe misje i bedzie hit ! Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 12 stycznia 2012 Opublikowano 12 stycznia 2012 Ale tylko w stylu pierwszej części, bo druga była beznadziejna. Słaby klimat jak z jakiegoś hostela, przeciętna oprawa i co najgorsze karykaturalne zabójstwa z masą krwi jak w MK (akurat w tego szrota grałem na piecu bez cenzury), które śmieszyły i nie miały nic wspólnego z urywanymi ujęciami z 1, co było na pewno bardziej sugestywne. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Tęsknię za: Carmageddonem, serią Chrono, Legacy of Kain, czy Shogo: MAD Z tych co widzę szansę to: Remake Superfroga - myślę że Sonic by się musiał schować :] Remake Double Dragon - skoro bijatyki 2d typu Shank, SPvs.TW, czy Bloodrayne: Betrayal przeżywają renesans, to czemu by nie Nowa część Blood - któż nie chciałby usłyszeć "I live again!" odbijające się echem pośród scenerii rodem ze sklepów mięsnych :] GIANTS: Citizen Kabuto w HD - miazga :] Nowy System Shock - ch.uj z Bioshockiem, SS ftw. ! Cytuj
Gość slavssn Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 Z chęcią zagrałbym w kontynuację Sheep, Dog, 'n' Wolf, gra miała klimat, rozbrajała humorem i nadawała się dla każdego. Oprawa graficzna, jak na PS1 oczywiście, również mogła się podobać i nawet dzisiaj nie odstrasza. Kompletnie natomiast nie rozumiem, dlaczego nikt nie wydał remake'ów tak wspaniałych gier jak Richard Burns Rally czy Colin McRae Rally. Przecież aż się prosi o swoisty hołd dla nieżyjących już mistrzów w postaci tych ostatnich, dopracowanych do bólu odsłon serii (wiem, RBR to nie seria). Serce się kraja, kiedy człowiek patrzy na wynalazki pokroju DIRT 3, a w pamięci ma jeszcze oglądane za gnoja poczynania Brytyjczyków na rajdowych oesach. Cytuj
BoryzPL 254 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 @up Chcialbym tak samo zeby pojawil sie remake Richard Burns Rally, niestety taki tytul ma zbyt waskie grono odbiorcow... Oczywiscie chodzi mi o symulator z krwi i kosci. SCI tak zrobilo i zbankrutowalo, stad tez nie dziwie sie ze gry na licencji WRC to glownie arcade... Cytuj
Spaulding 61 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 A ja chętnie bym zagrał w nowego Sleed Storma i CTR Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 1 marca 2012 Opublikowano 1 marca 2012 CTR się spalił ostatnią częścią. Od kiedy ND nie robi Crasha, nie ma już dobrej części. A SS był wypas, pierwsza gra w której skróty na trasie dawały mi tyle radości. No i multitap na czterech, mniam. IMO gdyby zrobili nawet prosty online dla emu gier z PSX/PSO na PSS, była by to rewelacja. Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 Ostatnio jak grałem w Forze 3 przypomniała mi sie TOCA 2... Takiej gry mi własnie brakuje . Brakuje mi np drugiego kierowcy z twojego zespołu, brakuje komentatora który by oceniał twoje poczynania, jakichś przepisów ( przynajmniej jeden zjazd do pit stopu, dwa wyscigi na jednej trasie : krótszy i dłuzszy, kwalfikacje do pole position, kary za taranowanie i zbyt agresywna jazde ) brakuje jakiegoś rysu fabularnego, czegoś co by sprawiało zeby ta ścigałka nie była tylko jałowym zaliczaniem kolejnych wyscigów w żaden sposób nie osadzonych w rzeczywistości, brakuje jakiejś interakcji z przeciwnikami, jakiegoś twojego kierowcy ktory zbiera nagrody, trofea i sławe itp itd tak mozna wymieniac długo. 1 Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 (edytowane) Przeciez jest Grid Edytowane 21 marca 2012 przez Baks Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 22 marca 2012 Opublikowano 22 marca 2012 Przeciez jest Grid O widzisz Jakoś mi umknął ;] Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 22 marca 2012 Opublikowano 22 marca 2012 1. Jakas naprawde DOBRA gre o Star Warsach - z porzadna fabula i rozgrywka nie bedaca bezmyslna nawalanka gdzie miecz swietlny dziala jak kij (vide SW TFU), czyli cos w stylu Jedi Outcast / Jedi Academy. Oprocz tego jakiegos kolejnego dobrego RPGa w uniwersum, ktore przeciez ma tak ogromny potencjal a KOTOR 1 i 2 ledwo go liznal. No ale kto niby mialby to zrobic, skoro bioware z czasow KOTORa, a dzisiejsze bioware to nie to samo (KOTOR > Mass Effect & Dragon Age). 2. The Warriors to czysty geniusz - kozacko byloby jakby R* znowu zrobilo cos w tym stylu. 3. Jakis porzadny RPG, z dobra wielowatkowa fabula na ktora mielibysmy realny wplyw - ktory obserwowalibysmy na przebiegu calej rozgrywki a nie tak jak w wiekszosci dzisiejszych gier, gdzie przewaznie 1 decyzja podjeta pod koniec gry sprawia ze mamy inne zakonczenie, albo konsekwencji naszych dzialan po prostu nie widac. Chcialbym zebysmy przy drugim przejsciu naprawde grali juz w cos innego bo dzieki innym wyborom nic nie toczyloby sie juz tak samo. Oprocz tego musialby byc duzy nacisk na inteligentne, rozbudowane dialogi przy ktorych prowadzeniu trzeba myslec, a nie klepac wyszczegolniony jakims kolorem przycisk, ktory odnosi sie do jakiejs naszej staty. 4. Nowego Dragon Questa zrobionego w stylu VIII, ktora wg. mnie byla cudowna gra z wprost niesamowitym klimatem. 5. Mafie 3, ktora sprostalaby oczekiwaniom - dwojka co prawda nie jest zla, ale do 1 czesci niestety nie ma startu (cale szczescie ze sie nie zestarzala i dalej mozna w to grac z wypiekami na twarzy). 6. A z bardziej przyziemnych rzeczy, chcialbym zeby sega wypuscila w koncu jakies porty / remake'i (wystarczyloby podbicie rozdzialki itd) Shenmue 1 & 2. Strasznie chcialbym w te dwie legendarne gry zagrac, ale kupowanie Dreamcasta specjalnie dla dwoch gier to jednak troche kiepawy deal. Naprawde nie rozumiem, dlaczego oni jeszcze tego nie wypuscili - przeciez na pewno sprzedaloby sie to w naprawde przyzwoitych ilosciach. 2 Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 22 marca 2012 Opublikowano 22 marca 2012 (edytowane) Drogie Sony Santa Monica - no kur*a, zróbcie COŚ w końcu! Dziękuję za uwagę. Edytowane 22 marca 2012 przez SzczurekPB Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 (edytowane) Z chęcią pograłbym sobie w Destruction Derby oraz... Crasha Basha na 4 Dodam do tej krótkiej listy jeszcze Hogs of War. Rozmarzyłem się Edytowane 30 marca 2012 przez _lukas_ 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Kolejną część Neverhood i Skullmonkeys ;] I od Sony Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 na PS Vita jest nawet theme do profilu z gry Dark Cloud... fajnie jakby zrobili edycje tej gry na PSV Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Opublikowano 2 kwietnia 2012 Poza mną i kilkoma osobami nikt by tego nie kupił ale chciałbym kolejną część fallouta. Nieważne, że na tym samym silniku i z bugami. Fallout: New Chicago czy coś. Niestety na tej generacji nie ma co liczyć na kolejną część :< Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Temat podobny, więc się podpisuję z małą różnicą - chciałbym, aby jakieś polskie zdolne studio wzięło na warsztat Neuroshimę Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Taaa , jak zwyrol mówi , skullmonkeya bym przytulił mocno . Na tej generacji wyglądał by masakrycznie pięknie podejrzewam Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Skullmonkeys najbardziej. I Freedom Fighers Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 (edytowane) Co prawda nie są to kontynuacje (o nich już pisałem) ale chciałbym dwie gry o konkretnej tematyce, nowe marki: -gra w więzieniu z prawdziwego zdarzenia. Był świetny Riddick, był jakiś tam epizod bodajże w Dead To Rights, Mafii 2 czy odbicie w Kane and Lynch ale nie o to mi chodzi. Chcę grę w pudle z prawdziwego zdarzenia w prawdziwym pudle, w San Quentin czy np. w Carandiru (tak, wiem już nie ma). W prawdziwym piekle, ze świetną fabułą (wrobiony), z ciężkim jak ... klimatem, rasizmem, gangami, pakowaniem xD, handlem i wszystkim tym co powinno być. Nie wiem do końca jak miałoby to wyglądać (najbliżej Riddick) ale wierzę, że dałoby radę zrobić hiciora. -grę o Piratach od Rockstar. Nie wiem co więcej dodać, tak jak jest RDR o westernie, jak jest VC o latach 80, tak jak jest SA o latach 90, nyggasach. Tak po prostu chciałbym grę o Piratach na takiej samej zasadzie jak wyżej wymienione. Oczywiście miałby być to sandbox zbliżony mechaniką, założeniami do RDR, GTA tyle, że o Piratach, w czasach Piratów. R* wiedziałoby co zrobić, co wrzucić. Edytowane 3 kwietnia 2012 przez SłupekPL 1 Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 3 kwietnia 2012 Opublikowano 3 kwietnia 2012 -grę o Piratach od Rockstar. Nie wiem co więcej dodać, tak jak jest RDR o westernie, jak jest VC o latach 80, tak jak jest SA o latach 90, nyggasach. Tak po prostu chciałbym grę o Piratach na takiej samej zasadzie jak wyżej wymienione. Oczywiście miałby być to sandbox zbliżony mechaniką, założeniami do RDR, GTA tyle, że o Piratach, w czasach Piratów. R* wiedziałoby co zrobić, co wrzucić. Popieram : ) Do tego jeszcze chciałbym zobaczyc sandbox ala RDR tylko że w średniowieczu ( najlepiej Krucjaty i Ziemia Świeta albo Bizancjum ) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi