Roject 0 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Witam. Zamierzam kupić smartfona Sony Ericsson Xperia Play i chciałbym mieć na nim całą swoją kolekcję gier z psx'a a do tego jeszczę muzykę i filmy, ale niestety telefon ten posiada bardzo małą wbudowaną pamięć 400mb, dorzucona karta micro SDHC 8GB nie wystarcza, nawet jeśli kupiłbym kartę micro SDHC 32 GB to i tak za mało, ze względu rozmiaru obrazów płyt gier które zajmują ponad 25GB. Xperia Play ma w sobie zaistalowaną aplikację do odczytywania specjalnie skonstruowanych gier "PlayStation Pocket", ale ktoś zrobił już program w którym można grę z psx'a skonwertować i telefon będzie ją odczytywał przy czym zajmuje mniej miejsca. Smartfon ten ma również system android, a na androida istnieje świetny emulator konsoli psx o nazwie fpse który czyta dużo formatów obrazów gier z psx'a. I tu moje pytanie: Czy da się jakoś skompresować obraz gry z psx? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Nie widzę tutaj żadnej opcji do kompresji, więc albo stosowana jest jakaś domyślnie albo żadna. http://psx-scene.com/forums/content/psxperia-converts-any-psx-game-work-xperia-play-1424/ Nie wiem jakie formaty obsługuje emulator fpse, ale jedyne kompresowane to te z PSP, czyli CSO, JSO, DAX. Nie wiem czy da się je zastosować do obrazów z PSX, raczej nie. Wiem, że temat jest już stary. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi