Gubernator 2 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Wiecie dlaczego po kliknięciu na ikone The Last of Us wywala mi że nie mogę pobrać przed data rozpoczęcia? Gre kupiłem ze składki z kolegą, pobrałem wszystkie dodatki wraz z klientem ale na tym koniec... Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 na innym forum też czytałem, że ludzie nie potrafią wystartować gry ze składki... Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 (edytowane) Wiecie dlaczego po kliknięciu na ikone The Last of Us wywala mi że nie mogę pobrać przed data rozpoczęcia? Gre kupiłem ze składki z kolegą, pobrałem wszystkie dodatki wraz z klientem ale na tym koniec... Z tego co wyczytalem na innym forum, to trzeba wlaczyc autofunding na psnie oraz sprawdzic czy wam kase pobralo za zamowienie (jednemu typkowi do teraz kasy nie wzielo za pre-o, anulowal, u musial kupic od nowa). Sprawdzcie, moze wam pomoze, nic nie gwarantuje, bo nie mam tej wersji. Edytowane 14 czerwca 2013 przez Bansai Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Multi w tej grze początkowo wydało mi się największym failem ever póki nie zrozumiałem, że jest to innowacja na nieprawdopodobną wręcz skalę. Mamy chyba pierwsze połączenie strzelanki TPP z czymś w stylu Awesomenauts albo League og Legends (czyli gier typu MOBA). Polowanie na surowce, flankowanie, osłanianie się i przede wszystkim gra zespołowa dają naprawdę dużo frajdy. Dodatkowo ten posępny klimat, brutalne finishery i zdawkowa muzyka potęgują tylko doznania. Super też, że online działa płynnie i idzie się szybko połączyć z innymi graczami. Odnośnie grafiki w TLoU - to nie jest najładniejszy exclusive na PS3 ani nawet najładniejszy multiplatform. Gra wygląda świetnie ale są lepiej technicznie wykonane produkcje. Drażni też czasem przycinający się dźwięk. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 po pierwszej godzinie wczoraj przed pójściem spać powiem tyle : meh..... i to ma być ten zapipisty początek ? Nie zrozumcie mnie źle gra fajna tak jak Tomb Raider, Hitman , Gears of War Jugement czy Bioshock Inf ale nic ponad to. Z recenzji wynikało że to jakiś mesjasz się pojawił Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Ocenianie gry po godzinie - piona :potter: Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Ta jest patch, dzis sejvy smigaja elegancko, jesli to nie przypadek Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 oceniam te zachwyty nad początkiem W psx extreme recenzent mówił że to najwspanialszy najlepsiejszy etc początek gry. Miał mi zerwać czapkę z głowy i nic .... Nie martw sie gra mi sie podoba i może awansuje do top 3 tego roku po skończeni kto wie. Bioshock po pierwszej godzinie był w moim top 3 a teraz wylądował poza szczególnie że mnie znusził po 10 h i nie skończyłem gry Swoją droga może już taki jestem ale w tym roku spędziłem i nadal spędzam wiele godzin nad persona 3 (18h i rośnie) , przeszedłem far cry 3 i hitmana z przyjemnością a Tomb raider też mnie znudził w połowie:) Czeka na lepsze czasy tak jak DMC. Ukończyłem jeszcze Uncharted z ps vita a to tylko dlatego że krótkie Nie wiem może dziwny rzeczywiście jestem ale te last of us po prostu NA RAZIE nie dorasta do swojego hype'u. P.S. dziś przed robotą o 6 do 8 grałem czyli już po 3 h mogę coś powiedzieć ? Na razie po prostu fajna gra Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 (edytowane) Ja uważam, że wstępnie można już i po 5 minutach ocenić grę. Albo coś przykuwa natychmiast do ekranu i człowiek czuje, że gra w coś konkretnego albo nie. Pierwsze sekundy z U2 urywały jaja. TLoU takiej mocy na wejściu nie ma Edytowane 14 czerwca 2013 przez Kalinho_PL Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Wiecie dlaczego po kliknięciu na ikone The Last of Us wywala mi że nie mogę pobrać przed data rozpoczęcia? Gre kupiłem ze składki z kolegą, pobrałem wszystkie dodatki wraz z klientem ale na tym koniec... Gdzieś czytałem, że grę można odpalić tylko na koncie z którego się zakupiło. Multi w tej grze początkowo wydało mi się największym failem ever póki nie zrozumiałem, że jest to innowacja na nieprawdopodobną wręcz skalę. Mamy chyba pierwsze połączenie strzelanki TPP z czymś w stylu Awesomenauts albo League og Legends (czyli gier typu MOBA). Polowanie na surowce, flankowanie, osłanianie się i przede wszystkim gra zespołowa dają naprawdę dużo frajdy. Dodatkowo ten posępny klimat, brutalne finishery i zdawkowa muzyka potęgują tylko doznania. Super też, że online działa płynnie i idzie się szybko połączyć z innymi graczami. Ja wczoraj miałem sprawdzić multi, ale single mnie tak wciągnął, że 3h minęły momentalnie i trzeba było się kłaść spać. Dziś może pierwsze fragowanie. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 (edytowane) Ja uważam, że wstępnie można już i po 5 minutach ocenić grę. Albo coś przykuwa natychmiast do ekranu i człowiek czuje, że gra w coś konkretnego albo nie. Pierwsze sekundy z U2 urywały jaja. TLoU takiej mocy na wejściu nie ma dokładnie! Są gry przy których od pierwszych minut krzyczysz wow (red Dead redemption czy U2 lub Gears of War 1) są też niechlubne wyjątki które przy pierwszych minutach wydaja się genialne a potem nudzą (Bioshock inf czy gta IV). Tak w empiku 199 zł ale ograniczona ilość i zależna od empika. Tak przynajmniej wyczytałem na polygamii w komentarzach kilku użytkowników. Edytowane 14 czerwca 2013 przez blantman Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Kupiłem grę z bratem na wspólnym koncie pss. Gra działa na moim głównym Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Kupil ktos gre w uk, posiada polski dubbing? Wlasnie zakupilem swoja wersje kolekcjonerska Joel'a w sklepie sieci GameStop w IE. Gra jest w PL na plus: naklejka na pada, komiks i futeral. Reszta jakos tak specialnie nie robi na mnie wiekszego wrazenia. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 (edytowane) Ja uważam, że wstępnie można już i po 5 minutach ocenić grę. Albo coś przykuwa natychmiast do ekranu i człowiek czuje, że gra w coś konkretnego albo nie. Pierwsze sekundy z U2 urywały jaja. TLoU takiej mocy na wejściu nie ma A dla mnie jest odwrotnie. Początek uważam za bardzooo klimatyczny, za(pipi)iscie wprowadzający do dalszej gry. Kwestia gustu. Jeśli chodzi o grę ze składki, to pobieranie trzeba rozpocząć od konta zakupowego a potem można śmiało kończyć na swoim głównym. Można dociągnąć każdy język i tym samym ustawić sobie np. wersję kinową PL. Edytowane 14 czerwca 2013 przez KOMARZYSKO Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Giera miazdzy filmowoscia! Ogralem wlasnie poczatek i jest za(pipi).iascie. to jest to na co czekalem tyle lat. Byle do wieczora Cytuj
ramalash 1 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Też, mi się początek mega podobał ale potem było coraz gorzej. Najgorsze jest to, że grając w tą grę cały czas zastanawiałem się czy nie wolałbym dostać 4 części Uncharted i definitywnie wolałbym dostać nowe przygody Nate'a. Denerwowało mnie, że gra miała być o przetrwaniu a sam zabijałem 10 przeciwników, nawet jest ten sam system aren co w Uncharted wchodzisz do lokacji od razu dostajesz sygnał, że ktoś tutaj jest, czyścisz przeciwników a Joel mówi, że to już wszyscy. Że co ? Skąd on to wie ? Wolałbym się skradać przez całą grę i uważać na przeciwników. Czuje się trochę oszukany bo dostałem Uncharted z nowymi postaciami, innym światem i mniejszą ilością amunicji. Gra zasługuje na 9/10 ale ponieważ cały czas myślałem o tym, że jednak wolałbym nowego Uncharted'a daje 8,5/10. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 cały czas zastanawiałem się czy nie wolałbym dostać 4 części Uncharted Czuje się trochę oszukany bo dostałem Uncharted 3 1 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 (edytowane) bardzo bardzo ciekawe opinie...czytam tez co piszą na innych forach w Polsce i na neogafie i ogólnie panuje opinia, że gra świetna ale nie zasługująca na praktycznie same dychy(choć wiele opinii graczy jest pisanych jeszcze przed skończeniem gry). Głównie obrywa się AI, które tak wychwalane było w recenzjach i o dziwo grafice - widać dużo spodziewało się czegoś mocno ładniejszego niż U3. wtf...na neogafie piszą, że gra czasem gubi klatki?prawda to czy framerate stabilny? Edytowane 14 czerwca 2013 przez Ficuś Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 2 moim znajomych gra od wczoraj i potwierdzają, gra lubi chrupnąć i to dosyć mocno Cytuj
Bartg 5 468 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Jako, że dzisiaj premiera The Last of Us, chcieliśmy was ostrzec przed okropnym błędem znajdującym się w grze i który dotyka każdego. Otóż jest glitch, który psuje autozapis. Jeśli wciśniecie START i będziecie widzieć komunikat "Zapisano x minut temu" to wszystko jest ok, ale gdy zamiast tego zobaczycie komunikat o automatycznym zapisie i będziecie mogli wejść tylko w 3 opcje, to dopadł was glitch i straciliście postęp od ostatniego zapisu, bo może być nawet kilku godzinnym fragmentem gry. Zapisujcie więc ręcznie jak najczęściej jeśli nie chcecie stracić postępu. I tak, mnie to już dopadło na samym początku gry ~Musiol Cytuj
kidnappa 269 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Potwierdzam, mnie też już to dopadło. Byłem już w misji zaraz po poznaniu Ellie a teraz jestem prawie na samym początku jak wybieram sie dopiero do Roberta. Więc patch, o ktorym mowiliście nie naprawia błędów z sejwami. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 chłopy a co z tym frameratem? bo ja stary konsolowiec jestem na to bardzo uczulony zalezy mi na info od tych co grają, a nie, że ktoś coś od kogoś usłyszał Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 (edytowane) jest fabularne wyjasnienie skad sie wzial wirus itp. ? Edytowane 14 czerwca 2013 przez MEVEK Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 Chyba tylko tyle, że zmutował i z owadów przeniósł się na ludzi. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 14 czerwca 2013 Opublikowano 14 czerwca 2013 to co, na razie nie odpalać gry w związku z tym błędem w zapisie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi