c0ŕ 4 834 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 RIP Henry i Sam mam 70 % gry na hard, ale ta gra długa, mam już prawie 12 godzin. ale się rozkręciło, dzisiaj chyba to przejdę. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 A nie trzeba patcha usuwac. Cos kiedys czytalem. Nie. Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 (edytowane) Przepraszam za zwłokę, jednak byliśmy bardzo zajęci. Teraz jednak, kiedy mamy czas na czytanie waszych wiadomości, pora na parę odpowiedzi: Poziom brutalności jest zależny od obostrzeń kraju docelowego, więc gra musi zostać dostosowana , jeśli chce się ukazać na konkretnym rynku. Szczerze powiedziawszy, nie wiem jaka wersja trafi do Australii, jednak jeśli zamówicie wersję z południowej/północnej Ameryki, możecie być pewni, że dostaniecie nieocenzurowaną wersję. Wersja EU/UK jest ocenzurowana. http://www.ps3site.pl/naughty-dog-przyznaje-europejskie-the-last-of-us-jest-ocenzurowane/162643 ktos cos wie, wiecej na ten temat? w jakim stopniu ocenzurowana, i o jaki tryb chodzi: multi, czy singiel. moze jakis filmik z amerykanskiej wersji. ciekawi mnie to. __________ spoko, dzieki. Edytowane 3 sierpnia 2013 przez MEVEK Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Cenzura jest tylko w multi i polega na tym, że kończyny i głowa nie odpadają po wybuchu/strzale z bliska. W singlu nie ma cenzury. 1 Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Ostra beka. Czyli gimbaza olewa singla i z miejsca ciśnie w multi. Smart move. Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 (edytowane) zastanawia mnie jedno.. po co w ogóle jest ten cały system oceniania ? skoro gierca jest od 18 to po co jakakolwiek cenzura, skoro dzieci w nią nie graja, a dorośli z nów rozumieją to co dzieje sie na ekranie. no kurka.. jak dla dorosłych to dla dorosłych, a nie dla wyrośniętych nastolatków. normalnie Lipton, szkoda gadać. czasem lepiej nie wiedzieć. teraz sie tylko człowiek denerwuje. chodź w sumie to tylko o siec sie rozchodzi Edytowane 3 sierpnia 2013 przez MEVEK Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Jak to dzieci w nią nie grają? Chyba jeszcze multi nie odpaliłeś. Założe się, że znajdzie się tutaj choć jedna osoba, która grała z osobnikiem o nicku "dyszel". 12 lat max. dzieciak miał, chamisko z łukiem lata, co wiele tłumaczy. Myślał, że jestem rosjaninem. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 (edytowane) zastanawia mnie jedno.. po co w ogóle jest ten cały system oceniania ? skoro gierca jest od 18 to po co jakakolwiek cenzura, skoro dzieci w nią nie graja, a dorośli z nów rozumieją to co dzieje sie na ekranie. no kurka.. jak dla dorosłych to dla dorosłych, a nie dla wyrośniętych nastolatków. normalnie Lipton, szkoda gadać. czasem lepiej nie wiedzieć. teraz sie tylko człowiek denerwuje. chodź w sumie to tylko o siec sie rozchodzi Świętoje*bliwym Amerykańcom wystarczyłby kawałek cycka, a już tytuł spotkał by się z ostrym ostracyzmem (ile to już było afer z taką np. serię GTA, czy Saint Rows?) Gra 18+, a jednak z obostrzeniami... dla Europejczyków. Rzeczywiście "smart move". Nie wiem, może jestem zwyrodniały, ale dopóki ND oficjalnie nie oświadczy że u nas nie wyjdzie wersja bez cenzury, to olewam zakup. (Tak wiem to tylko w multi, ale to tam spedze wiekszosc czasu z grą, t.j. w przypadku multi Uncharted 2 & 3). No ja pier... :confused: Edytowane 3 sierpnia 2013 przez nobodylikeyou Cytuj
dApo 313 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 no straszne... dużo się traci w multi z tą cenzurą, aż grać się odechciewa... 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 jak daja pegi 18 to jest gra dla doroslych i brak słów na takie cenzorskie numery jak w god of war:ascension czy the last of us Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Odpal nową grę Plus, przejdź prolog, zasejwuj jak odzyskasz kontrole nad Joelem w pierwszym chapterze, wyjdź do menu, chapter select, wybierz pierwszy level i survi. Pierwszy level, czyli prolog, czy ten z Tess? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Ten lvl z Tess wybierasz jako survival. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Nie chcę tutaj być a total bitch, ale w TLoU nie ma poziomu Survival. Jest Survivor, czyli Ocalały. Cytuj
saptis 620 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Wczoraj ogralem demo The Last Of Us, ktore jest w God Of War: Ascension i nie dziwie sie, ze nie jest ogolnodostepne bo po prostu jest slabe. Same lokacje sa klimatyczne, ale pod koniec dema wrzucaja nas w pomieszczenia z piecioma przeciwnikami, wiec jako gracz kompletnie nieobeznany z mechanika gry troche sie tam meczylem. Takie dema tylko psuja obraz calej gry i pewnie nijak maja sie do pelnej wersji - tak samo bylo z beznadziejnym demem Dead Space, ktore skutecznie mnie odrzucilo - pelna wersje kupilem ponad 4 lata pozniej, ale dopiero po tym jak zagralem w druga czesc i demo trojki, ktore mi sie spodobaly. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Z tego co pamietam to ten budynek gdzie pierwszy raz spotykamy grzybki. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 A nie pewne miasteczko w Lincoln? Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 dobra, zobaczyłem już na yt, to ten etap przyciemnony który pokonywaliśmy jeszcze w 3 osoby. ale ta gra jest dobra, naprawdę! teraz jestem nad morzem takze nie mogę dokończyć (mam 83 % gry), moment w któym budzimy się Joelem, po cutscence z tym gościem - Davidem albo JAmesem?, i Ellie w celi już nie mogę się doczekać aż w sobotę dokończę grę i zobaczę jak to wszystko się skończy. no i sprzedałem grę za 175 zł! super cena, tym bardziej że prawie nic nie straciłem a przeszedłem świetną nową grę za grosze. poruszająca fabuła, świetny klimat, ciekawe postacie, fajny gameplay (to powolne delektowanie się światem gry, zwiedzanie lokacji w poszukiwaniu surowców, normalnie cudo). jedna z lepszych gier ostatnich lat, must have dla posiadaczy ps3 Cytuj
saptis 620 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 (edytowane) No to nie mozesz sie doczekac kiedy dokonczysz gre czy juz ja sprzedales ? - zdecyduj sie. Edytowane 7 sierpnia 2013 przez saptis Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 (edytowane) Jedno z zakończeń jakie było brane pod uwagę. Edytowane 7 sierpnia 2013 przez Square w spoiler wsadzaj takie coś Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 No to nie mozesz sie doczekac kiedy dokonczysz gre czy juz ja sprzedales ? - zdecyduj sie. sprzedałem, ale zanim wrócę do domu i wyślę grę mam jeszcze weekend na dokończenie bo poczta wtedy nie chodzi 1 Cytuj
MEVEK 3 514 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 (edytowane) wydaje mi sie, ze ta fotka powinna byc o spolerowana - Homer'a S w końcu tu mamy i to jeszcze zdrowego Edytowane 7 sierpnia 2013 przez MEVEK Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Tak czy siak, propsuje tą fotkę, bo jest zay.ebis.ta. Szkoda, że nie ma jakiegoś pin-upa z Homerem w świecie TLoU, idealny avek jak znalazł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi