Skocz do zawartości

Sherlock Holmes: Gra cieni

Featured Replies

Opublikowano

Widział już ktoś? W necie krąży już jakaś tam wersja ale bez napisów. Nie mogę doczekać się filmu! Pierwsza część świetna, obejrzałem ją chyba z 4 razy i nie mogę doczekać się kontynuacji. Niby dwójka dzieje się w 1831, bezpośrednio po wydarzeniach z jedynki. Wczoraj jak jeszcze w kinie puścili trailer to już w ogóle zajarałem się mega.

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 5,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ogladalem w kinie na premiere i w sumie film byl tak dobry jak pierwsza czesc ogladajac filmy Ritchiego trzeba liczyc sie z tym ze jest to jak ogladanie odcinkow Tom and Jerry czyli zas to samo ale ba

• Oglądanie wersji screener jakiegokolwiek filmu uwłacza ludzkiej godności.

• As You wish. Hejtuje Twój post, idź się zabij.

Opublikowano

Jak mozna ogladac z neta cos tak paskudnego ???. Pierwsze senase juz w sylwestra, mam to w planach. PIerwsza czesc rewelacja, oby i ta utrzymala poziom.

Opublikowano
  • Autor

Racja, dużo gorszy od pierwszej części. Ale zakończenie daję nadzieję na trójkę. Miejmy nadzieję lepszą. Mimo wszystko obejrzeć warto ;)

Opublikowano

Ogladalem w kinie na premiere i w sumie film byl tak dobry jak pierwsza czesc ogladajac filmy Ritchiego trzeba liczyc sie z tym ze jest to jak ogladanie odcinkow Tom and Jerry czyli zas to samo ale bawisz sie swietnie :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fabula i scenariusz nie tak dobry jak w pierwszej czesci, ale Downey Jr. zagral tak rewelacyjnie, ze nadrabia wszystko. Film jest znacznie weselszy jak pierwsza czesc, co w sumie nie kazdemu moze sie spodobac. Dokladnie, bawilem sie swietnie.

Opublikowano

Spoko film może faktycznie oczko niżej od poprzednika, warto iść do kina na seans w cyfrowej jakości bo screener w tym wypadku to jakaś porażka i nie mówcie o filtrach i innych badziewiach, kino to kino.

Opublikowano

Oglądanie wersji screener jakiegokolwiek filmu uwłacza ludzkiej godności.

Opublikowano

Ja nawet psu takich nie puszczam.

Opublikowano

Można.

Nie wiem, czemu nie miałbyś najpierw obejrzeć pierwszej, ale generalnie to oddzielne historie.

Opublikowano

Bez pierwszej czesci to mozna w sumie nie skumac motywu z pierwsza scena ale nie jest ona niezbedna do dalszego ogladania.

A pytanie mam bo jednej rzeczy nie skapowalem. Mianowicie

w scenie w pociagu jak to sie stalo, ze typ, ktory mierzyl do splatanych bohaterow mial "zakorkwana" lufe? Nie wychwycilem tego w retrospekcji. Co Holmes tam umiescil i kiedy?

Opublikowano

Właśnie wróciłem z kina. Film trzyma poziom pierwszej części. Humor, akcja, jak i wzruszenia :P Polecam.

Opublikowano

Nie widziałeś tej emotki na końcu zdania ?

Jeżeli nie popłakałeś się

gdy szerlok prawie umarł w pociągu, a później podczas finałowej batalii

to masz serce z kamienia!!

Opublikowano

Hahahaha, 2razyjot wyrywa tą obrazkową ripostą. A co do filmu to bylem w zeszłym tygodniu w kinie.

Zgadzam się z opinią która tu padła - film trzyma poziom 1ynki, chciaż żadnych wzruszeń nie uświadczyłem ;) Ja szedłem głównie ze względu na występ Noomi Rapace, i średnio jestem usatysfakcjonowany, bo jej rola była mocno 2go planowa i jakoś wole ją w ojczystym języku [ojczystym dla niej ma się rozumieć ;) ). Jeszcze miałem wrażenie że troszku film przepchano gdzie się tylko dało efektami. No ale co kraj, to obyczaj. Film przyjemny, taka cz. I po liftingu z zachowaniem zalet oryginału.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

warto obejrzec dla finalowej sceny :) idealnie skonczona czesc...:)

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

WTF?! Co ze mną nie tak? Czy jestem jedynym gościem, któremu ten film nie przypadł do gustu? Robert D.Jr mimo kunsztu wcale go nie ratuje!
Opublikowano

Ufff. Kamień mi spadł z serca. Chociaż zapewne niedługo posypią się hejty na mojego posta...

Opublikowano

Ufff. Kamień mi spadł z serca. Chociaż zapewne niedługo posypią się hejty na mojego posta...

As You wish. Hejtuje Twój post, idź się zabij.

Opublikowano

Właśnie obejrzałem. Gorszy niż pierwsza część ale i tak świetny film. Ucieczka przez las wbiła mnie w fotel :D

Edytowane przez chris85

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za cholerę nie mam czasu do kina iść... są jakieś informacje nt wersji BR, jakie dodatki, kiedy premiera? Wiadomo coś?

Opublikowano

Wychodzi w przyszłym tygodniu. Wpisz sobie tytuł w jakimś sklepie czy Allegro i raz-dwa znajdziesz wszystkie informacje wypisane.

Opublikowano

Ta akcja na końcu z wodospadem to myślałem, że wyjdę z kina przed monitorem mało cali r5.

Niby jak on to przeżył? I co z tym złym z brodą?

Bez sensu.