Skocz do zawartości

The Last of Us

fightclub87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ajj, ja tam na PL dubbingi nie narzekam, i mimo iż z kilkoma j. obcymi jestem na bieżąco, to fajnie sprawdzić jak to po rodzimemu wygląda ;) Ale przekonaliście mnie - zmieniam na ENG, bo zaczyna się ustawka z Robertem.

Opublikowano

Sprawdzić można, ale po zmiane na ang nie wrócisz do PL ;) Zawsze można zostawić PL napisy i cieszyć się najlepszym z dwóch światów, choć kilka literówek widziałęm już, np klasyczne pierodle jesli dobrze wychwycilem :D

Opublikowano (edytowane)

eng z polskimi napisami, jeszcze są fajne duże i wyraźne. Serio ten dub jest nie tyle lepszy bo oryginalny, on na tle innych angielskich się wybija.

Szczurek co do dow(pipi)ów:

mi Ellie sama u siebie zaczęła je mówić w Pitsburgu, jak kończy się fragment z tego dema co pokazywali nie dawno z tą zasadzką na auto, wychodzi na drogę szybkiego ruchu i idziemy wzduż aut, zeskakuje chyba 4 oprychów, ja im pozwolilem przejść i nie wdawałem się w bójkę...potem musiałem wskoczyć na wrak autobusu...Ellie wtedy wyciągnęła od siebie książkę z dow(pipi)ami i zaczęła je czytać

Aem bez spolierów ;) 

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano

Wiedzmin to JEDYNA gra gdzie polski dubbing jest wskazany i niebo lepszy od angielskiego. Mysle ze za taki a nie inny sukces Wiedzmina odpowiada w duzej mierze slaby angielski dubbing. A tutaj? To sama czolowka tej generacji jezeli chodzi o voice acting. Baker mimo iz dzisiaj jest wszedzie i bedzie go jeszcze wiecej gra genialnie, ale moja gwiazdka tego show jest Ashley Johnson. Jest fantastyczna i jest minimalnie lepsza dla mnie od Elizabeth z Infinite, ktora spadla na 2 miejsce. Choc caly czas sie miotam miedzy tymi dwoma perelkami.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Cizuss ale macie dylematy... A nie lepiej przejść grę dwa razy, najpierw PL a potem ENG z napisami albo odwrotnie? Ja tak zrobię i nic nie stracę a wręcz przeciwnie będę mądrzejszy od Was, bo usłyszę każdy tekst w dwóch językach i będę mógł wtedy w pełni porównać.

A co do oceny 10/10... Nigdy nie było i nie będzie gry "idealnej", "ponadczasowej", "rewolucyjnej" itd. itp. (ok była taka i nazywała się PONG), przecież zawsze coś jest zapożyczone, zgapione, zrobione na podobnym schemacie. Dychę powinna zgarnąć gra po prostu wybitna, która nie jest pozbawiona wad, ale ma ich po prostu najmniej i tyle. Dla mnie z generacji Pegasusa dychę otrzymuje GOAL 3, z PSX Tekken 3 i FFVII, z PS2 GTA III, God of War 2 I tak na obecnej generacji 10/10 dostaje ode mnie Uncharted 2 i Wipeout HD.

TLOU jeszcze nie skończyłem więc narazie nie oceniam ale jest... pięknie :wub:

Edytowane przez _daras_
Opublikowano

Nawijanie z Ellie samo się załącza w trakcie? póki co mało gadają, a przyciskowo się jej nie da zmusić do gadania :)

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie settingu i bohatera, dla tych co grają:

Tak w ogóle to akcja toczy się 20 lat po prologu , a więc w 2033. Joel w prologu miał na moje oko 25-30 lat, w grze właściwej ok. 45-50 IMO. Wychodzi więc, że chłop się jakoś 1983-1988 jakoś urodził - nasz równolatek ;)

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Czyli, że mając łuk i 5 strzał po wybiciu wrogów łukiem mogę zostać z 3 strzałami, bo tylko z 3 typków uda się wyciągnąć? Powiedzmy, że 5 wrogów=5 headów. 

Edytowane przez suteq
Gość _Milan_
Opublikowano

no jak, ja sadze ze losowo sie nadaja do uzytku i nie, jak sie wali po scianie to sa połamane. Tak to widziałem jak grałem.

Opublikowano

Też was jara patent z potrząsaniem Sixaxisa jak latarka gaśnie? Bardzo fajny patent, duża wczuwka jest. Gdzieś już to chyba było zastosowane, ale nie pamiętam.

Opublikowano

Jest: "przetrwanie" - jutro zaczynam :) Nie jest dostępny od razu - trzeba skończyć grę ale czy na hard czy na niższym też się odblokuje to nie wiem.

Opublikowano (edytowane)

Jest: "przetrwanie" - jutro zaczynam :) Nie jest dostępny od razu - trzeba skończyć grę ale czy na hard czy na niższym też się odblokuje to nie wiem.

ja skonczylem na nornalu i sie odblokowal , skonczylem gre i tylko 4 trofea :)

Edytowane przez zte
Opublikowano (edytowane)

w stosunku do innych gier AAA to jest ich i tak mało. 6 trofeów jest zarezerwowana za samo przejście gry [;

Edytowane przez dApo