=PiT= 13 Opublikowano 28 grudnia 2011 Opublikowano 28 grudnia 2011 No w tym roku tradycyjnie znów ciężko było o świeże brzmienia w muzyce elektronicznej. Największy ból dla mnie to powolna śmierć DnB w którym to z roku na rok coraz mniej ciekawych rzeczy powstaje ;[ W tym można było zaobserwować OGROMNY komercyjny sukces dubstepów, każdy dzieciak się teraz tym jara, co jest w sumie dobre, bo przynajmniej dzięki temu wychodzą z tej houso-trance'owej szmiry na rzecz brzmień nieco bardziej ambitnych (aczkolwiek i tak zdecydowana większość nagrań które wychodzą jest odtwórcza i tandetna, a także w wielu przypadkach monotonna niczym wixa). Z racji wielkiej posuchy rzeczy naprawdę dobrych, jak już zaznaczyłem na wstępie, w moim odczuciu rok ten należał do jednego wykonawcy: Skrillexa W sumie jego debiutancki albumik wyszedl juz pod koniec 2010, ale i tak popularnośc wystrzeliła dopiero po jakimś czasie, bo do tej pory nie był praktycznie znany. Dwa najczęsciej katowane nagrania w tym roku, znane pewnie już wszystkim, które to znacznie się przyczyniły do rozpowszechniania dubstepowego zjawiska głównie w USA: Scary Monsters And Nice Sprites youtube.com/watch?v=WSeNSzJ2-Jw Kill Everybody (to jest pierwszy electrohouse, który mi się naprawdę mocno spodobał, głównie ze względu na szybką progresywność) youtube.com/watch?v=F21aifX0lZY wiem że na jutubie jest mega kompresja ale i tak wszyscy je znają, anyway jakże wielka była moja radość kiedy mogłem stwierdzić, iż tytuł seta (a zarazem mixa) roku również mogę z czystym sumieniem przyznać Skrillexowi za jego debiutancki Essential Mix: http://www.mediafire...j88992k3nx3293u kto nie słyszał ten dupa tracklista: 01. Skrillex – Ruffneck (FULL Flex) (03:44) 02. La Roux – In For The Kill (Skrillex Remix) (01:59) 03. Doctor P – Watch Out (02:52) 04. Skrillex – True Gangsters (01:43) 05. Flux Pavilion – Bass Cannon (Zomboy Remix) (00:55) 06. Skrillex & Bare Noize feat. Foreign Beggars – Scatta (01:46) 07. Skrillex – First Of The Year (Equinox) (03:12) 08. Kill The Noise – Talk To Me(01:21) 09. Talay Riley – Sergeant Smash (Roksonix Remix) (01:20) 10. Kano – Spaceship (Trolley Snatcha Remix) (01:12) 11. 12th Planet & Juakali – Reasons (Doctor P Remix) (01:07) 12. Robyn – Call Your Girlfriend (Feed Me Remix) (01:59) 13. 16bit – Skullcrack (01:33) 14. Medison feat. Skrein – Harry (Bare Noize Remix) (01:33) 15. Skrillex vs. Pendulum – My Name Is Skrillex vs. Salt In The Wounds (02:28) 16. Doctor P – Sweet Shop (Friction vs. Camo & Krooked Remix) (00:44) 17. Ludacris feat. Mystikal – Move Bitch (01:28) 18. Terravita – Up In The Club (01:58) 19. Skrillex – Ruffneck (Remix) (01:18) 20. The Prototypes – Cascade (00:52) 21. Let Me Clear My Throat (Oldschool Reunion Remix ’96) (00:51) 22. Skrillex – Reptile Theme (01:23) 23. The Bloody Beetroots feat. Steve Aoki – Warp 1.9 (00:15) 24. Jackson 5 – I Want You Back (00:14) 25. Major Lazer feat. VYBZ Kartel – Pon De Floor (01:28) 26. Skrillex – Kill Everybody (01:51) 27. iSQUARE – Hey Sexy Lady (Skrillex Remix) (02:26) 28. Skrillex – Scary Monsters And Nice Sprites (02:01) 29. Benny Benassi feat. Gary Go – Cinema (Skrillex Remix) (06:12) aha no i jak komuś nie podchodzi to co robi ten chłopak (bo w sumie nie wszystko jest dobre, widać że też już zaczyna się mniej starać i lecieć na kasę, pewnie skończy jak pendulum, ale niech tam) to lepiej niech trzyma ryj i nie postuje, bo jednak tych kilka genialnych kawałków (dochodzą też np Scatta, Rock&Roll) błysnęło mega jasno na coraz ciemniejszej scenie ambitnej elektroniki. W sumie to mógł być temat zatytułowany Skrillex, ale należy mu się taki ;b Na koniec jeszcze jedno wyróżnienie dla Goorala za jego Karczmareczkę, najlepszą polską elektroniczną produkcję tego roku. http://www.youtube.com/watch?v=DEO8WQWSR4o Wpisujcie swoje podsumowania, może jakimś cudem trafi się coś co mnie w tym roku ominęło i będę musiał przekazać pałeczkę, w co wątpię szczerze. 1 1 Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 3 stycznia 2012 Opublikowano 3 stycznia 2012 Jedyne sensowne produkcje jakie usłyszałem w tym roku, to "No more idols" od Chase & Status (z kozackim ' ') i ewentualnie album Nero.Albo mój gust muzyczny się zmienia, albo elektroniczne nowości ssą pałkę, bo zazwyczaj wracałem do, nazwijmy to, klasyki. Połowa ubiegłej dekady, czyli lata świetności liquidów. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 5 stycznia 2012 Opublikowano 5 stycznia 2012 ejcu ty stary wiejski dresiarzu, wchodz na spam. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 7 stycznia 2012 Opublikowano 7 stycznia 2012 gdzie jest? po co ja nic nie wiem? Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 8 stycznia 2012 Opublikowano 8 stycznia 2012 ty przebiegła kutasia pało 1 Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 8 stycznia 2012 Opublikowano 8 stycznia 2012 (edytowane) ale moze jakis reunion zrobimy, bedziemy udawac ze nas jeszcze to bawi, moze janola namowie na wystep goscinny. Edytowane 9 stycznia 2012 przez caps_LOCK_masta Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 9 stycznia 2012 Opublikowano 9 stycznia 2012 - marek - ... - no mareeeeeek - co? - mareeeek - jestem. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 9 stycznia 2012 Opublikowano 9 stycznia 2012 nie bawią mnie już fora internetowe i moi nierealni przyjaciele Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 stycznia 2012 Opublikowano 30 stycznia 2012 no gruby rok był w wiksiarskich tematach widzę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi