Skocz do zawartości

The Last of Us

fightclub87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dzisiejszych czasach grać w gry na normal, to jak w czasach PS2 grać na very easy.

Nie w każdym przypadku, ale coś w tym jest. W każdym razie TLoU powinno się od razu odpalić na najwyższym z dostępnych poziomów trudości, bo tylko wtedy jest "survival" i odpowiednia wczuwka. A jeśli chodzi o ocenę, to ja po pierwszym przejściu dawałem jej 9.5/10, ale po dwóch kolejnych, kiedy to wyłapywałem kolejne smaczki, podziwiałem kunszt grafików i aktorów, genialnie odgrywających swoje role (oryginalna obsada), doszedłem do wniosku, że "dycha" się należy jak nic - dopiero kolejne przejścia mi to uświadomiły, co tylko dobrze świadczy o grze (replayability).

Opublikowano

Survivor i Grounded wspominam najmilej. Tyle emocji i satysfakcji co te dwa poziomy trudności w jednej i tej samej grze nie dało mi wiele innych gier.

Pełne 10/10, gra generacji konsol i to w dodatku na Playstation:thumbsup:

Opublikowano

Mówicie tak, bo już ją ograliscie. Hard to optymalny wybór, na pierwsze podejście. Cała sprawa z widzeniem przez ściany wplywa na poziom zaszczucia i immersji, dzięki czemu można się poczuć niczym postaci z 28 Days Later, czy the walking dead podczas cichego omijania zombiaków. Gra ogrywana w nocy na tych warunkach zamieniała się miejscami w survival horror.

• Plusik 1
Opublikowano

Ohh nie mogę sobie tego nawet wyobrazić co by było gdyby gra miała jeden poziom trudności Survivor. Czas ukończenia gry znacznie by się wydłużył ale to poczucie scalenia się z grą było by znacznie większe. A co za tym idzie skala ocen 10 była by dla nie jednego oceniającego za mała. 

Opublikowano (edytowane)

Wcale nie po ja po pobraniu łatki miałem od razu dostępne tryby Przetrwanie i Brutalna rzeczywistość.  

Gdyby był jeden poziom trudności to znowu profesjonaliści z IGN nie daliby sobie rady z grą i wystawiliby o oczko mniej. Hi, Alien Isolation xD

Oczywiście gra broni się grafiką, mistrzowskim designem i scenariuszem.

Edytowane przez Nemesis
Opublikowano

Jest znaczna różnica jest pomiędzy Survivor a Grounded poza brakiem Paska zdrowia i licznika naboi. A ograłem obie wersje. I taktyki z Survivor nie sprawdzały się w przypadku Grounded w wielu miejscach. Czasami miałem wrażenie że gram w nową grę. Już sam ten fakt zasługuje na nową ocenę dla gry. 

Naughty Dog to mistrzowie. 

Opublikowano

Tak samo jak po premierze na P4 psiaki udostępniły łatę z nowymi trybami dla ps3. Kochane szczeniaki xD

Czyli teraz nawet nie mając tego "DLC" mogę doświadczyć na własnej skórze, poziomu trudności "Grounded"? Weszło to jako aktualizacja?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kto jeszcze nie kupił, a chce ograć na PS3, dostał właśnie najlepszą opcję. Kto ograł i nie chce, to nie kupi. Co w tym złego? Jakby tego wydania nie było, to świat byłby lepszym miejscem? Najnormalniej drażni mnie takie narzekanie.

• Plusik 6
Opublikowano (edytowane)

Zlodziejstwo, a dlaczego ? - bo 40€ to sporo, a co ciekawe wydania Platynowego nie ma nadal chociaz gra sprzedala sie w duzej ilosci, a od premiery minal juz ponad rok.

Edytowane przez saptis
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kontynuuje wątek z CW:

Ja na Przetrwaniu staram się praktycznie wymijać Klikaczy i Biegaczy za każdym razem. Na szczęście system walki jest taki, że wystarczy odpowiedni timing i pojedynczego runnera można zwyczajnie sklepać bez odniesienia obrażeń. Z klikaczami lepiej idzie skradanie,

natomiast np. w etapach w szkole mamy już wymieszanie i najczęściej pomaga rzut Molotovem. Staram się ich właśnie wytwarzać najwięcej bo są niezawodne na takie grupki, tak samo jak łuk do cichego zdejmowania biegaczy.

Opublikowano

Gratulacje!

Nie w tym kontekście pisałem :)

Chciałem wiedzieć co mnie jeszcze czeka. 

jak masz sytuacje zagrożenia np 60% albo 80% to olej i graj dalej bez robienia zadań, jeśli pojawie sie 100% to wybierz jakieś łatwe np 3 zabicia przez 3 mecze albo więcej, zawsze łatwe na koniec zostawiaj

• Plusik 1