Skocz do zawartości

The Last of Us

fightclub87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uff, 4 dni, prawie 16 godzin gameplayu i TLoU skończone. Z każdą godziną gry wrażenia coraz lepsze.

Po lekkiej zadyszce z Uncharted 3 Naughty Dog wrócili do mistrzowskiej formy. Jest sens powtarzać ogólnie znane peany? wiarygodne postaci, relacje między nimi, świetna rozgrywka, rewelacyjna końcówka znajdująca się na przeciwnym biegunie niż np. kuriozum z ME3, wszystko to wyszło super.

Dalej- broń, w wielu grach jest 15 sztuk, a korzystamy z 3 na krzyż, tu każda się przydaje, nawet głupi łuk jest nieoceniony i daje masę frajdy. No i scenografia, Chryste Panie, ostatni raz przystawałem, kręciłem kółka kamerą i gapiłem się na widoczki z otwartą z podziwu gębą chyba w U2 albo Alanie Wake'u. Choćby kurort nad jeziorem, no Jezioro Żywieckie jak żywe, tylko ładniejsze- gałki oczne rozyebane jak nic. Dobra, kończę z farmazonami, bo mógłbym tak w nieskończoność.

Opublikowano (edytowane)

59 zł na polskim PSStore.

https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/pl-pl/gry/dodatki/the-last-of-us-%e2%80%93-left-behind/cid=EP9000-BCES01585_00-THELASTOFUSDLC02

Z opisem lekko pojechali po bandzieWraz z powrotem Ellie ujawnione zostaną szczegóły jej relacji z Rileyem – kumplem z czasów szkoły wojskowej, do której uczęszczali.   :unsure:

Edytowane przez Wielki K
Opublikowano

Grałem za pierwszym razem od razu na hardzie - zajęło mi to 23 godziny i 26 minut. Gram już 21 lat i rzadko kiedy gra wpływała na mnie tak emocjonalnie. Przypada taka jedna gra na generację. Ta gra to arcydzieło w czystej postaci, bez wątpienia.

Opublikowano (edytowane)

psx: MGS, FF7, ps2: MGS3, SH2, Okami, Shadow Of The Collosus. ps3: BioShock, Deus Ex, RDR, nope? 

Edytowane przez nobodylikeyou
Opublikowano
  W dniu 13.02.2014 o 01:59, nobodylikeyou napisał(a):

psx: MGS, FF7, ps2: MGS3, SH2, Okami, Shadow Of The Collosus. ps3: BioShock, Deus Ex, RDR, nope? 

No i co to za post? Każdy napisze sobie swoje ulubione gry z poprzednich generacji i stwierdzi (obiektywnie oczywiście :) ) że TLoU nie ma startu/wypada średnio/zostaje zjedzone itd. :sorcerer:

Dobra, kiedy będzie można zasysać? Jutro?

Opublikowano (edytowane)

TLoU nigdy przez zadna gre nie zostanie zjedzone. Komus sie moze nie podobac, kwestia gustu, ale ta gra jest jedna z najlepszych w historii branzy.

Fajny konkurs zorganizowal Eurogamer z okazji Left Behind.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-02-13-wyniki-konkursu-the-last-of-us-left-behind

Moja praca sie niestety nie zalapala ;)

616453plakat.jpg

Edytowane przez Voytec
Opublikowano

Dodatek można już pobrać. Ja tak zrobiłem, pobrałem, zainstalowałem i nawet miałem nadzieję, że uda się zagrać, ale niestety nic z tego. Nie ma tego dodatku w menusach. Pewnie jutro wypuszczą jakąś łatkę, która udostępni ten dodatek.

Opublikowano

Jutro pożyczam od kumpla konsolę żeby ściągnąć i ograć ten dodatek, ale jestem zielony w tym jak to wszystko wygląda na playu... Muszę mieć wykupiony jakiś abonament? Co z płatnością? Mogę kupić na allegro jakieś punkty czy coś w tym rodzaju którymi zapłacę za ściągnięcie dodatku? 

Opublikowano (edytowane)

Rozumiem, że nie będziesz sklepiku integrował ze swoją kartą kredytową? Więc pozostaje ci kupić doładowanie. Są one w salonach Sony, Empikach i innych sklepach z grami. Najmniejsze doładowanie wynosi 100 zł. Na allegro też na pewno ktoś takie doładowania oferuje. Ale ja osobiście wolałbym iść na miasto i tam kupić. Abonamentu żadnego płacić nie musisz, tylko cena samego dodatku.

Edytowane przez Mantis
Opublikowano
  W dniu 13.02.2014 o 18:24, popiol napisał(a):

Jutro pożyczam od kumpla konsolę żeby ściągnąć i ograć ten dodatek, ale jestem zielony w tym jak to wszystko wygląda na playu... Muszę mieć wykupiony jakiś abonament? Co z płatnością? Mogę kupić na allegro jakieś punkty czy coś w tym rodzaju którymi zapłacę za ściągnięcie dodatku? 

Najszybciej karta kredytowa lub zakupić kody które doładowują konto... 

Opublikowano
  W dniu 13.02.2014 o 15:01, Voytec napisał(a):

TLoU nigdy przez zadna gre nie zostanie zjedzone. Komus sie moze nie podobac, kwestia gustu, ale ta gra jest jedna z najlepszych w historii branzy.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-02-13-wyniki-konkursu-the-last-of-us-left-behind

616453plakat.jpg

Może gdybyś napisał poprawnie - 14 lutego to by coś zmieniło.

Opublikowano
  W dniu 13.02.2014 o 22:07, Krupier napisał(a):

Jako, że nigdy nie ściągałem DLC na PS3 to powiedzcie mi, trzeba to ściągać z poziomu gry mając płytę w napędzie czy wystarczy przez samo PSN?

Wchodziły do PSS i sciagasz, zupełnie jak demo.
Opublikowano
  W dniu 13.02.2014 o 21:43, Q-Jot napisał(a):

W dniu 13.02.2014 o 15:01, Voytec napisał(a):

616453plakat.jpg

Może gdybyś napisał poprawnie - 14 lutego to by coś zmieniło.

Moze masz racje? Ale SCEP w trailerze pisal jeszcze bardziej poprawnie - luty 14 :D
Opublikowano
  W dniu 13.02.2014 o 18:42, Mantis napisał(a):

Rozumiem, że nie będziesz sklepiku integrował ze swoją kartą kredytową? Więc pozostaje ci kupić doładowanie. Są one w salonach Sony, Empikach i innych sklepach z grami. Najmniejsze doładowanie wynosi 100 zł. Na allegro też na pewno ktoś takie doładowania oferuje. Ale ja osobiście wolałbym iść na miasto i tam kupić. Abonamentu żadnego płacić nie musisz, tylko cena samego dodatku.

No właśnie nie uśmiecha mi się integrować sklepu z kartą kredytową, bo pewnie co miesiąc by mi wtedy z konta ściągali jakąś kwotę? Ale bez sensu to sobie Sony wymyśliło, że najmniejsze doładowanie wynosi 100 zł, chce kupić dodatek za 59 zł i mam wybulić 100 zł? ;/ Nie da się jakoś tego obejść? 

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Nikt Ci nie będzie co miesiąc ściągał kasy, bo niby z jakiej racji? Dodasz kartę, kupisz DLC za 59 zł i gotowe.

A jeśli masz wątpliwości, to kartę można później bez problemu usunąć z konta.

Przy okazji: Left Behind ma 10 trofeów ;)

Edytowane przez SzczurekPB
Opublikowano

Jeśli kupię grę z europejskiej dystrybucji, a nie polskiej to będzie mi działało DLC kupione z polskiego sklepu? Na PS3 zawsze były jakieś cyrki z numerkami BLES. Czy DLC ma polską wersję?