krupek 15 481 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 Jaką formę rozgrywki ma Arkham Origins ? Jest taka mała kraina jak w Arkham Asylum, czy duże miasto jak w Arkham City ? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 To lipton, nie podeszła mi ta koncepcja za bardzo. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 Gra skończona, czuję niedosyt! Przede wszystkim chyba najkrótsza część serii (albo został mi skill po poprzednikach i mało ginąłem- grałem na normalu). Mniej walk z bossami, duże odczucie deja vu, ale za to minimalnie zmieniona walka na plus. Natomiast fabuła mi bardzo podeszła, poznajemy początki starcia Batmana z Jokerem (tego ostatniego nigdy mało!). Przechodziłem tylko fabułę, więc misje poboczne i wszystkie znajdźki jakie ma do zaoferowania miasto przede mną i jeszcze Nowa Gra+. Oczywiście wpakowali jakiś tryb na ukończenie bez zgonu wzorem Max Payne 3 i Dead Space 2- fajnie tylko nie widzi mi się poświęcać całego dnia bez przerwy na przejście No i po jakiego kija multi w tej grze? Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 Kilka pojedynków będzie w misjach pobocznych. A ilość jest mniej więcej podobna. W głównym scenariuszu Killer Croc, Electrocutioner (no dobra, jego można nie liczyć), Deathstroke, Copperhead, 2x Bane, Firefly i Joker. W Arkham City był Solomon Grundy, Ra's al Ghul, Mre Freeze, Joker z obstawą i Clayface. W Arkham Asylum 3x Scarecrow, Killer Croc, Bane, Poison Ivy i Joker. Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Tryb Noc to Ja jest banalny, nie ma prawie nic wspólnego z podobnymi trybami z Max Payne 3 czy Dead Space 2 - owszem, mamy tylko 1 życie (zgon=start od początku gry) ale gdy widzimy, że nie damy rady można restartować od checkpointa, gra normalnie się zapisuje, można wyjść do menu konsoli, skopiować save i w razie zgonu wgrać z powrotem (czyli tak jak w Dead Space 3). Mi osobiście tylko pojedynek z Bane'm za pierwszym razem sprawił drobne problemy. Co do bossów to licząc z misjami pobocznymi jest ich więcej niż w AA czy AC. Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Na potężnym WiiU najbardziej gubi klatki. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Tryb Noc to Ja jest banalny, nie ma prawie nic wspólnego z podobnymi trybami z Max Payne 3 czy Dead Space 2 - owszem, mamy tylko 1 życie (zgon=start od początku gry) ale gdy widzimy, że nie damy rady można restartować od checkpointa, gra normalnie się zapisuje, można wyjść do menu konsoli, skopiować save i w razie zgonu wgrać z powrotem (czyli tak jak w Dead Space 3). Aha czyli gra zapisuje (więc nie trzeba za jednym posiedzeniem), ale jeśli zginiemy sejw z ostatnim checkpointem zostaje skasowany? A jeśli w momencie zgonu wyjdę szybko do XMB? Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 18 listopada 2013 Opublikowano 18 listopada 2013 Jak szybko wyjdziesz w momencie zgonu to raczej też Ci nie usunie sejwa (trzeba patrzeć czy pojawił się symbol zapisywania). Tak w ogóle to nie skasuje Ci sejwa fizycznie tylko gra zapisze sobie w nim że padłeś i zrestartuje na sam początek gry to podejście (no chyba, że szybko wyjdziesz/wyłączysz konsolę), innych podejść (pierwsze i NG+) nie rusza. No i wszystkie umiejętności i dodatkowe gadżety które zdobyłeś również masz w trybie I Am The Night. Polecam przed tym trybem zainstalować łatkę, bez niej może pojawić się błąd przez który tracimy wszystkie gadżety, które zdobyliśmy w czasie gry, co w praktyce uniemożliwia jej skończenie. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 24 listopada 2013 Opublikowano 24 listopada 2013 Robi/zrobił Ktoś calaka? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 24 listopada 2013 Opublikowano 24 listopada 2013 Ja jestem w trakcie platyny i niedlugo wracam do AO. Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 24 listopada 2013 Opublikowano 24 listopada 2013 Też zamierzam calaka zrobić, tylko trochę obrzydzają mi te osiągnięcia za srulti. Nie rozumiem też, czemu nie zalicza mi tych "wyzwań" - przykładowo przewróciłem dwóch typów wślizgiem wielokrotnie, a jakoś nie chce mi tego zaliczyć. Cytuj
jade28 0 Opublikowano 24 listopada 2013 Opublikowano 24 listopada 2013 Ja również jestem w drodze do platyny, mam już wszystkie trofea z singel player'a ale na multi wciąż nie udało mi się zagrać Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 26 listopada 2013 Opublikowano 26 listopada 2013 (edytowane) To samo co kolega wyżej, singiel mam na 100%, multi nie wiem czy będzie mi się chciało, tym bardziej że piszecie że nikt prawie nie gra, pewnie wszyscy zainteresowani platyną robią te trofki na ustawkach w prywatnych meczach. Najlepiej z trofek w multi wybrnęło chyba Ubi w Assasin's Creed Revelations, gdzie ich zrobienie zajmuje kilka godzin i pozwala jako tako zapoznać się z multi. W AC III pojechali już po całości, można grać w coopie z innymi graczami przeciw botom i tak zrobić prawie wszystkie trofki. Edytowane 26 listopada 2013 przez Czimeq Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 26 listopada 2013 Opublikowano 26 listopada 2013 Multi wbiłem w końcu na ustawce, ale singla mi się nie chciało już kończyć do calaka. Wszystkich Most Wanted wyłapałem, ale nie zamierzałem przechodzić gry 3 razy, a wyzwania przejadły mi się po AC. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 ej i jak, jakis pacz naprawil te problemy z klatkowaniem? Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Niby coś tam łatali, ale w niektórych momentach i tak są drobne spadki. Zresztą nawet te spadki sprzed patchy i tak nie przeszkadzały (przynajmniej mi) aż tak w grze, wystarczy poczekać te 5-10 sekund po walce aż podliczy punkty i można śmigać po mieście. W każdym razie, po zainstalowaniu łatek nie zauważyłem jakiś większych spadków animacji. Gdybym nie brał na premierę to pewnie na święta bym kupił (akcja gry dzieje się w Wigilię więc fajnie by się wpasowało). Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Ale jednak są dalej i do płynności poprzednika wiele brakuje. Batman jak Batman- nadal wspaniały ale jednak jakiś taki "pusty" i chyba faktycznie najsłabsza część serii. Słyszałem, że Rocksteady coś tam montuje na PS4, to prawda? Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 To raczej pewne. Sądzę, że tym razem zafundują nam coś na wzór "Powrotu Mrocznego Rycerza", skoro Origins poniekąd może kojarzyć się z "Batman: Rok Pierwszy". Widziałbym nawet końcówkę, w której Wayne ginie tak jak przepowiedział to Azrael w Arkham City i może wtedy studio zabierze się za Turtlesy. Niby powiedzieli, że nie interesuje ich ta marka ale może... Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 Mam tu kod za to, że kupiłem pre ordera z koszulką, a jako że sprzedałem PS3, to jest mi niepotrzebny.Kod umożliwiający pobranie dodatkowej zawartości - "Zbir Jokera"BAO-Z56-EWA Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 1 grudnia 2013 Opublikowano 1 grudnia 2013 On ma 9 znakow a nie 12. Gdzie on jest do wykorzystania? BTW. http://www.youtube.com/watch?v=-fi9TGjMNnI Ale bym gral...! Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 Od jutra pierwszy dodatek. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 6 grudnia 2013 Opublikowano 6 grudnia 2013 czy kolekcjonerka z UK będzie zawierała polskie napisy ? Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Słuchajcie przesadzili z tymi znajdźkami-Ridlerami już mam dość samo ich szukanie zajmuje więcej czasu niż przejście fabuły, masakra. Dodatkowo utknąłem (szukając ich) w hotelu Gotham i nie wiedziałem jak wyjść bo na samej górze drzwi które w kampanii się normalnie otwierały były zamknięte. Albo mam przesyt Batmana albo faktycznie sztucznie wydłużyli rozgrywkę. Niech Rocksteady weźmie się teraz za prawdziwe stare Teenage Mutant Ninja Turtles - http://www.youtube.com/watch?v=WDQzALOH9iU KTO BY NIE CHCIAŁ? Cytuj
AbraHAM 8 Opublikowano 7 grudnia 2013 Opublikowano 7 grudnia 2013 Rocksteady pracuje teraz dla Warnera tak ze łatwo zgadnąć ze następna gra będzie oparta o jedna z licencji tego studia albo cos na licencji DC. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi