Skocz do zawartości

The Last of Us

fightclub87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A to nie jest tak, że teraz praktycznie w każdej grze kupionej w Brytolandii jest polski, o ile takowa wersja istnieje? Coraz częściej widzę ludzi, którzy kupują gry w UK i mają albo napisy albo dubbing.

Co do pór roku to wiadomo, lato najdłuższe. Każda kolejna część roku to krótsza gra, wiosna to raptem dwa rozdziały.

Edytowane przez Homer S
Opublikowano (edytowane)

A to nie jest tak, że teraz praktycznie w każdej grze kupionej w Brytolandii jest polski, o ile takowa wersja istnieje? Coraz częściej widzę ludzi, którzy kupują gry w UK i mają albo napisy albo dubbing.

TLOU kupiłem na Allegro, więc nie wiem skąd pochodził. Ale np Sly Cooper Thieves In Time kupiony w Amazon.co.uk  jest tylko po angielsku, więc nie jest to raczej regułą.

Edytowane przez Kris77
Opublikowano

TLOU z tego co wiem tylko edycja z polskiej dystrybucji ma język PL. Była aferta w związku z kopiami z czech gdzie wcześniej np. U3 miało PL i gra była o jakieś 50zł tańsza, natomiast przy TLOU wersja czeska nie miała PL. SCEP zrobiło się cwane.

A to, że miałeś okładkę ANG to nic nie znaczy, gra mogła być z polskiej dystrybucji tylko ktoś okładkę zmienił. Po co? Nie wiem. 

Opublikowano

no to zle wiesz. pisal juz ktos dawno temu ze kupil gierke w uk oraz w irlandii (z tamtejszej dystrybucji) i mial do wyboru m. in. jezyk polski, ale od czego to wlasnie zalezy ze w jednych wydaniach jest wersja pl a w innej nie ma to ch wie

Opublikowano

Glitch działa i na patchu 1.02. A survival nie jest trudny tylko częściej trzeba działać po cichu. 

Opublikowano

skończyłem przedwczoraj grę na hard.

gra jest długa! 15 godzin i 37 minut to świetny wynik, przy czym wcale się nie nudziłem! bardzo fajna fabuła, przekonujące postacie, fajna mechanika (bardzo przyjemna eksploracja, emocjonujące walki -

nigdy nie zapomnę walki z ostatnim przeciwnikiem przed wejściem do sali operacyjnej Ellie - nie mam już praktycznie nic, a że to mocni przeciwnicy, a życia praktycznie zero, to walka broniąpalną odpadała - jakbym się wychylił to po mnie. szukałem po całej lokacji cegły i znalazłem, rzuciłem w niego i biegłem ile sił w nogach by "ogłuszenie nie przestało działać" zdążyłem w ostatniej chwili go zabić :D

zakończenie bardzo ciekawe, zupełnie na co innego się nastawiałem

doszło nawet do tego że wkurzyłem sięna Joela i te jego miłe tekściki w epilogu bardzo mnie wkurzały. bardzo egoistyczne zachowanie, choć w sumie nawet go rozumiem, bo to czy szczepionka zostanie zrobiona nie było pewne, a Ellie była ostatnią osobą którą darzył uczuciem - i nie chciał ponownie stracić podopiecznej.

kilka mocnych momentów

np. śmierć Sama i Henry'ego, mimo że te postacie jakieś mega charyzmatyczne nie były

znakomita gra naprawdę. zdziwiło mnie tylko to że aż tyle osób zabijamy, miałem aż 784 zabójstwa w całej rozgrywce! 

na pewno kiedyś znowu grę kupię i przejdę ponownie na survivorze :)

PS znakomity soundtrack. nigdy praktycznie w grach nie zwracam na to uwagi (chociaż credits song w infamous 2, the walking dead to imo coś pięknego, podobnie jak w ico i shadow of the colossus). soundtrack w TLOu jest minimalistyczny, ale akustyczne melodie np. po wspomnianym w ostatnim spoilerze momencie (przejście na "kolejny z czterech etapów" - nie chcę za bardzo spoilerować, bo nawet taki szczegół kogoś może wkurzyć) aż dreszcze wywoływały. a po zakończeniu przez całe creditsy słuchalem soundtracku który leciał i myślałem o tym co podczas tej podróży mnie spotkało. niesamowite przeżycie. 

9+/10 bo było kilka niefajnych rzeczy.

PS2 -

wiosna to jakaś kpina. 2 lokacje prawie takie same jak w lecie (wszystko obrośnięte zieloną trawą) z czego jedna to tunel pełny klikaczy a druga to autostrada... żyrafy chociaż fajne były. powinni bardziej wyważyć proporcje by każda z pór roku podobną długość miała.

Opublikowano

to, że gra kończy się taką a nie inną porą roku to też taka analogia co do zakończenia...

wiosna od zawsze kojarzy z czymś co budzi się do życia, z nowymi nadziejami, w tLoU odnosi się to do sceny z żyrafami i samej końcówki z szansą dla ludzkości w postaci szczypionki z martwej Elly ;)

Opublikowano

Dla mnie to jest najlepsze multi na PS3 wraz z U3. Całkiem inne nuż w Uncharted, inne każdej innej gry. Początkowo było tylko ok, ale z czasem idzie wsuaknac bez reszty. Oczywiście przynajmniej 2 znajomych z hs w drużynie to mus, bo inaczej gra nie ma sensu.

oj tam ja praktykowałem tryb ninja :ninja: odłączając się od głównych składów grając na własną ręke w pojedynkę i lepiej na tym wychodziłem niż na podnoszeniu ciot co obrywały co chwile

Opublikowano

Bardzo dobrze imo zmontowane, oglądać w HD tylko xD No i są spoilery

Jeden wielki spojler . Ale kto skonczył grę , piękna powtorka materiału :)
Opublikowano (edytowane)

Przeszedłem grę 2 razy na normalu i muszę przyznać, że gra jest świetna :) Czekam na 2 część.

Niestety sprzedałem swoją kopię gry, opłaca się kupić ponownie dla multika ?

Edytowane przez mortis20
Opublikowano (edytowane)

Multik jest bardzo fajny, ale trzeba mieć znajomych do gry, bo samemu to się głupio gra. No i obowiązkowy HS, bo ta gra cholernie stawia na współprace.

Wysypki dostaję jak widzę te opinie.

Ludzie, owszem, gra się rewelacyjnie, kiedy ma się zgrany team i headset, ale grając sam, bawiłem się wyśmienicie. Na jakieś 25h spędzone online, może połowę spędziłem grając z kumplami na HS i bawiłem się rewelacyjnie, więc jeśli jeszcze ktoś nie grał, to niech nie słucha tych tekstów ciągle powtarzanych o obowiązkowym HS i zgranej ekipie. To jest plus do jakości rozgrywki w każdej grze mające online: od tetrisa zaczynając, przez CoDy i BFy, a na TLoU kończąc! Ale przecież i bez tego można!

Edytowane przez mr_pepeush
  • Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

ja od siebie dodam, ze tylko raz grałem z ekipa i bylo dobrze, nie powiem, ale...  i tutaj zaczyna sie całkiem inna bajka.

ano dlatego, ze  jestem koneserem trybu dla pojedynczego gracza i nawet w multi staram sie grac w pojedynkę. gram tak, bo to lubię tak. 

chodze tam, gdzie chce i robie akcje, jakie mi odpowiadają - własnie po to jest wyszukiwanie bez drużynowe :)

sorry, ale multi jest dla wszystkich.