Daffy 10 575 Opublikowano 26 lipca 2013 Opublikowano 26 lipca 2013 (edytowane) na pewno warto zacząć na hard, nie jest wcale taki trudny a wymusza po prostu skradanie. Na normalu można wiele lokacji przejść bez trudu na rambo, a to trochę psuje wczuwę z tytułu. Jeśli boisz się harda to możesz zapuścić combo hard+widzenie przez ściany - wtedy już na pewno nie będziesz narzekać. Edytowane 26 lipca 2013 przez Ficuś Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 26 lipca 2013 Opublikowano 26 lipca 2013 idź do pracy zamiast grać to nie będziesz musiał tak dziadować 1 około 15-22h 2 tylko angielski TYLKO ANGIELSKIE AUDIO NA 1 PRZEJŚCIE 3 jak chcesz mieć trudniej to dawaj harda bez podsłuchiwania 4 najlepsza gra generacji a ty sie pytasz czy warto wydać kase. jesli na jakąkolwiek gre warto wydać ciężko uzbierane od babci pieniądze to właśnie na TLOU 5 nie dziaduj Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 26 lipca 2013 Opublikowano 26 lipca 2013 niedługo zaczynam swoją zabawę z The Last of Us. Mam kilka pytań: 1. Na ile godzin starcza gra? Nie wiem czy zacząć na normal czy hard - lubię wyzwania, ale chcę ją w miarę szybko ukończyć by sprzedać po dobrej cenie. 2. Wersja Pl czy Eng? Lubię swojskie klimaty, ale tu mam dylemat. 3. Ogólne wskazówki co do gry, tzn. jakie opcje ustawić, z nasłuychiwaniem czy bez itp itd. 4. Czy cena 185 zł z wliczoną wysyłką za używaną grę (jednak gra jak nowa) z wszystkimi kodami niewykorzystanymi, wersja PL, standardowa edycja to dobra cena? Uda mi się sprzedać nie wiem, powiedzmy w połowie sierpnia za 150 zł? lub nawet wcześniej 5. zamierzam przejść tylko singla na szybko, potem jak gra stanieje kupię ja ponownie i spróbuję wbić platynę, obym sprzedał grę w dobrej cenie, bo nieprzyzwyczajony jestem do wydawania takiej kasy na gry (tak, na śniadanie jem kanapki z chlebem lub cebulą ) W ogóle nie zadawaj pytań. Graj i nie wchodź do tego tematu czy na YT dopóty dopóki nie skończysz tej prześwietnej gry. 1 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 26 lipca 2013 Opublikowano 26 lipca 2013 na pewno warto zacząć na hard, nie jest wcale taki trudny a wymusza po prostu skradanie. Na normalu można wiele lokacji przejść bez trudu na rambo, a to trochę psuje wczuwę z tytułu. Jeśli boisz się harda to możesz zapuścić combo hard+widzenie przez ściany - wtedy już na pewno nie będziesz narzekać. tak też zrobię Cytuj
Daffy 10 575 Opublikowano 26 lipca 2013 Opublikowano 26 lipca 2013 i jeszcze uwaga - im dalej w las na hardzie tym łatwiej nie wiem czy to wynika z mechaniki i że po czasie wszystko nam idzie sprawniej czy z większego pakietu broni i rozwoju samego Joela ale za pierwszym razem to przez pierwsze godziny na hardzie czasem się męczyłem, a przez późniejsze lokacje za chyba dwoma wyjątkami, przechodziłem bez problemu. Mimo wszystko i tak na hardzie grubo ponad 100 razy przez te 22h rozgrywki zginąłem Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 28 lipca 2013 Opublikowano 28 lipca 2013 Kolejny fanowski film. http://www.youtube.com/watch?v=xN_5IxLTaE4&feature=youtu.be 1 Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 28 lipca 2013 Opublikowano 28 lipca 2013 (edytowane) jak na fanowski film jest bardo dobry, a to mi podpowiada, ze prawdziwy hollywoodzki film mógłby dobrze narozrabiać. aktorzy troszeczkę kują w oczy Edytowane 28 lipca 2013 przez MEVEK Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 28 lipca 2013 Opublikowano 28 lipca 2013 Behehe klikacz wygląda jakby miał kawałek pizzy na twarzy :-) 1 Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 28 lipca 2013 Opublikowano 28 lipca 2013 wczoraj sprawdziłem polski dubbing z ciekawości, jest to żenada którą można jedynie obrzygać, perfekcyjnie zrobione kupsko - sztuczne to, głosy dobrane beznadziejnie, dialogi teatralne i paskudnie czerstwe (tekst z samego początku gry -"skąd masz na to pieniądze?" "-sprzedaję dragi" jest maksymalnie kukurydziane i wypowiedziane najchu.jowiej jak tylko się dało) , pograłem godzinę i odechciewało się grać, naprawdę wiedzą jak zrujnować postapoc klimat jeśli grasz z pl dubbingiem koniecznie przygotuj miskę na rzygi 5 13 Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 28 lipca 2013 Opublikowano 28 lipca 2013 Best Easter Eggs Serieshttp://youtu.be/pW_4KNV4t50 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 wczoraj sprawdziłem polski dubbing z ciekawości, jest to żenada którą można jedynie obrzygać, perfekcyjnie zrobione kupsko - sztuczne to, głosy dobrane beznadziejnie, dialogi teatralne i paskudnie czerstwe (tekst z samego początku gry -"skąd masz na to pieniądze?" "-sprzedaję dragi" jest maksymalnie kukurydziane i wypowiedziane najchu.jowiej jak tylko się dało) , pograłem godzinę i odechciewało się grać, naprawdę wiedzą jak zrujnować postapoc klimat jeśli grasz z pl dubbingiem koniecznie przygotuj miskę na rzygi czemu minusujecie gościa? może i wypowiada sie dosyć szorstko ale jest w tym dużo prawdy Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 Moim zdaniem nie. Właściwie poza kilkoma (dosłownie) błedami w trakcie gry jest to najlepsza polska lokalizacja, jaką słyszałem. 3 Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 (edytowane) Lokalizacja jest dobra, ale i tak oryginał o jakieś 100 razy lepszy. W oryginalne aktorzy GRALI swoje scenki, a w polskiej wersji CZYTALI z kartki, taka różnica. Edytowane 29 lipca 2013 przez YETI 1 Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 (edytowane) Nie twierdzę przecież, że jest lepsza od oryginału bo z tych właśnie względów jest to niemożliwe (+ ruch ust dopasowany jest tylko do oryginału), ale stwierdzenie, że to porażka i rzygi jest "trochę" nie na miejscu. Edytowane 29 lipca 2013 przez Emet 4 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 Inaczej, dla mnie polski dub sam w sobie jest dobry jak na polskie duby ale porównując go do oryginalnego i jak wpływa na klimat to faktycznie można go do bełta przyrównać. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 Polskie duby nigdy nie były i nie będą dobre. NAWET TUTAJ. Moim zdaniem ludzie słuchając polskiego dubbingu napędzają się sami bo gra jest świetna. Patetyczny głos polskich aktorów to tylko dowód na to, że aktorzy w Polsce nie mają na czym zarabiać. Kinówki w grach w zupełności wystarczą. Aktorska gra, jak w przypadku TLoU, jest nieodzowna. Czytanie z kartki to porażka. Cytuj
ds 29 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 skoro już jesteśmy przy dubbingach to porównanie różnych wersji językowych: patrzę, że Ruscy odwalili dobrą robotę, ich postacie podobnie jak Polskie brzmią dobrze Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 Polskie duby nigdy nie były i nie będą dobre. NAWET TUTAJ. Tym bardzij tutaj:) w grze opartej na emocjach i klimacie. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 skoro już jesteśmy przy dubbingach to porównanie różnych wersji językowych: patrzę, że Ruscy odwalili dobrą robotę, ich postacie podobnie jak Polskie brzmią dobrze (pipi).lem na japonskim ;D Tak naprawde nie wiem czemu tak po polskim dubbie tak jedziecie. Wiadomo, ze zadna dubbingowana wersja nie dorowna angielskiej, ale Banaszyk gra Joela swietnie. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 Japoński wygrywa nawet z angielskim . Niemiecki najgorszy, a w języku polskim jakoś nie mogę doszukać się "czegoś fajnego". Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 skoro już jesteśmy przy dubbingach to porównanie różnych wersji językowych: patrzę, że Ruscy odwalili dobrą robotę, ich postacie podobnie jak Polskie brzmią dobrze (pipi).lem na japonskim ;D Tak naprawde nie wiem czemu tak po polskim dubbie tak jedziecie. Wiadomo, ze zadna dubbingowana wersja nie dorowna angielskiej, ale Banaszyk gra Joela swietnie. No sam w sobie nie jest zły ale nie do tak klimatycznej, emocjonalnej pozycji Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 30 lipca 2013 Opublikowano 30 lipca 2013 PL dubbing jest naprawdę niezły. grałem harda na EN i teraz survival na PL i jest ok, nie zgrzyta. Survival to jest jedyny słuszny poziom trudności - amunicji jest naprawdę mało, podsłuchiwania nie ma, ale najbardziej daje w kość mała liczba ostrzy do tworzenia przedmiotów. Przegapiłem masę drzwi przez to że nie mogłem zrobić noża. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 30 lipca 2013 Opublikowano 30 lipca 2013 czy na hardzie jest nasłuchiwanie dostępne? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi