Farmer 3 272 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Artysta dostał statuetkę za to, że jest "inny" niż reszta filmów na gali. I to chyba jedyny powód. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Brakował mi Tintina, Warriora czy Drivea. W sumie nie widziałem większości z filmów nominowanych w najważniejszych kategoriach (nastawiałem się na inne nominacje) ale cieszy statuetka dla Artysty i Plummera. Z największych zdziwień ? Że Hugo dostał Oscara za efekty wyprzedzając Pottera czy Transformersy. Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 W sumie nie jestem zdziwiony tym,że "Artysta" wygrał,bo od dawna wiele osób o tym mówiło,tylko pytanie czy słusznie? Nie jest złym filmem,jednak sądzę,że o wygranej zadecydowało właśnie to,że na tle innych wypada inaczej. Podobnie z Hugo,choć tutaj jestem już lekko zdziwiony,a film nie jest ,aż taki wspaniały jak niektórzy mówią. Spodziewałem się także paru innych filmów ,ale ich zabrakło,ogólnie było dość nieciekawie,może w przyszłym roku będzie ciekawiej. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 lutego 2012 Autor Opublikowano 27 lutego 2012 w przyszłym roku mamy już jednego pewniaka: Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 (edytowane) Zapomniałem o tym, zdaje się że Lewis będzię miał kolejną świetną rolę, cant wait. Szkoda że dopiero grudzień Edytowane 27 lutego 2012 przez mate5 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Spielberg + Lincoln + Lewis. Oskar(y) jak nic. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Spielberg + Sarah Jessica Parker + John Williams + Janusz Kaminski = ni chu,ja obaczym uwidzim Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Prezydent ameryki vs koń? xD Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Strasznie słaby rok. Hugo jako film familijny razem z filmem niemym zdobywają najwięcej statuetek! Z ciekawości wszedłem na filmweb i sprawdziłem jakie to filmy obejrzałem z datą produkcji 2011. Wyszło mi 51 tytułów, z czego żadnego na 9 i 10 i tylko sześć na ocenę 8 . Teraz mi się zgadza, słaby to był rok. Hugo na 7 Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Oceny na Film łbie nie są miarodajne do tego jaki jest naprawdę,komuś się coś nie spodoba i da 1,co nie znaczy,że był to dość słaby rok,ale parę dobrych filmów się ukazało. Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 To wiem, ale sprawdzałem tylko swoje oceny. Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 Aha u mnie by było troszeczkę lepiej. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 A u mnie z racji braku czasu brylowały filmy z cyklu zobaczyć-zapomnieć. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 27 lutego 2012 Opublikowano 27 lutego 2012 (edytowane) Strasznie słaby rok. Hugo jako film familijny razem z filmem niemym zdobywają najwięcej statuetek! Z ciekawości wszedłem na filmweb i sprawdziłem jakie to filmy obejrzałem z datą produkcji 2011. Wyszło mi 51 tytułów, z czego żadnego na 9 i 10 i tylko sześć na ocenę 8 . Teraz mi się zgadza, słaby to był rok. Nawet "Rozstanie", "Copie conforme", "Tajemnice Lizbony" czy "Koń turyński" nie łapią się na 9? Wymagającyś. Edytowane 27 lutego 2012 przez ogqozo Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 lutego 2012 Autor Opublikowano 28 lutego 2012 wielcy pominięci: 1 Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Zayebisty filmik. Trochę tylko z Drive przeholował. Jutro zamierzam obejrzeć Take Shelter, po zwiastunie przynajmniej wydaje się zjawiskowy. Czy ktoś mnie oświeci dlaczego przeszedł właściwie cichaczem? Słaby film, zbyt ambitny, słaba dystrybucja, czy za mało czytam o filmach? O_o Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 (edytowane) Czy ktoś mnie oświeci dlaczego przeszedł właściwie cichaczem? Słaby film, zbyt ambitny, słaba dystrybucja, czy za mało czytam o filmach? O_o Zależy co rozumiesz przez "przeszedł cichaczem". Wiadomo, że Sundance'owe kino raczej nie pobije rekordu "Avatara", ale trochę nagród i pozytywnych opinii zebrał. Jak go ktoś sprowadzi do polskich kin to pewnie w Polsce też co nieco będzie się o nim mówić. Edytowane 4 marca 2012 przez ogqozo Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 4 marca 2012 Autor Opublikowano 4 marca 2012 w ogóle sundance jakieś takie pominięte przez akademię w tym roku. take shelter, martha macy may marlene i like crazy wszystkie wg. mnie są lepsze od zeszłorocznego winter's bone, a nominacji zero. Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 Chodziło mi przede wszystkim o dystrybucję w Polsce. W końcu film ma już cały rok. Może chociaż gdyby nominowany do Oscara, ktoś by się ruszył, wziął i wydał. A o tych innych nagrodach dopiero teraz przeczytałem. Chociaż w sumie nawet na Indpendent Spirit dostał tylko nominacje (choć w sumie całe cztery). Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 (edytowane) Więc jak widać jest to dość artystyczne kino. A film niby ma ponad rok, ale raczej powoli buduje sobie popularność. Nawet w Stanach dopiero we wrześniu miał premierę. Ledwo co został zakupiony do dystrybucji np. w Niemczech czy Holandii. Tak że widzę pewne szanse, że będzie kiedyś tam też u nas w kinach. Edytowane 5 marca 2012 przez ogqozo Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 października 2012 Autor Opublikowano 1 października 2012 przyszłoroczną galę poprowadzi seth macfarlane! Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 A co było złego w Billy'm Crystal'u ? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 października 2012 Autor Opublikowano 1 października 2012 A co było złego w Billy'm Crystal'u ? może to, że prowadził już milion razy i sprowadzili go na ostatnią chwilę jak murphy ich wystawił? seth to strzał w dziesiątkę. sprawdzał się już na roastach comedy central, ma tą aparycję staroszkolnego konferansjera no i opening number będzie bankowo tip-top. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi