Skocz do zawartości

The Last of Us

fightclub87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RIP Henry i Sam

mam 70 % gry na hard, ale ta gra długa, mam już prawie 12 godzin. ale się rozkręciło, dzisiaj chyba to przejdę.

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam za zwłokę, jednak byliśmy bardzo zajęci. Teraz jednak, kiedy mamy czas na czytanie waszych wiadomości, pora na parę odpowiedzi:

• Poziom brutalności jest zależny od obostrzeń kraju docelowego, więc gra musi zostać dostosowana , jeśli chce się ukazać na konkretnym rynku.
  • Szczerze powiedziawszy, nie wiem jaka wersja trafi do Australii, jednak jeśli zamówicie wersję z południowej/północnej Ameryki, możecie być pewni, że dostaniecie nieocenzurowaną wersję. Wersja EU/UK jest ocenzurowana.

http://www.ps3site.pl/naughty-dog-przyznaje-europejskie-the-last-of-us-jest-ocenzurowane/162643

ktos cos wie, wiecej na ten temat?

w jakim stopniu ocenzurowana, i o jaki tryb chodzi: multi, czy singiel.

moze jakis filmik z amerykanskiej wersji. ciekawi mnie to.

spoko, dzieki.

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano (edytowane)

zastanawia mnie jedno..  po co w ogóle jest ten cały system oceniania ?

skoro gierca jest od 18 to po co jakakolwiek cenzura, skoro dzieci w nią nie graja, a dorośli z nów rozumieją to co dzieje sie na ekranie.

no kurka.. jak dla dorosłych to dla dorosłych, a nie dla wyrośniętych nastolatków. normalnie Lipton, szkoda gadać.

czasem lepiej nie wiedzieć. teraz sie tylko człowiek denerwuje. chodź w sumie to tylko o siec sie rozchodzi ;)

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Jak to dzieci w nią nie grają? Chyba jeszcze multi nie odpaliłeś. Założe się, że znajdzie się tutaj choć jedna osoba, która grała z osobnikiem o nicku "dyszel". 12 lat max. dzieciak miał, chamisko z łukiem lata, co wiele tłumaczy. Myślał, że jestem rosjaninem. :(

Opublikowano (edytowane)

zastanawia mnie jedno..  po co w ogóle jest ten cały system oceniania ?

skoro gierca jest od 18 to po co jakakolwiek cenzura, skoro dzieci w nią nie graja, a dorośli z nów rozumieją to co dzieje sie na ekranie.

no kurka.. jak dla dorosłych to dla dorosłych, a nie dla wyrośniętych nastolatków. normalnie Lipton, szkoda gadać.

czasem lepiej nie wiedzieć. teraz sie tylko człowiek denerwuje. chodź w sumie to tylko o siec sie rozchodzi ;)

Świętoje*bliwym Amerykańcom wystarczyłby kawałek cycka, a już tytuł spotkał by się z ostrym ostracyzmem (ile to już było afer z taką np. serię GTA, czy Saint Rows?) 

Gra 18+, a jednak z obostrzeniami... dla Europejczyków. Rzeczywiście "smart move". Nie wiem, może jestem zwyrodniały, ale dopóki ND oficjalnie nie oświadczy że u nas nie wyjdzie wersja bez cenzury, to olewam zakup. (Tak wiem to tylko w multi, ale to tam spedze wiekszosc czasu z grą, t.j. w przypadku multi Uncharted 2 & 3). 

xmf0W1G.gif

No ja pier... :confused:

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano

Odpal nową grę Plus, przejdź prolog, zasejwuj jak odzyskasz kontrole nad Joelem w pierwszym chapterze, wyjdź do menu, chapter select, wybierz pierwszy level i survi.

Pierwszy level, czyli prolog, czy ten z Tess?

Opublikowano

Wczoraj ogralem demo The Last Of Us, ktore jest w God Of War: Ascension i nie dziwie sie, ze nie jest ogolnodostepne bo po prostu jest slabe.

Same lokacje sa klimatyczne, ale pod koniec dema wrzucaja nas w pomieszczenia z piecioma przeciwnikami, wiec jako gracz kompletnie nieobeznany z mechanika gry  troche sie tam meczylem. 
Takie dema tylko psuja obraz calej gry i pewnie nijak maja sie do pelnej wersji - tak samo bylo z beznadziejnym demem Dead Space, ktore skutecznie mnie odrzucilo - pelna wersje kupilem ponad 4 lata pozniej, ale dopiero po tym jak zagralem w druga czesc i demo trojki, ktore mi sie spodobaly.

Opublikowano

Z tego co pamietam to ten budynek gdzie pierwszy raz spotykamy grzybki. :P

Opublikowano

dobra, zobaczyłem już na yt, to ten etap przyciemnony który pokonywaliśmy jeszcze w 3 osoby.

ale ta gra jest dobra, naprawdę! teraz jestem nad morzem takze nie mogę dokończyć (mam 83 % gry), moment w któym

budzimy się Joelem, po cutscence z tym gościem - Davidem albo JAmesem?, i Ellie w celi

już nie mogę się doczekać aż w sobotę dokończę grę i zobaczę jak to wszystko się skończy. :)

no i sprzedałem grę za 175 zł! super cena, tym bardziej że prawie nic nie straciłem a przeszedłem świetną nową grę za grosze. poruszająca fabuła, świetny klimat, ciekawe postacie, fajny gameplay (to powolne delektowanie się światem gry, zwiedzanie lokacji w poszukiwaniu surowców, normalnie cudo). jedna z lepszych gier ostatnich lat, must have dla posiadaczy ps3

Opublikowano

No to nie mozesz sie doczekac kiedy dokonczysz gre czy juz ja sprzedales ? - zdecyduj sie.

sprzedałem, ale zanim wrócę do domu i wyślę grę mam jeszcze weekend na dokończenie bo poczta wtedy nie chodzi

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

tumblr_mr245qFPow1r863jjo1_500.jpg

wydaje mi sie, ze ta fotka powinna byc o spolerowana - Homer'a S w końcu tu mamy i to jeszcze zdrowego   ;)

Edytowane przez MEVEK